2018-07-20 544 瀏覽
因為呢幾個月都要出Trip,好耐無黎食下午茶, 今次主題係「擁抱潘多拉」。相信唔少人都聽過「潘多拉的盒子」。潘多拉因為開左唔應該開既盒子,放出人世間的所有邪惡,有貪婪、虛偽、誹謗、嫉妒同痛苦,當關返個盒,就只剩反「希望」係入面。而「希望」正正係今次下午茶想帶出既主題。Tea Set鹹點甜點各有五款,鹹點:脊燒牡丹蝦、薫鯖魚酥、迷你穀物法式牛角包、濃香沙樂美腸及鮮味紅莓蟹柳沙律, 甜點:豆蓉藍莓繡球花杯子蛋糕/豆蓉紅莓玫瑰花杯子蛋糕,杏仁蝴蝶酥、芝士黑椒蝴蝶酥,海燕窩奶凍,八哥朱古力,伯爵茶馬卡龍,柚子蛋糕。鮮味紅莓蟹柳沙律  上面有紅莓味爆珠,感覺好fresh又健康。脊燒牡丹蝦、薫鯖魚酥牡丹蝦脊後香味十足。而薫鯖魚酥就有淡淡煙薰味。迷你穀物法式牛角包、濃香沙樂美腸牛角包係我最愛,鬆軟香口。豆蓉藍莓繡球花 / 紅莓玫瑰花杯子蛋糕豆蓉整成繡球花同玫瑰花,真係好精緻!而且比起平時用cream,相對無咁膩。八哥朱古力身為狗迷,完全唔捨得食啊!柚子蛋糕size岩岩好,淡淡柚子,帶黎清新既感覺,真好為我身心疲累既身軀帶來一陣衝擊。海燕窩奶凍海燕窩奶凍加上來自日本的藍莓酵素,味道酸酸甜甜,岩哂夏天食

Tea Set鹹點甜點各有五款,鹹點:脊燒牡丹蝦、薫鯖魚酥、迷你穀物法式牛角包、濃香沙樂美腸及鮮味紅莓蟹柳沙律甜點:豆蓉藍莓繡球花杯子蛋糕/豆蓉紅莓玫瑰花杯子蛋糕,杏仁蝴蝶酥、芝士黑椒蝴蝶酥,海燕窩奶凍,八哥朱古力,伯爵茶馬卡龍,柚子蛋糕。

鮮味紅莓蟹柳沙律
上面有紅莓味爆珠,感覺好fresh又健康。

脊燒牡丹蝦、薫鯖魚酥
牡丹蝦脊後香味十足。而薫鯖魚酥就有淡淡煙薰味。

迷你穀物法式牛角包、濃香沙樂美腸
牛角包係我最愛,鬆軟香口。

豆蓉藍莓繡球花 / 紅莓玫瑰花杯子蛋糕

八哥朱古力
身為狗迷,完全唔捨得食啊!

柚子蛋糕

海燕窩奶凍
海燕窩奶凍加上來自日本的藍莓酵素,味道酸酸甜甜,岩哂夏天食。而奶凍上面既就係海燕窩,又名為珊瑚草,原來海燕窩既膠原蛋白比燕窩多10倍,女士養顏美容佳品。

擁抱精美既甜點,就係我地少女既希望