Intro: 呢一日就黎到石門工作,又黎到京瑞廣場搵野食,發覺唔少餐廳同店舖都結業;呢一日就去左一樂小鍋食下晝,就叫左個大盛滷排骨便當~ ___________________🍽 大盛滷排骨便當(配飲品-汽水)💰 68 ⭐️6.5/10✍🏻 便當同賣相有啲唔同,但都有蛋、小棠菜木耳、滷排骨同飯,汽水就揀左無糖可樂;✍🏻 滷排骨大約有六七塊,每塊都有一定嘅厚度同外皮係炸皮;✍🏻 排骨就有好多滷水汁浸住,塊豬扒鹹度適中,但滷水汁太多,撈飯嘅話會太鹹;✍🏻 配菜酸酸甜甜,整體不過不失,但就唔算突出。___________________🏠 一樂小鍋📍 沙田石門安群街3號京瑞廣場1期1樓139號舖⭐️ 6.5/10___________________
Intro:
___________________
🍽 大盛滷排骨便當(配飲品-汽水)
💰 68 ⭐️6.5/10
✍🏻 滷排骨大約有六七塊,每塊都有一定嘅厚度同外皮係炸皮;
✍🏻 配菜酸酸甜甜,整體不過不失,但就唔算突出。
🏠 一樂小鍋
📍 沙田石門安群街3號京瑞廣場1期1樓139號舖
⭐️ 6.5/10
___________________
我們去了Happy Pot享用台灣晚餐,但由於店主的不友好行為,我們感到失望,她也是我們的女服務員。對於我們對免費飲料的簡單詢問,她的反應卻是粗魯的,這使我們感到相當不安。服務急躁,缺乏人們在用餐時期待的熱情款待。即使是簡單的請求帳單收據也被鄙視。不幸的是,這種體驗使我們的訪問Happy Pot投射了負面的光。We visited Happy Pot for a Taiwanese dinner and were left disappointed due to the unwelcoming behavior of the owner, who also served as our waitress. The response to a simple question regarding the complimentary drink was handled with rudeness, and her general demeanor towards us was quite off-putting. The service was rushed and lacked the wa

We visited Happy Pot for a Taiwanese dinner and were left disappointed due to the unwelcoming behavior of the owner, who also served as our waitress. The response to a simple question regarding the complimentary drink was handled with rudeness, and her general demeanor towards us was quite off-putting. The service was rushed and lacked the warm hospitality one expects when dining out. Even a simple request for the bill receipt was met with disdain. Unfortunately, this experience overshadowed the meal itself, casting a negative light on our visit to Happy Pot.
2023-07-28
2023-07-26 765 瀏覽
點餐時的對話:第一次去食侍應:食咩我:a麵和b餐侍應:飲咩我:麻煩凍奶茶…如是者,自己再發現原來兩個餐都有野飲如是好聲好氣問:我:請問是否另外一個餐都有飲品侍應:咪頭先同左你講飲咩囉…無言,無下次。
點餐時的對話:
第一次去食
侍應:食咩
我:a麵和b餐
侍應:飲咩
我:麻煩凍奶茶

如是者,自己再發現原來兩個餐都有野飲

如是好聲好氣問:
我:請問是否另外一個餐都有飲品
侍應:咪頭先同左你講飲咩囉…

無言,無下次。
2023-07-15 807 瀏覽
一樂小鍋(沙田)是一家以其豐富的食材和獨特的湯底。一樂小鍋的食材質量非常優秀。他們提供新鮮的海鮮、嫩肉和蔬菜,保證食材的新鮮和品質。無論是蝦、魚片還是牛肉,每一種食材都新鮮美味,保持了原有的口感和風味。此外,他們還提供了多種調味料和蘸料,讓客人能夠根據自己的口味喜好調配出獨特的味道。其次,餐廳提供了多種湯底選擇,滿足不同人的口味需求。無論您喜歡清淡的麻辣湯、鮮甜的番茄湯還是濃郁的豬骨湯,這裡都能找到合適的選擇。湯底的味道豐富,能夠提升食材的風味,讓火鍋更加美味。
一樂小鍋(沙田)是一家以其豐富的食材和獨特的湯底。

2023-05-24
2023-03-12 1500 瀏覽
今天忽然間好想打邊爐,網上尋找到這間火鍋小店。環境:一般小店形式,整潔。食物:今天我哋order左海鮮火鍋,二人套餐,包括龍蝦、貝殼類、蔬菜等食物等。食材非常新鮮,龍蝦鮮甜!蔬菜都好新鮮,火鍋湯底的蘿蔔亦爽甜。最後,將火鍋的湯與米飯再煲成粥,龍蝦的鮮味完全融入粥底內,簡直係非常鮮甜。平視我都喜歡粥底火鍋,這個粥底簡直係超班!服務方面:(疑似老闆娘之工作人員)非常熱情,對所有客人都招呼周到👍🏻總結:這間小店有別於一般連鎖經營的粥底火鍋店。惜才新鮮,對待客人態度親切,我絕對一定會再次消費!
今天忽然間好想打邊爐,網上尋找到這間火鍋小店。
環境:一般小店形式,整潔。

2023-03-11
2023-02-26 1001 瀏覽
尋日星期六晚本身諗住食另外一間打邊爐點知因為冇book位所以冇枱食兜兜轉轉去咗呢間打邊爐點知真係好後悔 好劣食!我哋叫咗佢個海鮮餐加埋一埋單平均每人$300!但係真係唔知食咗啲乜我哋叫咗個蕃茄湯底淡茂茂肉份量好少而且未解凍蠔仔入邊全部都係殼食嗰陣要好小心隻蟹同帶子基本上冇乜肉好削韭菜餃塊皮一淥就溶得返個肉涵係入邊最後覺得食咗成餐係個鮑魚同黑木耳最正常不過其實以佢呢個價錢咁嘅質素應該唔係想做回頭客唔會有人再幫襯下次再嚟石門試返Book唔到位嗰間邊爐先!
尋日星期六晚
本身諗住食另外一間打邊爐
點知因為冇book位
所以冇枱食

兜兜轉轉去咗呢間打邊爐
點知真係好後悔 好劣食!
我哋叫咗佢個海鮮餐
加埋一埋單平均每人$300!
但係真係唔知食咗啲乜

係個鮑魚同黑木耳最正常

不過其實以佢呢個價錢咁嘅質素
應該唔係想做回頭客

唔會有人再幫襯

下次再嚟石門試返Book唔到位嗰間邊爐先!

2023-02-25
2023-01-30 622 瀏覽
食物質素ok,海鮮新鮮午餐肉即炸(需要等待較長時間)但服務水平有待加強收錢,出菜,埋單一個人已預告會落單大量啤酒,都唔會提前雪凍啤酒買二送一優惠,必需三枝三枝落單啤酒亦只有三款提供
食物質素ok,海鮮新鮮
午餐肉即炸(需要等待較長時間)
但服務水平有待加強
收錢,出菜,埋單一個人
已預告會落單大量啤酒,都唔會提前雪凍
啤酒買二送一優惠,必需三枝三枝落單
啤酒亦只有三款提供
2022-10-23 1589 瀏覽
石門其實有好多嘢食,淨係打邊爐雞煲火鍋都已經有四五間。今次去嘅依間火鍋店,人客唔算多,亦都冇爆場嘅時候,係冇乜人知道依間舖頭嘅時候,我決定試一試,果然一試之後,我覺得需要留下一個好評。都係典型嘅海鮮套餐,包六種嘅海鮮同六種嘅其他款式,海鮮方面我哋揀咗新鮮活魚、鮮蝦、帶子、鮑魚、花甲,其他款式揀咗梅花豬肉、五花腩、魚皮餃、墨魚丸、千層豆腐、油麥菜。湯底,我哋揀咗豬骨湯底,初頭湯底係比較淡味,求其加入海鮮從其他款式之後,湯味濃郁,鮮味無比,最後配上呢個粥底,來一個圓滿嘅結束 。首先,全部海鮮都係好新鮮,只要係新鮮其實就好好食,花甲係冇沙既,活魚係啖啖肉,梅花豬肉更加有濃郁嘅豬肉味,五花腩望上係好肥,但係食落就唔肥,好食。整體而言,係覺得物超所值嘅,相信有機會都會再次幫襯。地點:石門真係好多嘢食,但搵依間餐廳就需要多啲時間,佢喺商場嘅一樓仲要都幾入,見幫襯呢間舖頭嘅都係家庭式,相信比較少人知道,主要都係做街坊。環境:整體都係坐得舒服,相信平日午市都係做打工仔嘅台式便當。價錢:$248一位嘅海鮮套餐,唔會話食到好飽,但係都食得啱啱好,食到咁新鮮嘅食材,仲有其他份量都足夠,仲要坐夠兩個半鐘頭,相

地點:

環境:

整體都係坐得舒服,相信平日午市都係做打工仔嘅台式便當。

價錢:

$248一位嘅海鮮套餐,唔會話食到好飽,但係都食得啱啱好,食到咁新鮮嘅食材,仲有其他份量都足夠,仲要坐夠兩個半鐘頭,相信係坐得比較舒服嘅,比起兩個鐘頭任食食得開心。

服務:

細心嘅服務,有善嘅老闆娘,小店形式只有兩個服務員
2022-09-10 1296 瀏覽
女女星期六喺石門學跳舞,想起之前食過呢間海鮮火鍋嘅外賣送貨,食材好新鮮,即興就嚟咗晚飯。星期六晚六點幾,仲驚住冇book枱會冇位,點知居然冇乜人⋯⋯我哋兩大一細,叫咗二人份的海鮮火鍋餐,另外再加咗個女女鍾意食嘅菜心 (女女細食)隻蟹好新鮮、爆多膏,樣樣海鮮都好好味!女女最鍾意食蜆同蝦,爭住幫手放啲蜆落窩食唔晒嘅蟹膏、蟹腳煮熟之後自己起肉、蝦頭由得佢滾,做埋粥底食完火鍋,職員加個南瓜粒飯底落去,煮成海鮮粥,最後居然成窩食得晒叫埋支冰凍可樂,樽裝好似特別夠氣

星期六晚六點幾,仲驚住冇book枱會冇位,
點知居然冇乜人⋯⋯

隻蟹好新鮮、爆多膏,樣樣海鮮都好好味!
女女最鍾意食蜆同蝦,爭住幫手放啲蜆落窩

食唔晒嘅蟹膏、蟹腳煮熟之後自己起肉、蝦頭由得佢滾,做埋粥底

叫埋支冰凍可樂,樽裝好似特別夠氣

2022-09-03
2022-09-03 822 瀏覽
因為大圍區粥底火鍋選擇不算多,決定到石門搞完身分證之後就去附近食粥底火鍋。之後食過兩次,火鍋料係唔錯服務態度都ok,點知今次就中伏。食到最尾,個湯底係出現左啲苦澀味,我地以為煲燶左啦,但了極都冇野痴底呀,因為驚會影響到食粥,所以就同店員講個湯底出現咗咁既問題,可唔可以換一換另一個湯底俾我地,佢就話會冇左啲海鮮味,我地都話唔緊要起碼食到入口先呀,佢話可能啲蘿蔔唔靚所以煲煲下就會出苦味,話照落粥話同我地試下,我地都黑人問號,個湯底苦落左粥唔會冇啦啦變到冇事嫁。好啦,既然專業人士咁講唯有試下啦,但真係好苦澀,食唔落口,好似用涼茶煲粥咁,冇人入到口,浪費哂啲粥。雖然個炸魚皮同其他海鮮都真係好好食,但今次真係差小小,,靈魂粥底出哂事,以前真係好好多,我諗呢次真係最後一次嚟呢度。
2022-07-09 1130 瀏覽
豬骨湯粥底,完全無豬骨味,只有臭青蘿白味,問服務員點解決,服務員說畀幾粒鹽你灑落去,甘咪變咗鹽水湯粥底🙄,另一個服務員態度囂張, 眼神眼超超 ,完全無諗過解決問題之後就行開。生蠔沒有洗乾淨有蠔殼,打完邊爐湯底煲粥,粥只有咸味其他海鮮鮮甜味都沒有。環境一平,不算太乾淨,勉強可以接受,但一定唔會再幫襯😔
環境一平,不算太乾淨,勉強可以接受,但一定唔會再幫襯😔
2022-05-14 1315 瀏覽
所有野食都好好味,海鮮新鮮,牛丸都好正!推薦!雖然位置偏僻,餐廳位置吾多,但值得!員工都好nice。價錢超值,性價比超高!好值得好值得好值得好值得好值得好值得好值

• 肉蟹
  • 安格斯牛肉
  • 牛丸
年初二約左2點自取 係東涌專登出來石門,人已經到咗餐廳 外賣仲未執 樓面多次通知廚房東涌訂單人已經到咗 但係廚房仲不停執d 客人未到既訂單 係餐廳足足等到3點先有得拿😢 搞到約左外母遲到,嚴重影響過年心情,希望你哋公司可以作出改善 唔好要客人係你餐廳等咁耐,令到客人失哂預算!仲有,我明白新年人手唔夠,但係咪應該包左d 已經到店 並且已經超時既訂單先呢。

2022-02-02
60 分鐘 (外賣自取)
2022-01-21 1203 瀏覽
去得沙田STAYCATION就梗係去返沙田食飯,老公鍾意打邊爐咁咪打邊爐囉,話哂紀念日係兩個人既事,老公開心我就開心。海鮮其實點煮都好味,只要夠新鮮就可以了。今次打邊爐用豬骨湯底,海鮮包括肉蟹、蟶子王、海蝦、帶子、花甲及蠔,另外仲有6款配料。肉蟹同蟶子王都夠大隻夠新鮮,配料方面一定要揀花膠仔,而且一開始已經要放落去,到尾聲時食就剛剛好,好稔好滑好好味。兩個人食份量好足夠,丸類仲食唔哂。食飽先記得仲有個粥底,但無理由留肚食粥架喎,老闆好好人,提議我地打包份粥底。結果個粥底拎左返屋企係足夠4個人食 (可能我地細食)。8點鐘食食到10點幾,食到啲員工到收哂工咁濟。另外,早一日預定仲有9折,所以一定要記得預早訂枱去拎優惠。

• 花膠仔
  • 肉蟹
2021-12-27 966 瀏覽
大約早十日前經HKTVmall網站訂購一樂小鍋的火鍋到會服務想不到今天氣溫下降至12度, 最適合與家人或朋友一起打邊爐🍲我們一共八個大人、兩個小朋友, Order了極上手切牛肉·龍蝦海鮮火鍋套餐(適合6人享用)包括 :9款海鮮:本地龍蝦1隻大肉蟹1隻原條活魚1條6-8頭鮑魚4隻扇貝2隻海蝦12隻魷魚6人份量貝類6人份量蠔仔6人份量8款火鍋配料:極品手切牛肉6人份量手打墨魚膠1份西班牙梅頭肉6人份量香濃爆汁手打牛肉丸6粒生菜6人份量手製菜肉餃6件響鈴卷12件粟米6人份量附送火鍋豉油、辣椒粒、葱、芫荽、火鍋粥料整體很不錯, 海鮮🐟🦐🦀🦞🦑非常新鮮, 全部都已經處理好, 乾淨整潔, 手打墨魚膠彈牙有咬口, 最後滿佈鮮味的湯底可以加火鍋粥料, 更加暖粒粒準時送貨, 食物包裝得很好, 非常方便, 可以在家慢慢嘆, 喜歡食海鮮又喜歡打邊爐的朋友可以試下這間到會😜

包括 :

生菜6人份量
手製菜肉餃6件
響鈴卷12件
粟米6人份量
附送火鍋豉油、辣椒粒、葱、芫荽、火鍋粥料

外賣送餐