餐廳: 鮨燐
資訊:

2019-09-04 207 瀏覽
Lunch set menu 寫omakase sushi 10 pieces and 1 handroll set, 但只係食左9件壽司加1件手卷由於壽司係逐件上,所以根本冇留意食咗幾多件。但係返到去睇返相,就發現食得九件壽司。因為本身有po相嘅習慣,所以每件壽司都有影低。完全唔明白點解一間中價壽司店 ($300-400 lunch set) 可以犯呢啲錯..環境方面店面非常狹窄,真係肥啲都入唔到。加上樓底又低,所以成間鋪好嘈!我同隔離個客差啲就膊頭掂膊頭,完全冇傳統壽司店嗰種簡約同舒服嘅感覺。講返食物質素:- 魚既selection ok- 運用condiment 方面可以更好- 紫菜唔夠脆- 第一舊壽司 一夾就散 師傅可能仲係新手- 最好係 sanma - 最差係uni 有腥味- 最後竟然無tamagoyaki

- 魚既selection ok
- 運用condiment 方面可以更好