情人節當日社交平台出現咗好多好靚嘅餐廳打卡照🏞️已收藏!而其中一間就上環新開嘅 Juno ! Juno 同人氣西班牙餐廳Chueca係姊妹餐廳餐廳外牆以橄欖綠色配上歐式嘅落地玻璃!室內米色嘅燈光下營造出愜意嘅氛圍感 ,適合情侶約會/節日慶祝/打卡拍照📸📸📸我參考左OpenRice既食評之後,選擇咗2人份Tasting Menu($490@)🥗伊比利亞火腿配義大利麵包🥗Burrata奶酪🥗炭烤法式醬茄子🥗炸西班牙鹹鱈魚餅及西班牙甜椒🍜西班牙海鮮砂鍋短麵(需另加$80)🍰Tiramisu🍰塔丁蛋糕🍹Pink Love & Passion Fruit Mojito❤️我比較鍾意芝士同鱈魚餅呢兩款前菜Burrata芝士配新鮮蕃茄羅勒!清爽開胃!炸鱈魚餅香脆可口!鱈魚鮮味配柚子沙律醬!不錯!❤️主菜西班牙海鮮短麵「 超 級 好 食 」西班牙紅蝦肉質彈牙,濃濃嘅海鮮湯煮出黎既麵,香氣十足!令人會一啖接一啖咁食曬!❤️甜品Tiramisu 係餐廳既招牌菜之一幼滑既cream cheese 內酒味同咖啡濃度適中,作為飯後甜品最適合不過。塔丁蛋糕外表唔算突出,蘋果肉經過烘焗蘋果味變得更濃更香甜,配雲呢拿雪糕 ,
情人節當日社交平台出現咗好多好靚嘅餐廳打卡照🏞️
已收藏!而其中一間就上環新開嘅 Juno !

Juno 同人氣西班牙餐廳Chueca係姊妹餐廳
餐廳外牆以橄欖綠色配上歐式嘅落地玻璃!

🥗伊比利亞火腿配義大利麵包
🥗Burrata奶酪
🥗炭烤法式醬茄子
🥗炸西班牙鹹鱈魚餅及西班牙甜椒
🍜西班牙海鮮砂鍋短麵(需另加$80)
🍰Tiramisu
🍰塔丁蛋糕

❤️我比較鍾意芝士同鱈魚餅呢兩款前菜
Burrata芝士配新鮮蕃茄羅勒!清爽開胃!
炸鱈魚餅香脆可口!鱈魚鮮味配柚子沙律醬!不錯!

❤️主菜西班牙海鮮短麵「 超 級 好 食 」

❤️甜品Tiramisu 係餐廳既招牌菜之一

塔丁蛋糕外表唔算突出,蘋果肉經過烘焗蘋果味變得更濃更香甜,配雲呢拿雪糕 ,果然係經典既甜品

平日星期五晚上餐廳近乎爆滿。
記得預早預訂🈵🈵🈵
—————————————————