日本過江龍立食壽司專家「魚がし日本一」早前登陸啟德Airside, 而最近就係中環街市開設新分店,令大家都可以體驗正宗江戶前壽司😍中環新店以開放式bar檯招待客人,食客除左可以選擇單點壽司或刺身,更可以享用廚師發辦Omakase, 務求品嚐到時令最優質最新鮮既壽司。今次我地選擇左「廚師特選壽司」($398)🍣有十款壽司及一款手卷,是晚供應了真鯛、銀鱈魚、梭子魚、池魚、鯖魚、中拖羅、牡丹蝦、帆立貝、松葉蟹肉及北海道海膽軍艦,每款手握壽司都新鮮可口,油脂肥美,有入口即溶之感覺。配以鮮雞及鯛魚熬製而成的茶漬麵豉湯,層次感絕對令人想一再品嚐。新店亦供應獨有既「Sake Flight」清酒,食客可以優惠價$88品嚐三款由受精心挑選既清酒🍶是晚品嚐了帶有鮮甜果香既真野鶴・純米吟醸、甜香酒味豐富既福壽純米吟醸、仲有清香感重既七賢風凜美山純米,每款都帶有自身既特色味道,滿足味蕾🥰
日本過江龍立食壽司專家「魚がし日本一」早前登陸啟德Airside, 而最近就係中環街市開設新分店,令大家都可以體驗正宗江戶前壽司😍中環新店以開放式bar檯招待客人,食客除左可以選擇單點壽司刺身,更可以享用廚師發辦Omakase, 務求品嚐到時令最優質最新鮮既壽司

2024-02-01