Poking

2023-09-13 8 瀏覽
我哋三個女仔lunch食得太飽,所以夜晚打算輕食,第一時間諗到食沙律,但係一到咗夜晚,上環就會變成美食的沙漠,好多舖頭都唔開。於是乎上OpenRice look look先,就見到呢間poking ,入去望望Menu, 食物都幾精緻,不過價錢就……但係一個鐘食飯時間,真係冇乜選擇,所以我哋都決定去試吓。去到舖頭,小店一間,大約十幾個位,坐低用QR code落單,我揀咗自選沙律bowl, 糙米飯加沙律菜打底, 刺身三文魚為主菜,配菜係蟹柳、蘑菇、紅腰豆,上面再鋪滿咗木魚絲同飯素,再淋啲芥末乳酪沙律醬。當個沙律bowl送上枱時,我都嚇咗一跳, 個bowl 都幾大下,仲要鋪到勁滿,完全無從入手🤣🤣三文魚都幾新鮮,其他配料都好好味,呢間嘢性價比真係超高,期待下一次🥰🥰