餐廳: 樹屋
資訊:

今日嚟接老公放工,太耐冇嚟中環,行過見倒間餐廳出面望入去好似泰國街頭啲草店🤣原來係間素食餐廳,就係咁就俾佢吸引咗入去喇!搵位坐之後,就去自助落單。Treehouse主打包同沙律,可以自己mix and march啲餡料 (create your own) ,亦都有signature款,所有嘢食都係即刻整,確保新鮮。Banyan Sourdough with grill tempeh Banyan係其中一隻signature味,有茄子、蒜、鷹嘴豆、白菜、蕃茄同amba sauce,另外可以揀天貝/ 蛋,而我就揀咗天貝。而flatbread方面我揀咗signature za’atar,比起naked多咗好多款香料,最有驚喜係入邊嘅孜然味令成個包嘅味道昇華。餡料方便所有蔬菜都非常新鮮爽口,天貝嘅味道有啲似豆,經過香煎後非常脆口有咬感。非常健康又可口!Cold Hiyashi Kelp Ramen with spiced tofu (分店special) 海帶冷拉麵配上辣豆腐,成個碗都係滿滿嘅蔬菜同豆腐,而底部有拉麵,拉麵並唔係傳統拉麵,而係好似粉絲咁嘅蒟蒻麵,雖然咬感冇咁好,勝在健康!Tur

Turmeric Latte 薑黃鮮奶咖啡 (Oak Milk)
好新鮮嘅combination,本身唔中意薑黃,但加落oak milk latte度我又唔抗拒,好健康!

Mekong (自家品牌冷榨果汁)
有西瓜、菠蘿同薄荷嘅冷榨果汁,不含防腐劑,冇加額外嘅糖,好清新!

雖然價錢有啲貴,但健康係無價嘅!同區選擇亦都唔多,推介!