今日上完拉筋堂, 去睇跳舞表演前, 黎到之前同學介紹的人氣26樓的日本餐廳食個美味的午餐先😊. 一黎到就見到出面景觀好吸引, 裝潢雅致, 呢到主要係吧枱座位和開放式廚房, 可以望到廚師製作食物, 眼睛多樣欣賞😂, 哈哈~餐牌有多款午市定食🍱, 仲有高級版的廚師發辦, 岩哂唔同口味既朋友~ 我就揀選了丼定食🍱~碎切剌身壽司丼定食($280)🍣Deluxe Sashimi Sushi Rice Bowl Set定食包括了日式雜菜蟹條沙律🥗, 沙律菜新鮮清爽,麵豉湯🥘有白蘿蔔、海帶、紅蘿蔔,味道香濃帶甜, 茶碗蒸蛋🥚蒸得剛好滑溜,散發香香的菇味~主角上場, 剌身壽司🍣丼種類多, 目測有八九種不同款式的碎切刺身, 全部肥美新鮮,海膽當然係我至愛❤️、十分鮮甜, 很喜歡, 仲有吞拿魚, 鰂魚🐟,其中一款仲經過燒一燒, 所以很香, 其他款式也十分鮮甜美味, 很享受這一款豐富的刺身壽司丼!對自己好啲, 哈哈!餐廳都有擺設和提供好多不同的日本酒🍶🥃供飲酒作樂配搭唔同食物, 喜歡飲番兩杯的可以和朋友一齊暢飲說笑品嚐美食🥳, 等我下次約埋幾個朋友黎開心gathering😋!

碎切剌身壽司丼定食($280)🍣

2024-05-04