餐廳: Satay Pop
資訊:

2024-06-05 0 瀏覽
沙嗲雞排面雞肉鮮嫩,十分飽肚,獨有嘅沙嗲醬料令到面更加香,食到停唔到沙爹串燒牛,羊,豬,雞肉質烤嘅口感特別好,搭配靈魂沙嗲醬特別好吃,仲有花生芝麻醬,很多肉汁溏心蛋蛋汁濃郁,充滿香味黑椒腸香味四溢,口感豐富,肉質厚實,咬落去啖啖肉沙嗲雞扒脆豬包麵包鬆軟易入口,配上沙爹雞排,非常推薦組合餐蔥香卷餅香酥脆,層次豐富,口感十足慢煮雞扒漢堡層次豐富,好夠味,慢煮令到雞肉更加入味烏達香葉卷 海鮮烏達再配香葉嘅清香,好有創意都好好味100分嘅搭配

沙嗲雞排面
雞肉鮮嫩,十分飽肚,獨有嘅沙嗲醬料令到面更加香,食到停唔到

沙爹串燒牛,羊,豬,雞

溏心蛋
蛋汁濃郁,充滿香味

黑椒腸
香味四溢,口感豐富,肉質厚實,咬落去啖啖肉

沙嗲雞扒脆豬包
麵包鬆軟易入口,配上沙爹雞排,非常推薦組合餐

蔥香卷餅
香酥脆,層次豐富,口感十足

慢煮雞扒漢堡
層次豐富,好夠味,慢煮令到雞肉更加入味

烏達香葉卷
海鮮烏達再配香葉嘅清香,好有創意都好好味
100分嘅搭配
安利全港最好味最好玩的新加坡串燒呢間food court形式的串燒真係好好味,坐得舒服,環境安靜,可以豪爽地消費,又可以暢所欲言!(消費滿$100還可以免費夾🍬喔!)——————————————————推薦:😋非常好吃慢煮沙嗲雞扒沙律慢煮沙嗲雞扒漢堡沙嗲雞肉蒽香卷餅沙嗲雞肉串沙嗲豬肉串沙嗲牛肉串沙嗲羊肉串烏達香葉卷台式黑椒腸造型綿花糖——————————————————📢還可以有2個優惠!凡惠顧任何產品,於結帳前說出那句特別的話:「新加坡沙嗲係唔係甜架?」可以享受下面二選一的優惠一:免費獲贈棉花糖一支;二:$28可換購6支沙嗲雞串Satay Pop (天后)天后電氣道54號亨環‧天后地下7號舖#串燒#天后#food court#100家探店計畫#香港吃喝玩樂#香港學生#馬來西亞
安利全港最好味最好玩的新加坡串燒
造型綿花糖
——————————————————
一:免費獲贈棉花糖一支;
二:$28可換購6支沙嗲雞串

Satay Pop (天后)
天后電氣道54號亨環‧天后地下7號舖

2024-02-07 203 瀏覽
Haven't had cotton candy for ages! this cotton candy vending machine caught my attention😍You can even customise your cotton candy. I choose a pink flower!🌸😋It looked super adorable but it was just pure sugar so was too sweet to finish it on your own. I could barely eat half of it. I suggest sharing it with someone because it's too sweet to finish it on your own.

2024-02-02
$30 (其他)
2023-12-15 250 瀏覽
今日外賣豬扒撈麵,豬扒好大塊,厚度不算薄身,燒得啱啱好,撈麵份量都算多,足夠食👍🏼而且配合花生醬食,更加好味👍🏼再送一包紙包嘢飲,價錢$40抵食!下次再叫過😆
2023-12-15
15 分鐘 (外賣自取)
2023-08-19 463 瀏覽
串燒不僅是一種食物,更是一種藝術,最好當然是由廚師親手烤製啦😌自選串燒拼盤豬肉串和雞肉串都經過烤製而成,肉質嫩滑,外皮微焦,帶有炭烤的香味🤩搭配上餐廳自家調製的醬汁,讓人回味無窮🥺配上撈麵以及烏龍茶,變成了一道創新的套餐,這種配搭還真是第一次見到☺️好味指數:8/10性價比指數:9/10餐廳名稱:Satay Pop餐廳地址:天后電氣道54號亨環天后地下7號舖電話:93081409

自選串燒拼盤

好味指數:8/10

性價比指數:9/10

餐廳名稱:Satay Pop

餐廳地址:天后電氣道54號亨環天后地下7號舖

電話:93081409
2023-08-18
聽聞天后👸🏻新food court|維園附近🆕新食點|清湯腩麵 往炮台山方向行|Park Aura 亨環。天后見到帆船街 就到|仲有4️⃣、5️⃣間餐廳🍴可選但今日 下畫既目標🎯 就係【星⭐️馬菜】.睇門面 感覺到【堅 】星馬風 |貼出嘅海報都好吸引而且小食種類都好多 | 連台灣蒜香🧄腸都有下午茶🫖時間|想食得輕盈 三文治🥪係唔錯🤔.有飯🍚 有撈麵🍝 仲有串燒mix 套餐🌐套餐 仲有椰子水🥥 配搭而且老闆係 即點即新鮮整|誠意滿滿 .🔆 沙嗲肉粒包 |Chicken Satay sandwiches 🥪 |👨🏻‍🍳有三種3️⃣包可以揀🩷我既選擇|✴️ 豬扒包◀️ 丹麥酥◀️ 排包🆖 豬扒包 我覺得太硬太乾🆖 丹麥酥 雖然香脆 但食到一地都係🆗 排包 烘過後鬆脆 又有牛油味 我最like.雞肉粒🍗 雖然有啲少 🉑但青瓜🥒同生菜🥬 非常新鮮 爽脆➰花生🥜醬溝沙嗲🟠先係靈魂所在|絕對畫龍點睛非常細心 附上膠手套🧤紙袋裏便係有錫紙保溫|性格比極高🉐.———————————————————————-總結報告🉐📃性價比:8.9/10 😁|新加坡菜🇸🇬|馬來西亞菜🇲🇾|串燒|外賣🥡|——————————————————

聽聞天后👸🏻新food court|維園附近🆕新食點|
清湯腩麵 往炮台山方向行|Park Aura 亨環。天后
見到帆船街 就到|仲有4️⃣、5️⃣間餐廳🍴可選
💈 營業時間:10:00-22:30 星期一至星期日
☎️:9308-1409
#Sataypop
2023-06-12 299 瀏覽
好多年冇嚟天后,發現有座新落成嘅亨環係食肆大廈,地下有幾間外賣店,地下同一樓都有位可以堂食今次先食 Sataypop 自選沙嗲4串套餐,包飲品,仲有減$5優惠!試哂雞牛豬串燒,好好味!米粉沙律係東南亞口味凍食,酸辣開胃。旁邊仲有青瓜同紫洋蔥。店員很親切,並親自送餐

自選沙嗲4串套餐

店員很親切,並親自送餐
自選沙嗲4串套餐
2023-05-23 193 瀏覽
cp值高嘅沙嗲串燒|📍SATAY POP呢一間餐廳位於天后一間小型food court入面,food court有2層但座位唔多,而且得淨係得幾間餐廳🤔目測幾間餐廳都係用即棄餐具同膠碗紙盒包裝餐點俾客人堂食。♡沙嗲雞豬串炒飯/撈麵+餐飲♡|💰$50/學生$40撈麵份量應該都有1.5包/2包份量比想像中多,味道正常發揮無乜特別,不過個麵整得幾好保持到有嚼勁口感🤔好食過7仔果啲撈麵雞豬串燒係即叫即燒,即使係容易燒過變韌嘅豬串燒仍然可以保持肉質軟熟嘅口感💓配埋佢哋個沙嗲汁辣辣哋幾滋味😋同埋跟餐可以+$3加配流心蛋/+$8加配黑椒腸,流心蛋呢個價錢cp值真心高,可惜當日去到無哂🥹餐飲係紙包飲品,餐廳都有唔少款式俾客人選擇。如果唔啱飲嘅話可以+$3轉梛子水🫶🏻😂其實本身見到賣相好普通,所以都冇諗住出食評,但始終見到而家一個七仔撈麵都10幾蚊,呢度麵底份量多😽仲有即叫即燒肉質又嫩嘅串燒做餸同餐飲喺港島區嚟講又幾抵食🧏🏻‍♀️所以照出食評🫶🏻
cp值高嘅沙嗲串燒|📍SATAY POP

♡沙嗲雞豬串炒飯/撈麵+餐飲♡|💰$50/學生$40

2023-05-11 156 瀏覽
天后亨環都經過過幾次,幾間野食都想試,近門口有間韓國野,佢啲set個樣都唔錯,又幾抵食,都想試下!見到有炸雞,burger,飯卷,因為仲想睇埋入面有咩食所以今次無幫襯🤭之後見到對面係間賣糯米糍嘅,好想食,佢好多味揀,好多隻味都好吸引!再入面有間酸菜魚,見到都想試,不過驚飽得濟😂下次吧!最後決定揀呢間食沙爹串燒嘅,因為又想食麵包類,又想食串燒,一次滿足2個願望😆佢都幾足料,我揀左沙爹牛肉排包三文治,烘得好脆口,配埋青瓜,生菜,洋葱,花生醬,我揀左辣味,係好食嘅!不過最好就買完即刻食,我就買完即刻係隔離啲枱度食,個味係好味嘅,不過個包食到一半已經濕林哂,搞到我都無食哂個包,食哂啲餸就算,有啲可惜!如果店主可以研究下個乾濕程度應該可以更好味!
再入面有間酸菜魚,見到都想試,不過驚飽得濟😂下次吧!
今天我來到了位於天后電氣道的「Satay Pop」,這裡的星馬風情串燒真是讓我驚豔不已!我點的星馬風情套餐,價格為$50。包飲品!這個套餐可以自選四串串燒,有雞牛豬可供選擇。我選了兩串牛、一串豬、和一串雞,配上炒飯底。串燒的肉質鮮嫩多汁,特製的醬汁更是讓人垂涎欲滴。炒飯底則是香氣四溢,口感十分紮實豐富,完美地搭配了串燒的口感。另外一個我點的是沙嗲雞扒三文治,價格也是$50。包飲品!三文治的麵包烤得酥脆,裡面夾著的沙嗲雞扒非常嫩滑,配上特製醬汁和新鮮生菜,讓人吃起來非常開胃。整體來說,「Satay Pop」的食物味道非常棒,用料新鮮,價格也相當實惠,讓人一口接一口欲罷不能。如果即場食的話,有充足空間(地下或樓上)可以讓顧客用餐,如果買回家的話,餐廳還很用心的,把食物放在一個精美的保溫袋中。#SatayPop #串燒 #星馬風情 #沙嗲雞扒三文治 #美食推薦 #香港美食 #天后美食 #食評 #foodie #foodblogger #foodlover #foodgram #hongkongfood #hongkongfoodie #hongkongeats #hkfoodie #hkfo

#SatayPop #串燒 #星馬風情 #沙嗲雞扒三文治 #美食推薦 #香港美食 #天后美食 #食評 #foodie #foodblogger #foodlover #foodgram #hongkongfood #hongkongfoodie #hongkongeats #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodgram #foodphotography #foodstagram #foodiegram #instafood
2023-04-21
2023-04-21 87 瀏覽
因為嗰日收工咁啱去開天后附近,又想食串燒,見到Park Aura嘅「Satay Pop」星馬沙嗲主題專門店,主打沙嗲套餐,又多選擇,價錢優惠,包野飲,仲有撈麵/炒飯/米粉沙律/蔬菜沙律(怎選一樣)跟餐👍自選串燒拼盤8串$93小店用上13種不同香料醃製的串燒,即叫即燒,聞到都流口水,串燒醃得好入味,加上特製沙嗲及花生醬一齊食,辣辣地,非常惹味,串燒的肉質又嫩滑,真係食得好滋味,配印尼撈麵,超正!沙嗲雞扒套餐$50厚厚一大塊雞扒,燒得香噴噴,跟炒飯,真不錯👍烏達香葉卷(6pcs) $50馬來西亞特色小吃「烏達」好美味,即包現即烤超新鮮一口接一口完全停不下來!班蘭咖央多士$20有三款包可以揀,排包/豬仔包/丹麥酥,我哋揀咗丹麥酥同豬仔包兩款,包包焗得好香脆,搽上班蘭咖央甜甜哋,好好食🤤

自選串燒拼盤8串$93

沙嗲雞扒套餐$50
厚厚一大塊雞扒,燒得香噴噴,跟炒飯,真不錯👍

烏達香葉卷(6pcs) $50

班蘭咖央多士$20
2023-04-15
Satay Pop地址:天后電氣道54號亨環天后地下7號舖呢日經過天后亨環,行入去睇,發現都幾多野食,經過Satay Pop聞到D沙爹好似幾香,望望餐牌又覺得價錢幾實惠,於是買左份外賣試試。😍😍呢日我叫左沙爹雞扒飯($50),午餐價包一包紙飲品,然後再加錢要多左條台灣黑椒腸($12)。🤤🤤沙爹雞扒飯($50)🍚🐤沙爹雞扒非常美味,肉質鮮嫩多汁,搭配著香濃的沙爹醬汁,口感豐富而有層次。而且飯的份量十分足夠,米飯軟糯香甜,非常適合搭配沙爹雞扒食用,而且價格相對合理,非常經濟實惠。🫶🏻🫶🏻台灣黑椒腸($12)🥓🥓至於台灣黑椒腸外觀呈金黃色,略帶焦糖色,腸膜脆硬但包裹住軟嫩的肉質,配合黑胡椒醬汁,口感味美。想快閃食下沙爹,特別係經過維園之時,絕對可以黎Satay Pop一試!

Satay Pop
地址:天后電氣道54號亨環天后地下7號舖

沙爹雞扒飯($50)🍚🐤

台灣黑椒腸($12)🥓🥓

外賣自取
天后Satay Pop 一聽個名就知主打沙嗲,-最欣賞係所以串燒都全部即叫即製,講真九龍城最出名果幾間都燒定一半先,而且唔洗等好耐,--自選沙嗲串燒4串套餐配撈麵、炒飯或者撈米粉都係45蚊起,仲配埋飲品Tim-沙嗲串燒可以揀豬、牛、雞串燒有陣炭燒味香,超正,微微燒得焦,-而且無論係雞肉串定豬肉, 食落後仍然鮮嫩juicy 唔會柴, 不錯-!十分推薦點埋個沙嗲醬,係係南洋食到的花生味味,香而帶滑。兩盒串燒一盒揀左炒飯,都粒粒分明,至於撈米粉,食落酸酸甜甜幾開胃,-嚐新幾一流。另外仲叫左個沙爹雞扒脆豬包雞扒都係即叫即燒,而且仲厚切大塊,烤到微微焦香。而且成個包都足料豐富,雞扒、生菜青瓜同洋蔥、,加埋沙嗲花生醬,個沙嗲醬的確無得彈,香濃少辣,夾係脆豬包食真係停唔到口 ,口感同味道都一流!-在炭火上慢慢烤熟的烏達也很好吃, 魚肉咸香也微微辣, 吃完一個會停不到口想繼續吃呢~-📍 Satay Pop (天后)天后電氣道54號亨環天后地下7號舖
天后Satay Pop 一聽個名就知主打沙嗲,

沙嗲串燒可以揀豬、牛、雞
串燒有陣炭燒味香,超正,微微燒得焦,

!十分推薦點埋個沙嗲醬,係係南洋食到的花生味味,香而帶滑。
兩盒串燒一盒揀左炒飯,都粒粒分明,

至於撈米粉,食落酸酸甜甜幾開胃,

嚐新幾一流。

另外仲叫左個沙爹雞扒脆豬包

雞扒都係即叫即燒,而且仲厚切大塊,烤到微微焦香。

個沙嗲醬的確無得彈,香濃少辣,

夾係脆豬包食真係停唔到口 ,口感同味道都一流!

在炭火上慢慢烤熟的烏達也很好吃,

魚肉咸香也微微辣, 吃完一個會停不到口想繼續吃呢~

📍 Satay Pop (天后)
天后電氣道54號亨環天后地下7號舖
2023-03-28 35 瀏覽
今天約咗晚上看jj演唱會,時間還早走咗去銅鑼灣天后行街。今日特別多人,途經天后最出名嘅美食街(電氣道),呢度乜都有,中日韓西餐任君選擇。 咁我哋兩個就選擇咗去(food loft),找尋我們今天美食,行行下見今日主角(satay pop),店內主打星馬沙嗲串燒。老闆也很貼心,怕吃串燒不夠飽推出套餐$50有串燒有飯或麵配飲品。喺天后呢度平均消費最平都要$60。$50真的是相當超值最後就揀咗兩個套餐雞扒撈麵串燒撈麵雞扒同串燒都係即叫即燒相當之好味

最後就揀咗兩個套餐
雞扒撈麵
串燒撈麵

雞扒同串燒都係即叫即燒相當之好味
外賣自取
2023-03-27 38 瀏覽
位於天后室內美食街的星馬串燒外賣店,這條美食街入面有數間不同的食店。食街第一層有少量座位,供不同食店的客人堂食區。如上一層有更多雅座,可以坐下來用餐。小店主打星馬菜式,有沙嗲串燒小食、飯麵主食、三文治等等,另外還有售賣樽裝咖央醬。下單後店員即叫即製作食物,需時等候。星馬風情套餐:自選沙嗲串燒4串套餐跟餐飲,可選擇配撈麵、炒飯、米粉沙律或者蔬菜沙律。串燒肉類分別有雞牛豬,可以自由拼湊配搭。串燒雞肉通常最入味,雞肉烤得焦香可口,額外還有一包沙嗲醬,原味或辣味,可自行添加。印尼撈麵墊底,蒜香味濃,配雞肉一吃很惹味。星馬風情套餐:沙嗲雞扒炒飯 雞扒大大一塊,鋪在飯上面。雞扒外皮燒得微脆香口,肉質厚實,加點沙爹醬,肉就不會那麼乾,醬汁含有花生碎粒,不辣。底下的炒飯吸收了雞扒的肉汁,帶點雞油味,更加香口。三文治:沙嗲雞肉粒脆豬包麵包有三款選擇,脆豬包、排包或丹麥酥。脆豬會較脆口,麵包內裡則較軟腍,入面餡料有醃好的雞肉粒、生菜、洋蔥、青瓜,醬料方面也是用了花生醬。口感爽口,層次豐富。
星馬風情套餐:自選沙嗲串燒4串

星馬風情套餐:沙嗲雞扒炒飯

三文治:沙嗲雞肉粒脆豬包

麵包有三款選擇,脆豬包、排包或丹麥酥。