6天前 39 瀏覽
今次黎到荔枝角,再訪依間裝修極華麗嘅法式餐廳🤩🌟 與其他分店一樣,餐廳採用法式宮廷風設計,晶瑩剔透嘅水晶燈飾、藝術感滿滿嘅畫飾,加上雅緻美觀嘅餐桌設計,感覺優雅又悅目😍❤️ 今次㨂咗一份香煎虎蝦牛肝菌意大利飯👍 客飯擺盤十分有心思,好有觀賞性❤️ 意大利飯煮得濃稠馥香🤤 每一口都富有香濃嘅牛肝菌香😋 軟中帶硬嘅口感十分地道👍 虎蝦煎得焦香誘人,食落爽彈充滿鮮美😋🐧 㨂咗幾款甜品試盡佢🥴❤️ 首先當然要叫佢地嘅招牌法式班戟😘 㨂咗香蕉榛子朱古力忌廉口味🤤 班戟造型同樣精美👍 啱曬打卡❣️ 班戟皮好軟腍好綿密😋 每一啖都充滿朱古力嘅醇香😚 食落唔會過甜👍 配搭香甜嘅香蕉同埋滑溜嘅忌廉一齊食,滋味極佳❣️ 之後仲點咗心太軟同埋朱古力布朗尼😍❤️ 兩款蛋糕都富有超級濃郁嘅朱古力味🥰 甜度不會過高👍 配冰涼香滑嘅雪糕一齊食,冰與火嘅刺激口感好正🤤 食完甜品當然要配返杯果茶😋 㨂咗酸酸甜甜嘅Orange Blossom 🍊 好清新超解膩👍 啱曬送甜品😘

2024-05-22 163 瀏覽
INN - I’m Not Nothing (荔枝角)📍 **位置**:荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖,這個地點非常方便,無論是搭地鐵還是巴士都很容易到達。🗺️🚇🚌🍴 **餐點**:1. **青口配薯條 $58**:這道菜真的是無敵划算,因為青口和薯條可以任食!🤩🤩🤩 青口新鮮多汁,薯條香脆可口,每一口都令人滿足。🍤🍟 無限量供應更是讓人吃到飽,以這個價錢來說,真的是超值!💯💸2. **卡邦尼意粉**:這道意大利麵真是濃郁香滑,奶油醬汁配上煙肉的鹹香,口感豐富。🍝🧀 每一口都能感受到意大利麵的Q彈和濃郁的風味。👍3. **凍檸茶**:這杯飲品非常清爽,檸檬的酸甜和茶的香味完美結合,特別適合搭配濃郁的主菜。🍋🍹 喝完後讓人感覺非常解渴和清新。💦INN - I’m Not Nothing 🍽️ 無論是食物的質量還是價錢,都讓人感到滿意。服務也很友善高效,讓用餐體驗更加愉快。😊👨‍🍳👩‍🍳🌟 **推薦指數**:⭐⭐⭐⭐⭐🎉 🎉 🎉 🎉 🎉 🎉
INN - I’m Not Nothing (荔枝角)

🍴 **餐點**:

🌟 **推薦指數**:⭐⭐⭐⭐⭐

🎉 🎉 🎉 🎉 🎉 🎉

2024-05-22
  • 青口配薯條
  • 卡邦尼意粉
INN - I’m Not Nothing今次要介紹荔枝角億利工業中心2樓一間西餐廳叫「INN - I’m Not Nothing」,呢間餐廳我上次喺觀塘分店食過,今次經過荔枝角知道佢哋有分店再次上去食返次,今次分店環境無觀塘裝修咁靚,亦有一樣嘢差過觀塘分店,就係寧靜程度,呢間分店一入到去好似去咗酒樓,嘈到拆天,呢間都算少少高級嘅西餐廳,但係食客放飯放到好似小學雞去旅行,唔知講咩好,好想大叫一聲「靜少少好唔好,呢度唔係酒樓」,有時食好西除咗食味道,另外一樣野就係舒適度,好彩好高eq嘅我,無出聲,因為我一出聲,我就會進入辯論狀態,影響自己形象就唔好啦,哈哈!1.蟹肉蟹子忌廉汁意大利粉 配甘筍湯$138+Green tea Latte $21(凍)(原價$42)(9.5/10)呢碟蟹肉蟹子忌廉汁意大利粉個蟹肉蟹子都算多,意大利粉唔會偏硬,忌廉汁都算多,令到意大利粉掛到汁,唔錯唔錯!甘筍湯:好濃稠嘅甘筍湯,飲落好有甘筍味,一粒粒甘筍粒仲食到,飲完仲有一種好清新嘅感覺!Green tea Latte :呢杯Green tea Latte係無latte嘅咖啡味,不過有好香濃嘅綠茶味,甜到適中,跟
INN - I’m Not Nothing

Green tea Latte :呢杯Green tea Latte係無latte嘅咖啡味,不過有好香濃嘅綠茶味,甜到適中,跟餐叫仲有半價添!

2.燒菠蘿芝士牛肉漢堡 配甘筍湯$138+Chocolate $21(凍)(原價$42)(9/10)
呢個燒菠蘿芝士牛肉漢堡入面塊牛肉好厚,食落似手打牛肉,雖然有少少鞋,但好重牛味,燒菠蘿又唔會,好清甜,同芝士生菜牛肉一齊咬感覺好清新,個漢堡包皮邊有少少脆,個包係軟熟,食落唔會吸乾口水,旁邊仲有炸得好脆熱辣辣嘅薯條同好多汁嘅沙律菜,整體好好食!
Chocolate:呢杯chocolate飲落似75%嘅朱古力,唔鍾意食苦朱古力嘅你唔好叫呢杯chocolate,會越飲越苦,完全唔甜!

2人總共價錢$350,有加一服務費!

個人口味總評分:9.25/10

@inn.imnotnothing

地址:荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖

#INN #荔枝角 #荔枝角好去處 #荔枝角美食 #億利工業中心 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

大家好 今日中午到了荔枝角億利工業中心既INN - I’m Not Nothing餐廳食午餐其實就係D2 place對面都知道荔枝角這工廠區隱藏好多都幾高質既餐廳今次呢間餐廳係食西餐入到去餐廳 裝修其實都幾高級仲有電視播返黑白電影食物方面 我就點了兩個午餐包左餐湯同飲品是日餐湯係忌廉湯 都幾多紅蘿蔔碎甜甜地幾好味主菜方面係一個係紐奧良風味焗鯛魚柳魚柳有三塊微微煎過同調味過魚肉都幾腍不過最好食係個薯容好Creamy好滑伴D蔬菜食真係好唔錯另一個餐係蟹肉蟹籽忌廉汁意大利粉呢一個碟意料布置得幾靚落左幾多蟹肉蟹籽重點係個意粉煮得幾好有少少彈牙汁料都係好creamy最後餐飲點了凍檸茶總括呢間店都係走高檔路線 氣氛同食物其實都唔錯
大家好

5天前
是日餐湯
紐奧良風味焗鯛魚柳
凍檸茶
收藏喺工業大廈裏面既歐式風格西餐廳,小小既吊燈增添典雅元素,每張枱都有花花擺設,氣氛唔錯🌻✨紐奧良風味焗鯛魚柳 $138比較少見嘅口味,帶點微辣。魚柳肉質軟滑,但又唔會散修修。底層薯蓉吸收左魚油精華,特別香口。✨法式油浸鴨髀菠菜忌廉意大利飯 $128賣相幾靚!意大利飯有嚼勁,夠硬身,調味同口感不錯。鴨髀會拆肉撈埋一齊食,令到整體食落冇咁單調😛 午市會有埋餐湯,忌廉湯香濃,鹹鹹甜甜咁幾好飲😋😋😋

✨紐奧良風味焗鯛魚柳 $138

✨法式油浸鴨髀菠菜忌廉意大利飯 $128

午市會有埋餐湯,忌廉湯香濃,鹹鹹甜甜咁幾好飲😋😋😋
2024-05-28 0 瀏覽
呢間工廈入面既餐廳環境真係好有心機㗎!佢哋整咗個黑白主題,好有風格嘅樣我今次揀咗佢哋嘅Carbonara用咗意大利煙豬面頰肉,特別香!個意粉仲加入左蛋黃、奶油醬同Parmesan芝士,creamy得黎味道更加濃郁,有種濃濃嘅奶油味同煙豬肉嘅香味寶雲酥羊扒配薄荷醬有三件羊扒,肥膏唔算多,啖啖肉,烤得啱啱好,啲肉質好嫩滑,入口即化。加埋佢哋嘅薄荷醬,真係令味道更加豐富,帶嚟一陣清新嘅薄荷香氣。同埋配搭嘅薯蓉都好好味好香加上口感滑順

我今次揀咗佢哋嘅Carbonara

寶雲酥羊扒配薄荷醬

在觀塘工廈的樓上位置有一間充滿歐陸風情的西餐廳⛲️以黑白陶瓷磚作主調⚫️⚪️用餐氛圍懷舊精緻十分適合約會及與閨蜜聚餐🐚任食青口配薯條青口完全索滿了醬汁整體偏向酸辣惹味蕃茄味道突出🍅以任食的價錢 cp值也不錯🦪法國焗蠔盛滿煙肉🥓外層微脆 整體惹味而不單調🐑寶雲酥羊扒羊扒外層沾滿面包糠🍞外脆內嫩羶咪不太明顯🥞藍莓紅豆抹茶班戟本店signature dish 班戟質感十分薄 較輕盈面上配料豐富滿滿的紅豆🫘、奶油🧁及藍莓🫐味道香甜滿足
在觀塘工廈的樓上位置

🥞藍莓紅豆抹茶班戟

本店signature dish
班戟質感十分薄 較輕盈
面上配料豐富
滿滿的紅豆🫘、奶油🧁及藍莓🫐
味道香甜滿足

2024-05-19
  • 藍莓紅豆抹茶忌廉班戟
  • 寶雲酥羊扒
2024-05-26 0 瀏覽
今日同老公喺荔枝角D 2 place 行完街就打算附近食晚餐,突然唸起朋友上次介紹的一間高質西餐廳,即刻要去試吓先!餐廳位於荔枝角億利工業中心2樓,我哋去到六點多,人流唔算多,職員好快已經安排入座!我哋叫咗兩個晚餐分別是:意大利煙豬面頰肉卡邦尼意粉🌟🌟🌟🌟🌟淡淡奶油香配上咸香豬面頰肉是絕配,意粉軟硬適中,每一啖都好彈牙爽滑,是我最喜歡的口感! 燒波士頓龍蝦意大利飯🌟🌟🌟🌟🌟未上枱已經聞到濃濃的海鮮香氣,龍蝦肉開邊煎香,蝦肉Q彈爽滑,非常美味!飲品:Mixedberry smoothieChocolate 飲品唔太甜,打卡好靚甜品:提拉米蘇整體而言,餐廳食物質素非常之高,職員細心有禮,而且打卡位甚多!位於工廈區,但是見客人源源不絕,這些高質素的隱細小店,下次一定會繼續支持!

我哋叫咗兩個晚餐分別是:

意大利煙豬面頰肉卡邦尼意粉🌟🌟🌟🌟🌟

燒波士頓龍蝦意大利飯🌟🌟🌟🌟🌟

飲品:

Mixedberry smoothie
Chocolate

飲品唔太甜,打卡好靚

甜品:

提拉米蘇

2024-05-25 0 瀏覽
之前來過億利工食過野,發現很多寶藏餐廳,性價比高,重要真係好抵食!今次我哋就俾$58元優惠任食周身大薯條及惹味青口吸引!店內有好多高質西餐選擇都多,性價比一樣強!🌟#任食青口配薯條($58)咁平!食到兩樣野,無理由唔試。以新蕃茄加洋蔥等食材配上辣汁調味,香甜惹味,提升左青口的鮮味👍🏻大推!熱辣辣的粗身大薯條,炸到酥脆金黃,外脆內軟,口感佳!我哋仲encore!🌟#煙三文魚水牛芝士香草醬扁意粉($148)煙三文魚份量唔算多,但味道好好,煙薰味好香,同平時食到的好唔同。水牛芝士配上香草,口感彈牙,清甜軟糯,橄欖油香味十足,意粉有嚼勁,好好食。🌟#慢煮西班牙黑毛豬鞍架伴香桃醬($238)有驚喜❤️豬鞍厚身,大大塊!以慢煮的方式令肉質保持鮮嫩多汁,入口即化!配上果味甜蜜香桃醬一起食!肉質更鮮嫩,好食到停唔到口!想不到今次食到性價比咁高的餐廳!下次一定要再來試下其他菜式!過時過節,又多一個選擇🤩

店內有好多高質西餐選擇都多,性價比一樣強!

🌟#任食青口配薯條($58)

🌟#煙三文魚水牛芝士香草醬扁意粉($148)

🌟#慢煮西班牙黑毛豬鞍架伴香桃醬($238)

• 慢煮西班牙黑毛豬鞍架伴香桃醬
  • 薯條及青口
2024-05-22 40 瀏覽
呢間餐廳係工廠大廈入面,好近地鐵站,入面裝修都幾唔錯,黑白色做主題,顏色分明餐牌嘢食選擇都多,有小食、飯同意粉、煮食、同甜品🌟#任食青口配薯條($58)呢個價錢可以任食兩樣嘢都真係好抵😋青口新鮮嫩口,加上蕃茄辣汁調味,香香甜甜更加惹味👍🏻薯條新鮮炸起,仲係熱辣辣,酥脆金黃,外脆內軟,仲要係粗身薯條,口感更加好, 傾吓傾吓偈就忍唔住食咗好多條🙈🌟#八爪魚墨汁意大利飯($158)意大利飯調味豐富,落咗奶油蒜蓉等,與墨汁完美融合,味道好濃郁,加上口感彈牙有嚼勁,好好食😋另外八爪魚好新鮮,味道鮮甜,口感爽滑,煮得岩岩好🌟#慢煮西班牙黑毛豬鞍架伴香桃醬($238)以慢煮的方式烹調,令到黑毛豬鞍架肉質保持鮮嫩多汁,切開真係啖啖肉㗎,肉質帶有細膩的油花,入口即化同埋好香,搭配少見香桃醬,增添了一絲清新的果香,突出左豬肉的香甜,加上豐富嘅配菜,相當好味整體嚟講嘢食嘅味道調配得好好,味道上係有驚喜,價錢合理,值得再來

餐牌嘢食選擇都多,有小食、飯同意粉、煮食、同甜品

🌟#任食青口配薯條($58)

🌟#八爪魚墨汁意大利飯($158)

🌟#慢煮西班牙黑毛豬鞍架伴香桃醬($238)

• 慢煮西班牙黑毛豬鞍架伴香桃醬
  • 八爪魚墨汁意大利飯
  • 任食青口配薯條
紐奧良風味焗鯛魚柳 ($138)🇳🇿🐟鯛魚柳嘅魚油脂味好香好好食啊🤤🤤墊底嘅薯蓉吸哂啲魚油🥔🐟除咗本身嘅薯蓉味仲多咗啲魚油香味啊🤤🤤旁邊嘅配菜調味都好多㗎🌱🥒香煎北海道帶子龍蝦汁扁意粉 ($148)🍝🍝除咗龍蝦汁之外🦞 旁邊青椒嘅味道都好突出🫑醬汁會比較乾身 所以同扁意粉都好夾🍝🍝 而且軟硬度適中 幾好食啊🤤🤤帶子有輕輕咁煎過 但唔會好乾身🤤🤤Long Black & 美果洋甘菊茶☕️午市套餐仲會跟嘢飲添 不過某啲飲品就會有半價優惠🌓

紐奧良風味焗鯛魚柳 ($138)🇳🇿🐟

帶子有輕輕咁煎過 但唔會好乾身🤤🤤

Long Black & 美果洋甘菊茶☕️
午市套餐仲會跟嘢飲添 不過某啲飲品就會有半價優惠🌓
2024-05-19 52 瀏覽
今日要去荔枝角拎嘢,喺呢間大廈搵到間好靚嘅餐廳,為咗醫肚餓就入去食啦佢開12點,見佢有lunch set食都幾抵蕃茄湯望落好似唔係太濃,但係比起出邊啲蕃茄湯,佢會多咗鮮蕃茄嘅酸味,我反而覺得好似仲有料過平時出邊啲西湯香煎北海道帶子龍蝦汁扁意粉,個龍蝦汁好濃,意粉煮得剛剛好,唔會太淋身,帶子兩邊煎過之後好香,再加埋蝶豆花啲彩椒粒,賣相都好吸引另外嗌咗松露蟹肉大蝦班戟,我哋開頭以為蟹肉龍蝦係喺個班戟入邊,原來係分開嘅,對個賣相有啲失望,即管試食吓啦!估唔到個蟹肉整得好好食鹹鹹地,但係又同個班戟幾夾,隻蝦呢都叫做好彈牙,同埋個汁煮得佢幾好食,好香,雖然佢都有沙律菜,不過呢淨係食佢就應該唔夠飽啦,建議大食嘅人可以嗌多個餐Lunch set會附送$28以下嘅嘢飲,如果想飲佢嘅特飲呢就可以補差價

佢開12點,見佢有lunch set食都幾抵

2024-05-15 57 瀏覽
荔枝角係工廠區,但一樣有高檔好野。去左億利工業中心2樓呢間西餐廳,一入門已經感受到餐廳既格調,裝修好舒服,煙光暗暗地,好RELAXING任食青口配薯條餐廳做緊呢個抵食優惠,$58 青口任食,無限REFILL,仲配埋薯條,青口用蕃茄汁整,好開胃,薯條即炸熱辣辣好新鮮,好味!煎盲鰽魚柳食物上碟好靚,好似一幅畫咁,見到都食慾大增!魚柳煎得好香,外皮脆脆地,但裏面一啲都唔乾,伴碟既菜都好有誠意,有露筍、薯蓉、蕃茄,全部都好好味!如果份量大D就PERFECT!!!燒野雞仔呢個菜一樣係好靚,😍😍雞好多汁,好滑,一D都唔乾,醃料好香

任食青口配薯條

煎盲鰽魚柳

燒野雞仔
呢個菜一樣係好靚,😍😍雞好多汁,好滑,一D都唔乾,醃料好香
2024-05-15 39 瀏覽
紐奧良封味焗鯛魚柳魚柳好大塊,同埋好爽口。足夠兩個人share。側邊嘅飯汁配搭埋魚柳,簡直係天作之合!呢個飯嘅份量好夠,唔會食得太飽。旁邊嘅蕃茄,令到呢個飯嘅顏色非常之鮮明,打卡一流!下次一定會再帶朋友嚟食!蟹肉蟹籽忌廉汁意大利粉最鍾意就係食蟹肉同埋蟹籽!美食之前,已經覺得賣相一流!蟹籽嘅份量雖然唔係好多,正正因為咁所以變得如此珍貴!蟹肉又唔會太鹹,配合埋意大利粉,非常之容易入口!朋友仲話上面朵黃色花好靚喎!

紐奧良封味焗鯛魚柳
下次一定會再帶朋友嚟食!

蟹肉蟹籽忌廉汁意大利粉
朋友仲話上面朵黃色花好靚喎!

2024-05-12
  • 蟹肉南瓜意大利飯
🍽️食物方面:🐖燒美國豬肉眼扒伴牛肝菌忌廉汁💲148 豬皮燒到好脆 好juicy 好厚🐟紐奧良風味焗鯛魚柳💲138幾特別 少少辣 有薯蓉同雜菜balance返Tiramisu➕ 💲38一杯杯整好咗擺雪櫃上得就唧cream 唔苦🥣餐湯&💲28以下嘅餐飲🆓南瓜湯 好多蓉 份量啱啱好ℹ️ 周不時轉menu 唔會食厭以前成日食crepe 好味又夠飽📷打卡方面:宮廷風裝修 擺盤精緻🔈環境方面:工廈入面 望清楚啲𨋢邊部去到2F提供籃擺袋 staff友善💬其他資訊:📍 INN - I’m Not Nothing荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖💰+1, lunch人均💲180ℹ️🍚訂位有折
🍽️食物方面:
🐖燒美國豬肉眼扒伴牛肝菌忌廉汁💲148