Abbraccio

出邊落緊黃色暴雨警告,其實本身出邊個景係非常之靚,望住大館夜晚嘅景色燈光。不過入邊個裝修擺設都非常之靚,有氣氛。隔離台好似坐咗一對閨蜜喺度傾偈,其他就係情侶、家庭。餐廳放置左唔少繪畫共賞,我個人就比較喜歡跑馬,以及喺城市跳舞兩幅畫畫Menu全部都係意大利文唔識睇呀!救命,不過放心,我發覺原來職員識講廣東話,你可以問佢😂叫咗dinner set,我建議大家都試吓叫套餐,因為無論係主食、Pizza或者甜品都非常之好味,以下係食過覺得正嘅食物😘Salmone Nero (charcoal black dough) 三文魚、魚子醬薄餅配上黑麵團黑披薩麵團係一個非常之特別醒目嘅外表,香脆可口,皮薄。配料配上手工番茄醬、馬蘇里拉起司,櫻桃番茄、煙燻大西洋鮭魚、新鮮芝麻菜、煙燻黑魚子醬。咬落去嘅時候,豐滿嘅車厘茄汁配合魚子醬以及鮭魚,有非常強烈嘅鮮味,但係一啲都唔會覺得腥。食嘅時候,我哋非常之好奇黑麵團🍕如何製作,我哋想問咗侍應,佢居然邀請餐廳兩位薄餅,廚師現場解說給我們兩位小小食客😹真係受寵若驚!原來佢哋用黑木炭粉適量地混入麵團,所以你會食嘅時候,感受一種非常之特別嘅風味。除此之外,薄餅師傅將同我

食嘅時候,我哋非常之好奇黑麵團🍕如何製作,我哋想問咗侍應,佢居然邀請餐廳兩位薄餅,廚師現場解說給我們兩位小小食客😹真係受寵若驚!原來佢哋用黑木炭粉適量地混入麵團,所以你會食嘅時候,感受一種非常之特別嘅風味。除此之外,薄餅師傅將同我哋講,佢哋不停咁樣創新緊新嘅食譜,睇嚟之後要繼續過嚟嘗試😘

Alla Bolognese 肉醬 義大利細麵
漂亮嘅意大利細麵,配合橄欖油以及香草,加上慢煮牛肉碎肉醬,有很好的飽腹感,但又不油膩。

Punta d'Anca (300g) 烤牛臀蓋肉

意大利其實製作牛扒肉係非常之出色!餐廳其實有一個套餐係牛扒拼盤,給多人分享,不過要提前預訂。不過我訂枱嘅時候唔知,所以無叫😹

我自己就叫咗個牛臀蓋肉300G、配上鼠尾草、迷迭香、烤大蒜、及特級初榨橄欖油,五成熟。

牛扒已經預先切開,可以見到精美嘅粉紅色紅肉喺入邊,外邊清楚見到啡色以及微微地烤焦嘅效果,所以牛肉非常有層次。

甜品叫咗意大利奶酪雪糕,雲呢拿以及乳酪口味

• Salmone Nero (charcoal black dough)