同🤴🏻行沙田見到之前係中環飲過嘅手搖飲品店,當時已經覺得好特別,店名已經得意,飲品名亦都好搞笑😁😁,咁點都要支持、支持下!☺️☺️~~~我係側邊等睇戲食花生🥜朱古力🍫牛奶🥛冰~~~個名唔止好得意,飲落更加不得了😇😇,超濃烈嘅花生🥜味,其次係唔係好重嘅朱古力🍫味,仲會食到少少細細嘅花生🥜粒粒同朱古力🍫粒粒Tim,牛奶🥛好滑幾香😋😋!我同🤴🏻都覺得係一杯同時驚艷到我地嘅手搖飲品😍😍,雖然係貴左D,但間唔中飲一杯都會令你開心成日🥰🥰

~~~我係側邊等睇戲食花生🥜朱古力🍫牛奶🥛冰~~~

2022-04-08
3 分鐘 (外賣自取)
$42 (其他)
2023-06-26 81 瀏覽
夏日炎炎我也想和你無所事事一起喝杯冰涼手搖飲品,這家地理位置夠方便,重點是它那大大的飲品圖案招牌超耀眼被它吸引住🤩🧋芝士奶蓋炭燒烏龍茶 (少甜/少冰)絲滑奶蓋咸中帶點甜甜的,奶油味比芝士味重但不會覺得太膩。茶底挺濃味帶甘香不苦澀,略嫌炭燒味不夠重整體還可以🧋芒果梳打 (少甜/少冰)可以免費升級加配HKD5配料,選了清新爽甜的蘆薈份量還蠻多的🤤香甜芒果味挺不錯叫了少甜味道剛剛好,夏天喝梳打夠爽呀!

🧋芝士奶蓋炭燒烏龍茶 (少甜/少冰)

🧋芒果梳打 (少甜/少冰)
2023-06-26 36 瀏覽
炎炎夏日😎😎一定要飲住杯手搖飲品行街啦地理位置就腳~比個大LOGO吸引~〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️◽️芝士奶蓋炭燒烏龍茶奶蓋好棉好滑少少鹽未甜而不膩,茶味仲好濃郁👍🏻◾️芒果梳打免費升級配料 ~ +蘆薈爽口清新夏天飲一流🤤個人口味轉左少甜都好飲
炎炎夏日😎😎
一定要飲住杯手搖飲品行街啦
地理位置就腳~
比個大LOGO吸引~
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

◽️芝士奶蓋炭燒烏龍茶
奶蓋好棉好滑少少鹽未
甜而不膩,茶味仲好濃郁👍🏻

◾️芒果梳打
免費升級配料 ~ +蘆薈
爽口清新夏天飲一流🤤
個人口味轉左少甜都好飲

2023-04-02 278 瀏覽
飲上癮🤭 除咗長洲角酪,原來其他舖頭都有乳酪飲😁 今次嗌咗火龍果芒果乳酸奶😛 少糖,味道都幾出色,好感好濃郁😳 不過順帶一題係Openrice買$43,係網上外賣平台嗌要$49🤨 我今次係叫外賣嘅,所以都真係有啲貴😕 另外估唔到佢啲鹽酥雞都做得好出色,食到停唔到口🤓
外賣送餐
2022-07-12 765 瀏覽
🇭🇰 一間個名好特別同logo好搞笑既茶飲店1️⃣🧀法蘭西芝士奶蓋四季本身飲純茶鐘意飲唔甜,所以揀左少冰走甜,奶蓋厚厚既一層,飲到有奶味之餘個有芝士味,咸咸香香🌟略嫌茶味唔夠濃同香
🇭🇰 一間個名好特別同logo好搞笑既茶飲店

1️⃣🧀法蘭西芝士奶蓋四季

法蘭西芝士奶蓋四季

🌟略嫌茶味唔夠濃同香
2022-03-27
5 分鐘 (外賣自取)
Mirror真係無處不在,連手搖店都唔放過😛😛~~~咩話登場好華荔枝玫瑰🌹乳酸茉莉梳打~~~係全新OOHA~教主👑駕到~系列,主要與教主👑代言嘅有氣飲品聯盛😄😄,名字都同教主👑有貼身嘅關係😁😁店員提示要先搖勻,內裏有荔枝肉,細少嘅玫瑰🌹花瓣😚😚幾重荔枝同玫瑰🌹味,微酸😛😛🤴🏻就好鍾意❤️❤️,我要ok💕💕~~~瘋薯棒~~~(辛口辣味)😁😁連飲品+$19就有交易(原價$25)😚😚,開始聞👃🏻有一股熱浪薯片嘅味,但食落一啲都唔辣😅😅,鹹鹹地有少少脆口😉😉,係細份咗啲🥲🥲
Mirror真係無處不在,連手搖店都唔放過😛😛
~~~咩話登場好華荔枝玫瑰🌹乳酸茉莉梳打~~~

店員提示要先搖勻,內裏有荔枝肉,細少嘅玫瑰🌹花瓣😚😚
幾重荔枝同玫瑰🌹味,微酸😛😛
🤴🏻就好鍾意❤️❤️,我要ok💕💕

~~~瘋薯棒~~~(辛口辣味)
2022-06-05
3 分鐘 (外賣自取)
$30.5 (其他)
2022-04-27 607 瀏覽
食完lunch同朋友行行吓街發現一間個名好得意嘅臺式飲品店, 剛好有啲口渴就決定行埋去望吓。呢間野啲飲品名全部都好很長,但我都竟然睇晒,全因啲名實在太特別,例如“個個EX都係賤藍柑草莓乳酸奶”,“望你望到眼甘金桔檸檬桂花s梳打”, “去少幾次日本終於買到柳丁青瓜銀毛茉莉”。最後我同朋友叫咗一杯“蜂蜜四季春茶”同一杯“不分青紅皂白桃火龍果烏龍茶”。等嘅時候見到人地叫嘅飲品顏色真係同啲相一樣,粉紅粉藍咁好夢幻。不過唔知係咪我哋叫嘅野飲太普通,出嚟個樣都真係好普通 XD 但杯野飲味道唔錯,至少茶底唔澀,我嗰杯仲有少少火龍果肉咬吓, 有機會可以再試下其他夢幻啲嘅野飲。

2022-04-07 468 瀏覽
好馬不吃回頭草莓拿鐵呢杯草莓拿鐵個名非常有趣😍而且我係非常鍾意食草莓🍓既♥️所以二話不說我就選擇咗呢杯有草莓拿鐵😆飲落去我覺得算係幾驚喜因為有香濃嘅草莓味道, 而且那奶飲落去都好香滑🥰 而且甜度唔會太甜不過如果鍾意冇咁甜嘅朋友仔我覺得可以揀番微甜都好足夠😌下次我會再試其他野飲☺️
好馬不吃回頭草莓拿鐵

呢杯草莓拿鐵個名非常有趣😍
而且我係非常鍾意食草莓🍓既♥️
所以二話不說我就選擇咗呢杯有草莓拿鐵😆

飲落去我覺得算係幾驚喜
因為有香濃嘅草莓味道, 而且那奶飲落去都好香滑🥰
而且甜度唔會太甜
不過如果鍾意冇咁甜嘅朋友仔
我覺得可以揀番微甜都好足夠😌

下次我會再試其他野飲☺️

之前見到Beans同我想和你無所事事聯成推出咗期間限定「FXXK PUTIN」,收入會全數捐比英國組織Save The Children用於烏克蘭人道援助,今日啱啱好去沙田就特登搵到間分店幫襯下💙💛到店就見到幾醒目既廣告立牌,揀咗少甜,見到杯嘢個名就叫烏克蘭🇺🇦$35,不過落單過程就唔算好愉快?店員一張poker face咁黑面問我冰同甜度,好細聲又語速好快,我都要反應下佢係問我啲咩😥想confirm多次但又有啲唔敢?唔知係因為杯嘢會全數捐冇乜賺,我又冇揀其他所以有啲嬲緊我😂杯嘢出得好快,不過我返去商場影完發現個封口有個細窿,啲嘢會漏咗出黎😅又唔想返去再封,驚店員會覺得我麻煩😅返屋企飲下,有啲菠蘿味,冰都溶得七七八八本身又係少甜所以基本得少少~甜同埋一啲啲酸,好似M記既菠蘿特飲不過冇菠蘿😂期間限定「FXXK PUTIN」 6.5/9其實我平時好少幾乎唔飲果啲嘢,今次特登黎打卡純粹為支持良心店幫助烏克蘭。講真杯嘢如果唔係因為呢個title同埋會全數捐款就真係冇乜特別😅不過就好似賣旗咁喇,個貼紙冇乜重要,重要係心意姐。另外我知只係買杯嘢又冇另外比10%服務費,可能又唔好彩撞到店員心情比較差

期間限定「FXXK PUTIN」 6.5/9

另外我知只係買杯嘢又冇另外比10%服務費,可能又唔好彩撞到店員心情比較差?但真係好少遇到咁黑面既店員喎😥杯嘢就唔理啦,都係叫買份支持,但店員咁我諗應該冇下次啫。
2022-02-23 283 瀏覽
沙田文青良心廢水店🧋💛好鍾意呢間舖頭嘅設計概念 可以做吓文青廢青hea下又一個晏就😂依間嘅鮮水果茶同埋鮮水果梳打系列 都比到我驚喜基本上叫佢嘅水果就唔會有任何伏當然其他都唔會話有啲咩大問題 基本上全部廢水都above average👍🏽依間舖頭其中一個最特別嘅地方係 佢嘅鹽酥雞係好好食😋記住要幫襯埋佢嘅嘢食啊!!!•🧋法蘭西芝士奶蓋四季春茶 (微糖小冰) $28 📊6.5/10芝士奶蓋唔算厚實 流動性比較高 所以都比較容易同茶Max埋一齊芝士味唔算好重 但係奶味就幾重芝士奶蓋唔算好出色 但係都唔錯四季春茶底都幾濃 幾順滑小編覺得將兩樣嘢Max埋 會更加好飲佢嘅甜度做得非常好 小編好鍾意🧋不分青紅皂白桃火龍果烏龍茶(微糖小冰) $34📊6.8/10估唔到白桃同火龍果嘅配搭係幾夾成杯都會不停咬到白桃粒同埋火龍果籽白桃味會比火龍果味更加出 再配埋唔太濃味嘅茶底 啱啱好 又唔會有互相搶咗味嘅感覺 整體幾好飲值得一試🐣鹽酥雞M (海苔味) $21 (買嘢飲加購價)📊7.5/10真係最估佢唔到就係鹽酥雞竟然幾好食😋真係外脆內軟 入邊仲好有肉汁再配埋啲海苔粉真係正真係唔飲廢水都要試吓佢個鹽酥雞👍🏽O
沙田文青良心廢水店🧋💛
依間嘅鮮水果茶同埋鮮水果梳打系列 都比到我驚喜
基本上叫佢嘅水果就唔會有任何伏
依間舖頭其中一個最特別嘅地方係 佢嘅鹽酥雞係好好食😋
記住要幫襯埋佢嘅嘢食啊!!!

芝士味唔算好重 但係奶味就幾重

真係唔飲廢水都要試吓佢個鹽酥雞👍🏽

Overall🔥7/10
會唔會再去: 鹽酥雞同埋水果茶做得幾出色 值得支持下💛
2022-02-22
  • 🧋 不分青紅皂白桃火龍果烏龍茶(微糖小冰)
🔶我想和你無所事事🔶🔗沙田中心3樓19號舖————————————————————🔶店舖名跟我們的想法相似就買了一杯試試😆🔶GG黑糖珍珠鮮奶拿鐵($29)🔶首先,黑糖珍珠煙韌有口感,不痴牙🤪黑糖的濃稠度剛剛好,加入鮮奶令杯側邊的熱黑糖糖漿溶化,產生一種獨特的花紋,賣相十分吸引🥰雖然我們這杯有少少過甜,但是可以要求少糖或者多冰,調較自己喜歡的甜度🥰🌟情侶買完可以去附近的百步梯坐低傾吓計🤎🌟————————————————————美味指數🔆: 7.5/10性價比指數🤎: 8/10打卡指數🌻: 8/10————————————————————
🔶我想和你無所事事🔶

美味指數🔆: 7.5/10
性價比指數🤎: 8/10
打卡指數🌻: 8/10
2021-12-20 407 瀏覽
返工嘅時候比呢一間嘅舖頭嘅名吸引住,我想和你無所事事,呢個到底係幾多個人嘅心聲,有幾多個人都想無所事事😎 因為嗰啲名所以去試吓,同埋本身就係一個珍珠奶茶嘅fans🤩🤩🤩 咁就叫咗一杯🍵芝士奶蓋四季春茶,仲有一杯黑糖珍珠鮮奶加芝士奶蓋😍 芝士奶蓋四季春茶,走甜飲吓佢個茶底,咁啲茶都算清香,依賴各方面鹹香,兩者混合埋一齊又係一個挑戰新嘅味蕾😋 而芝士奶蓋黑糖珍珠鮮奶,就係超甜加鹹鹹地,咁樣match埋,都唔算太膩,同埋本身鍾意飲黑糖珍珠鮮奶,所以好快都飲晒🤪 價錢方面同普通老虎堂啊嗰啲差唔多
價錢方面同普通老虎堂啊嗰啲差唔多
2021-09-22 822 瀏覽
今時今日,台式茶飲已經不是一個熱潮了,是香港人生活上的一部份。所以,現在的香港,已經是 「梗有一間茶飲店在左近」。這日,在沙田市中心,我們發現了名字好特別的台式茶飲店。《我想和你無所事事》,就一於試下飲完係咪真會「無所事事」。看看店子的 logo,他們想帶出的,是一種台灣生活的悠閒風。有少少文青感,但代入在香港人文化中,這也許會被大眾當成廢青。也可見得,兩地的文代差異。不多研究這奇奇怪怪的店鋪名了,因為我們幫襯既目的,就是要飲一杯珍珠奶茶。珍珠鮮奶祁門紅茶,是用鮮奶沖出的一種比較新派的台式茶飲。而祁門紅茶是出產於安徽省的獨有茶種。說這茶有一種獨特的果香味,但加了奶之後,感覺上是蓋過了果香,令本來可能有少少特色的茶底變回了普通的茶底。好的是,用上了鮮奶,口感比較滑。粒粒的粉圓不多,但夠甜,夠 QQ 彈。另一杯是香芋拿鐵。沖到成杯變成紫色的飲料,直接說給我們知,店方落重了芋漿。有奶香,有香甜的芋香,感覺就像把一杯芋頭雪糕飲落肚。有奶香,有茶香,甜入心的飲品,非常好。Overall,這的確是一間不錯的茶飲店,如是喜歡重奶味的新派台飲,你會飲得更開心。然而,唯一不好的,就是飲品比較細杯。

2021-09-07 404 瀏覽
炎炎夏日,黎返杯無所事事,又貼題又爽GG 黑糖珍珠鮮奶佢top 係奶蓋,唔係好鹹珍珠奶茶好重鮮奶味,單純係鮮奶唔係奶精珍珠唔係好甜,好Q 好有咬口杯底係一層嘅黑糖,雖然已經叫左少甜,om都有甜甜嘅黑糖,飲完成杯野係舒服嘅唔洗再飲水最好飲前,攪少少個底但唔好攪曬,如果唔係飲唔到奶蓋呢間係純天然用料,唔係用人工野,成件事健康好多,雖然都係肥,但間唔中開心下
炎炎夏日,黎返杯無所事事,又貼題又爽
GG黑糖珍珠鮮奶(少冰少甜)

GG 黑糖珍珠鮮奶
佢top 係奶蓋,唔係好鹹
珍珠奶茶好重鮮奶味,單純係鮮奶唔係奶精
珍珠唔係好甜,好Q 好有咬口
最好飲前,攪少少個底但唔好攪曬,如果唔係飲唔到奶蓋
GG黑糖珍珠鮮奶(少冰少甜)
2021-08-28 347 瀏覽
諗住行開好運,見佢近近地又個名咁有趣就試一下。一去到見佢啲名咁複雜,多口問下其實係咩黎,問多兩句個收銀已經好唔耐煩咁,仲要當時都冇其他人係到排緊隊,叫杯野飲好似得罪左佢咁😓,仲要杯野都唔係好好飲(唔知係咪我叫左少甜啦)。後悔浪費quota,早知行遠啲去天仁。等緊野飲時見到其他人買野飲,個收銀員態度都係咁。真心你心情唔好就放下假啦,開開心心買杯,叫完谷鬼氣。點解,點解我唔即走🥺,後悔,真心冇下次。