咁啱喺上環放工,想一個人簡簡單單想食飯,就嚟左呢到,之前屋企人嚟過食啦,但個日我冇出席🫠不過唔梗要今次嚟都扺起碼冇錯過😁我食嘅菜名叫吉祥自己選6個餸,湯同埋主食,我要左蟹柳,蟹籽蟹粉丸,娃娃菜,滑牛肉,大腸,芋絲,白胡椒湯配主食土豆粉,湯底濃郁配料豐富,土豆粉煙靭彈牙,我第一次接觸土豆粉就愛上了🤩😋秘製藤椒魚皮,香麻辣嘅調味再加上彈滑嘅魚皮,冇腥味,魚皮晶莹剔透,冰凉爽脆,入口Q彈,太美味了🤤涼拌麻辣蓮藕片係一道啱晒夏天食嘅小食,酸酸辣辣🌶嘅口感超級開胃😋。啖啖脆口嘅蓮藕片,佢哋啲辛辣🔥同埋酸味完美咁融合埋一齊,真係食到停唔到口。佢嘅麻辣味道唔係一般辣椒嗰種燒口,而係四川特有嘅麻辣,辣得黎又唔會攻擊性太強,啱晒唔同人嘅口味。👍除咗佢嘅味道好正之外,低卡低糖嘅佢又啱晒想健康飲食嘅朋友。蓮藕本身營養價值高💪🏼,有益心血管,涼拌嘅做法仲保留咗佢哋嘅營養成分,食落真係冇罪惡感。🥗簡單嘅材料,爽口嘅口感,同埋惹味嘅麻辣香氣,涼拌麻辣蓮藕片係夏天最好嘅開胃菜,食一次就會令你愛上佢。👅下次同朋友聚會唔知食咩好,不妨試吓自己整呢道開胃菜,保證大家都讚好讚滿口。👏🏼👏🏼對冒菜有興趣或者喜愛真係值得一去試

對冒菜有興趣或者喜愛真係值得一去試試,真的太好食啦,絕對推薦😚