2024-02-01 1954 瀏覽
有幸品嚐 CulinArt 1862XMoxie HK只此一場的Four Hands Collaboration Dinner,七道菜式由Chef Stanley跟Chef Michael聯手炮製,菜式配搭非常有新鮮感超精緻,配襯六款佳釀過上超享受的一夜。Canapés ,Freekeh Falafel、Teriyaki Glazed Eggplant and Corn Skewer,以超級食物翡麥和鷹嘴豆炸香的小球健康美味,配襯新鮮的蔬菜串超香口。Seared Yellow Fin Tuna,Nori Roll、Wasabi 、Lovage Vinaigrette,輕炙過的嫩滑黃鰭吞拿魚口感柔軟,以海苔捲內作前後呼應,那獨活草調成的香油醋汁味道像芹菜般清新,配襯吞拿魚非常可口。Monkfish Foie Gras,Burnt Dashi Leeks、Honey Miso,有我最愛吃的鮟鱇魚肝嘴巴大滿足。Seared John Dory,Prawn Bisque、Garlic、Parsnip,來自法蘭西的海魴魚口感紮實,配襯法式大濃蝦湯délicieux。Seared Fremantl

Seared Fremantle Octopus,Pumpkin and Macadamia Stuffed Ravioli 、Tamarind and Herb Dressing,非常香軟的八爪魚,充滿堅果香氣的意式雲吞,伴上酸香的羅望子和香草醬很和味。

Poppy Seed Crumble Cake,Mulled Wine Gelato,超有特色的罌粟籽碎蛋糕,配襯香料紅酒意大利雪糕,這個組合真的十分特別。

Lamington,Davidson Plum Gel,用上梅子啫喱作夾心的林明頓質感很鬆軟,味道不會過甜是我喜歡的甜品
2024-01-30
2024-05-04 76 瀏覽
呢間品質高服務好環境靚。菜式有多項選擇,服務態度好,價錢適中,環境優雅清新,值得再來一次。地方易揾,銅鑼灣地鐵出來行一段就到,交通方便。午市開始,中間休息,晚市再開。
過完情人節又到白色情人節,有理由又同男朋友去慶祝啦😽揀呢間餐廳嘅原因係因為見到佢有個dessert presentation好吸引,一於去試試😋入座環境好舒適,雖然景觀唔係高樓嘅開陽,但座位排列唔密,唔會有同人對視或並排坐嘅尷尬👍🏻(真係好多高級餐廳都會安排好多二人檯排排坐咁)我同男朋友都order咗3 courses dinner,開場提供新鮮嘅餐包,麵包外煙靭內軟,配牛油入口唇齒留香😋不過唔好搽太多,牛油內加咗好多粗鹽會好鹹食完麵包收碟之後個waitress見我檯面有麵包屑竟然幫我抹檯🙈印象中冇乜餐廳可以做到咁仔細👍🏻到頭盤crab cake味道唔錯不過口感略嫌有點粗嚡🙈感覺咀嚼耐咗已經變咗渣,可能蟹肉再做滑身啲會更好第二個前菜嗌咗beef tartare他,牛肉非常潤滑,有種食緊tuna tartare嘅feel🤓入邊配菜都好豐富以致口感一直都好新鮮🤓推介俾大家餐廳staff再勤力幫我地清潔檯面換碟後就上main courses,我地嗌咗一個牛面頰一個牛臀扒,兩個牛嘅味道都唔錯,牛味都夠香濃,不過個人更鍾意牛面頰,可能係燜到啲牛肉好焾夠入味,入口即溶😋兩個薯菜都好食🫶🏻最後就到我

到頭盤crab cake

最後就到我地最期待嘅dessert presentation,staff會逐個逐個介紹上碟嘅甜品甜品排位和醬汁的繪畫都好靚,有啲甜品除外餡外仲有內餡😋絕對唔止buffet的水準,一場來到值得嘗試❤️

總結係成餐飯都食得好舒適,各位服務員的服務都好周到,食物質素亦不錯,絕對是大家慶祝的餐廳list之一💁🏽‍♀️
2024-03-14
情人節
2024-03-03 546 瀏覽
朋友幫我慶祝生日揀咗呢間餐廳入到去環境好浪漫成間餐廳好似藝術館咁我哋兩個女仔唔係食到好多嘢,所以叫咗三個菜式share 第一個係卡邦尼魷魚佢用咗卡邦尼嘅醬汁配合魷魚絲用魷魚絲去模仿,平時我哋食開嘅意粉醬汁好濃郁,亦都係一個非常創新嘅食法另外叫咗意大利雲吞中規中矩,不過係一個好飽肚嘅菜式最後叫咗個牛扒非常腍,而且好有牛味我哋都非常滿意最後甜品方面叫咗一個廚師發辦甜品佢哋嘅職員會喺你面前製作成個甜品成個甜品加埋有10幾樣每樣都唔同口味非常之適合打卡
朋友幫我慶祝生日
揀咗呢間餐廳
入到去環境好浪漫
成間餐廳好似藝術館咁
我哋兩個女仔唔係食到好多嘢,所以叫咗三個菜式share
第一個係卡邦尼魷魚
佢用咗卡邦尼嘅醬汁配合魷魚絲
用魷魚絲去模仿,平時我哋食開嘅意粉
醬汁好濃郁,亦都係一個非常創新嘅食法
另外叫咗意大利雲吞
中規中矩,不過係一個好飽肚嘅菜式
最後叫咗個牛扒
非常腍,而且好有牛味
我哋都非常滿意

最後甜品方面叫咗一個廚師發辦甜品
佢哋嘅職員會喺你面前製作成個甜品
成個甜品加埋有10幾樣每樣都唔同口味
非常之適合打卡
廚師發辦甜品
廚師發辦甜品
2023-11-30 1313 瀏覽
紀念日由午餐開始🤣 菇好食呀,牛同豬都唔錯。想講既其實係。。。為左個甜品拼盤。佢即刻係面前畫畫咁整個甜品出黎,一邊介紹材料一邊整,幾得意。會教你食邊款先,由淡味開始食到濃味。唔算太甜,幾好。服務好既。
2023-11-12 1194 瀏覽
其實對香港啲食肆一向都好失望,但呢間在銅鑼灣網上又寫到佢好似好掂咁,即管比自己一次機會,食法國菜預左貴,500幾蚊2个course. 唔喺話貴, 但食d咁既質素實在離譜, 叫了一個意大利雲吞, 難食到嘔好似廣東雲吞餡打個西式獻汁咁,个皮就用啲下價麵粉,食左一件已經食唔落, 另外叫左個羊肉好似煲完湯再打个獻鞋拾拾。先前聽人講話啲人返哂上大陸食野我唔信,我依家信,同埋我發誓以後都唔會再試香港d食肆
又到慶生月,今次孖住老公去食咕個高質Fine Din,間唔中係要好好慰勞下自己Happy下既🥰餐廳位置方便,從地鐵站行出去只須5分鐘左右。進入餐廳地下入口,已經有好好嘅服務,因為落雨天,老公攞住一把遮,店員即刻禮貌地俾個號碼牌佢後就收起佢把遮,話待用完餐後離開時憑號碼牌取回。餐廳用膳地方位於一樓,要經過木系樓梯向上行一層,設計唔算好奢華但感覺舒服。食物價錢上亦唔算好貴,分別有:2 courses $458 3 courses $628 4 courses $728可以從starter / main / dessert 任意配搭。亦可再加配Side +$68我同老公點咗2course + Side ($458+$68)餐前提供的意大利包,上檯時仲係熱熱的,口感鬆軟,加配橄欖油同香草,好味!✿Main✿🧡紅菜頭千層酥(黑蘑菇、野蒜)Beetroot Mille Feuille (Black Mushroom, Wild Garlic)👉🏾從未食過如此精緻的紅菜頭,薄薄的一片一片,味道非常鮮甜,好味。🧡香煎鴨胸 (小胡蘿蔔、小荳蔻、法式焦糖橙醬)Pan-Seared Mallard Duck

食物價錢上亦唔算好貴,分別有:
2 courses $458
3 courses $628
4 courses $728

加配Side +$68

餐前意大利包

✿Main✿

🧡紅菜頭千層酥(黑蘑菇、野蒜)
紅菜頭千層酥(黑蘑菇、野蒜) Beetroot Mille Feuille (Black Mushroom, Wild Garlic)

🧡香煎鴨胸 (小胡蘿蔔、小荳蔻、法式焦糖橙醬)
Pan-Seared Mallard Duck Breast(baby carrots, Cardamom, Orange Gastrigue)🧡
香煎鴨胸 (小胡蘿蔔、小荳蔻、法式焦糖橙醬) Pan-Seared Mallard Duck Breast(baby carrots, Cardamom, Orange Gastrigue)

👉🏾唔知點解我覺得好似食緊叉燒咁,個味道真係好似,但食咗落又feel 到好重嘅鴨味,加配埋個法式焦糖橙醬,一絕呀,好好味。

✿Side✿ +$68(每位)

🧡KFC花椰菜(辣椒醬)
KFC Cauliflower (Gochujang Sauce)🧡
KFC花椰菜(辣椒醬) KFC Cauliflower (Gochujang Sauce)

👉🏾味道酸酸甜甜,非常開胃。

🧡通心粉奶酪(松露)
Mac n’ cheese (Truffles)🧡
通心粉奶酪(松露) Mac n’ cheese (Truffles)

👉🏾奶味好濃配襯松露,簡直係極品,熱辣辣非常好食,一定要趁熱食。

到全晚既戲肉出場😍

✿Dessert ✿

🧡Dessert Presentations “Jackson Pollock”
(2位起享用)+$48(每位)🧡

👉🏾可以話係一場藝術表演,店員會推架車仔出嚟,係你面前即即畫一幅藝術畫,仲會逐款甜品介紹出場,每人有六小件甜品,每件都各有特色,我和老公特別喜愛芒果椰子奶凍,幼滑香甜,好好味,味道又係不會太甜。
呢款甜品真係好啱任何慶祝活動,加上打卡一流。

推介指數:9/10

📍 CulinArt 1862(銅鑼灣)
銅鑼灣禮頓道29號華懋禮頓廣場1樓
2023-09-11
餐前意大利包
2023-09-09 1013 瀏覽
同朋友慶祝生日, 揀左一間西餐,金餐廳唔算好多人,坐得舒服,好啱傾計,亦唔會有限時。叫左3 courses set dinner , set dinner 加錢叫左左甜品拼盤。叫左杯cocktail, 都幾濃, 但果味同酒味都濃,鐘意飲酒既朋友會好鐘意。另外點左個韓式椰菜花, 小小辣,甜甜酸酸都好好食。另外,主菜揀左雞同牛,牛肉做到半生熟,雞肉就用左印度香料調味,食落味道都特別,唔似普通燒雞。主菜甜品拼盤,係佢會喺你面前用醬料同甜品砌個圖出黎,最後仲有加乾冰特效,打卡同慶祝生日就要試下!佢每件甜品細細地,唔會太甜同太漏,味道都唔錯,佢仲配有果乾,可以消下滯,有啲refresh既感覺。
另外點左個韓式椰菜花, 小小辣,甜甜酸酸都好好食。
2023-07-08
生日
讚1 環境係好既 銅鑼灣呢類似club既餐廳唔算多 都闊落舒服2 如果真係揀食物 咁海鮮湯係唔差既彈1 貪得意揀左日本嘢 水準平平 刺身唔夠彈性同油份 切功要注意下 炸天婦羅既蝦太實 甜品既抹茶好淡

2 如果真係揀食物 咁海鮮湯係唔差既

朋友帶咗我嚟呢度慶生,食完之後真心大推,環境好有情調唔會嘈雜,食物高質又好食,慶祝一流!🍴四道菜 每位 $728 另收加一🍞麵包 (7.5/10)鬆軟有口感,有香草嘅香味,橄欖油帶少少Fruity嘅味道,幾特別。🍴頭盤吞拿魚小牛肉吞拿魚蒜泥蛋黃醬、醃核桃、酸豆牛肉薄切有牛味,吞拿魚蒜泥蛋黃醬勁香濃,加埋一齊食濃厚又開胃~🍴前菜牛肉他他 金不換、香茅、脆米餅,牛肉他他用左辣椒去撈,食落都幾辣幾香口,好有東南亞風味,米餅幾香脆,如果唔食得辣就可以pass!🍴主菜香烤紐西蘭羊架 黃雞油菌、碗豆 + $88羊架一枝骨,好厚切,食落好有肉香又有肉汁,一啲都冇羊躁味!個菌汁食落係幾清香,好食!澳洲 M7 和牛臀肉扒 辣根忌廉汁、香煎馬鈴薯+ $88三成熟,牛扒肉質嫩滑有口感,食落有少少牛味,忌廉汁食唔出有咩特別🤔薯仔幾腍,ok~🍴甜品即席夢術甜品畫(兩位起享用)+$38 每位勁大陣仗,店員會推個車仔出嚟表演,打卡一流。每人有六小件甜品,分別係芒果奶凍,馬卡龍,士多啤梨慕絲,戚風蛋糕,開心果撻,朱古力榛子蛋糕,每件各有特色,唔甜幾唔錯!推廣指數: 9/10嘢食好食高質,慶祝一流。最後問你飲咩茶同咖啡

🍴四道菜 每位 $728 另收加一

🍞麵包 (7.5/10)

🍴頭盤
吞拿魚小牛肉吞拿魚蒜泥蛋黃醬、醃核桃、酸豆

🍴前菜

🍴主菜
香烤紐西蘭羊架 黃雞油菌、碗豆 + $88

澳洲 M7 和牛臀肉扒 辣根忌廉汁、香煎馬鈴薯+ $88

🍴甜品
即席夢術甜品畫(兩位起享用)+$38 每位

推廣指數: 9/10
嘢食好食高質,慶祝一流。最後問你飲咩茶同咖啡都要加錢的😂
2023-08-06 4801 瀏覽
除了酒店之後,我從來未試過有餐廳咁貼心招待,差不多是一對一的服務,完全關顧到食客的需要。而每一道菜色也有英語介紹及食完都會詢問意見。最令人讚嘆的是,他們連仔仔的私人餐具都清潔埋交還,這點真是超級窩心。至於食物方面,他們對食物來源及取材也相當講究,確保新鮮及味道配搭都好創新及相當好味。Starter🌟煎炒水晶藍大蝦伴 Nduja 意式辣肉腸 雪莉酒、嫩菠菜 Sautéed Obsiblue Prawn & Nduja Sherry, Baby Spinach 這個菜色別有風味,用了特別的辣醬料配上辣肉腸、雪莉酒帶出大蝦的鮮甜爽口,令人有開胃的感覺。🌟絲翠奇亞絲綢芝士伴日本白桃、德國黑森林火腿法式空氣麵包 Stracciatella, Japanese White Peach, Black Forest Ham Air Bread 這個前菜接近滿分💯是因為整體食物的配搭很完美,味道令人回味無窮。日本白桃多汁又爽甜,中間夾了好香濃可口、口感特別的絲翠奇亞絲綢芝士,令整個食物昇華了,加上黑森林火腿同法式空氣麵包的中和,令成個感覺好清新。Entree 前菜(供四道菜享用)🌟卡邦尼魷魚意粉 、羊奶

Starter
🌟煎炒水晶藍大蝦伴 Nduja 意式辣肉腸 雪莉酒、嫩菠菜

🌟絲翠奇亞絲綢芝士伴日本白桃、德國黑森林火腿法式空氣麵包

這個前菜接近滿分💯

Entree 前菜(供四道菜享用)
🌟卡邦尼魷魚意粉 、羊奶芝士泡沫、風乾豬頰肉
Squid 'Carbonara' Pecorino Espuma, Guanciale
卡邦尼意粉就經常食,卡邦尼魷魚意粉就第一次,魷魚超級彈牙,配上好香的羊奶芝士,好好食🤤但個人就不太喜歡風乾豬頰肉,略嫌太濃烈同咸味較重。

🌟日本菓物茄配 Cristal 魚子醬、高湯果凍
Momotaro Tomato, Cristal Caviar Dashi Jelly
這是另一個極度推介之選‼️因為日本菓物茄超級多汁又新鮮,配上我哋至愛的Cristal 魚子醬,真係不是誇張,係有一種天衣無縫的感覺,味道出奇地夾,好好食👍

Main 主菜
🌟香烤紐西蘭羊架 黃雞油菌、豌豆
Roasted Rack of NZ Baby Lamb Chanterelle Mushroom. Green Peas
羊架一直是我們喜歡的食物,呢個羊架本身肉質不硬,加上煎得的時間剛剛好,做到外面脆內軟又保留到肉汁又不腥的效果。

🌟香煎鴨胸 小胡蘿蔔、小荳蔻、法式焦糖橙醬
Pan-Seared Mallard Duck Breast Baby Carrots, Cardamom, Orange Gastrique
這個賣相不錯,但可能鴨胸不是我們太偏好的關係,切起來有少少難度,屬「耐嚼」之食物。不過要提一下個焦糖橙醬好好味、好特別。

Dessert 甜品
🌟即席藝術甜品畫(兩位起享用)
Dessert Presentation "Jackson Pollock" (minimum for 2 pax )

呢個簡直係成餐飯的重頭項目,是小朋友最期待的環節。因為餐廳有專人即席介紹和「揮筆」,為客人度身訂造一幅超級靚的甜品畫。小朋友一定興奮到彈起觀賞,甜品不少得有不同的馬卡龍、蛋糕同乾果等,真的是盡享視覺同味度的享受。最後的乾冰效果更是打卡一流,慶祝生日、節日一定非常難忘。是藝術與美食結合環節🫶🏻

2023-08-04
2023-07-02 883 瀏覽
tasting menu 女仕食唔晒。2,3,4道菜可以自由配搭。菜式好平均,雖然都係豬牛羊雞鴨pasta魚,伴碟配菜特別,羊跟青豆,羊肚菌和迷你yorkshire pudding. 魚配Sunchoke Barigoule和fiddle head. 調味清淡清新。甜品揀咗,比較fusion , 楊枝甘露跟white peach sorbet 清爽又唔甜。 雖然在二樓望住三C會和跑馬地夜境都唔覺得係銅鑼灣。好適合優閑慢慢食。服務-流,唔太heavy 的晚餐。價錢合理。
chilled almond and   garlic  soup
2023-07-02
用餐優惠
信用卡優惠
2023-06-30 3824 瀏覽
三個女人仔,又出發去食好嘢。這間西餐廳,坐低冇耐,已經覺得非常值得推薦。一開始進入地下入口,已經有Service, 朋友攞住一把遮,(當日冇落雨,遮是沒有濕的)即刻俾個號碼牌,用用餐後離開才取回。餐廳不算多人,服務員讓我們選擇坐不同區域的枱。之後scan 枱面上設計立體的QR code,查閱餐牌,之後再叫服務員過來落單。到serve水,溫水開水有氣礦泉水等等,乃至枱上即霧化消毒器,感覺到非常之高級,有酒店的感覺。餐牌其實可以上網睇,精雕萬選之後,三個人分別兩道菜,三道菜,及四道菜,大家可以share食,是多少少,又唔會太飽。結果食完之後,覺得攻略全部啱晒!叫咗一個豬,比目魚,素菜係西蘭花,每樣食少少唔會覺得太過有負擔。味道亦都相當唔錯。擺碟非常之美麗。成個感覺,總覺得自己在酒店用餐。之後加追甜品,我們只叫兩位藝術畫甜品。服務員,一直在你桌上畫花買方甜品,最後很想乾冰作為效果。非常IG。味道當然有保證。好啱女仔叫。見到隔籬枱,點了一件芝士蛋糕,重份量,size 唔細,好在冇嗌,如果唔係飽死。整體感覺,非常良好,覺得自己賺咗,而且覺得一定會再嚟食。冇錯,已經book咗七月初再來食!
三個女人仔,又出發去食好嘢。

這間西餐廳,坐低冇耐,已經覺得非常值得推薦。

之後加追甜品,我們只叫兩位藝術畫甜品服務員,一直在你桌上畫花買方甜品,最後很想乾冰作為效果。非常IG。味道當然有保證。好啱女仔叫。見到隔籬枱,點了一件芝士蛋糕,重份量,size 唔細,好在冇嗌,如果唔係飽死。

整體感覺,非常良好,覺得自己賺咗,而且覺得一定會再嚟食。

冇錯,已經book咗七月初再來食!

前菜吞拿魚,牛仔肉
生牛肉他他配脆米餅
素:椰菜花
左上右:豬,比目魚,椰菜花
2023-06-19 974 瀏覽
Food only $498 pp + 10%Add $288 pp for 2-hour free-flow wine/ selected cocktails/ non-alcoholic drinks-Dessert platter 🍰 9/10 Not so sweet which is customized for HKers 👍🏼-Small plates to share 🧆 9/10Small plates seriously? 😂Including Dibba Bay No. 2 oysters from Dubai, beef tartare, fresh salads and deep fried cauliflowers.-Main - seared Halibut fillet 🐟 7.5/10Just a bit overcooked and the texture was too firm, others were all good.Main - chicken risotto 🍗 7/10The chicken was perfectly cooked,
Food only $498 pp + 10%
Dessert platter 🍰 9/10
Small plates to share 🧆 9/10
Small plates seriously? 😂

Main - chicken risotto 🍗 7/10
The chicken was perfectly cooked, just the sauce of risotto didn't match with the flavor as a whole might be with too much vinegar?
HSBC credit card 💳 offers 15% off until end of June 2023.
Please ask the staff for details.
The vibe is prefect for special occasions/ celebrations, convenient location

2023-06-17 2575 瀏覽
好味指數😋😋😋😋回頭指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️開心指數🤗🤗🤗🤗朋友 book 好檯帶我去試呢一間fine dining,網上面嘅comment 都唔錯,上網再睇吓資料,呢間係 towngas x chef Stanley Wong 嘅合作餐廳,chef Stanley 係中德混血兒,曾經響好幾間獲獎餐廳做行政主廚,hmm... 我都幾期待呢一餐會有咩體驗~ 餐廳響一樓,地下門面係一個入口,經過木系樓梯向上行一層,設計係 modern stylish 路線,唔算好奢華系。價錢上唔算好貴,2 courses $458 / 3 courses $628 / 4 courses $728,可以從 starter / entrèe / main / dessert 任意配搭。🍴Focaccia with Olives & herbed Sundried tomato - free bread呢款餐前意大利麵包放上檯時仲係熱,厚得嚟好鬆軟,sundried tomato 加埋橄欖、橄欖油同香草,好味!🍴Momotaro tomato, Krystal Cavier with Daish Jelly - Sta
好味指數😋😋😋😋
回頭指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️
開心指數🤗🤗🤗🤗

🍴Momotaro tomato, Krystal Cavier with Daish Jelly - Starter (+$98)
Presentation 好靚,來自日本嘅 momotaro 番茄,坐響輕盈帶芝士味嘅 foam上面,Daish Jelly 好似一塊披肩咁,頭頂加上Krystal Cavier,番茄切開後唔會散晒,鹹味酸味甜味好balance,好味又好開胃~

🍴Beef Tartare with Thai Basil, Lemongrass and Rice Crisps - Entrèe
平常食嘅 Beef Tartare,無論係法式定係意式做法,上面都會放咗生蛋黃,呢款係泰式 fusion。試一啖肉,用人手切到一粒粒有咬口,泰式調味幾惹味,配上米餅好脆又香口,tartare 入面有辣椒籽,如果唔食得辣嘅要諗一下~

🍴White Asparagus Salad, Black Forest Ham with Egg & Chive dressing - Entrèe
Pickled 白蘆筍咬落去爽脆新鮮,帶少少酸味,Egg & Chive dressing 食落似蛋沙律 feel~

🍴Boston Lobster Linguine with Lobster Bisque and Home-Grown Cherry Tomato - Main (+$118)
呢個扁意粉有龍蝦鉗 + 龍蝦肉,似係分開 grill 咗之後放上面,番茄龍蝦濃湯做嘅醬汁好glossy,味道比較清新而唔係濃郁系,龍蝦肉新鮮爽口,龍蝦鉗比較嫩滑彈牙,龍蝦肉嗰舊有部分煮得過咗少少,相對比其他部分硬同乾,扁意粉口感啱啱好 al dente 。

🍴Grilled Rangers Valley Wagyu Striploin with Creamed Kohlrabi and Sautéed Potatos - Main (+$118)
Striploin 嘅外層 caramelized 得過咗丁丁,所以接近外層部分嘅肉會比較硬,中間部分都幾嫩,呢個唔算太差但唔算非常好食。

🍴White Asparagus with Hollandaise Sauce - Side (+$68)
個荷蘭醬非常creamy,面層有少少焦香,配埋好新鮮嘅白蘆筍,好好味!

🍴Garden Greens with Dill Yogurt Dressing - Side (+$68)
蔬菜夠新鮮,醬汁清新~

🍴Dessert Presentation - Dessert (for 2/+$38pp)
職員以檯上黑色膠片作為畫布,逐一放上甜品元素,先放乳酪同芒果醬,再灑上紫薯粉、蕃薯粉同埋白色細細粒嘅乳酪脆脆作為甜品基底,之後加上乾綠茶蛋糕、菠蘿乾、開心果泡芙、兩款唔同味嘅馬卡龍、乳酪撻、朱古力mousse同芒果Panna Cotta 完成Dessert Presentation。我覺得開心果泡芙、朱古力mousse、乳酪脆脆係最好食,其他甜品都唔錯,值得一試~

Dessert Presentation

🍴2019 Domain D'Ardhuy, Savigny Les Beaune 1er Cru Aux Clous ($890)

🍴Unlimited sparkling water with Lemon ($28)

整體價錢上唔算好貴,冇dress code,可以 share dish,算係 fine dining 嘅入門版,平日晚上唔算好多人,坐得好舒服,職員親切細心,服務質素非常一流,食物質素唔錯但可以做得再好D,朋友推介呢度嘅 brunch 都唔錯,相比 dinner 會更抵食,下次可以嚟再試!

☆My IG @tracyloveliving ☆

Dessert Presentation