Odelice! (PopCorn 1)

餐廳: Odelice! (PopCorn 1)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-04-20 511 瀏覽
今晚約咗老公喺popcorn睇戲,自然就喺樓下商場搵嘢食~戲院隔離就係odelice,超掛住佢嘅生牛肉他他!見到晚市set for two有生牛肉他他小漢堡,毫無懸念咁入去!套餐除咗Starter,原來已經有埋soup& 🥖 baguette小法包搽嘅牛油已經加咗鹽,外脆內軟嘅口感再加少少鹹味好開胃!Starter嘅牛肉他他有蛋黃同埋香草碎,混合埋一齊好鮮味~晚市嘅他他漢堡同午市extra bites唔同,多咗兩粒小鵪鶉蛋。盲槽係幾好食嘅鹹水魚,海鮮鍋裏面有蜆、青口&炸薯角,青口非常新鮮,口感滑溜溜的~有少少蕃茄醬作為調味。另一個main order就是阿根廷安格斯肉眼牛扒,medium嘅熟度食得出安格斯牛嘅鮮味,粉紅色嘅切面睇到生熟程度剛剛好,甚至不需要加岩鹽,點少少伴碟嘅sauce已食得出牛嘅鮮味。甜品叫左crepe,淨係睇staff嘅表演已經值回票價,燒到着咗火嘅酒倒在可麗餅上面,圍繞着幾粒甜橙燃燒🔥,連隔籬枱都望住🤣🤣兩個人撐吓枱腳,odelice係唔錯嘅選擇!
今晚約咗老公喺popcorn睇戲,自然就喺樓下商場搵嘢食~
戲院隔離就係odelice,超掛住佢嘅生牛肉他他!

兩個人撐吓枱腳,odelice係唔錯嘅選擇!
  • 火焰橙酒可麗餅
2024-04-12 424 瀏覽
店舖位於將軍澳站連接地鐵上蓋,地點位置方便餐廳主打法國菜午餐時間全店滿座,非常受歡迎步入Odelice餐廳環境非常舒適裝飾風格很時尚,燈位及座位也很好讓人感覺很放鬆餐廳店員非常友善而且親切有禮 服務真係一流點了兩個午市套餐吞拿魚他他吞拿魚他他外觀吸引很有清新感,吞拿魚粒粒配有青瓜粒軟綿口感層次豐富新鮮的田園沙律蛋碎、牛油果、菜、麵包糠、芝士碎蒜香白酒海鮮意粉西班牙墨魚、大蜆蒜香味慢慢融入在橄欖油,每條意粉都掛著蒜香味道入口非常惹味大大隻西班牙墨魚爽口阿根廷安格斯肉眼牛排安格斯肉眼質軟腍juicy,配黑松露紅酒醬汁約點了8成熟,內裡肉質嫩滑,口感不錯。薯條轉了蕃薯條伴碟有熱辣辣的蕃薯,薯條DESSERTS 榛子朱古力醬,煎香蕉可麗餅 軟熟可麗餅塗上一層又一層榛子醬中間夾了幾片香蕉片, 朱古力和香蕉餅皮厚度剛剛好,而味道唔會死甜,很好每一口都能食出層次榛子及香蕉味道Odelice!將軍澳唐賢街9號PopCorn商場1樓F23號舖
店舖位於將軍澳站連接地鐵上蓋,地點位置方便
餐廳主打法國菜
午餐時間全店滿座,非常受歡迎

步入Odelice餐廳環境非常舒適
裝飾風格很時尚,燈位及座位也很好
讓人感覺很放鬆
餐廳店員非常友善而且親切有禮

服務真係一流
點了兩個午市套餐
吞拿魚他他

吞拿魚他他外觀吸引

很有清新感,吞拿魚粒粒配有青瓜粒軟綿
口感層次豐富
新鮮的田園沙律

蛋碎、牛油果、菜、麵包糠、芝士碎
蒜香白酒海鮮意粉
西班牙墨魚、大蜆

蒜香味慢慢融入在橄欖油,每條意粉都掛著蒜香味道
入口非常惹味
大大隻西班牙墨魚爽口
阿根廷安格斯肉眼牛排

安格斯肉眼質軟腍juicy,配黑松露紅酒醬汁
約點了8成熟,內裡肉質嫩滑,口感不錯。
薯條轉了蕃薯條
伴碟有熱辣辣的蕃薯,薯條
DESSERTS
榛子朱古力醬,煎香蕉可麗餅

軟熟可麗餅塗上一層又一層榛子醬
中間夾了幾片香蕉片, 朱古力和香蕉
餅皮厚度剛剛好,而味道唔會死甜,很好
每一口都能食出層次榛子及香蕉味道

Odelice!
將軍澳唐賢街9號PopCorn商場1樓F23號舖
2024-04-12
2024-02-20 818 瀏覽
新年期間食太多中餐, 週日起身就想食西餐於是提議來呢度食,之前食過晚餐都唔錯見佢週末有brunch set, 又唔算貴同埋真係人多, 唔係早10分鐘, 應該都要等位添呀呢張係等隔離檯食完先影到個環境咋我地分別叫咗一人一份SET再加一份小食: 炸黑松露蘑菇球最初以為入面是原粒蘑菇, 原來係同黑松露一齊blend成入面好Creamy且黑松露味濃呢度落完order後, 上菜都唔會等好耐, 男友的主菜 M4+牛胸腹扒 (medium)伴薯條賣相都唔錯, 生熟度都適中, 不過男友切了一小片給我試, 咁啱就有少少韌, 唔似菲力牛扒咁稔身但牛肉味都濃我那份油封鴨腿, 是法國常見菜式因為知道一定會很稔, 我個人較懶, 又唔想食春雞有骨的食物, 所以點鴨腿就一定無錯的用刀一拮落去, 骨肉分離, 雖然是稔, 但都食到一絲絲嘅鴨肉, 而且一D都唔鞋墊底用了黑松露薯蓉, 又係勁香濃, 再加了微甜嘅紅酒汁, 都幾特別一場嚟到,想食埋甜品先走叫咗份「香蕉船」,童年回憶,不過呢個係法國變奏版有生果有雪糕又有脆皮,一次過滿足晒幾個願望兩個人share 都覺得大份不過甜品對女生嚟講,有另一個位容納的雪糕球是雲呢拿和士多
新年期間食太多中餐, 週日起身就想食西餐
於是提議來呢度食,之前食過晚餐都唔錯
見佢週末有brunch set, 又唔算貴
同埋真係人多, 唔係早10分鐘, 應該都要等位添呀
呢張係等隔離檯食完先影到個環境咋
我地分別叫咗一人一份SET再加一份小食: 炸黑松露蘑菇球
最初以為入面是原粒蘑菇, 原來係同黑松露一齊blend成
入面好Creamy且黑松露味濃
呢度落完order後, 上菜都唔會等好耐,
男友的主菜
M4+牛胸腹扒 (medium)伴薯條
但牛肉味都濃
M4+牛胸腹扒
我那份
油封鴨腿, 是法國常見菜式
油封鴨腿

一場嚟到,想食埋甜品先走
叫咗份「香蕉船」,童年回憶,
不過呢個係法國變奏版
有生果有雪糕又有脆皮,一次過滿足晒幾個願望

兩個人share 都覺得大份
不過甜品對女生嚟講,有另一個位容納的

雪糕球是雲呢拿和士多啤梨味
士多啤梨味那個很出色,一啲都唔假
香蕉份量都多,而且是新鮮的👍🏻

到離開時都仲係咁多人
2024-02-18
M4+牛胸腹扒
2024-01-30 783 瀏覽
最近工作繁忙,為了追趕今個月尾報數的工作,已經很久沒有約朋友吃飯了。有見今天過了一個小Deadline,特別約好朋友來一個Happy Friday,及時行樂。  Odelice!位於將軍澳Pop Corn商場,從地鐵站出發不用3分鐘便到達,十分方便。這裏的裝修簡單,感覺令人舒服。枱與枱之間距離足夠,我們一行二人共叫了兩個午市套餐互相分享。 是日餐湯(⭐⭐⭐⭐💢) 是日餐湯是南瓜湯,有淡淡的忌廉和啖啖的南瓜蓉,喝起來十分暖胃,令人停不了口。 空運黑青口(⭐⭐⭐⭐⭐) 青口一共大約有12至15隻左右,大大隻脹卜卜,配上惹味的墨西哥辣椒湯汁,令人停不了口。 除此以外,薯條也不錯,即叫即炸,上枱是熱辣辣,香脆可口。 龍蝦意粉(⭐⭐⭐⭐⭐) 焗龍蝦大隻,而且新鮮吃起來肉質結實,另外也有不同其他海鮮配料,包括海蝦和蜆肉等等,配上微微酸的普羅旺斯番茄汁醬,令人食慾大增。 法式可麗餅(⭐⭐⭐⭐💢) 最後還叫了一個可麗餅分享作甜品。可麗餅是即叫即煎,吃起來十分鬆軟,而且餅本身沒有味道的,配合蘋果茸等等不同配料,十分好吃,為這午餐劃上完美句號。  總括而言,這間餐廳食物質素高,而且地點方便。下次有機會經過

是日餐湯(⭐⭐⭐⭐💢)

空運黑青口(⭐⭐⭐⭐⭐)
龍蝦意粉(⭐⭐⭐⭐⭐)
法式可麗餅(⭐⭐⭐⭐💢)
 總括而言,這間餐廳食物質素高,而且地點方便。下次有機會經過PopCorn也必定會再來。
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Odelice! 將軍澳唐賢街9號PopCorn商場1樓F23號舖
推介菜色: 空運黑青口 / 龍蝦意粉

👍🏻地方舒適
 👍🏻適合傾偈
 👍🏻食物精緻
2024-06-06 0 瀏覽
今晩去咗Popcorn商場食法國餐😍佢哋嘅2人dinner set ($528)性價比幾高,有四道菜。先係濃郁嘅餐湯Zucchini & basil soup 配上又熱又香脆嘅法包。頭盤嘅香煎帶子一啲都唔馬虎,帶子鮑甜彈牙,仲配上椰菜花蓉及西班火腿。主菜嗌咗法國油封鴨腿同埋安格斯肉眼牛扒(+$35)。估唔到鴨腿份量咁多,個鴨皮燒得好脆身,而肉質都可以保持同嫩身,再配上酒香砵酒醬汁同黑松露薯蓉,非常惹味。安格斯肉眼牛扒嫩滑,咬落去一啲韌感都無,另外仲有炸薯條,炸得金黃香脆好好味!甜品就係火焰橙酒可麗餅,店員會係你面前起火,做到火焰效果,好有氣氛!我覺得佢個橙味都幾重,未必啱每位嘅口味。仲嗌咗兩杯鮮榨果汁,真係好新鮮!Halo juice ($48)Gold Coast juice ($48)
今晩去咗Popcorn商場食法國餐😍

主菜嗌咗法國油封鴨腿同埋安格斯肉眼牛扒(+$35)。

仲嗌咗兩杯鮮榨果汁,真係好新鮮!
Halo juice ($48)
Gold Coast juice ($48)

2024-06-05 0 瀏覽
環境唔錯,食咗個晚市雙人套餐,$528,都幾抵食,有小法包、餐湯、頭盤、兩款主菜同埋甜品~ 小法包,熱熱地,唔錯,幾好食法國田螺 配 辣肉腸蕃茄醬汁,味道ok, 好多辣肉腸,配上麵包好好食法國油封鴨腿配黑松露薯蓉及橙香砵酒醬汁,好香,配搭埋一齊,超好食😋盲槽魚海鮮鍋,煎盲槽魚、黑青口、蜆、燒薯粒配上海鮮濃湯汁,好有海鮮味最後,仲有法式招牌甜品火焰橙酒可麗餅整體嚟講,呢個二人餐可以一試,幾抵食,加配葡萄酒可以有8折

小法包,熱熱地,唔錯,幾好食

最後,仲有法式招牌甜品火焰橙酒可麗餅

整體嚟講,呢個二人餐可以一試,幾抵食,加配葡萄酒可以有8折
2024-06-03 0 瀏覽
✨ 這法國餐廳book mark咗好耐,今日同朋友終於嚟到,餐廳內裝修華麗,午市時間人頭湧湧,好彩唔使等好耐就有位。***** ***** ***** ***** ***** 🥗牛油果凱撒沙律🥗沙律菜非常新鮮,沈上濃香芝士粉🐠三文魚他他三文魚🍣配青瓜粒粒,令人開胃🐟盲曹魚海鮮鍋盲曹魚表皮煎得香脆,魚肉夠新鮮,而且有配菜青口、燒薯仔、蜆肉,份量十足,好味又有齊營養。🦞烤龍蝦半隻大大隻龍蝦,龍蝦肉非常爽口鮮甜,配有沙律菜同薯仔🥔薯仔蘸上龍蝦汁非常好味。🧇榛子朱古力醬煎香蕉可麗餅最期待的甜品,可麗餅有少少脆口,同榛子朱古力醬混在一起,我哋都好滿意。凍檸茶🍹這裏的凍檸茶好好味,屬於招牌飲品Cappuccino☕️非常香滑,而且有香濃咖啡香味。總括來說,這是一間華麗但好貼地的法國餐廳,所以吸引咗好多客人,開店以來都咁多人食。

***** ***** ***** ***** *****

🥗牛油果凱撒沙律🥗
沙律菜非常新鮮,沈上濃香芝士粉

🐠三文魚他他
三文魚🍣配青瓜粒粒,令人開胃

🐟盲曹魚海鮮鍋
盲曹魚表皮煎得香脆,魚肉夠新鮮,
而且有配菜青口、燒薯仔、蜆肉,份量十足,好味又有齊營養。

🦞烤龍蝦半隻

🧇榛子朱古力醬煎香蕉可麗餅

凍檸茶🍹
這裏的凍檸茶好好味,屬於招牌飲品

Cappuccino☕️非常香滑,而且有香濃咖啡香味。

將軍澳嘅🌟Odelice!🌟係一家親民化嘅🇫🇷法式餐廳連鎖店,定價公道,上菜時間合理,氣氛輕鬆自在😘!🌟Bistrot Set for 2 $528套餐含多個自選項目,亦可以優惠價加配飲品/餐酒、生蠔等,十分flexible!🥖餐湯|小法包是日餐湯為薯仔忌廉湯,上面有一抹香草油,幼滑美味!🇫🇷法式點心拼盤 +$30吞拿魚他他用帶檸檬香味嘅脆撻裝住,特別清新開胃!煙三文魚蘸醬帶魚油香,同嚟dip迷你breadstick,或者搽落片pickles度食,都好夾!迷你蛋批入面仲有啲菠菜!炸黑松露磨菇球做到外脆內綿,菇香四溢!西班牙火腿油份充足,都幾正!♨️盲槽魚海鮮鍋啖啖肉嘅盲槽魚柳煎至金黃,肉質挺身,入口嫩滑!海鮮鍋內含黑青口同埋蜆,都幾水嫩鮮美!薯粒索滿海鮮同埋湯汁嘅精華,又香又美味!🥩阿根廷安格斯肉眼牛扒 +$35五成熟啱啱好,外層焦香,內層軟嫩,黑松露紅酒醬汁帶出肉香!🔥火焰橙酒可麗餅有火焰效果,既可打卡,又夠可口!🍺Gwei-lo Beer $55🥂甜白葡萄酒 $60配指定酒精飲品有8折優惠,口感清爽帶花香嘅本土品牌鬼佬手工啤,仲有甜度怡人嘅法國甜品酒,都好值得推薦!

🌟Bistrot Set for 2 $528

🥖餐湯|小法包

是日餐湯為薯仔忌廉湯,上面有一抹香草油,幼滑美味!

🇫🇷法式點心拼盤 +$30

吞拿魚他他用帶檸檬香味嘅脆撻裝住,特別清新開胃!
迷你蛋批入面仲有啲菠菜!
炸黑松露磨菇球做到外脆內綿,菇香四溢!
西班牙火腿油份充足,都幾正!

♨️盲槽魚海鮮鍋

🥩阿根廷安格斯肉眼牛扒 +$35

五成熟啱啱好,外層焦香,內層軟嫩,黑松露紅酒醬汁帶出肉香!

🔥火焰橙酒可麗餅

有火焰效果,既可打卡,又夠可口!

🍺Gwei-lo Beer $55
🥂甜白葡萄酒 $60

2024-06-01 0 瀏覽
餐湯+頭盤+主菜+ 甜品 $528Canapés Platter +$30法式點心拼盤點心拼盤有很多款式,擺盤好精緻!有吞拿魚他他、煙三文魚蘸醬、迷你蛋批、炸黑松露蘑菇球、西班牙火腿!煙三文魚蘸醬味道非常之經驗,好香芝士味同煙燻香!炸黑松露蘑菇球,每口滿滿黑松露,非常滋味!煎鴨肝,油封鴨腿意粉🍝+$35創意的配搭,出面很少有油封鴨腿配意粉!小小鹹的油封鴨腿非常嫩口,配上有嚼勁彈牙嘅意粉🍝 還配有煎鴨肝好香又濃郁,正!
阿根延安格斯肉眼牛排🥩+$35五成熟的阿根延安格斯肉眼牛排,一啲都唔韌,中間鮮嫩,肉味濃,薯條份量也很多非常香脆!朱古力心太軟圓形嘅心太軟份量很大!唔會過甜,但有着濃郁嘅朱古力味,配埋雲呢拿雪糕,非常完美!🍱Odelice! (PopCorn 1) (將軍澳)📍將軍澳唐賢街9號PopCorn 1 1樓F23號舖
餐湯+頭盤+主菜+ 甜品 $528

Canapés Platter +$30
法式點心拼盤
點心拼盤有很多款式,擺盤好精緻!
有吞拿魚他他、煙三文魚蘸醬、迷你蛋批、

煎鴨肝,油封鴨腿意粉🍝+$35

阿根延安格斯肉眼牛排🥩+$35

朱古力心太軟

🍱Odelice! (PopCorn 1) (將軍澳)
📍將軍澳唐賢街9號PopCorn 1 1樓F23號舖
2024-06-01 0 瀏覽
Odelice!位於商場1樓,出品一向都好好,而且佢地既SET LUNCH 款式好多同抵食。今日點咗2個午餐,澳洲牛胸腹排,牛味濃郁,肉質軟嫩多汁,帶有淡淡的牛肉香氣,經過精心烹調,表面微微焦香,內裡恰到好處的粉紅色。配搭既香草醬汁口感綿密,既不會太稀也不會太濃,份量剛好,咬下牛扒時感受到肉質的嫩滑與香草醬汁的鮮香交織,口感層次豐富。龍蝦烤得恰到好處,肉質飽滿彈牙,搭配經調味既蕃茄粒,酸甜鹹味道均衡,層次分明,味道清新。甜品是榛子朱古力醬煎香蕉可麗餅,軟綿的餅皮裹住香滑綿密的朱古力醬內餡,清脆既焦糖包裹住新鮮香蕉片,多重味道及口感完美融合。服務員亦十分熱情周到,期待下次再來Odelice品嚐其他菜餚。

甜品是榛子朱古力醬煎香蕉可麗餅

服務員亦十分熱情周到
,期待下次再來Odelice品嚐其他菜餚。

烤龍蝦

澳洲牛胸腹扒

2024-05-28
烤龍蝦
澳洲牛胸腹扒
  • 半隻烤龍蝦
  • 是日精選餐湯
#fatchubelly將軍澳📍Odelice! (PopCorn 1) (將軍澳)晚市雙人套餐$528💥前菜-巴斯克甜椒煮蜆醬汁帶一點甜椒嘅甜味同番茄嘅酸味幾開胃蜆雖然偏小都唔會有沙💥餐湯-椰菜花湯湯好夠熱飲落幾順滑但又帶少許椰菜花粒💥紅酒燉牛面頰配薯蓉牛面頰有4大塊肉質軟腍仲有啲筋位 好正醬汁相對偏鹹但配埋薯蓉岩岩好💥阿根廷安格斯肉眼牛扒牛扒五成熟整得岩岩好煎得脆香同時有肉汁香脆嘅薯條 配埋有驚喜地濃郁嘅黑松露醬😽唔錯~💥火焰橙酒可麗餅店員上桌時會將燒著的酒精淋上可麗餅上~橙酒味好濃郁 帶少少甘苦味熱辣辣既可麗餅配上凍冰冰既雲尼拿雪糕Odelice! (PopCorn 1) (將軍澳)將軍澳唐賢街9號PopCorn 1 1樓F23號舖
#fatchubelly將軍澳

📍Odelice! (PopCorn 1) (將軍澳)

晚市雙人套餐$528

淋上可麗餅上~
橙酒味好濃郁 帶少少甘苦味
熱辣辣既可麗餅
配上凍冰冰既雲尼拿雪糕

Odelice! (PopCorn 1) (將軍澳)
將軍澳唐賢街9號PopCorn 1 1樓F23號舖
我講緊嘅係今晚我嚟到呢間 #法國餐廳享用咗佢個二人晚餐$𝟓𝟐𝟖🎼第一重奏(頭盤𝐒𝐭𝐚𝐫𝐭𝐞𝐫)🐂生牛肉他他小漢堡🍔一上枱係覺得,嘩!呢個頭盤咁豐富嘅?厚厚嘅麵包🥯勁多嘅#牛肉他他 ,再加一兜炸薯條🍟然後他他味道係超濃烈嘅牛味,再加上面頭有隻#生雞蛋 🥚食入口好滑,而且麵包烘得勁軟熟,夾住所有嘢一齊食口感超豐富,超好味🤤🎵第二重奏(主菜𝐌𝐚𝐢𝐧)🦆法國油封鴨腿#黑松露 薯蓉🖤橙香砵酒醬汁首先,鴨脾啲肉好嫩~黑松露薯條就食得多…黑松露 #薯蓉 真係第一次食!原來配埋鴨肉同埋佢個砵酒汁一齊食咁正😝🎶第三重奏(甜品𝐃𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫𝐭)🔥🍊火焰橙酒可麗餅侍應會喺你面前點火🔥然後倒啲着晒火嘅橙酒落去可麗餅上好想影俾你哋睇但去到我捧起隻碟嘅時候啲火熄晒🤣🤣呢個#可麗餅 ,橙酒頗烈,唔鍾意飲[ #烈酒 ]嘅人,可能會覺得有啲唔習慣呢個味道,但係我就好鍾好鍾意🤣😍

我講緊嘅係今晚我嚟到呢間 #法國餐廳
享用咗佢個二人晚餐$𝟓𝟐𝟖

🎼第一重奏(頭盤𝐒𝐭𝐚𝐫𝐭𝐞𝐫)
🐂生牛肉他他小漢堡🍔
一上枱係覺得,嘩!呢個頭盤咁豐富嘅?
厚厚嘅麵包🥯勁多嘅#牛肉他他 ,
再加一兜炸薯條🍟
然後他他味道係超濃烈嘅牛味,
再加上面頭有隻#生雞蛋 🥚
食入口好滑,而且麵包烘得勁軟熟,
夾住所有嘢一齊食口感超豐富,超好味🤤

🎵第二重奏(主菜𝐌𝐚𝐢𝐧)
🦆法國油封鴨腿
#黑松露 薯蓉🖤橙香砵酒醬汁
首先,鴨脾啲肉好嫩~
黑松露薯條就食得多…
黑松露 #薯蓉 真係第一次食!
原來配埋鴨肉同埋佢個砵酒汁一齊食咁正😝

🎶第三重奏(甜品𝐃𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫𝐭)
🔥🍊火焰橙酒可麗餅
侍應會喺你面前點火🔥
然後倒啲着晒火嘅橙酒落去可麗餅上
好想影俾你哋睇
但去到我捧起隻碟嘅時候啲火熄晒🤣🤣
呢個#可麗餅 ,橙酒頗烈,

2024-05-27 10 瀏覽
自己同另一 半真係好鐘意食牛而咁啱又到星期一自己又有好大胃口就醒起 Odelice 有逢星期一獨有既牛扒放題就立即落樓去食去到門口, 見到全部都係講英文既侍應感覺有點生外因為食過幾次, 都係有講廣東話既侍應但想食牛既意慾比自己塊面皮濃厚所以就硬住頭皮入去啦入座時已決定食牛扒放題到坐低時侍應就直接收走枱上既碟但經驗話我知要留一隻碟裝薯條好快我地就落 order全部都係三成熟既牛扒而每一塊既牛扒都好靚仔每塊都係三成熟而第一塊跟往後既有少少唔同就係佢個香草汁係代為淋上牛扒上唯獨第一塊冇咁做老實說, 香草汁都蓋過咗牛味除第一塊有好香既牛味外餘下既都似食緊一塊好濃香草味但只有薄薄牛味既牛扒佢個汁係好食的但如果可以, 我會想汁和牛扒都分開上菜而整體用餐經驗良好雖然要講英文, 但侍應服務都好熱情有主動斟水, 亦有主動問我地仲有冇需要加牛扒而當我叫到第塊時亦冇黑面當晚餐廳大部分枱都 reserved所以被安排坐二人卡位雖然迫咗少少, 但都可接受啦埋單 $268 x 2 再加一餐廳整潔企理侍應服務熱情會再幫襯
自己同另一 半真係好鐘意食牛
而咁啱又到星期一
自己又有好大胃口
就醒起 Odelice 有逢星期一獨有既牛扒放題
就立即落樓去食
去到門口, 見到全部都係講英文既侍應
感覺有點生外
因為食過幾次, 都係有講廣東話既侍應
但想食牛既意慾比自己塊面皮濃厚
每塊都係三成熟

而第一塊跟往後既有少少唔同
就係佢個香草汁係代為淋上牛扒上
唯獨第一塊冇咁做
老實說, 香草汁都蓋過咗牛味
除第一塊有好香既牛味外
餘下既都似食緊一塊好濃香草味但只有薄薄牛味既牛扒
佢個汁係好食的
但如果可以, 我會想汁和牛扒都分開上菜

而整體用餐經驗良好
雖然要講英文, 但侍應服務都好熱情
有主動斟水, 亦有主動問我地仲有冇需要加牛扒
而當我叫到第塊時亦冇黑面
當晚餐廳大部分枱都 reserved
所以被安排坐二人卡位
雖然迫咗少少, 但都可接受啦

埋單 $268 x 2 再加一
餐廳整潔企理
侍應服務熱情
會再幫襯

2024-05-20
將軍澳歐陸式法國菜🇫🇷店舖位於將軍澳站上蓋,位置方便,餐廳主打法國菜,餐廳以歐陸式來風格設計,今次試吓佢哋嘅luunch set,套餐包括有前菜、主菜、飲品🦞烤龍蝦($252)烤龍蝦有半隻,配有火箭菜、芝士粒及薯角,龍蝦肉質結實😍🐮阿根廷安格斯肉眼牛排($195)配上薯條同黑松露紅酒醬汁,切起嚟係粉紅色,食落去都多汁,醬汁味道不錯,粗薯條炸得好金黃香脆小食係叫咗炸黑松露蘑菇球,食落好Creamy,充滿黑松露嘅味😍會令人一吃再吃!另外加咗甜品係榛子朱古力醬煎香蕉可麗餅,可麗餅搽上榛子醬,可麗餅食落好鬆軟,中間夾了幾片香蕉片,餅皮厚度岩岩好,好有層次!
將軍澳歐陸式法國菜🇫🇷

🦞烤龍蝦($252)
烤龍蝦有半隻,配有火箭菜、芝士粒及薯角,龍蝦肉質結實😍

🐮阿根廷安格斯肉眼牛排($195)

老公生日,經OpenRice 訂座,給了老公一点小驚喜,四口子点了四人餐,還點了6pcs生蠔,送兩杯白酒,小法包🥖也做得出色,外脆內軟加上鹹香味配搭埋牛油,真係一條也不夠😅,配上餐湯非常美味,唯獨是主食点了安格斯牛扒🥩点了medium rare, 熟度有点過多,感覺有少少韌,但牛肉味濃郁,也可接受。到了甜品時間,揀了火焰橙酒可麗餅,staff加入燒過嘅橙酒淋上去,非常特別精彩又好味😋,整體來說,由餐湯到主菜選四款再到甜品自選兩款,做得非常出色精緻美味,值得一讚👍🏿👍🏿員工服務態度良好,感覺價錢略有点貴。