2012-10-13 14 瀏覽
週末得閒專門同frd約佐嚟中環食早餐,梗係要嚟勝香園試吓喇!食到飽晒,真嘅好滿足!總體環境都算ok嘅,大排檔咁,好有香港風味同frd點佐兩份牛肉碎蛋番茄面同埋檸蜜、鮮油脆脆,樣樣都好味!如果唔係個胃唔夠大,真係想一次試晒佢全部嘅嘢!1. 牛肉碎蛋番茄面:新鮮茄肉真係好多分量好足,D牛肉碎蛋分量都好大,D湯飲落去好香濃!唔係番茄醬湯咁嘅,認真係鮮味十足!D蛋又好香滑,可惜牛肉少佐D,因爲早餐又想有少少肉又想食個雞蛋咁營養比較均衡所以先點佐呢個面,但係牛肉就唔夠多喇!但食到咁鮮嘅面真係好正!2. 檸蜜脆脆:啵啵脆,熱辣辣,酸甜可口!好鍾意呢種酸甜對比碰撞嘅感覺,檸蜜脆脆食落去即刻醒晒神!好鮮好香,一大早就算未瞓醒,食佐佢都即刻精神返!食完一份仲想加多份添!真正嘅分量其實是呢張圖嘅double,食佐兩塊先記返起要影相,所以補返張圖3. 鮮油脆脆:食起身感覺有D似菠蘿油,但菠蘿油係蘇皮、呢個就係脆皮。不過一樣嘅係冰火兩重天嘅感覺,熱辣辣嘅豬仔包加埋冰凍嘅鮮油,好好味!都好鍾意!不過我個人prefer檸蜜脆脆多D,hahah~番茄面分量好足,食得好飽!埋完單心滿意足咁離開佐,但下次一定會再嚟ga

1. 牛肉碎蛋番茄面:

2. 檸蜜脆脆:

3. 鮮油脆脆:

番茄面分量好足,食得好飽!埋完單心滿意足咁離開佐,但下次一定會再嚟ga!
2012-10-13
  • 檸蜜脆脆