2013-06-06 118 瀏覽
中環可以以$38吃到雜扒,簡直不可思議 同同事等到下晝2:30先去吃這間茶餐廳的下午茶。雖然已經兩點半有多,但系間餐廳都系8成滿座。而且個個都系衝住這個$38雜排而黎。性價比果然極高! 可以選擇豬扒,牛扒,雞扒中的其中兩種,然後再選擇配搭的醬汁(黑椒,蒜蓉,洋蔥或者燒汁)。By default系薯菜(薯條粗切,好正)。如果系極度大吃之人,可以加$10有成碟飯或者意粉(個人認為絕對沒有必要!)By default系送熱飲,轉成凍飲都系加$3蚊。味道OK嘎,推薦吃雞扒,好軟熟多汁,very juicy and tender。其次系豬扒,比起雞排,當然會冇甘滑,但都唔會話好“鞋”。自己冇吃過牛扒,但聽同事之前吃過話好薄,所以唔推薦。中午我都有吃過lunch,其實都唔錯,推薦“迷你焗豬扒飯”。雖然說迷你,其實系正常size,絕對吃得飽。配熱飲。非常實惠。味道酸酸甜甜,非常開胃。咖哩豬扒亦都好好吃,撈飯一流!可能這間茶餐廳在二樓的緣故,唔算系太多人。中午去都一般有位,環境都OK嘎。夠多位,相對唔需要等位lor。有外賣自取嘎,好似$30樓下就有交易,簡直系抵食! D waiters有D都幾搞笑,非
中環可以以$38吃到雜扒,簡直不可思議

咖哩豬扒亦都好好吃,撈飯一流!

可能這間茶餐廳在二樓的緣故,唔算系太多人。中午去都一般有位,環境都OK嘎。夠多位,相對唔需要等位lor。有外賣自取嘎,好似$30樓下就有交易,簡直系抵食! D waiters有D都幾搞笑,非常efficient.
2013-06-05
  • 迷你焗豬扒飯,雜扒