2023-09-30 115 瀏覽
餐廳位置處於靚地段,裝修格調亦好優雅。Set lunch連加一$4xx-7xx不等,另外餐牌上面每一道菜只有一個選擇唔需要額外加錢(appetizer有兩個),價錢非常進取。講咗投訴先。由坐低去到埋單感覺每個服務員感覺都好業餘,不過大部份都叫做禮貌尚可。唯獨一位尤其囂張,對於我哋嘅提問全部都報以「咁你都要問」嘅態度,例如我哋坐低咗想confirm訂枱優惠,佢回覆:「你係經xxx㗎嘛?咁咪有囉。」單都未落已經有啲想走,唔講以為自己入咗澳牛,不過因為係朋友想食,所以勉強坐埋落去。不過即使我對佢嘅服務咁有意見,佢食物嘅味道係有為佢扳回一城嘅。Focaccia 雖然賣相冇乜特別,但微溫軟熟同幾香。Chicken breast salad同樣賣相平實,但係雞胸非常tender,菜亦都好新鮮。Fettuccine配pancetta蕃茄辣汁我自己好鍾意。Overall對呢間餐廳嘅評價係佢係有fine dining嘅神,但係冇fine dining嘅韻,我都幾肯定我唔會再返嚟。
餐廳位置處於靚地段,裝修格調亦好優雅。

Focaccia 雖然賣相冇乜特別,但微溫軟熟同幾香。