餐廳: 營致會館
資訊:

2024-01-23 1213 瀏覽
今次黎到呢間餐廳,嘴巴真係開心到唔得了啊!首先,荷香金華麒麟雞嘅味道香到喂,啖啖雞肉都透住一股淡淡嘅荷香,雞皮又係煙韌得來唔肥膩,好過癮!轉個彎試下黑魚子金湯星斑卷,湯濃味鮮,邊食邊仲有少少黑魚子啖啖刺激呀!🤤然後,鮮蟹肉桂花炒海虎翅真係又腍又滑,桂花炒到啱啱好,完全係掂過👌。緊接嘅係鮮蟹粉燴稻庭麵,麵好食到我啲詞匱乏,嗰堆蟹粉簡直係鮮噏到爆,每條麵都掛住夠晒味!最後嚟嘅蜜汁叉燒,層次分明嘅蜜味配上炭香,夠哂濃郁。要講起個人迷你至愛,肯定係蟹粉金湯石榴球,創意十足!透透地嘅皮,爆啲蟹肉粉嘅鮮味,一啖一個小寶石,食得我心都甜晒~🥰至於麒麟火鴨扣南非鮮鮑,呢個絕對唔可以錯過!多汁嘅火鴨同鮑魚交織落去,入口即化又唔膩口,真係彈牙得滯!🍽️食完呢餐,唔講唔知,原來食個飯都可以咁開心咁滿足,謝謝老闆俾我哋一個咁好嘅夜晚!