2023-03-22 107 瀏覽
一鳴屋台|上水 有驚喜日式料理 |《拉麵》今次試咗上水嘅一間日式料理,覺得都幾驚喜,估唔到上水都有咁嘅水準嘅拉麵。連羊先生咁揀飲擇食,都覺得唔錯,呢間我哋下次都會再去試吓其他味道嘅拉麵同料理赤辛拉麵(秘製地獄醬豬骨拉麵) $85份量都唔少,成碗都紅卜卜,望落好似好辣,豬骨湯都好濃郁同埋辣味真係好出眾,所以食得辣嘅朋友先好order呀。呢間拉麵店,可以自由選擇想揀豬軟骨定係叉燒,我哋今次就揀咗叉燒配辣味拉麵。叉燒表面有炙燒過,非常香,肉質都好嫩。配上嘅肉醬,味道都好唔錯,地獄醬豬骨湯配上幼身拉麵,每條面都吸收晒辣湯嘅精華松露 (雜菌松露醬油豬骨濃湯拉麵)$88雖然我哋唔係松露嘅fans,但係見到咁特別嘅拉麵口味點都想試吓。聞落就好香黑松露味,成碗仲要黑色咁。湯底方面就幾香嘅,不過飲落就冇聞落咁重黑松露味,感覺上黑松露味已經融入咗豬骨湯底入邊,都值得試吓。呢碗拉麵,我哋揀咗豬軟骨,豬腸骨份量真係超級多,味道方面就似係醬油漬豬軟骨咁明太子櫻花蝦軟殼蟹御好燒 $88呢份御好燒都幾好食,底部用咗韭菜,同埋其他蔬菜,再加埋蛋漿煎成,味道好香,但識落就唔會太多麵粉。上面嘅炸軟殼蟹都非常之大隻,好香脆
一鳴屋台
|上水 有驚喜日式料理 |

《拉麵》

呢間我哋下次都會再去試吓其他味道嘅拉麵同料理

赤辛拉麵(秘製地獄醬豬骨拉麵) $85

松露 (雜菌松露醬油豬骨濃湯拉麵)$88

明太子櫻花蝦軟殼蟹御好燒 $88
呢份御好燒都幾好食,底部用咗韭菜,同埋其他蔬菜,再加埋蛋漿煎成,味道好香,但識落就唔會太多麵粉。上面嘅炸軟殼蟹都非常之大隻,好香脆,外脆內軟