我哋都係倆口子,食完午餐架喇放個假 又適逢喺IFC附近 梗係過嚟朝聖啦一句中環店限定我哋就慕名而來當然試咗中環限定:· 冬陰公青木瓜沙律蝦餅刈包仲有抹茶忌廉芝士壓餅同埋炸白玉刈包超軟熟又濕潤,冬陰公乳酪醬口感清新,加士青木瓜沙律非常balance,仲有塊用全蝦製造嘅炸蝦餅,鮮味juicy又香脆爽滑,食落有啖啖嘅泰菜感覺,但配上台式刈包嘅軟滑好感,感覺新奇創意無限,一軟一脆,對比強烈但係又出奇嘅非常匹配如果鍾意Mochi、湯丸、麻糬嘅煙韌軟糯好感,就一定一定一定要食炸白玉,芝麻同黃豆各有特色,2款都喜歡,why not both? 我哋各自一個人都可以食三份,唔係講笑,必試甜品!品牌故事知多啲:「倆口小吃」源於元朗鳳攸北街,網上資料報導,有說店主賣的刈包由量粉、搓包、備料、蒸包全部一手包辦,完全係心機手作;而刈包用上中筋粉及澄麵粉製,所以口感份外煙韌,而元朗元祖店係創意團隊嘅大本營,提供不同款式口味供選擇,據說更有台灣食客表示味道好吃過台灣!📍元朗順豐大廈地鋪18號中環康樂廣場1號怡和大廈地庫BaseHall Kiosk 11#中環美食 #元朗美食
我哋都係倆口子,食完午餐架喇
放個假 又適逢喺IFC附近

· 冬陰公青木瓜沙律蝦餅刈包
仲有抹茶忌廉芝士壓餅
同埋炸白玉

刈包超軟熟又濕潤,
冬陰公乳酪醬口感清新,加士青木瓜沙律非常balance,

品牌故事知多啲:

📍