是晚與老公舊同學飯聚一行十多人來到club chow 吃法國餐, 其實法國菜一向不是我杯茶不過今餐居然比我好大驚喜. 首先睇下個餐牌 果然係高級法國餐全英文, 同老公研究左一陣個餐牌識D唔識D, 跟住個廚師好NICE 出黎比意見. 前菜我地簡左白酒忌廉青口同埋 beef carpaccio, 青口一入口軟綿綿的配埋佢個SAUCE 真係從未食過咁好味既青口, 真係想食多幾碟 老公果個 beef 佢話好好味, 我自己唔食牛就無得試LU~好喇之后就係到我既main course 芝士焗龍蝦, 我一向都係龍蝦既FANS, 呢個龍蝦很鮮甜而且廚師仲要起埋肉等我可以一粒粒咁吉黎食, 如此細心真係值得一讚, 呢個係老公既 angus beef, 老公話好味 最后甜品我們點左 cream bulee and 芒果拿破崙, 兩者不過不失啦~呢度好浪漫, 下次同老公兩個人黎撐枱腳
果然係高級法國餐全英文,
全英餐牌
白酒忌廉青口
beef carpaccio

芝士焗龍蝦
呢個係老公既 angus beef, 老公話好味
angus beef
cream brulee
芒果拿破崙
呢度好浪漫, 下次同老公兩個人黎撐枱腳
2012-07-16
白酒忌廉青口