知名度唔高,但好好食嘅餃子串燒店串燒款式多,蔬菜、肉類、海鮮都有,近排做緊明太子系列另外仲有幾款丼飯▶️ 雲耳椰菜豬肉餃Black Fungus & Cabbage Pork Dumplings ($48/9隻)用上椰子雞湯底,呈奶白色飲落清淡而有椰子香甜味🥥應該自己熬製,冇味精味餃子size正常但十分飽滿多料!入面佈滿雲耳椰菜,咬落爽脆豬肉好juicy新鮮,完全唔韌,冇加好多麻油調味,純天然味道👅餃子皮厚度啱啱好,煙靭有嚼口又唔易散爛🥟旁邊有提供自家製辣菜脯,有XO醬味之餘加入豆豉,同餃子好夾味又惹味,我不停咁加😂▶️ 香茜豬肉餃Coriander & Pork dumplings ($48/9隻)朋友揀嘅口味,試咗一隻入面真係超多芫荽,味道夠曬茜🌿芫荽控值得一試👍🏻▶️ 燒汁牛肉丼 ($62)賣相靚仔,好過吉野家同Sukiya面頭有薄切牛肉片,半肥瘦配有炒洋蔥同芝麻粒用上日本珍珠米,粒粒飽滿▶️ 麻辣牛舌 (+$1)特別優惠,食滿$100加$1就可以換購份量都唔少,而且真材實料好重牛味🐂肉質實淨彈牙-幾高質🤤雖然餃子未必係即包,但好食且材料好足,蔬菜同豬肉味道新鮮丼飯都唔錯,好似個個嚟到都
知名度唔高,但好好食嘅餃子串燒店
串燒款式多,蔬菜、肉類、海鮮都有,近排做緊明太子系列
另外仲有幾款丼飯

用上椰子雞湯底,呈奶白色
飲落清淡而有椰子香甜味🥥應該自己熬製,冇味精味
椰子雞湯底

餃子size正常但十分飽滿多料!
入面佈滿雲耳椰菜,咬落爽脆
餃子皮厚度啱啱好,煙靭有嚼口又唔易散爛🥟
雲耳椰菜豬肉餃

朋友揀嘅口味,試咗一隻
入面真係超多芫荽,味道夠曬茜🌿
芫荽控值得一試👍🏻

香茜豬肉餃

▶️ 燒汁牛肉丼 ($62)
賣相靚仔,好過吉野家同Sukiya
面頭有薄切牛肉片,半肥瘦
配有炒洋蔥同芝麻粒
用上日本珍珠米,粒粒飽滿
燒汁牛肉丼

▶️ 麻辣牛舌 (+$1)
特別優惠,食滿$100加$1就可以換購
份量都唔少,而且真材實料
好重牛味🐂肉質實淨彈牙
麻辣牛舌

丼飯都唔錯,好似個個嚟到都會叫,見人哋個火炙明太子芝士蟹棒丼好吸引

另外仲有甜品,有近期好Hit嘅開心果糊💚全部大大碗,可以兩人分

環境比較迫,冷氣風大
週末lunch time多人,可能要等陣位
服務方面,老闆娘就好好人好nice,但個員工就唔係咁醒目
性價比高,唔收服務費,平均$50/人
見佢有個$299嘅二人餃子串燒套餐,有成9款串燒再加12隻餃子同兩杯飲品,相當抵食!
椰子雞湯底
雲耳椰菜豬肉餃
香茜豬肉餃
麻辣牛舌
2024-02-03 375 瀏覽
這家小店位於旺角中心後面一條街,位置方便,店面光鮮干淨。店內除了的傳統串燒外,還有手工餃配椰子湯,配搭清新好味,很適合一家大小。我們試了鷄肉和台灣腸串燒,燒得剛好又入味,牛舌流心蛋飯出奇地好食,以碳燒方式燒牛舌,外脆而不乾,配上流心蛋,每口滿足!個人最喜歡的係熱既手磨開心果糊,甜度剛好非常幼滑細緻,一定要試!爆mon乳酪小丸子加上香芒雪糕,份量十足配上新鮮芒果粒,和煙韌的小丸子,比其他糖水舖還要好吃。很不錯的小店!
2023-10-17 528 瀏覽
呢間旺角小店招牌已經好吸引 餃燃掂聽個名好似就真係好掂咁😗唔單止可以食湯/煎餃 連串燒同飯後甜品都樣樣俱全 食飽都可以係度食埋個甜品!🥟明太子芝士流心粟米豬肉餃(6隻)💰48見到店員就坐係角落包餃子 呢隻煎餃雖然煎到有D燶邊 但係口味都冇受影響 出面淋左芝士醬 咬開都有小小爆汁嘅芝士流心 加上清新嘅粟米咬落一啖好清甜!店家仲有自家製豆瓣醬 見到佢地現畢入每個細罐度 超推薦餃子點上豆瓣醬😍🥩牛舌心💰28講真牛舌賣$30樓下都真係好少見🥹呢三塊牛舌又冇話特別細塊 厚度都好惹人流口水點上燒汁又灑上芝麻 咬落口仲會有肉汁流出來 嫩到可以咬開幾細塊!牛舌愛好者可以have a try🍖豚肉荔枝串💰22食慣左豚肉蘆筍串 原來入面包荔枝都咁正!荔枝去核之後被一塊豬肉捲住一齊燒 入面嘅荔枝好甜 五花腩咬落脆脆地 些許嘅油膩感都被隱藏嘅荔枝hide曬 清新嘅搭配真係值得一試!🍖豬頸肉💰14豬頸肉都有三塊 可能搽左D燒汁所以比較甜 同泰式個隻有有D分別!🦪芝士/蒜蓉焗蠔💰20🍳明太子玉子燒💰32有兩塊玉子 望落好細塊但係食落𠝹開好幾塊都食唔曬咁😛表面有層炙燒過嘅芝士醬 切開就有粉紅色嘅明太子流心 明太子偏

🥟明太子芝士流心粟米豬肉餃(6隻)
💰48

🦪芝士/蒜蓉焗蠔
💰20

🍳明太子玉子燒
💰32
有兩塊玉子 望落好細塊但係食落𠝹開好幾塊都食唔曬咁😛表面有層炙燒過嘅芝士醬 切開就有粉紅色嘅明太子流心 明太子偏鹹 同甜口嘅玉子有雙重口感 蛋液煎得剛好好嫩!炙燒完隻色真係好有食慾😗

🍆茄子(條)
💰34
原條茄子應該係串燒名物 呢度嘅都超香同幾大條 抹上散發香味嘅三件套-芝麻 蒜蓉 香蔥真係香到令人食指大動😩茄肉燒得汁水仍存 同時茄子皮又薄到好似張紙咁 但係又冇碳烤嘅痕跡 火候掌握得幾好!

🥬娃娃菜
💰16
冇諗過娃娃菜可以係串燒嘅蔬菜入面都咁出色😭呢個價錢係兩大顆娃娃菜 辣椒粉 孜然粉嘅點綴令娃娃菜都係碳烤界大放異彩 娃娃菜嘅汁水冇被燒乾 清甜嘅口感仲keep到😗

🍢日本芝士年糕
💰14
唯一唔推薦可能就係呢個日本芝士年糕 本身以為係流心爆漿嘅圓形年糕 但係原來係打邊爐常見嘅「麻糬寶」🥺好彩烤得入面嘅麻糬都漲到好似伸懶腰咁撐出來 出面層都幾軟!

整體來講呢度真係都幾多選擇 甜品仲有自家熬製嘅芝麻糊等 芒果乳酪小丸子芋圓都有!姨姨嘅態度都好好 一路推薦有乜好食 但係好似漏左幾單 希望下次會上齊!
2023-10-17
  • 火炙明太子芝士粟米餃
  • 牛舌芯
  • 茄子
2023-09-01 420 瀏覽
美味小店|餃燃串🥟喺旺角行街食飯發現呢間 有串燒有小食又有面嘅小店本身以為佢普普通通 但係佢啲串燒,餃子都整得好好食特別鍾意佢個燒茄子 好香好惹味📍餃燃串 (旺角)
美味小店|餃燃串🥟
喺旺角行街食飯發現呢間
有串燒有小食又有面嘅小店
本身以為佢普普通通
但係佢啲串燒,餃子都整得好好食
特別鍾意佢個燒茄子 好香好惹味

📍餃燃串 (旺角)
2023-07-17 388 瀏覽
椰子雞湯底 淡淡嘅椰子🥥 清清地質地比較稀 但飲落都幾清甜 唔錯;翡翠墨魚餃係綠色嘅外皮 味道相對普通 不過不失🌽粟米芝士豬肉餃 $38/6隻|$48/9隻三面都煎至金黃色脆皮 但食落唔會油膩 一咬啲肉汁爆出嚟 幾juicy 😋淡淡芝士味 配合明太子沙律醬好Match 👍🏻相比豐信餃子🥟- 煎得比較香脆- 芝士味無咁突出- 無咁油膩個人認為各有千秋!如果鍾意芝士味濃郁啲可以選擇豐信餃子;如果鍾意香脆啲就可以試下餃燃串😎店舖仲有串燒提供 下次可以去試下!= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = 📍餃燃串 旺角通菜街107號地舖= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

🌽粟米芝士豬肉餃 $38/6隻|$48/9隻
淡淡芝士味 配合明太子沙律醬好Match 👍🏻
粟米芝士豬肉煎餃

相比豐信餃子🥟
- 煎得比較香脆
- 芝士味無咁突出
- 無咁油膩

店舖仲有串燒提供 下次可以去試下!

📍餃燃串
旺角通菜街107號地舖

粟米芝士豬肉煎餃
It doesn't taste bad, but it doesn't taste good.I don't want you to call yourself Japanese food.I will never go again. I do not recommend it.It's too cruel and I feel lost. The price is not bad, but I thought the food that came out was not worth the price."I have lived in Hong Kong for 40 years."I pay my respects to the owner who often thought of opening such a store while this kind of store was going out of business year by year.I hope people don't call this kind of food Japanese food.We recomm
It's too cruel and I feel lost. The price is not bad, but I thought the food that came out was not worth the price."I have lived in Hong Kong for 40 years."I pay my respects to the owner who often thought of opening such a store while this kind of store was going out of business year by year.I hope people don't call this kind of food Japanese food.We recommend changing to another dish.Bad service and bad mood.
2023-05-25 249 瀏覽
以我理解 喱啲全部都係霉菌但店員聲稱 木碟本身就係咁然後淨係幫我換左隻碟就比返啲餃子我我表示喱啲係發霉 唔要喱幾隻餃子佢問:咁啲碟係唔係唔用得?然後佢就係幾十秒內拎過另一碟比我🤔食完賣單比足錢走人 無下次
以我理解 喱啲全部都係霉菌
但店員聲稱 木碟本身就係咁
然後淨係幫我換左隻碟就比返啲餃子我
我表示喱啲係發霉 唔要喱幾隻餃子
佢問:咁啲碟係唔係唔用得?
然後佢就係幾十秒內拎過另一碟比我🤔
食完賣單比足錢走人 無下次

2023-05-19 118 瀏覽
喜歡食餃子又鍾意食串燒嘅人就不妨去試一次。今日想食餃子又想食酸辣,見有人介紹呢間新嘢就過嚟試下。因為第一次食,我就揀咗最普通嘅椰菜豬肉餃加酸辣湯底。以食餃子來講,呢個價錢唔算貴嘅。同埋仲有無限任食嘅辣菜譜。不過呢間嘢啲冷氣就唔太夠,我本身怕凍去到都覺得好似坐喺路邊食嘢一樣咁熱,可能係因為樓頂好低,跟住燈又開得好光猛。唔係佢張凳同張枱好明顯係有冇專門度過高低,因為張枱勁低,跟住張凳又高要食嘢嘅時候要烏低身好辛苦,坐🉐️一啲都唔舒服。同埋服務態度正常,唔算好。下次會來試下串燒。
因為第一次食,我就揀咗最普通嘅椰菜豬肉餃加酸辣湯底。
以食餃子來講,呢個價錢唔算貴嘅。
同埋仲有無限任食嘅辣菜譜。
同埋服務態度正常,唔算好。
下次會來試下串燒。
2023-05-04 92 瀏覽
呢間係可以食餃又食串燒一間好新穎嘅小店椰菜雲耳拼粟米芝士豬肉湯餃 9隻 $51兩隻餃都正常發揮,味道岩岩好只係餃子偏細食完9隻飲埋落先飽湯係椰子雞湯,湯偏淡,有好淡嘅椰子味但不過不失*好多人都係食串燒,得我叫湯餃但係湯餃不比串燒遜色*咁岩店家安排的位置冷氣很勁因為食店主要做串燒,的確係需要好強勁嘅冷氣
呢間係可以食餃又食串燒
一間好新穎嘅小店
椰菜雲耳拼粟米芝士豬肉湯餃 9隻 $51
兩隻餃都正常發揮,味道岩岩好
只係餃子偏細
食完9隻飲埋落先飽
湯係椰子雞湯,湯偏淡,有好淡嘅椰子味
但不過不失
好多人都係食串燒,得我叫湯餃
但係湯餃不比串燒遜色
*咁岩店家安排的位置冷氣很勁
因為食店主要做串燒,的確係需要好強勁嘅冷氣
椰菜雲耳拼粟米芝士豬湯餃
2023-05-04
椰菜雲耳拼粟米芝士豬湯餃
  • 雲耳椰菜豬肉餃
2023-04-27 134 瀏覽
餐廳主打餃子及串燒🥟🍢咁岩係𝙤𝙥𝙚𝙣𝙧𝙞𝙘𝙚見到佢哋做緊優惠😁二話不說就買左下午茶二人餐$136🤑包括有2款餃子及3份串燒🥟🍢雲耳椰菜豬肉餃(湯餃)🥬🐷🥟湯底揀左椰子雞湯🥥,飲落清甜仲有淡淡椰子香味,餃子有6隻,咬落去見到有雲耳,椰菜及豬肉,隻隻都係好薄皮,餡料十足💯粟米芝士豬肉餃(煎餃)🌽🧀🐷🥟餃子🥟煎至金黃色,外皮香脆可口,餡料有粟米🌽及豬肉🐷,見到有少許芝士🧀但味道唔夠突出,加上豆瓣醬及菜脯一齊食更滋味😋燒台灣腸🍢台灣腸燒得剛好,表面灑上孜然粉更惹味,有種懷念台灣的感覺😌燒雞中翼🍗雞翼燒得皮脆內嫩,表面灑上芝麻粒及香料調味食落好香口😋而且每隻雞翼𝙨𝙞𝙯𝙚大小唔同😂蒜香燒茄子🍆原條茄子🍆燒出來,上面鋪滿蒜蓉🧄及蔥花非常入味😋,茄子食落較厚實,可能係燒🔥得唔夠耐做唔到拉絲的效果,略為遜色😳荔枝梳打/菠蘿梳打🍹覺得只係用糖漿及梳打水沖出黎,味道一般,死甜🥴整體來說,見到好多人購買優惠套餐好抵食👍,各款口味自家餃子及不同串燒燒得好惹味,價錢親民值得一試🤑
餐廳主打餃子及串燒🥟🍢
咁岩係𝙤𝙥𝙚𝙣𝙧𝙞𝙘𝙚見到佢哋做緊優惠😁
二話不說就買左下午茶二人餐$136🤑
包括有2款餃子及3份串燒🥟🍢

雲耳椰菜豬肉餃(湯餃)🥬🐷🥟
雲耳椰菜豬肉餃(湯餃)

粟米芝士豬肉餃(煎餃)🌽🧀🐷🥟
粟米芝士豬肉餃(煎餃)

燒台灣腸🍢
台灣腸燒得剛好,表面灑上孜然粉更惹味,有種懷念台灣的感覺😌

燒雞中翼🍗

蒜香燒茄子🍆
蒜香燒茄子

荔枝梳打/菠蘿梳打🍹
覺得只係用糖漿及梳打水沖出黎,味道一般,死甜🥴
荔枝梳打/菠蘿梳打

2023-04-22
雲耳椰菜豬肉餃(湯餃)
粟米芝士豬肉餃(煎餃)
  • 雲耳椰菜豬肉餃
想找個又好吃,又可以跟朋友慢慢聊天的地方?這天路經通菜街,發現了這家主打串燒和餃子的餐廳,食物好吃,價錢相宜,一試難忘。🔺 雲耳椰菜豬肉餃9隻 配椰子雞湯底 ($53)🔺 粟米芝士豬肉餃 6隻加烏冬 配酸辣湯底($58)4款湯底包括椰子雞湯、花雕醉雞、酸辣湯、特濃蕃茄湯,其中奶白色的椰子雞湯底味道清甜,散發着陣陣的椰香,而酸辣湯味道較濃,非常適合嗜辣者。兩款湯底與餃子完全沒有違和感,加上餃子皮很薄,口感和味道都十分值得推薦。回頭率:🌕🌕🌕🌕🌕🔺 串燒:翠玉瓜($14)、茄子($34)、牛舌芯($28)、豬頸肉($18)、雞中翼($27)、金菇肥牛卷($26)、黑松露扇貝($28)、蒜蓉燒蠔($20)餐廳提供蔬菜、肉類、海鮮等不同特色串燒,我們參考店員建議,試了以上幾款串燒。蔬菜方面,翠玉瓜和茄子都燒得剛好,不會有過乾的情況。肉類和海鮮方面,全部都很好吃,其中最喜歡的一定是燒蠔,份量十足,配上滿滿的蒜蓉,忍不住馬上再點一份!回頭率:🌕🌕🌕🌕🌕
想找個又好吃,又可以跟朋友慢慢聊天的地方?
🔺 雲耳椰菜豬肉餃9隻 配椰子雞湯底 ($53)
🔺 粟米芝士豬肉餃 6隻加烏冬 配酸辣湯底($58)
回頭率:🌕🌕🌕🌕🌕
回頭率:🌕🌕🌕🌕🌕
2023-04-22
2023-04-23 67 瀏覽
本身好鐘意食餃子🥟,平時都會周圍試下新餃子店。早排係網上見到有介紹呢間餃撚串,湯底竟然有我至愛既椰子雞湯底,咁特別,毫無懸念,即刻出發。光顧時間:週末中午- 韭菜豬肉餃 😋- 雲耳椰菜豬肉餃 😋- 粟米芝士豬肉餃 😋- 蒜蓉燒茄子🍆👍🏻- 明太子雞翼 👌🏻- 燒蒜蓉扇貝 👌🏻- 燒牛舌落芯 🫤先講下個椰子雞湯,好香椰子味!係預期中既椰子雞湯味。拼餃子都幾夾 ,I like it。我仲飲晒成碗湯😂食嗰陣見到佢地係現場包緊餃子,所以肯定啲餃子都係100%自家制。 我揀既餃子款式都係平常基本款,正常發揮,size算大粒,餡料比例撈得唔錯,好味。串燒忍唔住,叫下叫下就叫左四樣⋯⋯大部分都落左孜然粉,好搶味😂 茄子唔錯,惹味👍🏻扇貝真係好細粒肉呀⋯⋯唔抵食牛舌燒太耐,肉好un! 整體嚟講,餃子可以一試,串燒類就普通,性價比低,叫一兩碟食下過下口癮就可以了。

光顧時間:週末中午

- 韭菜豬肉餃 😋
- 雲耳椰菜豬肉餃 😋
- 粟米芝士豬肉餃 😋
- 蒜蓉燒茄子🍆👍🏻
- 明太子雞翼 👌🏻
- 燒蒜蓉扇貝 👌🏻
- 燒牛舌落芯 🫤

串燒忍唔住,叫下叫下就叫左四樣⋯⋯
大部分都落左孜然粉,好搶味😂
茄子唔錯,惹味👍🏻
扇貝真係好細粒肉呀⋯⋯唔抵食
牛舌燒太耐,肉好un!

2023-04-21 78 瀏覽
旺角又有好去處,七點多全場爆滿!旺角站b2出口行2分鐘就到餐廳,環觀整間餐廳,店員都偏年輕呢,但食物質素相當高。餃子好出色,椰子雞湯香濃順口,煎餃外脆內軟,火炙明太子芝士粟米餃上面的醬令人難忘,一口接一口。串燒味道調味適中,食得舒服!燒茄子燒剛剛好,雞翼香脆多汁!人均:$149.5.六隻雲耳椰菜豬肉餃(椰子雞湯底).六隻火炙明太子芝士粟米餃(煎餃).黑松露扇貝蒜蓉燒蠔.雞中翼三隻.燒豬頸肉牛舌芯翠玉瓜金菇肥牛卷..飲品荔枝梳打、菠蘿梳打
串燒味道調味適中,食得舒服!燒茄子燒剛剛好,雞翼香脆多汁!
人均:$149.5
六隻雲耳椰菜豬肉餃(椰子雞湯底)

六隻火炙明太子芝士粟米餃(煎餃)

黑松露扇貝

飲品
荔枝梳打、菠蘿梳打
2023-04-21
2023-04-16 58 瀏覽
旺角餃燃串是一家位於香港旺角的串燒店,以其豐富的串燒選擇和獨特的口味而聞名。這家店的招牌菜是串串豬頸肉和雞中翼,這些串燒都是用優質的肉類和新鮮的蔬菜製成,再加上獨特的調味料和燒烤技巧,讓每一口都充滿美味和香氣。除了串燒以外,旺角餃燃串還提供各種小吃和湯品,例如金菇肥牛卷和黑松露扇貝,以及蒜蓉燒蠔和煎餃等傳統中式點心。如果你想嚐試一些不同的口味,他們還有火炙明太子芝士粟米餃和韭菜豬肉餃等創新口味。另外,旺角餃燃串也提供了椰子雞湯底的湯煮餃子,這種湯底口感清爽,帶有微甜的味道,加上餃子的香氣,特別適合在冬天享用。此外,他們還提供了柚子蜜和菠蘿蜜等特色飲品,讓你在享受美食的同時,也能品嚐到香甜的果汁。總的來說,旺角餃燃串提供了豐富多樣的菜單,讓你可以品嚐到傳統和創新的中式美食。無論是和朋友一起聚餐,還是想在街上小吃一下,旺角餃燃串都是一個絕佳的選擇。

2023-04-15 43 瀏覽
呢間新開嘅舖頭集齊餃子同串燒,兩樣都係小編鍾意食嘅嘢!一次過滿足晒兩個願望粟米芝士豬肉餃餃子外皮煎至金黃香脆,超有餃口,入面有粒粒粟米同半溶芝士,超足料!雲耳椰菜豬肉餃配椰子雞湯底餡料豐富,豬肉有滿滿肉汁,肉質鮮嫩,搭配雲耳同椰菜,令口感更有層次,有四款湯底選擇,小編揀左椰子雞湯,超級滋補!極力推介黑松露扇貝扇貝加入黑松露調味,入口香濃,令口腔散發陣陣黑松露香,超鍾意!蒜蓉燒蠔蠔都幾新鮮,肉質飽滿,燒蠔加入大量蒜蓉調味,相當惹味!金菇肥牛卷肥牛肥瘦適中,以一片肥牛包住金菇,簡直係雙重享受!食親串燒都會叫~ 除此以外,仲叫左食親串燒都要嗌嘅翠玉瓜、茄子、牛舌芯、豬頸肉、雞中翼等,每款都燒到好香口,配埋啤酒仲正!-餃燃串 (旺角)📍旺角通菜街107號地舖

粟米芝士豬肉餃

雲耳椰菜豬肉餃配椰子雞湯底

黑松露扇貝

蒜蓉燒蠔
蠔都幾新鮮,肉質飽滿,燒蠔加入大量蒜蓉調味,相當惹味!

金菇肥牛卷

餃燃串 (旺角)
📍旺角通菜街107號地舖