2014-10-06 1771 瀏覽
本身朋友鍾情於韓國料理,適逢佢生日,就想搵個地方食韓國菜,試新餐廳,咁岩睇roadshow見到介紹呢間餐廳,老闆娘2代都係韓國人,仲係第一間香港既韓國料理,就當然要去食一次啦由於時間比較倉卒,就冇book到位,walk in 去左上環既鋪頭。可能咁岩係"佔中"時期,所以都唔駛等位。入到去就當然要睇睇menu先啦。好多菜式都係韓國地道既菜,後來同朋友就揀左泡菜煎餅,什錦石頭窩飯同埋一個海帶湯(生日麻\(╯-╰)/ )食慣韓國料理既,可以試下佢地既生牛肉飯,因為呢個餸都幾出名嫁。系上主菜之前,佢會有6個小配菜送比我地,呢個都係一個驚喜。因為之前系其他餐廳都未試過有咁既setting,而且都好食第一個係煎餅,雖然唔係好辣,但味道都好好食。海帶湯會送埋有白飯一碗去到一齊食。不過最鍾愛既都係石頭鍋飯,辣度可以自己選擇,而且會有人系上菜後,幫我地拌埋。整餐飯食得都好開心,雖然見唔到傳說中既老闆娘,但佢地既服務態度都好好,什至會教下我地韓文添Total消費都係每人$$7x,但呢間韓國餐廳,絕對會再翻單消費,下次就試下佢d燒肉整體泥講,絕對係一間好有韓國文化既餐廳,好食兼扺食。贊啊♡

整體泥講,絕對係一間好有韓國文化既餐廳,好食兼扺食。贊啊♡
2014-10-01
生日