2014-05-04 2951 瀏覽
新年期間黎過一次、有點失望 (請參考上一篇食評)今次餐廳一樣、餐牌一樣、環境都係一樣、點解感覺良好左?? 今次多左人食、同行一共有五個人、加上係食夜晚、可以叫多點野食上次係中午、得兩個人、想叫個意粉、但得兩款選擇、有點失望!去完迪恩湖, 來到蘇豪覓食, 大家沒有什麼意見,我就提議了這裡,只是因為想像中相比其他蘇豪食店,這裡不是太貴我們被安排在上一層, 才發現原來同一條路走上來, Peak Cafe Bar是有兩個門面,而家先知!呢度既環境係中、西、加泰式!上次被安排坐樓下、今次坐樓上、發現有觀音相、泰式擺設!仲有個open kitchen有個南亞裔係度整餅環境格調真好、我朋友都話好介紹!1. 八爪魚沙律沒有吃過一隻八爪魚,食完問翻個朋友、係有八爪魚、佢食左幾片沙律配左簿餅、有四塊、餅比較細塊、夾幾件生菜上去就跌晒落黎!生菜切成一條條、食落有點像麥香雞包裡面那些菜 、撈埋些酸酸甜甜既泰式醬、幾爽口開胃 (不過佢唔係第一道菜上、係第三道、上埋pizza後 )2. 小食拼盆 (印度篇)小食拼盤有分兩種:西式同印度式 其實我都唔知係未印度、因為餐牌上會寫明小食拼盤內容西式就係一般既炸薯
新年期間黎過一次、有點失望 (請參考上一篇食評)
今次餐廳一樣、餐牌一樣、環境都係一樣、點解感覺良好左??

上次係中午、得兩個人、想叫個意粉、但得兩款選擇、有點失望!

環境格調真好、我朋友都話好介紹!
1. 八爪魚沙律
沒有吃過一隻八爪魚,食完問翻個朋友、係有八爪魚、佢食左幾片
2. 小食拼盆 (印度篇)
小食拼盤有分兩種:西式同印度式

其實我都唔知係未印度、因為餐牌上會寫明小食拼盤內容
西式就係一般既炸薯角、薯圈、雞翼等等……
另一個較有東南亞風味既、我們就擇左呢個
都有成八塊簿餅嫁
 好抵食!
我最鐘意就係食簿餅點唔同醬
一共有五隻醬、另有檸檬
醬有:Olive,  Garlic, 沙律醬、蕃茄醬、仲有隻我最鐘意既醬……但竟然食唔到係乜!
簿餅好鬆脆!
3. 豬肉腸pizza
簿批黎既、批底同個簿餅好像、脆卜卜甘  豬肉腸加洋蔥、小小蕃茄、蘑菇粒幾好味!推介大家試下!
4. 泰式炒金邊粉
係西式意粉得兩個選擇既情況下、擇左個泰式粉  普通!正常味!當時勁肚餓、覺得好好味
乾左點!!
七點幾去到仲係HH !飲品方面我叫左strawberry smoothie, 唔好叫!味道超淡超淡
有一個侍應負責招呼我們呢個角落既四枱!所以唔洗驚我們係黑暗既燈光中、坐埋一角會被忽略
侍應都幾親切、見到佢幫另一大枱影相都好殷勤

呢度大班人黎食又得、食物份量唔少!兩個黎撐枱腳都得、好有情調!

係部冷氣凍左點!!!

今餐晚飯挽回晒我之前對佢既印象!期待下一次
2014-04-20