2008-02-25 11 瀏覽
鍾意來呢到, 因為grandpa同grandma係我細細個時已經帶我來呢到飲茶,直到依家grandma朝朝早來呢到浦架,亦都因為晚飯平, 近幾年都成為左我地做任何節日既飯堂~食物(飲茶) : 最鍾意食燒賣同佢個咸魚肉片飯!個咸魚肉片飯真係要企係個kitchen門口先有如果唔係granny同佢地熟, 我諗我都冇得食lu..食物(晚飯) : 次次來到都係食讓菱魚(好味),椒鹽豆腐白飯魚(ok lah),粉絲雜菜煲(有d咸),8寶鴨(唔知,因為我唔食鴨)蒸魚腸(OK, 一定叫既)乾淨: umm...舊式酒樓係咁架啦~個toilet仲放架洗衣機係到洗毛巾tim(大家可以留意吓~)伙記: 可能係食慣左,又唔覺佢地有乜野.Granny幫襯左佢地幾十年,食dinner時咪會比$10 tips佢地lor..次次都係咁.我地都有叫佢唔洗比, 但係佢照比(T-T)

食物(飲茶) : 最鍾意食燒賣同佢個咸魚肉片飯!
個咸魚肉片飯真係要企係個kitchen門口先有
如果唔係granny同佢地熟, 我諗我都冇得食lu..

乾淨: umm...舊式酒樓係咁架啦~