2014-06-23 3195 瀏覽
辛苦搵黎自在吃~間唔中都會豪食一餐,今天心血來潮想食小南國 見門口冇人等位,滿♥歡喜想擦餐勁既!友人問知客小姐:有冇套餐menu? 她說:冇(不耐煩扔鉛筆) 我地再睇, 友人忍不住再問:有冇套餐? 她堅持說:冇(今次扔擦膠) 我們說明明次次食都有!點解而家冇左d一人餐二人餐?(注意:第三次發問,全程没有正眼看我倆) 她才說:只有商務(斯斯然從櫃桶拿出menu) 我地異口同聲:就係想要呢個餐! 當我們正考慮是否用餐之際,兩個外國人步出餐廳,知客小姐立時面帶笑容露齒而笑迎上去,笑住揮手送客說再見! 哦!明白哂!原來只招待上賓,我們平民拎環保袋就遭人白眼!這啖氣實在嚥不下!最後當然轉身就走!小黃魚再好吃也無法挽回食客的心. 事實上我們已光顧多次,裏面既經理每次都態度親切介紹菜式,侍應食品全部合格,今次劣評純粹畀知客小姐而已!
辛苦搵黎自在吃~間唔中都會豪食一餐,今天心血來潮想食小南國
見門口冇人等位,滿♥歡喜想擦餐勁既!

2014-06-16
  • 椒鹽小黄魚