2019-09-21 129 瀏覽
西班牙炒飯就要喺西班牙餐廳食,咁waffle呢?唔通要去比利時餐廳食?話說呢,有日傾開計,有人喺上環番工,話呢度啲窩夫好好食,咁你無端端又唔會專登去食窩夫嘅。咁啱今日呢,就真係有個人話好想食窩夫,咁好啦,原來佢呢度做嘅係麻薯窩夫。咁晚餐時段冇理由淨係食個窩夫,唔夠飽㗎嘛,咁我哋就叫咗蜜瓜火腿同埋西班牙海鮮炒飯。個蜜瓜火腿係有驚喜嘅,火腿鹹鹹香香,配上清甜嘅蜜瓜,一定唔會錯,最驚喜係佢配上左蜜糖合桃,佢哋嘅味道好夾㗎!西班牙海鮮炒飯,大大盤,好抵食,有蝦有青口有蜆,飯底做得唔錯,煙煙銀銀,每一啖都索滿湯汁,雖然未至於最正宗,但係呢個價錢加上呢個質素性價比極高!終於等到個主角!果然係名不虛傳!麻薯窩夫,顧名思義,個麻薯裏面有窩夫,唔係唔係搞錯咗,係窩夫裏面有麻薯!我真係大鄉里出城,第一次食有麻薯喺裏面嘅窩夫!原來滿足感會雙倍!窩夫外層脆脆,但係唔會界口,呢樣好重要,外面脆裏面軟!配上唔同種類嘅雪糕同埋生果!仲有蜜糖,直頭係一百分!仲有,佢係超大份!如果兩個人食,真係要叫少一個主菜!淨係黎食窩夫都值得!

終於等到個主角!

果然係名不虛傳!

窩夫外層脆脆,但係唔會界口,呢樣好重要,外面脆裏面軟!

配上唔同種類嘅雪糕同埋生果!仲有蜜糖,直頭係一百分!

仲有,佢係超大份!如果兩個人食,真係要叫少一個主菜!

淨係黎食窩夫都值得!