2024-03-22 137 瀏覽
每次經過餐廳,都會聞到好大浸香味,今次我哋入咗去食咗一個經典牛肉飯,同埋雞肉飯。食落牛肉同埋雞肉其實都幾香,幾好味。牛肉唔會好韌,雞肉都幾有咬口。雞飯我叫咗小飯。點知上菜嘅時候發現佢本身嘅份量都唔算好多,令到我食完少飯之後都唔係好夠飽。整體嚟講味道唔錯,但係份量唔算多,但係價錢都唔平。性價比一般般。

行街經過聞到香噴噴的燒肉味就入去試試🥢呢間係日本燒肉「牛角」的兄弟店🙌🏻主打即叫即燒的燒肉丼燒肉舖滿成碗飯配上燒汁簡直一流👍🏻份量驚人滿足到食肉獸的食慾芝味松阪豚丼飯🧀🐷🍛松阪豚肉舖滿成碗飯啖啖肉,每一塊切得厚薄適中,而且燒得好好且邊緣有少焦香,肉嫩多汁,配搭埋芝士醬🧀更滋味😁,豚肉份量十足有成10塊🤩,但食左6塊已經飽肚,其餘比左友人食埋,另加$12配味噌湯,是日前菜及罐裝檸檬茶,大滿足😋牛角次男坊丼(草飼牛腹腩)🐮🍛砌到成座山好吸晴🤩,每一片肥牛都沾滿燒汁,好濃郁的牛肉味,肉質軟嫩略帶油花,但筋部位置偏韌需要少少時間去咀嚼🤏🏻,一啖肉一啖飯好快就食完🤰🏻整體食物質素好好,燒肉都算幾高質,份量十足💯,連就平時唔太鐘食肉肉的我都表示滿意😆
行街經過聞到香噴噴的燒肉味就入去試試🥢
呢間係日本燒肉「牛角」的兄弟店🙌🏻
主打即叫即燒的燒肉丼
燒肉舖滿成碗飯配上燒汁簡直一流👍🏻
份量驚人滿足到食肉獸的食慾

芝味松阪豚丼飯🧀🐷🍛

牛角次男坊丼(草飼牛腹腩)🐮🍛
牛角次男坊丼(草飼牛腹腩)
牛角次男坊丼(草飼牛腹腩)

2023-10-13
$88.5 (晚餐)
2023-08-15 674 瀏覽
小編都幾喜好燒肉.前幾天才喺燒肉男(將軍澳店食過.今次我又嚟到九龍灣淘大商場炊男坊食燒牛丼飯)門口佈置都幾日式.其實這店是牛角集團屬下其中一個食津.性價比都幾高.估唔到門口都幾多人排隊.佢哋嘅外賣都唔少.同埋佢嘅食評及食物品質都有保證.見到啲待應做個不停.我哋排隊都排咗20分鐘有多.堂食地方唔算好大.地方都整潔。今晚點餐如下:1. 牛角炊男坊牛丼(草飼牛腹腩)X1 $87元2. 牛角燒牛肉丼(草飼牛腹腩 M)X1 $67元3. 鹽燒牛舌丼(L) X1 $73元4. 雞松阪丼 (M) X1 $68元5. 炸釀海老(L) X1 $25元
今晚點餐如下:
1. 牛角炊男坊牛丼(草飼牛腹腩)X1 $87元
2. 牛角燒牛肉丼(草飼牛腹腩 M)X1 $67元
3. 鹽燒牛舌丼(L) X1 $73元
4. 雞松阪丼 (M) X1 $68元
5. 炸釀海老(L) X1 $25元
牛角炊男坊牛丼(草飼牛腹腩)
牛角燒牛肉丼(草飼牛腹腩 M)
鹽燒牛舌丼
雞松阪丼
炸釀海老(L)
2023-07-15
牛角炊男坊牛丼(草飼牛腹腩)
牛角燒牛肉丼(草飼牛腹腩 M)
鹽燒牛舌丼
雞松阪丼
炸釀海老(L)
  • 炸釀海老
2023-08-02 513 瀏覽
Weekend lunch time冇人排隊,所以入去試吓⭐️牛角次男坊丼 (草飼字腹肉)⭐️個丼一上枱就聞到好香燒肉味🤤🤤牛肉嘅分量真係好多😍啱晒食肉獸每一片肥牛都沾滿咗燒肉汁,好惹味😋肥牛亦都肥瘦適中,唔會太肥肥牛燒肉下邊係芽菜同埋白飯芽菜份量都唔少白飯用上日本米,配燒肉汁👍🏻 配菜有麵豉湯,帶子裙邊涼拌呢兩個配菜就冇咩特別,主角都係個牛肉丼😋⭐️炸釀海老⭐️金黃色嘅外表,食落超級脆不過炸醬有少少厚身🙈
Weekend lunch time冇人排隊,所以入去試吓

⭐️牛角次男坊丼 (草飼字腹肉)⭐️
個丼一上枱就聞到好香燒肉味🤤🤤
牛肉嘅分量真係好多😍
啱晒食肉獸
每一片肥牛都沾滿咗燒肉汁,好惹味😋
肥牛亦都肥瘦適中,唔會太肥
肥牛燒肉下邊係芽菜同埋白飯
芽菜份量都唔少
白飯用上日本米,配燒肉汁👍🏻

配菜有麵豉湯,帶子裙邊涼拌
呢兩個配菜就冇咩特別,主角都係個牛肉丼😋

⭐️炸釀海老⭐️
金黃色嘅外表,食落超級脆
不過炸醬有少少厚身🙈

❤️牛角次男坊·九龍灣❤️🐮牛角旗下連鎖店 買餐形式幾方便係門口落單拎號碼牌搵位坐🔢有人會直接送餐上枱唔洗行嚟行去野食拎出嚟都會有個蓋遮住個飯🍚咁就冇衛生問題又keep到熱辣辣啦🔥🌈牛板腱丼啱啱煮好嘅牛肉配上蔥絲同埋醬汁顏色幾靚 好有食欲又吸引👍🏻味道順口 肉都算厚薄適中入口不至於好淰 但口感唔錯啲米飯吸收咗牛肉嘅香味 令味道更加濃郁啲醬汁都幾好味 味道醇厚🤤濃濃嘅日式醬油甜咸味 同牛肉好夾✨🌈鹽燒牛舌丼牛舌肉嘅味道夠濃🥩肉質比較細嫩 經過鹽燒後口感更加有層次咬落去有啲Q彈 但唔會太硬😀牛舌嘅獨特風味 帶有微微嘅鹹味同埋焦香加上上面珍珠米+青蔥 味道更加豐富🥹個人來講比較推薦厚切牛舌丼建議要求多汁會更加好味⁉️🌈免治雞肉棒肉汁豐富 啲雞肉有啲微微咸味肉質幾細緻 而且非常易咬👌🏻
❤️牛角次男坊·九龍灣❤️

🌈免治雞肉棒
肉汁豐富 啲雞肉有啲微微咸味
肉質幾細緻 而且非常易咬👌🏻
2023-04-23 730 瀏覽
行完街之後朋友話想食飯😆之後佢介紹咗而間牛肉飯,排隊都係排咗5分鐘 唔算好耐。選擇好多、價錢亦都唔算貴、份量亦都好多。我同我朋友分別叫咗豚肉飯同牛角燒牛肉當。佢嘅飯都好好食、好多汁、送飯一流、亦都夠味 飯嘅面頭仲有紫菜、有啲七味粉撈埋一齊食會更加好食!我見好多人都叫牛角牛肉當同埋其他小食不過我覺得一個牛肉飯都已經好足夠😋啲牛肉好重味道、燒得好正、食完之後唔會癡牙豚肉好爽口好彈牙、通常出面食啲豚肉都好鞋
行完街之後朋友話想食飯😆

之後佢介紹咗而間牛肉飯,排隊都係排咗5分鐘 唔算好耐。

選擇好多、價錢亦都唔算貴、份量亦都好多。

我同我朋友分別叫咗豚肉飯同牛角燒牛肉當。

佢嘅飯都好好食、好多汁、送飯一流、亦都夠味

飯嘅面頭仲有紫菜、有啲七味粉撈埋一齊食會更加好食!

我見好多人都叫牛角牛肉當同埋其他小食

不過我覺得一個牛肉飯都已經好足夠😋

啲牛肉好重味道、燒得好正、食完之後唔會癡牙

豚肉好爽口好彈牙、通常出面食啲豚肉都好鞋

牛角燒牛肉飯  豚肉飯
2023-04-23
牛角燒牛肉飯  豚肉飯
2023-04-23 461 瀏覽
呢間餐廳喺淘大開咗一段時間,今日先至係第一次嚟幫襯。其實每次經過都聞到好香嘅燒肉味😋😋😋今次點左兩個丼,大概等15分鐘就有得食。1. 豚肉丼 $63 L size 🐷🍚雖然係L size,但其實飯嘅份量唔算好多,飯係用咗日本珍珠米,豚肉嘅份量就好多,淋左燒肉汁就變得好好味。2. 牛腹腩丼$73🐮🍚其實就係燒牛肉丼,不過牛肉嘅部位比較肥美,多油脂,好香既燒肉味,牛肉份量又好多。性價比好高。👍🏻最後大家可以用匯豐信用卡優惠,兩碗加埋$115.7 非常抵食👍🏻👍🏻👍🏻
今次點左兩個丼,大概等15分鐘就有得食。
1. 豚肉丼 $63 L size 🐷🍚

豚肉丼
牛腹腩丼
  • 牛角次男坊丼
2023-04-14 366 瀏覽
咁收工約左friend行下街,去邊好,咁去九龍灣淘大果邊,出名多嘢食,多餐廳嘛。食完飯,大家仲可以行多一陣donki 實行hea多一陣先返屋企嘛。咁去食咩好呢。太多選擇啦,今次揀咗牛角男次食坊,咁叫左碗燒安格斯牛板肉丼$109,仲唔洗加一服務費。其實佢有青蔥、白蔥(唔食蔥嘅記得要求走蔥)配合牛角自家製醬燒汁,真係牛角餐廳嘅牛肉係特別新鮮,食落啖啖肉,又唔會太油膩。其實佢呢個價錢,係包一罐汽水,同埋會附送一碗麵豉湯,都算唔貴,啲牛肉起碼有質素先。
燒安格斯牛板肉丼

燒安格斯牛板肉丼
2023-03-28 368 瀏覽
如果你像我一样喜欢日料但又吃不得生冷的,或者想吃烤肉但又不想自己烤的话,我今天给大家推荐一个好去处——牛角次男坊。这里的烧牛肉丼饭真的是让人欲罢不能!首先说说烧牛肉丼饭。一大碗的饭上叠放着大量的肥牛,看起来就非常有食欲。搭配里面的豆芽,不会太过油腻,但又非常香,让人无法抗拒。如果不吃牛肉的姐妹,可以试一下暴雪䓤盐豚肉丼,豚肉表面烤得焦香,口感更加丰富,而表面的葱花和盐味也恰到好处。接下来说说配菜,温泉蛋是我一定会点的。嫩滑的蛋液搭配粒粒分明的白米饭,真的是解腻的神器啊!还有一个小食烧牛舌也很软嫩,比薄切的有更好的口感。如果你喜欢烧煮的味道,一定不要错过啊!

这是在商场里的一家店,在我朋友附近,她推荐说这家不错,她吃了几次了。不好吃不会吃几次吧?😋平日饭点很多人。听朋友说是烤肉“牛角”的兄弟餐厅,难怪肉那么有水准!💯💯人均💰60,分量够足又好吃!-推荐:⭐️⭐️⭐️⭐️▪️牛角次男坊丼(草饲牛腹腩)肉真的是好香啊,而且真是烤肉!分量也很足,吃起来很入味,加上温泉蛋🥚搅拌一吃👍👍一个字“绝”!▪️暴雪葱盐豚肉丼外面烤得焦焦的,吃起来脆脆的,肉也是贼好吃!就是吃烤肉一样的味道!没想到60多块可以吃上烤肉了🥰🥰
推荐:⭐️⭐️⭐️⭐️
▪️牛角次男坊丼(草饲牛腹腩)

▪️暴雪葱盐豚肉丼
2023-03-23 198 瀏覽
食燒肉我最鍾意就係食牛角,因為牛角嘅肉真係靚好好食,今日dinner去左試牛角次男坊嘅燒肉丼,好正,我覺得佢應該開多啲分店,好似牛角開咁多。🐮牛角次男坊丼(草飼牛腹腩) $87首先一上菜覺得佢冇呃人,實物啲牛肉真係成座山咁高,呢個價錢咁多牛肉真係好抵食,同平時食牛角唔同,佢有更加多嘅燒汁,食落去超級juicy,而且牛肉都唔會過熟,薄薄地咁食相當嫩滑,然後啲燒牛肉汁撈埋下便啲飯食一流,啲牛肉多到我食晒飯仲有牛肉慢慢食,好正

🐮牛角次男坊丼(草飼牛腹腩) $87
2023-03-20
  • 牛角次男坊丼
如果问我最爱的烤肉是哪家,我一定毫不犹豫的回答是牛角‼️牛角buffet好吃划算到爆。最近发现了他的兄弟【牛角次男坊】,平均💰几十左右就能吃饱饱,非常适合打工人,不用自己烧肉的牛角太爱了🥰🥰-📌 新泻鸡松坂丼💰74(L)68(M)鸡肉份量好多,是zui 嫩口感zui 好的鸡颈肉😋用日式酱汁烧制而成,每一口都很绝👍🏻我还加配了温野菜,就是🥦花菜萝卜,多吃蔬菜不能光吃肉hhh。当然还有日式餐食必不可少的味增汤啦~📌牛角烧牛肉丼💰73(L)67(M)牛肉是草饲牛腹腩,烧的很入味,非常香贼下饭🤣米饭上还撒了海苔碎👍🏻还点了个溏心蛋,不管是米饭还是肉拌上蛋液好吃嫩滑!🥰份量够大,女生吃M就够了📌小食炸鸡软骨&乱刀烧牛舌牛舌要趁热吃,冷了难嚼,味道不错👌鸡软骨香脆可口👍🏻
📌 新泻鸡松坂丼💰74(L)68(M)

📌牛角烧牛肉丼💰73(L)67(M)
还点了个溏心蛋,不管是米饭还是肉拌上蛋液好吃嫩滑!
🥰份量够大,女生吃M就够了
📌小食炸鸡软骨&乱刀烧牛舌
牛舌要趁热吃,冷了难嚼,味道不错👌
鸡软骨香脆可口👍🏻

2023-03-03 357 瀏覽
好耐冇同啲仔女一齊出街食晚飯,因為今晚老公同朋友有約,我就約埋啲仔女一齊去淘大商場搵嘢食。行咗一圈,決定食呢間餐廳嘅定食。同好多餐廳一樣,呢度都係掃QR code落單嘅,因為係三個人,所以我哋叫咗一個二人餐,外加一個自選燒肉盒子飯定食。先上嘅係盒子飯定食,呢個係阿女揀嘅,自選燒肉佢要咗牛舌同牛腹腩雙拼,除咗啲燒肉,個定食仲有碗味噌湯,溏心蛋同埋一罐檸檬茶。至於味道,阿女話個牛舌有啲乾身,但係牛腹腩就幾好味。至於個二人餐,我哋就揀咗燒草飼牛腹腩同埋新潟松板雞丼作為主食。前菜我哋要咗一個溫泉蛋同埋一個溏心蛋,炸物喺炸釀海老,跟住仲要咗兩碗味噌湯,最後個套餐仲俾埋兩個細啫喱做甜品。如果問我,我會覺得個牛腹腩比啲雞肉好食好多,起碼啲牛肉係濕潤的,撈埋啲醬汁同飯一齊食係都幾好味。至於啲雞,因為係切成雞條,食落又乾又硬,一啲味道都冇,完全不知所謂,所以我一定唔會推介呢個飯。我要嘅溏心蛋都叫做OK,起碼真係留流心的,至於個溫泉蛋,啊仔就話冇乜特別。最後要講嘅係炸釀海老,又係超乾身,如果唔沾蛋黃醬就真係食唔落口。埋單344,冇加一。呢間餐廳嘅食物真係麻麻地,個人嚟講應該都冇下次。

自選燒肉盒子飯定食

草飼牛腹腩丼
新潟鷄松板丼
炸釀海老

2023-02-28
自選燒肉盒子飯定食
草飼牛腹腩丼
2023-02-04 426 瀏覽
牛角次男坊地址: 九龍灣牛頭角道77號淘大商場1期地下G143-162號舖#yauyau_九龍灣平時去食燒肉唔係好識燒,嚟呢度佢燒埋俾你食,咁就正啦。🍖🍖牛角次男坊丼 $89佢嘅牛肉燒得好香,熟度啱啱好,配合埋佢嘅醬汁,撈埋啲飯,一啖肉一啖飯咁食好快就食完,但係佢嘅醬汁可能有啲甜,唔鍾意甜嘅朋友,可以叫小啲醬。🥓🥓豚肉溫泉蛋丼佢燒豬肉個燒得好好,豬肉唔會太過靭,個醬汁夾埋啲豬肉好香好啱送飯,另外隻溫泉蛋撈落啲飯到,好重蛋香味。炸魷魚 +$18魷魚唔係好韌,食落爽口脆卜卜,但係就炸到有啲油膩。食呢間舖頭嘅原因,係因為我續約有張coupon俾我。成餐飯只需要$15。免費飯正味道: 3.8/5服務: 4/5環境: 3.5/5番兜: 3.5/5#九龍灣美食 #美食 #好吃 #instafood #foodstagram #foodphotography #yummy #foodiehk #hkfoodie #foodie #igfood #hongkong #hkfood #九龍灣日本菜 #日本菜 #燒肉
牛角次男坊

#yauyau_九龍灣

平時去食燒肉唔係好識燒,嚟呢度佢燒埋俾你食,咁就正啦。

🍖🍖牛角次男坊丼 $89

🥓🥓豚肉溫泉蛋丼

炸魷魚 +$18
魷魚唔係好韌,食落爽口脆卜卜,但係就炸到有啲油膩。

味道: 3.8/5
服務: 4/5
環境: 3.5/5
番兜: 3.5/5

2023-01-10 463 瀏覽
淘大商場果邊都幾多餐廳見到呢間門口餐牌有滑蛋類定食所以俾佢吸引左,可惜只係lunch先有不過都照試下其他野食新潟雞松阪丼$79,雞既份量都幾多,都幾好味!配料都多👍🏻👍🏻仲有d紫菜碎隱藏左,飯既份量係正常,落埋佢既燒汁食就仲正👍🏻👍🏻👍🏻+$10 配味噌湯、罐裝蜂蜜雪梨茶+$18炸忌廉蟹肉薯餅,好好味🤤🤤忌廉味濃,推薦🫰🏻🫰🏻🫰🏻海盛揚物丼(炸蠔、炸池魚、炸釀海老)$85,炸蠔有2件,炸海老2件,炸池魚1大條,好滿足!🥰🥰炸粉唔厚,色澤唔錯,炸池魚冇骨👍🏻👍🏻呢個個碗大d,感覺個飯量多過新潟雞松阪丼既飯量。總結:價錢唔算係太貴,質素算唔錯,可以一試👍🏻👍🏻👍🏻
淘大商場果邊都幾多餐廳
不過都照試下其他野食

+$10 配味噌湯、罐裝蜂蜜雪梨茶

總結:價錢唔算係太貴,質素算唔錯,可以一試👍🏻👍🏻👍🏻

2023-01-08