2008-06-29 51 瀏覽
八個人為朋友仔送行。所有人不嬲都無意見食咩,難得同事仔有意見o黎呢到食,問哂咁多人「意見」之後,Book o左呢到星期六,七點九位,聽聞係要會員先可以book 位。去到唔太多人,個個客人個樣都好似熟客咁(其實我未去過,又點知人o地係咪熟客呢?),叫到成枱餸。一大班人講o左半個鐘先可以點到餐。砂鍋雲吞雞 - 個湯好味,好香,唔太油。但係雲吞個樣唔係上海雲吞,係廣東「lin」埋一舊雲吞。分好一碗碗酸辣湯 - (呢班人係咪傻o架,叫兩個湯) 我覺得好辣,朋友仔就話好好味。紅燒元蹄 - 真係好意外,一直都覺得元蹄係好多肥豬肉,食少少就夠o個D 。但係呢個元蹄食落一D 都唔覺得膩,好冧,齋食佢唔送飯都唔會覺得好油。生煎包 - 好普通o既貨色,好一般。炒鱔糊- 好似一碗燒鰻魚咁,我呢個鰻魚怪就覺得正正正。雪菜肉絲炒年糕 - 同事仔o既推介,但係,我覺得..............我自己煮o既好食好多。可能因為佢淡。朋友仔話佢幾好食,因為佢唔太糊口。我覺得佢炒得香口少少會好食好多。百頁棠菜 - 白煮小棠菜同百頁。清清地,百頁o既口感好特別(可能因為我未食過百頁)。桂花酒釀小圓子 - 我好鐘意食小圓子
八個人為朋友仔送行。

一大班人講o左半個鐘先可以點到餐。

生煎包 - 好普通o既貨色,好一般。

炒鱔糊- 好似一碗燒鰻魚咁,我呢個鰻魚怪就覺得正正正。

桂花酒釀小圓子 - 我好鐘意食小圓子,D 桂花好香,酒好濃,但係唔知點解D酒釀比平時食o個D 酸。叫o左兩碗,佢明明話一碗係變兩碗,但係最後有九碗出現。

桂花湯丸 - 比桂花酒釀小圓子甜,可能因為無o左酒釀中和o左佢o既甜味。

炸湯丸 - 個樣好似笑口棗咁,我無食到,但係睇落唔太油,

高力豆沙 - 我唔太鐘意高力豆沙,所以無食到。佢o既外表好黃色,感覺唔太油。

九個傻婆係到大笑大聲講o野,都無人話,其實咁就更加唔好意思。
有一樣要讚o既就係佢會再所有湯類o既o野分好一碗碗,就算無叫佢分o既糖水都分到一碗碗,細心,低讚。
餸上得好快,Order o左十五分鐘左右就開始上菜啦。
坐到十點,好似有D 唔耐煩,自動走人。
最後叫個侍應哥哥幫我o地影相,但係...... 佢好不滿,好求其咁影o左一張好唔得o既相。

睇完咁多人話個炸臭豆腐好食,真係好想試下呀。
不過唔知幾時先有機會係呢到再食喎啦。
好一般o既生煎包
砂鍋雲吞雞,好味