餐廳: 稍息
資訊:

2024-04-25 37 瀏覽
是日慶祝好姊妹生日~🎂原定計劃想去嘅餐廳~去到竟然需要50分鐘交枱~當堂呆左即閃!!!跟住亂打亂撞去咗呢有驚喜的cafe~❤️我哋叫左松葉蟹膏甲羅燒飯定食($148)~🦀賣相除左超級打卡able之外~味道好唔錯!滿滿的蟹膏撈飯夠晒惹味~至於另外的溫泉蛋三色冷稻庭烏冬🥢($118)配有唔少蟹肉同三文魚籽~夏天冷食絕對係好選擇!野飲我地叫左matcha latte同flat white~拉花真係勁靚!🍵☕而且要讚我哋不斷影相兼食完主菜後,杯咖啡的拉花仍然係好平滑和冇起細泡架!最後我哋仲試咗一個好特別的紅豆年糕~年糕外脆內軟唔膩口~配埋紅豆同黑糖漿食好好味呀!雖然餐廳細細~但都坐得幾舒服~原本話入座起計90分鐘交枱~幸好最後都無限時~可以同好友慢慢傾偈!

是日慶祝好姊妹生日~🎂
原定計劃想去嘅餐廳~
去到竟然需要50分鐘交枱~
當堂呆左即閃!!!
跟住亂打亂撞去咗呢有驚喜的cafe~❤️

我哋叫左松葉蟹膏甲羅燒飯定食($148)~🦀
賣相除左超級打卡able之外~
味道好唔錯!
滿滿的蟹膏撈飯夠晒惹味~

至於另外的溫泉蛋三色冷稻庭烏冬🥢($118)
配有唔少蟹肉同三文魚籽~
夏天冷食絕對係好選擇!

拉花真係勁靚!🍵☕
而且要讚我哋不斷影相兼食完主菜後,
杯咖啡的拉花仍然係好平滑和冇起細泡架!

最後我哋仲試咗一個好特別的紅豆年糕~
年糕外脆內軟唔膩口~
配埋紅豆同黑糖漿食好好味呀!

雖然餐廳細細~
但都坐得幾舒服~
原本話入座起計90分鐘交枱~
幸好最後都無限時~
可以同好友慢慢傾偈!

2024-04-12
生日