2023-12-30 2434 瀏覽
今日同屋企人一齊黎到中環,上網搵食咩好,比我地意外發掘到呢間米芝蓮中菜廳,果然無令人失望,會再黎幫襯!我地坐低,即刻有員工招呼,上菜速度都快,餐廳員工很友善,有主動提及是日例湯款式同推介餐廳的招牌菜。當日晚飯時間,坐無虛席,好彩我地晚飯時間前已入座,如果唔係都無位了,建議朋友仔可以先同餐廳book台。我地點左例湯,湯料非常足夠,員工會幫忙撈起湯渣,都已經一大碟,我地4個人每人仲飲到2碗添。我地首先試左佢既招牌鳳梨生炒骨,甜甜酸酸的味道控制得剛好,不會太甜或太酸。即炸既甜炒骨值得加分。必點菜之一。另一款椒鹽鮮魷都好出色,脆卜卜金黃色,炸粉唔會同魷魚分離,香脆可口!小炒皇夠晒火喉,蝦仁、魷魚好大隻。最後叫多碟咸雞完成今晚美味的晚餐了。雖然叫鹹雞但係唔會死鹹,送飯一流。臨走仲有甜品添呀,正!

小炒皇夠晒火喉,蝦仁、魷魚好大隻。

臨走仲有甜品添呀,正!