2009-10-13 81 瀏覽
哩日lunch 黎左哩間. 等位等左半個鐘. 有冇咁勁呀...哩間野食車仔麵咋喎我地排緊隊o個陣已經落單, 睇到張車仔麵紙, 真係嘩仲出黎, $30 兩餸麵+1杯野飲? 我冇眼花呀嘛? 地域既優勢真係大晒.所以我都係揀返d 套餐, 要左毎香蒜雞扒飯 $34坐低之後隔左5min 左右先送到. 反而d 車仔麵仲耐過d 飯.我仲以為佢成$30 一個頹麵, 一個$34既香蒜雞扒飯都只不過係橙色既蒜蓉汁再加一塊預先整好既燒雞扒o個d 茶餐廳貨色, 點知又唔係喎個飯睇落個賣相幾ok, 可能本身自己冇乜期望, 見到o個時都覺得好似正左好多咁塊雞扒係炸架, 好香脆, 雞皮連炸粉有點厚身, 但都可以. 雞唔太鞋.炸蒜蓉都好香. o係底d 菜係熱既, 所以可以放心食甜豉油當然用來撈飯!奶茶味道極似大家樂o個d. 但未夠滑.個綠豆沙真係好沙下, 溶到好似豬油糕咁. 睇個樣好似打左個獻咁.食落就正正常常, 好沙, 仲有朕中藥味. 同埋好甜. 食左一啖就放棄, 敵不過佢.飯真係幾ok, $34 過得去啦! 反而唔係好明周圍d 人點解個個都係食粉麵, 都有點好奇. d 汁有冇筷子記o個d 秘製之類既東西黎supp

所以我都係揀返d 套餐, 要左毎香蒜雞扒飯 $34

炸蒜蓉都好香. o係底d 菜係熱既, 所以可以放心食
甜豉油當然用來撈飯!

奶茶味道極似大家樂o個d. 但未夠滑.

飯真係幾ok, $34 過得去啦! 反而唔係好明周圍d 人點解個個都係食粉麵, 都有點好奇. d 汁有冇筷子記o個d 秘製之類既東西黎support 佢哩度既"招牌"咁. 但似乎就冇
朋友叫既河粉, 睇落都唔覺得有榮記o個種彈牙, 可以慳返唔試
2009-10-07
  • 香蒜雞扒飯