2024-05-13 30 瀏覽
西冷牛排很淡,肉质偏老。走了很远的路兜兜转转才绕到这家店。结果味道也不甚令人满意。忌廉汤味道有一点点像牛奶,挺好喝。环境算一般般啦,至少还算干净卫生。服务的话……几个服务员都不会说普通话。付款不支持微信支付宝。有点不可思议。
西冷牛排很淡,肉质偏老。
走了很远的路兜兜转转才绕到这家店。结果味道也不甚令人满意。
忌廉汤味道有一点点像牛奶,挺好喝。
环境算一般般啦,至少还算干净卫生。
服务的话……几个服务员都不会说普通话。
付款不支持微信支付宝。有点不可思议。
2024-05-12
  • 忌廉汤
2024-03-04 353 瀏覽
今晚walk in吃銀行中心的花園餐廳, 星期一都幾旺, 還問齊人未😅 唔通真係限時敢誇張🤔 唔想吃太多紅肉, 揀左一係龍利柳一係比目魚, 最後揀左比目魚配意粉, 配忌廉湯同餐包送三件餃子, 家人要雞扒腸配薯菜, 等左一陣送上餐包同忌廉湯, 餐包暖暖地又軟熟, 好好食😚 忌廉湯唔會太結都幾好飲😘 等左一陣先來我的餐, 有白色沙律醬加一粒蕃茄仔有少少青瓜片, 個幾條意粉如果男士真係一定唔夠飽🤣🤣比目魚雖然外面有包左一層脆漿但食落都唔會好炸👍😋 對我來講份量剛好, 最後叫一杯餐熱檸茶😍
2024-03-04
2024-02-24 239 瀏覽
花園餐廳都唔係第一幫襯,今次客人有d結婚擇日問題想我俾俾意見,約係旺角中心花園餐廳見面。但旺角中心哩間就係第一次,論環境最正係豉油街仕德福酒店隔離果間,但已經無咗,最差係太子始創中心對面落地牢果間,超污糟!而哩間分店環境算唔錯。我點咗份鐵板黑椒牛柳,白湯。首先,鐵板餐最最最重要就係塊鐵板必須熱到辣手,要發出咋咋聲,哩一點花園餐廳達標!我點7成熟,牛柳口感鬆軟 Juicy,滿意。但黑椒汁唔合格,我要求黑椒汁另外分開,無淋上塊牛柳上,點黑椒汁時味道極淡,但聞上去有黑椒味,奇怪。我喜歡嘅三色豆無出現係鐵板上,失望,雖然依家D三色豆質素其差!白湯唔夠濃郁,質感比較水,味道偏淡.服務一般,不論D待應是男是女,一律全程黑臉,哩方面俾唔到高分.開餐据完扒,就開始幫客人講解結婚大日子了! 先恭喜新婚愉快先啦!

我點咗份鐵板黑椒牛柳,白湯。

我點7成熟,牛柳口感鬆軟 Juicy,滿意。

白湯唔夠濃郁,質感比較水,味道偏淡.

2024-01-20 282 瀏覽
Food: disastrous. The menu is misleading and caused us to order something different from what we assumed we read. Although portion is fine, the flavours need an upgrading. The lemon tea which I ordered for my meal tasted very strong and bitter.Service: four staff constantly stood together in front of the washroom to chat loudly about random topics. They were even louder than the guests. Also, when i was ordering and reading the words of the dishes, the chubby waitress wearing black rudely said,

Service: four staff constantly stood together in front of the washroom to chat loudly about random topics. They were even louder than the guests. Also, when i was ordering and reading the words of the dishes, the chubby waitress wearing black rudely said, "just tell me the number." She apparently was in no rush, because they were only a couple other guests at the restaurant. After she took my order, she quickly returned to chat with her colleagues.

An old-aged waiter tend to be retarded. My friend was still eating and he asked her for her drink (tea/coffee). Does he not know the right time to ask is when one finishes the food? He gave a blank stare when she told him that she would order later.

Atmosphere: Empty restaurant. Noisy due to staffs' ongoing chatter.

Conclusion: Do not waste your money or time here.
2024-01-03 272 瀏覽
俗語說,回憶總是美好的,花園餐廳相信應該是不少人在中學時期出街食飯的必去之地,只因價錢不算太貴就可以食到大大份的踞扒餐,仲有餐包、餐湯跟飲品,感覺好豐富。今次突然想要去踞扒,就走上了銀行中心這間分店,店內環境寬敞而且應該是重新裝修,所以都坐得舒服。羅宋湯稍為涼了點,餐包不過不失,肉眼牛扒真的超大份,切得好厚身,最懷念的是店員淋汁上牛扒時那種「沙沙」聲,因為其他餐廳未必做到塊鐵板可以咁熱,或者乾脆已淋好汁就上檯。牛扒肉質嫩滑入口不韌,只是醬汁略稀味道不太出,薯條被放在牛扒底下所以都壓到變得濕軟不好吃,不過食完呢個餐真係堅飽肚。
2023-12-30
2023-11-06 445 瀏覽
茄汁豬扒飯非常美味。豬扒嘅肉質非常鮮嫩。茄汁嘅味道非常濃郁,非常開胃。飯嘅口感非常分明,非常之夾。豬扒係茄汁豬扒飯嘅靈魂。豬扒嘅鮮嫩口感可以襯托出茄汁嘅濃郁味道,非常美味。
2023-10-30
2023-09-27 527 瀏覽
位於旺角市中心,地鐵站出口,歷史悠久的餐廳, 從小至大,也一直有幫襯,尤其是各類扒餐 到時每次必吃的食品, 2023年再來這裡進食, 雖然價錢比以前貴了一點,但是肉質依然保持美味,朋友一看已知是這間餐廳的牛扒, 可以想象到這牛扒,很有風格很有特色。
2023-09-21 376 瀏覽
茄汁豬扒飯,碟飯都幾大碟,夠分量。味道非常好味,2个人都夠食。茄汁味道較得啱啱好,豬扒不太硬又熟。唔錯!餘下的飯就打包拿走做宵夜。到晚上都覺得好味!下次都會叫嚟食。
2023-09-01 367 瀏覽
花園餐廳細細個就跟屋企人去幫襯~最鍾意有餐包、餐湯、主菜、熱飲~感覺好豐富~亦都算係貴價嘅茶餐廳~可惜今時今日選擇多咗~比較多咗~又或者烹調方式唔一樣~已經冇咗兒時嘅味道下午茶時間依個價位都算貴~叫做芝士焗肉醬魚柳飯~感覺似鴛鴦飯~肉醬只有冬菇片少少肉汁偏鹹~芝士焗魚柳~係白汁冰鮮魚柳~雪藏味重~芝士份量極少~仲有半粒車厘茄~睇落就大碟~其實個碟好薄~下午茶份量都唔飽唔抵食奶茶味道正常~不過姨姨好大力放喺枱倒瀉到成個碟都係加一服務費

奶茶味道正常~不過姨姨好大力放喺枱倒瀉到成個碟都係
芝士焗肉醬魚柳飯
加一服務費
2023-07-31
2023-07-15 598 瀏覽
同朋友行旺角,行到有啲肚餓,就去左銀行中心既花園餐廳食下午茶我叫左一份香茅雞翼配薯條,一杯雪糕紅豆冰當份香茅雞翼配薯條上枱時,我同朋友都O哂咀,以為嚟錯左,因為果4隻「雞翼」完全唔似雞翼,似4隻炸蠔多啲。咁大個人,未見過雞翼要點炸漿去炸,完全顛覆左我地對炸雞翼既認知!外皮極度油冧冧,好難食!唔好話有無香茅味啦,啲雞翼完全無味,係一啲雞味同咸味都無!好似白烚雞翼咁,難食到一個點!我都唔係第一次食花園餐廳,以我所知佢地既薯條係波浪薯條,但今次食既係麥當勞果種薯條,仲要淋哂,麥當勞啲薯條都好食過佢。杯雪糕紅豆冰勁甜,甜到我食完呢餐仲要去便利店買野飲先解到少少渴。枉佢係一間西餐廳,啲師傅都唔知邊度嚟既,連炸雞翼咁簡單都整得咁差,其他野都唔會好得去邊!出面茶餐廳既雞翼薯條比佢更好食!呢間野真係無下次,完全中伏!
我叫左一份香茅雞翼配薯條,一杯雪糕紅豆冰
香茅雞中翼薯條
2023-07-13 407 瀏覽
小時候,一想起食扒,就會想起去花園餐廳。今次叫咗一客肉眼扒,同一客德國豬手+薯菜。先來一客非常滿意、加滿載回憶嘅“羅宋湯”有餐包+加牛油,牛油一半放湯,一半揸餐包,好食,湯好飲,保持水準。肉眼扒先上,隨即侍應遞上兩桶扒汁“要辣要唔辣”?我問:唔辣係咩味?唔彩你,只望住你。再問“唔辣係咩味?都係答“要辣要唔辣”😅再問係咪“洋蔥/燒汁”先至識答“洋蔥”,牛扒得個超大塊,無咩鮮肉味。再嚟“德國猪手餐”又唔香又乾,係猪手嚟,無錯。另再有一般的餐飲,正常。老實講,今時今日,咁嘅價錢,係咁囉!
小時候,一想起食扒,就會想起去花園餐廳。
再嚟“德國猪手餐”又唔香又乾,係猪手嚟,無錯。
2023-07-09
2023-06-28 416 瀏覽
花園餐廳有好多分店,旺角這間餐廳位於旺角東地鐵站B出口,地點十分方便。花園餐廳是港式西餐廳,已經很久沒有去過,所以突然間好想入去食。我點了他們的招牌菜式鐵板西冷牛扒套餐,但是肉質卻非常老,口感非常糟糕,完全沒有嫩滑的感覺。黑椒汁的味道也非常平淡,缺乏香氣和味道。套餐附送的薯條也非常失望,薯條油膩且口感不佳。此外,餐廳的服務員的態度冷淡,且等待上菜的時間也非常長。餐廳的環境也不是很理想,桌椅髒亂不堪,地面也沒有打掃得很乾淨。所以間唔中吃一次是還好,而且要求不要太高。

2023-06-22 377 瀏覽
#搞串個pantry大家諗起#港式西餐 🍽️會諗到乜嘢?第一樣諗到係港式嘅扒餐🥩,用鐵板上,再淋上唔同嘅醬汁,再配飯、意粉🍝或薯菜。今次就去到一間1963年開業,奠定出#港式扒餐 基石嘅一間連鎖餐廳,同時餐廳都可以算係一個時代嘅見證啊😎!!今次嚟到嗌咗兩個鐵板扒餐,一個係鐵板肉眼牛扒($83)、一個係鐵板西冷牛扒($83)。因為係鐵板🔥上,所以兩個牛扒都嗌咗五成熟🤩。而粥眼同埋西冷嘅分別,在於佢哋嘅部位,部位嘅唔同,導致佢哋油脂嘅比例會唔同😚。肉眼相對西冷來講脂肪含量高好多,食落去可能會比較腍。相反西冷識落口就會結實啲,牛味可能會重啲😋。鐵板肉眼牛扒🌟🌟🌟🌟煎得啱啱好,淋埋汁上去,一切落去嗰下,就知口感一定唔錯😜。雖然呢塊肉眼唔係啲好高級數、好厚嘅肉眼,但係食落口軟硬程度適中,同時都充滿好重嘅油脂味,以呢個價錢嚟講,真係唔錯🥳。鐵板西冷牛扒🌟🌟🌟相對肉眼,一望就知比較厚實,但係切落去又唔覺好硬,牛扒入面有粉嫩嘅顏色💕,煎得幾好。食落口,食得出外層嘅香氣,同時感覺到裏面啲牛肉嘅嫩滑🤤!個餐同時包含羅宋湯、餐包,好正,好港式!呢間餐廳屹立香港🇭🇰60年,其實都唔止食咗一次。質素其實都幾飄忽,
#搞串個pantry

鐵板肉眼牛扒🌟🌟🌟🌟

鐵板西冷牛扒🌟🌟🌟

個餐同時包含羅宋湯、餐包,好正,好港式!呢間餐廳屹立香港🇭🇰60年,其實都唔止食咗一次。質素其實都幾飄忽,好睇彩數,大家如果懷念嘅話,就去搵一間分店嚟試吓啦😎。
2023-04-06
2023-06-07 376 瀏覽
🥲理解唔到點解連餐湯都可以成pat水咁,白湯係冇味。個紅湯都叫有啲味個雜扒除咗牛全部都好難食😿件咖啡蛋糕算賣相一般但可以接受芝士蛋糕真係好難食😞真係唔建議再嚟呢度食
個雜扒除咗牛全部都好難食😿
件咖啡蛋糕算賣相一般但可以接受
芝士蛋糕真係好難食😞
真係唔建議再嚟呢度食

2023-05-08 387 瀏覽
自從豉油街花園餐廳結業後旺角只剩下銀行中心呢間花園餐廳裝修完後質素愈來愈差叫左午市肉眼鐵板塊板凍既靠D汁去保溫塊排縮水又薄下邊墊左2舊菜撈埋D汁搞到水咁款成體是垃圾體驗 以後唔會再來埋單$89 真係交智商稅大家樂 大快活都做得好過佢
自從豉油街花園餐廳結業後
旺角只剩下銀行中心呢間花園餐廳