2010-07-13 2 瀏覽
因為隔了一排才寫, 人家都轉了主題, 不回顧都不行。Buffet裡所有朱古力都給我同一種甜度, 無論是chocolate cake, tart, jelly等, 都是一樣甜。我可以食出dark 與唔dark 既% 濃度分別, 但問題是為什麼全部一樣那麼甜, 是想食到人甜死, 食少點嗎?是日樣樣都試晒, 唯欠Macaron, 居然冇, 失望最有印象係American Cheese Cake, 好濃既cheese 味, 少少鹹, 雖然我覺得呢個好食, 不過我都只敢食半舊, 好漏Scone 果然係招牌, 白口都好好吃。玫瑰醬好香, 不過如果點黎食, 絕對會搶scone 原有既味, 都係一半半咁食就最好。我覺得主打朱古力一般, 反而其他小點, 茶, 甚至菠蘿仲正。
因為隔了一排才寫, 人家都轉了主題, 不回顧都不行。

是日樣樣都試晒, 唯欠Macaron, 居然冇, 失望

回顧環境
菲林朱古力