芝加哥串燒酒場

Chicago Bar And Restaurant
2024-05-14 25 瀏覽
我同老公依家都係港島區返工,明日放假, 今日梗係出街食!我哋去左N年無去既蘭桂芳附近既一間串燒酒吧場!2樣都係老公至愛🍷🍺🍹🍸🍡🍢🍡🍢估唔到係依個地域既串燒既價錢咁優惠,真係勝價比高。我點左杯比較岩女士既Mocktail - Monday, 有我至愛既Peach 加Lime, Soda, Mint, water老公點左Chicago Logo Beer,食串燒最岩飲啤酒。依度既串燒款式超多,而且估唔到酒場既串燒水準都唔錯,搵日下午想再黎返啅😋- 浦燒鰻魚串:味濃郁,甜甜肉又滑- 烤魷魚:好有以前係戲院前食既燒魷魚既香和味道。- 香蒜蔥花廣島蠔:蠔味濃, 同香蒜蔥花好夾。懶健康既我叫左叫鹽燒准山, 汁燒京蔥,食咁多肉,當然要食返啲蔬菜😁大蔥外面燒香, 裡面仲有水份。- 韭菜燒:加咗孜然粉,惹味,而且一啲都唔老,好爽!要挑戰辣一定要點燒尖椒串。- 招牌雞皮墨魚滑卷: 好特色, 集合左2者既精, 推呀!- 黑松露醬燒牛油果,好特色,估唔到黑松露加上酸忌廉配牛油果係咁香,互相輝映,都推!- 我至愛既豬大腸變左串燒後,同樣出色, 外脆帶咸,相連既位置又煙靭👍🏻- 黑毛豬腩肉,燒得香又帶孜然, 肉
我同老公依家都係港島區返工,明日放假, 今日梗係出街食!

我哋去左N年無去既蘭桂芳附近既一間串燒酒吧場!
2樣都係老公至愛🍷🍺🍹🍸🍡🍢🍡🍢

估唔到係依個地域既串燒既價錢咁優惠,真係勝價比高。

- 浦燒鰻魚串:味濃郁,甜甜肉又滑

- 烤魷魚:好有以前係戲院前食既燒魷魚既香和味道。

- 香蒜蔥花廣島蠔:蠔味濃, 同香蒜蔥花好夾。

大蔥外面燒香, 裡面仲有水份。
- 韭菜燒:加咗孜然粉,惹味,而且一啲都唔老,好爽!
要挑戰辣一定要點燒尖椒串。

- 招牌雞皮墨魚滑卷: 好特色, 集合左2者既精
, 推呀!

- 黑毛豬腩肉,燒得香又帶孜然, 肉嫩仍留水份。

- 香辣雞翅包飯,仲係超級辣,鐘意食辣既人一定要點🐥

- 雞軟骨惹味又脆。

- 日本博多雞皮:超大碟、好似炸豬皮咁大,鹹鹹地,超脆,送酒一流。

- 燒無骨雞髀肉,肉爽殼啖啖肉,調味佳,送啤酒一流。

- 雞皮餃子,雞皮香,裏面係滿滿嘅肉盆菜,味道層次豐富。

芝士北海道魚糕, 芝味濃郁, 魚味豐盈🐟

- 燒厚切薯片:熱辣辣,好香脆,灑上特別調味,yum😋

- 明太子多士:蒜香底,加上辣味十足既明太子牆,佐酒一流。

整體好驚喜😊
2024-05-14