2012-06-13 58 瀏覽
係上水依d邊境城市, 居然開左間咁有feel ge cafe, 真係what a surprise!平日去旺角d樓上cafe, 都比較噪, 人又多又迫.依度就好唔同啦, 依度冇board game, 但有書同雜誌依度唔播廣東歌, 而係播法文歌一入去ge感覺, 就好似去到另一個國度咁!!講番食野, 事關我地係lunch hour去的, 所以只有brunch同小食都係食包同沙津依d cold food小店多數都冇乜選擇, 但都算係特色之選~~好似飲品就係果汁, 應該係石榴汁~沙津亦都係配黑醋的另外最值得一讚ge係香草!!法包裡面ge香草, 醃三文魚ge香料未食過依種味, 但會令你自此之後好記得!呵呵小店另一特色: 人情味!唔好以為只係老店先有人情味啵~開得小店ge都係有心人我地問咩係意式xxx腸ge時候, 佢地居然請埋個廚出黎同我地傾而且仲好有耐性咁同我地解釋影相ge時候, 店員同我地影完一張之後仲問我地要唔要其他角度, 超nice的
平日去旺角d樓上cafe, 都比較噪, 人又多又迫.
依度唔播廣東歌, 而係播法文歌
一入去ge感覺, 就好似去到另一個國度咁!!
環境恬靜
都係食包同沙津依d cold food
小店多數都冇乜選擇, 但都算係特色之選~~
好似飲品就係果汁, 應該係石榴汁~
沙津亦都係配黑醋的
另外最值得一讚ge係香草!!
法包裡面ge香草, 醃三文魚ge香料
未食過依種味, 但會令你自此之後好記得!呵呵
set brunch
小店另一特色: 人情味!
唔好以為只係老店先有人情味啵~
開得小店ge都係有心人
而且仲好有耐性咁同我地解釋
影相ge時候, 店員同我地影完一張之後
仲問我地要唔要其他角度, 超nice的
題外話/補充資料: ps. 座位唔多, 所以假日可能要等位哦!
2012-06-10
環境恬靜