2018-03-13 1798 瀏覽
由元朗老遠一大早黎到, 等佢開輔, 一去到枱椅已經放好, 就係d湯未得, 比我地可以住低等. 之後越來越多人,怕叫五到心頭好, 唸住叫定先, 有個年青人話五駛急, 會有人黎落單, 點知落單時, 佢真係跟先後次序下單, 太公平了.規矩幾多架, 一人只能叫一碗限量板(即係牛沙瓜, 牛脆骨及爽腩, 牛脆骨又因份量少, 又一定要雙拼, 雙拼又五可以叫爽腩………..哈哈, 無他既, 目的係希望盡量多一些客人試到,太有性格, 我like 我地剛好三個人, 又係第一張柗, 所以可以叫齊三款限量板, 一人一碗, 所以到左我地都係share試.牛沙瓜-食落好滑, 質感似豬肚, 又爽又滑, 好入味牛脆骨-d骨好唸, 好入味.細個食過係較硬較脆的爽腩- 係比較瘦既牛腩, 但火喉剛好, 食落真的好爽口, 五會因為瘦而un湯底看上去好清, 但飲落味道好濃牛骨味, 好香牛味.麵底及粉底就一般當天係炸鯪魚球, 所以叫左炸云吞, 一般, 肉只有一點點,

牛沙瓜-食落好滑, 質感似豬肚, 又爽又滑, 好入味

牛脆骨-d骨好唸, 好入味.
細個食過係較硬較脆的

湯底看上去好清, 但飲落味道好濃牛骨味, 好香牛味.

麵底及粉底就一般
當天係炸鯪魚球, 所以叫左炸云吞, 一般, 肉只有一點點,
2018-02-23