前果排襯夜晚仲有堂食 拿拿聲食個最後的晚餐 諗都冇諗就揀左我最鍾意既拉麵中環區黎講 金鶴拉麵既名氣可謂數一數二 加上香港真係冇乜幾間拉麵店有賣雞白湯拉麵 (講緊仲要係高質既)廢話少講 入正題先今次點左極濃雞白湯拉麵、蒲燒活鰻魚串同埋明太子雞翼<<極濃雞白湯拉麵>>一如以往咁高質 湯底美味而濃郁 我又忍唔住飲晒d湯喇而拉麵麵質好好 彈牙而且好掛湯 每一口拉麵都掛住滿滿既湯汁 而溏心蛋同慢煮雞白肉亦做得出色 生熟程度得宜 <<蒲燒活鰻魚串>>鰻魚味重且燒得唔錯 鰻魚表面燒得好香而內裡既肉汁仲保留到 魚皮做到煙韌微焦 而鰻魚肉質鮮嫩得黎又帶幾分彈牙 而且都幾厚身下 下次黎會再叫<<明太子雞翼>>明太子餡料豐富飽滿 成隻雞翼望落脹卜卜咁好吸引雞皮燒到略略帶脆而雞肉嫩滑 食落好香好惹味而口感有層次 用黎充飢或者送酒都係一流下次想試試佢個蠔湯拉麵

今次點左極濃雞白湯拉麵、蒲燒活鰻魚串同埋明太子雞翼

<<極濃雞白湯拉麵>>
一如以往咁高質 湯底美味而濃郁 我又忍唔住飲晒d湯喇