2012-12-20 20 瀏覽
與友人在中環閒逛, 餓了, 就搵野食~ 經過鴨巴甸街, 見到呢間食PIZZA既地方, 膽粗粗去試了~原來呢間舖開左唔夠一個月! 呢個地方舒適, 寧靜, 岩三五知己黎呢度小聚. 兩個人, 叫左2個沙律, 一個細PIZZA同意粉.沙律有apple walnut arugula 同 caesar salad (都係店主推介既):好特別呀個 apple walnut arugula, 青蘋果味的甜酸度同D nut同埋D醋既配合黎得好好, 好少接觸呢種菜, 脆脆地葉味好濃, 好FRESH 種感覺~而caesar salad 既芝士味好濃, 加埋脆脆小面包同蔬菜, 係前菜既必選品~意粉我地點左carbonara, 唔會太乾身或者太多汁, 味道亦唔會過咸或者唔夠味, 就係岩岩好. 加埋D一絲絲既芝士同煙肉, 食落去口感同味蕾都有十足享受!最後當然要食PIZZA啦, 店主推介左bulgogi beef俾我地. 好特別既FUSION PIZZA~牛肉菇味超濃, 好似食緊有汁既牛肉包咁, 唔錯唔錯~埋單雖然有D貴, 下次可以約多D人一齊食試多D野食~

兩個人, 叫左2個沙律, 一個細PIZZA同意粉.

前菜,胃口大增
carbonara!
特色牛肉pizza
埋單雖然有D貴, 下次可以約多D人一齊食試多D野食~

2012-12-09
前菜,胃口大增
carbonara!
特色牛肉pizza
  • apple walnut arugula