🎀尖沙咀。種類繁多的日式居酒屋🍵🎀🪄店名* #德美壽司🔮地址* 尖沙咀厚福街8號H8 5樓🔮🗾分店地區🗾 尖沙咀,觀塘,紅磡,沙田,大埔💰價錢$575 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_尖沙咀剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_日本菜➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵之前曾經幫襯過沙田區分店覺得質素不錯😋今次見到銅鑼灣原來都分店 於是過黎試下!餐廳位於大廈5樓 一出𨋢就已經系餐廳 夜晚呢個時間都幾乎爆場 十分熱鬧😍餐廳裝修貼合主題 好有日式風格 分開左omakase及普通居酒屋座位 周圍佈滿燈籠,日本酒等裝飾 燈光偏暖黃 營造溫暖氣氛😚🍽️食物質素🍽️餐廳系屬於居酒屋 所以食物種類好豐富👍如果唔想唸甘多 可以直接選擇套餐 價位都算幾平 另外豆油提供不同丼物,鍋物,炸物,壽司,刺身等食物 賣相精美吸引 價格有便宜又昂貴 可以根據個人喜好挑選😉👀評分💖💖💖💖💖🪄風味海鮮鍋 $100見到鍋物忍唔住叫左個黎試下 都幾划算 入面有大蝦,蜆肉,冬菇,魷魚,粉絲等材料 樣樣都夠新鮮大隻 湯亦都夠鮮甜濃郁 飲完都唔會口乾 如果大家想
🎀尖沙咀。種類繁多的日式居酒屋🍵🎀

🪄店名* #德美壽司
🔮地址* 尖沙咀厚福街8號H8 5樓🔮
🗾分店地區🗾 尖沙咀,觀塘,紅磡,沙田,大埔
💰價錢$575 已加一 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️

🪄風味海鮮鍋 $100
見到鍋物忍唔住叫左個黎試下 都幾划算 入面有大蝦,蜆肉,冬菇,魷魚,粉絲等材料 樣樣都夠新鮮大隻 湯亦都夠鮮甜濃郁 飲完都唔會口乾 如果大家想飽肚啲都可以加飯或烏冬

👀評分💖💖💖💖
🪄鰻魚炒飯 $125
鰻魚炒飯份量超多 大概有三人份量 鰻魚肉好足料 炒飯較軟淋 個人更喜歡食乾爽炒飯 味道偏甜 幾特別

🪄大蝦天婦羅吞拿魚茸卷$90
呢間餐廳卷物都幾高質😍大蝦天婦羅系即刻炸 所以好香脆 卷物上面撒上天婦羅脆脆 下面有滿滿的吞拿魚蓉 中間再夾上大廈 整體口感好豐富!😆

🪄蟹籽軟殼蟹卷 $88
而另一款卷物都好出色 佢地軟殼蟹炸得剛剛好 金黃香脆 唔會有渣 上面蟹籽咬落脆卜卜甘 幾得意😗如果一啖食曬就更能體驗呢個口感拉

🪄黑豚肉炒野菜 $75
估唔到呢款炒野菜都幾好食 野菜好鮮嫩 配上黑豚肉 令整體更加香 上年撒上木魚花 整體配合相配 好快就清曬一碟🤗

🪄炸雞軟骨 $45
雞軟骨一樣都係好香口 我平時最中意就係食炸物😜如果份量再多啲就更加滿足拉!

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
  • 黑豚肉炒野菜
  • 蟹籽軟殼蟹卷
  • 大蝦天婦羅吞拿魚茸卷
2024-01-26 1776 瀏覽
我係尖沙咀發現一間平靚正嘅日式餐廳🤩可能大家都已經成日去食,就係【德美壽司】佢係厚福街H8大廈5樓,其他區都有分店,好方便!而家做緊啲套餐優惠,$300-400就有二人餐💕🔸精選二人会席 $358▪️日式前菜- 蒜味螺肉絲,同平時食嘅螺肉有啲唔同,呢款係一條條絲裝,口感豐富!▪️大蜆味噌湯- 入邊有一粒大蜆,湯充滿了蜆嘅鮮甜👍🏻▪️煙三文魚和風沙律- 好大塊煙三文魚,沙律都幾豐富,味道好清新▪️油甘魚壽司兩件- 油甘魚特別大塊,又白好肥美,而且又厚又新鮮,推介👍🏻▪️三文魚刺身- 三文魚刺身有四塊,而且好鮮甜▪️日式炒飯/牛肉湯烏冬- 我揀咗牛肉湯烏冬,原來係一人一碗,用了讚岐烏冬,比想像中大份,而且都好好食😋▪️什錦天婦羅- 我唔知佢係隨機定係指定,我裡面有兩隻大蝦,有各一塊香菇、南瓜、薯仔etc…天婦羅炸得好鬆脆!▪️鯖魚鹽燒/三文魚鮫腩- 我揀咗鯖魚,都燒得好香,魚皮燒到好脆▪️野菜牛肉鍋/泡菜豚肉鍋- 我揀咗泡菜豚肉鍋,份量都幾大,豚肉薄得來都大塊,所以唔會覺得好少,豚肉味道鮮甜👍🏻▪️甜品- 三色啫喱凍,在面層加了芒果醬,甜甜地🔸溫泉蛋天婦羅 $52未食過溫泉蛋又天婦羅,今次終於試到,原來係溫泉
我係尖沙咀發現一間平靚正嘅日式餐廳🤩
可能大家都已經成日去食,就係【德美壽司
佢係厚福街H8大廈5樓,其他區都有分店,好方便!
而家做緊啲套餐優惠,$300-400就有二人餐💕

🔸精選二人会席 $358

▪️大蜆味噌湯- 入邊有一粒大蜆,湯充滿了蜆嘅鮮甜👍🏻

▪️三文魚刺身- 三文魚刺身有四塊,而且好鮮甜

▪️甜品- 三色啫喱凍,在面層加了芒果醬,甜甜地

🔸溫泉蛋天婦羅 $52
未食過溫泉蛋又天婦羅,今次終於試到,原來係溫泉蛋落去炸,然後切一半,它外面炸到好脆,裡面溫泉蛋就係流心出嚟,估唔到係咁好食,雖然無咩味道,但有蛋的鮮甜!

🔸三色魚生飯 $136
個魚生飯都幾抵食,裡面有油甘魚、三文魚、帆立貝,大大塊鋪滿碗飯,重點有個温泉蛋,流心的蛋漿撈埋飯中,超好食😋
餐廳:德美壽司地點:尖沙咀厚福街菜式:日本菜餐牌:刺身、壽司、卷物、小卷、手卷、丼物、燒物、一品料理、鍋物、串燒、揚物、天婦羅、盛合、飯麵、碗物、丼物、沙律前菜、漬物珍味、飲品、甜品。落單用QR code。銀鱈魚西京燒 $110 另加一銀鱈魚大大片,少少皮都燒得好脆,魚肉又滑又香,油脂豐富,完全無骨,甜甜地好味道,點沙律醬更好食。配有凍凍薯仔沙律,入面原來有煙肉,紅蘿蔔同青瓜,另外仲有青瓜三片同車厘茄一粒可解膩。鐵板牛柳粒 $95 另加一鐵板牛柳粒果然係用鐵板熱辣辣上枱,吱吱聲。牛柳粒一共有8大粒,肉質算嫩,燒汁惹味,面頭加上蒜片,啖啖肉又香口。下底椒絲同洋蔥絲吸嗮d汁,好好味。同銀鱈魚西京燒一樣,都伴有薯仔沙律。仲有粟米段同南瓜一片,蔬菜量足。呢個份量抵食。燒雞軟骨 $21 另加一燒雞軟骨一客一串,一串七八粒,燒得脆皮香口,熱辣辣上枱。鹽調味唔算太鹹,伴有檸檬一件。食完仲有甜品送,係牛乳布丁加芒果醬,又香又滑唔太甜。總括而言,今餐試左燒物,一品料理同串燒,食物質素都幾好,價錢唔貴,上菜快速。
餐廳:德美壽司
地點:尖沙咀厚福街
菜式:日本菜
餐牌:刺身壽司、卷物、小卷、手卷、丼物、燒物、一品料理、鍋物、串燒、揚物、天婦羅、盛合、飯麵、碗物、丼物、沙律前菜、漬物珍味、飲品、甜品。落單用QR code。

銀鱈魚西京燒 $110 另加一
銀鱈魚西京燒

鐵板牛柳粒 $95 另加一

燒雞軟骨

燒雞軟骨 $21 另加一
牛乳布丁

食完仲有甜品送,係牛乳布丁加芒果醬,又香又滑唔太甜。
2023-12-21
銀鱈魚西京燒
燒雞軟骨
紅磡嗰間就食過幾次🤣今次就嚟試吓尖沙咀分店~味道一樣保持到質素 舖頭位置仲闊落啲冷氣大啲 舒服啲,店員服務好好禮貌 好貼心 👍🏻👍🏻今次都係叫咗之前試過嘅晚市套餐同埋野菜牛肉鍋,加咗兩個新嘅小食分別係炸魚皮同埋燒明太子😚😚個炸魚皮超好食 好薄好脆 加啲七味粉同沙律醬送啤酒一流🤍🤍🤍燒明太子都好食 香香辣辣 不過有少少貴~~野菜牛肉鍋 $107加配 白飯($17), 豆腐($10)晚市定食套餐 北海道刺身丼飯 $142炸三文魚皮 $33辛子燒明太子 $83📍德美壽司 尖沙咀厚福街8號H8 5樓

野菜牛肉鍋 $107
加配 白飯($17), 豆腐($10)

晚市定食套餐

6天前
  • 野菜牛肉鍋
  • 炸魚皮
4天前 0 瀏覽
📍 德美壽司 (尖沙咀)尖沙咀厚福街8號H8 5樓德美壽司擁有30多年的歷史,主營正宗日式壽司及各式日式料理,採用新鮮優質食材,由資深師傅精心製作,為食客呈現道地日本料理風味。👉 精選二人會席💰$358😋😋😋😋.9/5整體來說,這份二人會席菜品選擇非常精緻,涵蓋了日式料理的經典菜色,為用餐者帶來了豐富多元的味蕾體驗。🟡前菜日式前菜(蜆肉麵豉湯、日式螺肉)煙三文魚和風沙津前菜部分,蜆肉麵豉湯清淡雅致,並搭配了日式螺肉,為整個用餐帶來了開胃爽口的開端。煙三文魚和風沙津清新爽口,三文魚的鮮甜和沙律蔬菜的清脆形成了美好的口感對比。🟡壽司、刺身 -油甘魚壽司2件、三文魚刺身壽司和刺身部分,油甘魚壽司份量剛好,魚肉新鮮Q彈,而三文魚刺身更是鮮嫩多汁,口感極佳。 🟡主食-日式炒飯主食日式炒飯入口柔軟鬆散,飯粒間夾雜著各式食材的鮮香,令人胃口大開。🟡炸物-什錦天婦羅炸物部分,什錦天婦羅酥脆可口,內餡飽滿,是一道不可多得的經典日式佳餚。🟡燒物-燒鯖魚燒物中的燒鯖魚肉質細嫩,佐以特製醬汁增添了豐富的風味。🟡鍋物-野菜牛肉鍋作為最後一道菜的野菜牛肉鍋,湯頭鮮美濃郁,牛肉和時蔬入口軟嫩,令人回味無窮。🟡甜品-
📍 德美壽司 (尖沙咀)

👉 精選二人會席
💰$358
😋😋😋😋.9/5

🟡前菜
日式前菜(蜆肉麵豉湯、日式螺肉)
煙三文魚和風沙津

🟡壽司刺身 -油甘魚壽司2件、三文魚刺身
壽司刺身部分,油甘魚壽司份量剛好,魚肉新鮮Q彈,而三文魚刺身更是鮮嫩多汁,口感極佳。

🟡主食-日式炒飯

🟡炸物-什錦天婦羅

🟡燒物-燒鯖魚
燒物中的燒鯖魚肉質細嫩,佐以特製醬汁增添了豐富的風味。

🟡鍋物-野菜牛肉鍋

🟡甜品-北海道牛乳布甸
甜品部分,北海道牛乳布甸香醇濃郁,乳香四溢,是一道出色的日式甜點。

回頭:yesyesyes,這份二人會席菜品搭配精心,每一道菜式都有其專屬的特點,為用餐者呈現了一場豐富多彩的日式料理盛宴。無論是對於初次接觸日料的朋友,還是資深的日料愛好者,這份菜單都能帶來極佳的用餐體驗。強烈推薦給有興趣品嘗正宗日式料理的朋友們。
#尖沙咀美食# 德美壽司
2024-05-22 38 瀏覽
Man, I feel completely satisfied after indulging in an absolutely fantastic meal at Sushi Tokumi. The use of fresh ingredients, impeccable food preparation, and the perfect ambiance truly made this dining experience memorable. It has been a while since I last enjoyed fresh wasabi, and its exquisite taste paired flawlessly with every dish. This is the epitome of what one desires when savoring traditional Japanese cuisine. Words can hardly do justice to how exceptional the quality of the food is, especially considering the price. The skillful balance of oil, acidity, and saltiness in Japanese cooking is truly remarkable.

其實食好食嘅日本嘢唔難,但係話要合理價錢,品質保證呢間絕對可以一試!先唔講佢用材有幾新鮮,佢所有整出嚟嘅味道都好好味!無論係魚嘅油份,飯嘅酸度,豉油嘅咸度,令製作品嘅味道百花齊放,呢個就係追求日本美食嘅指標!Wasabi黎講,我真係好耐冇食新鮮嘅Wasabi,而你會覺得每一度餸都應該要配上佢,呢個就係簡單而出色嘅位,所以絕對推薦一試!
2024-05-19 53 瀏覽
又嚟到厚福街搵食🤪真係太多選擇今次揀呢間壽司店好多人,差唔多8:30pm 都係全場坐滿~✨德美海膽丼飯 ($165)魚生飯大碗,片片都切得好厚~海膽同帶子味道好鮮甜,蝦夠哂大隻肉質彈牙三文魚同油甘魚都係大塊厚切,食落肥美鮮味,好正‼️✨牛油果軟殼蟹卷($88)入面有炸軟殼蟹同青瓜絲,面頭鋪上牛油果,加埋蟹籽同沙律醬軟殼蟹好脆口,食落味道清爽,唔會太油膩✨晚市套餐($190)套餐包一個迷你烏冬、六貫壽司、沙律麵豉湯牛肉烏冬係壽喜燒湯底,味道非常濃郁,麵條煙韌有咬口壽司全部都非常新鮮,最正嘅係吞拿魚拖羅同帶子超級肥美新鮮,入口即溶❗️
又嚟到厚福街搵食🤪真係太多選擇
今次揀呢間壽司店好多人,差唔多8:30pm 都係全場坐滿~

✨德美海膽丼飯 ($165)
魚生飯大碗,片片都切得好厚~
海膽同帶子味道好鮮甜,蝦夠哂大隻肉質彈牙
三文魚同油甘魚都係大塊厚切,食落肥美鮮味,好正‼️

✨牛油果軟殼蟹卷($88)
入面有炸軟殼蟹同青瓜絲,面頭鋪上牛油果,加埋蟹籽同沙律醬
軟殼蟹好脆口,食落味道清爽,唔會太油膩

✨晚市套餐($190)
套餐包一個迷你烏冬、六貫壽司、沙律麵豉湯
牛肉烏冬係壽喜燒湯底,味道非常濃郁,麵條煙韌有咬口
壽司全部都非常新鮮,最正嘅係吞拿魚拖羅同帶子
超級肥美新鮮,入口即溶❗️

今日喺尖沙咀心血來潮想食日本菜,所以就嚟到德美壽司啦!🔖​大蝦天婦羅吞拿魚蓉卷💰90呢個大蝦天婦羅吞拿魚蓉卷一上枱嘅時候已經覺得好吸引😆壽司入面包住嘅除咗有大蝦天婦羅之外,亦都有青瓜絲,令到食落去嘅時候增添咗一份爽脆嘅口感🥒而壽司嘅面頭亦都唔單止有吞拿魚蓉,仲有蟹籽同埋天婦羅脆脆🤤每一啖個口感都超豐富!💫推薦指數: 10/10​​🔖​三色魚生飯晚市套餐💰136三色魚生飯包括咗有三文魚、油甘魚同帆立貝😙都幾欣賞呢度嘅魚生係幾新鮮㗎😋而且飯嘅中間仲有一隻溫泉蛋🤩篤穿蛋黃撈埋啲飯一齊食,味道🆙晚市套餐仲包咗沙律同麵豉湯~💫推薦指數: 8.5/10​​​​​🔖燒牛舌💰45一向都好鍾意食燒牛舌,今次嚟到當然要嗌返一串試吓啦🫶🏻牛舌質感爽彈,有咬口得來又唔會好韌😚加上少少嘅檸檬汁,味道一流啊!💫推薦指數: 9/10​​🔖帆立貝壽司💰41如果本身好鍾意食帆立貝嘅話,呢一個壽司一定要嗌嚟試吓🤭因為呢度嘅帆立貝都幾肥美㗎🤓而且仲好鮮甜🥰💫推薦指數: 9/10​​🔖炸雞軟骨💰45新鮮炸雞軟骨色澤金黃,每一啖都係脆卜卜🐣令人忍唔住一啖接一啖啊😍💫推薦指數: 9/10​
今日喺尖沙咀心血來潮想食日本菜,所以就嚟到德美壽司啦!

🔖​大蝦天婦羅吞拿魚蓉卷

💰41

​🔖炸雞軟骨
💰45
2024-05-13 54 瀏覽
係尖沙咀食lunch,今次食日本野😆呢間都見多人推介,果然抵食又高質👍🏻海膽什錦魚生飯 $102魚生飯勁大碗😮仲要片片都切得好厚,見到都好滿足🥰海膽同帶子味道好鮮甜,蝦夠哂大隻,肉質結實。北寄貝好彈牙,三文魚同油甘魚都係大塊厚切,食落肥美鮮味,好正。呢碗魚生飯都幾高質👍🏻跟餐 味噌湯正常發揮跟餐 凱撒沙律好多煙肉同麵包粒,sauce 唔錯。跟餐 茶碗蒸蛋蛋蒸得好滑溜,粒菇好香,碗底有蟹柳雞肉,都唔錯。跟餐 甜品 甜品係好精緻的三色糕,食落似紅豆椰汁糕,淋咗好香甜的芒果醬,都幾好食。德美壽司 (尖沙咀)尖沙咀厚福街8號H8 5樓*上述文章只供參考及以當時價格為準

海膽什錦魚生飯 $102

跟餐 味噌湯
正常發揮

跟餐 凱撒沙律
好多煙肉同麵包粒,sauce 唔錯。

跟餐 茶碗蒸蛋
蛋蒸得好滑溜,粒菇好香,碗底有蟹柳雞肉,都唔錯。

跟餐 甜品

德美壽司 (尖沙咀)

*上述文章只供參考及以當時價格為準
2024-05-07 78 瀏覽
精選二人會席 $358,有齊前菜、沙律、壽司、刺身、天婦羅、主食、燒物、鍋物、大蜆味噌湯同甜品,性價比高!👉🏻三文魚刺身共四片,每片超厚身,非常鮮美,油脂味細膩!👉🏻油甘魚壽司共兩件,肉質柔軟,壽司飯份量適中!👉🏻煙三文魚和風沙津三片煙三文魚,配黑醋,沙律菜再加粟米,好開胃!👉🏻日式前菜中華沙律,麻油香,入口清爽!👉🏻什錦天婦羅有炸蝦、冬菇同茄子,炸得金黃脆皮!👉🏻燒三文魚鮫腩鮮嫩無比,油脂豐富!👉🏻野菜牛肉鍋牛肉、野菜同豆腐,精華係攪拌牛肉再撈雞蛋液!👉🏻味噌湯超大隻蜆,濃郁唔會過鹹!👉🏻甜品三色糕,好靚,配有芒果醬,咬入口好有層次感!
精選二人會席 $358,有齊前菜、沙律、壽司刺身、天婦羅、主食、燒物、鍋物、大蜆味噌湯同甜品,性價比高!

👉🏻三文魚刺身
共四片,每片超厚身,非常鮮美,油脂味細膩!

👉🏻油甘魚壽司
共兩件,肉質柔軟,壽司飯份量適中!

👉🏻煙三文魚和風沙津
三片煙三文魚,配黑醋,沙律菜再加粟米,好開胃!

👉🏻日式前菜
中華沙律,麻油香,入口清爽!

👉🏻什錦天婦羅
有炸蝦、冬菇同茄子,炸得金黃脆皮!

👉🏻燒三文魚鮫腩
鮮嫩無比,油脂豐富!

👉🏻野菜牛肉鍋
牛肉、野菜同豆腐,精華係攪拌牛肉再撈雞蛋液!

👉🏻味噌湯
超大隻蜆,濃郁唔會過鹹!

👉🏻甜品
三色糕,好靚,配有芒果醬,咬入口好有層次感!
2024-04-17 150 瀏覽
一直都很想試試的的日本料理店,價錢合理,可以試多幾樣菜式。左口魚裙邊是每間壽司店的必食之選,所以都叫了一份,正常發揮,有火燒的油香味,新鮮美味的壽司和刺身都推介。
一直都很想試試的的日本料理店,價錢合理,可以試多幾樣菜式。左口魚裙邊是每間壽司店的必食之選,所以都叫了一份,正常發揮,有火燒的油香味,新鮮美味的壽司刺身都推介。
2024-02-05 458 瀏覽
裝修十分日系,好似真係去咗日本🇯🇵咁。本身以為定價幾貴,但係原來午市十分抵食🤩,只係需要~$90就有豐富魚生飯set lunch🤤⭐️三文魚彩丼定食 $80三文魚很大片,雖然唔係魚腩,但係都幾滑,食到實在嘅三文魚味道 (有時食嘅三文魚係無味㗎😭),仲有帶子、三文魚籽,感受到係新鮮好食!定食套餐已經有麵豉湯、煙三文魚沙律、茶碗蒸同甜品❤️特別係茶碗蒸好好食,雖然係跟餐,但係都又唔少料喺入面,蛋又香又滑~甜品係三色糕(?),質感還好,不過都食得出每層綠茶、椰汁、紅豆的味道,而唔係唔同顏色,但係一樣味道🤣⭐️北海道三色魚生飯 $86

⭐️三文魚彩丼定食 $80

定食套餐已經有麵豉湯、煙三文魚沙律、茶碗蒸同甜品❤️

⭐️北海道三色魚生飯 $86
2024-01-20 377 瀏覽
難得同老公倆小口拍下拖,即刻搵間日本菜食下先😋今次我哋揀左尖沙咀厚福街樓上舖嘅德美壽司🍱出lift門已經好似去左日本咁,林林總總嘅日式裝潢及陳設,超有feel🇯🇵座位環境優雅舒適,可以舒舒服服咁一邊傾偈一邊品嘗美食🤤🍣火炙左口魚邊(2件)火炙左口魚邊壽司入口魚油超豐富,超級好食🍣海膽壽司、三文魚子壽司、蔥拖羅茸壽司海膽入口鮮味濃郁;三文魚子份量多,鮮味十足;蔥拖羅茸口感細滑冇筋,魚味香濃🍣大蝦天婦羅吞拿魚茸卷大大隻大蝦天婦羅,夠哂脆卜卜,亦不會太油;配上細滑超鮮味嘅吞拿魚茸一齊食,口感多重層次,夠哂豐富🍣沙律貝柱軍艦(2件)貝柱超鮮甜,份量超多,配上調製沙律醬,超夾好好味🍣火炙鵝肝(2件)鵝肝火炙後外脆內嫩,口感肥美濃郁🍱鰻魚朴葉飯哇🎊依個飯真係不得了!!朴葉包住鰻魚、蛋絲同飯來烹調,入面所有材料都散發淡淡嘅朴葉香味😌鰻魚相當肥美,而且冇食到啲細骨或尖刺👍🏻醬汁亦調得剛好,沒有過甜或過咸。🍢安格斯牛肉串安格斯牛肉串牛味香濃😌厚度適中,肉質軟嫩,亦散發燒烤香口味親,超惹味🥚日式海膽茶碗蒸海膽味道濃郁,茶碗蒸口感滑嫩,湯汁鮮味🍮飯後仲有甜點附送,係芒果汁牛奶布丁🥭入口覺得布丁勁滑勁香濃,配

🍣火炙左口魚邊(2件)
火炙左口魚邊壽司入口魚油超豐富,超級好食

🍣海膽壽司、三文魚子壽司、蔥拖羅茸壽司

🍣大蝦天婦羅吞拿魚茸卷

🍣沙律貝柱軍艦(2件)
貝柱超鮮甜,份量超多,配上調製沙律醬,超夾好好味

🍣火炙鵝肝(2件)
鵝肝火炙後外脆內嫩,口感肥美濃郁

🍱鰻魚朴葉飯

🍢安格斯牛肉串

🥚日式海膽茶碗蒸
海膽味道濃郁,茶碗蒸口感滑嫩,湯汁鮮味

🍮飯後仲有甜點附送,係芒果汁牛奶布丁🥭入口覺得布丁勁滑勁香濃,配上酸酸甜甜嘅芒果汁,超正,為依一餐畫上完美句號💖
2024-01-15 249 瀏覽
居酒屋真係爸爸媽媽首選既食堂🍱😋今次我地同女女去左尖沙咀食呢間人氣居酒屋厚福街不嬲出名多野食~咁大競爭之下唔係地鋪閒日都依然成日滿座 一定有原因😆😆我地嗌左好多野食 超飽超滿足🥰🔴德美海膽魚生飯招牌魚生丼🎖️味道鮮甜 魚生應有盡有 每一啖都係享受💖🟠煎鵝肝帶子卷帶子鮮甜 加埋外脆內軟既鵝肝~飯卷紮實 唔會一夾就散 可以成件放入口一次過享受雙重美味😋🟡鮮鮟鱇魚肝呢個真係超好食!魚肝好滑身 而且份量大方 配埋個柚子汁一𝑫都唔膩❤️‍🔥🟢燒牛舌 燒白膳牛舌彈牙爽口~白膳嫩滑得黎鹹香味十足👍🏻🔵免治雞肉棒甜甜既燒汁味加上肉汁豐富既雞肉棒💕🟣温泉蛋天婦羅温泉蛋愛好者必叫❣️外皮脆卜卜 加埋流心蛋黃勁正呀😋🟤黃金汁焗蠔雖然唔係勁大粒既蠔 但個醬汁調配得好好 惹味得黎唔會太重味搶走蠔既鮮味⚫️洋風鰻魚班戟西日合壁🤘🏻用𝑷𝒂𝒏𝒄𝒂𝒌𝒆皮取代紫菜超特別~大推!鰻魚加埋芒果同牛油果味道好夾好𝒇𝒓𝒆𝒔𝒉🤩出面真心好少見呢個配撘⚪️士多啤梨汁鵝肝多士呢個又係超正🤤鵝肝外層香脆 食落口感肥美濃郁 配撘脆卜卜既多士 士多啤梨汁有𝑫似乳酪 酸酸甜甜 成個味道層次非常豐富❣️
居酒屋真係爸爸媽媽首選既食堂🍱😋

黃金汁焗蠔
洋風鰻魚班戟
士多啤梨汁鵝肝多士
2024-01-14 117 瀏覽
壽司刺身🍣對於我呢個港女媽媽,真係百吃不厭,可以日日都食😂去尖沙咀覓食,一定要到厚福街,唔想同人哋迫我哋選擇咗樓上鋪,舒舒服服坐低食晚餐,唔使人迫人👥👥呢間日式居酒屋一入門口就見到幾位師好認真咁整理緊食材,周圍環境充滿日式風情🎏揀咗兩個魚生丼套餐 + 一款刺身相機食先嘅後果就係,我望住流哂口水啦🤤💜德美海膽魚生飯 $178大大碗足料,有齊蟹籽,三文魚籽,油甘魚,海膽三文魚,甜蝦,玉子,帶子秋冬之選🍂💜北海道魚生丼 $142唔使搭飛機都感受到北海道嘅味道👅油甘魚,三文魚,甜蝦,蟹籽每款套餐都會免費🆓附送味増湯🍲沙律🥗甜品🍮💜刺身盛合 美 $258甘香鮮甜海鮮🐟🦐油甘魚,吞拿魚,三文魚甜蝦,玉子,帶子超滿足😌🈵
壽司刺身🍣對於我呢個港女媽媽,真係百吃不厭,可以日日都食😂
去尖沙咀覓食,一定要到厚福街,

揀咗兩個魚生丼套餐 + 一款刺身
相機食先嘅後果就係,我望住流哂口水啦🤤

💜德美海膽魚生飯 $178
大大碗足料,有齊
蟹籽,三文魚籽,油甘魚,海膽
三文魚,甜蝦,玉子,帶子

秋冬之選🍂
💜北海道魚生丼 $142
唔使搭飛機都感受到北海道嘅味道👅
油甘魚,三文魚,甜蝦,蟹籽

每款套餐都會免費🆓附送味増湯🍲沙律🥗甜品🍮

💜刺身盛合 美 $258
甘香鮮甜海鮮🐟🦐
油甘魚,吞拿魚,三文魚
甜蝦,玉子,帶子
超滿足😌🈵