2022-04-07 406 瀏覽
老虎堂喺香港都有一段嘅日子坦白講,自從疫情後戴口罩嘅關係,少咗係街買台式飲品始終喺街飲戴住口罩都唔係太方便不過咁岩行開商場,口痕痕又想飲就買啦.早幾年前都飲過老虎堂,嗰陣香港好興黑糖珍珠奶,老虎堂可以話係始祖奶味重之餘,黑糖味都非常濃郁隔咗咁耐冇飲,水準依然保持到黑糖依然咁濃郁,珍珠又煙靭好快就飲完一杯好邪惡,但好好味
老虎堂喺香港都有一段嘅日子
坦白講,自從疫情後戴口罩嘅關係,少咗係街買台式飲品

始終喺街飲戴住口罩都唔係太方便
不過咁岩行開商場,口痕痕又想飲就買啦

奶味重之餘,黑糖味都非常濃郁
隔咗咁耐冇飲,水準依然保持到
黑糖依然咁濃郁,珍珠又煙靭
好快就飲完一杯

好邪惡,但好好味

剛剛在網上外賣平台 order了外賣自取3杯飲料,在觀塘apm分店拿,系統顯示19:25能取,但到了19:25店員表示仍在處理,2位店員動作非常慢,在我們之前已經沒有客人了,我們仍然等了很久,直至19:40終於有了,等候的人們開始多,而2位店員的態度依舊,沒有一絲歉意,但事件還沒完結,我們明明order三杯一樣的飲料,但三杯飲料的顏色截然不同,而且擺放得相當惡劣,令到飲料流了很多出來,請問兩位店員是否沒有經過訓練?這次事件後,我不會再光顧了
2021-06-28 310 瀏覽
咁啱路過見到觀塘有老虎堂,一直都味飲過,剩係聽frd話啲嘢飲好正好飲。.服務:買個陣我係度問黑糖嘢飲職員有無得少/微糖咁,因為我剩係想試個珍珠係唔係真係咁正,跟住又問其他嘢飲可唔可以芋圓轉珍珠,問問下自己都唔太好意思,十足麻煩客。不過,職員姐姐勁有耐心同溫柔咁回答我啲問題,真係好nice。味道:偏甜,建議微糖。米香拿鐵:叫左少糖,但都係超甜(飲開全糖都覺膩,飲落好dry),我試飲完之後表示……,應該因為全脂奶有甜度,建議試叫無糖。虎虎生風厚鮮奶(轉豆奶):職員話黑糖類野飲甜度固定,儘量少甜比我。飲開微糖/無糖既野飲,表示呢杯雖然都係甜到口渴,但一試無妨,飲落整體豆香重+黑糖風味,好味既,有珍珠咬下無咁dry。(建議同人share,唔想浪費而飲曬既我表示飽到癲)
服務:

味道:
偏甜,建議微糖。

米香拿鐵:

虎虎生風厚鮮奶(轉豆奶):

2021-06-28 147 瀏覽
仲記得以前老虎堂啱啱開嘅時候,要排成個鐘先買到😣😣,而家越來越多其他台式飲料嘅選擇,老虎堂都唔使再排隊了。咁今次我都係飲返佢最signature嘅黑糖珍珠鮮奶。黑糖珍珠嘅份量都係好多,奶味都好濃,所以都係好飲嘅。不過就冇得少甜,所以如果唔飲得甜嘅朋友就未必適合啦。飲完好有滿足感🤪,啲珍珠好有咬口,將啲黑糖同埋奶攪勻之後個層次口感好豐富👍🏻👍🏻,不過都係好邪惡嘅感覺,所以之後都係做返多啲運動。😂

外賣自取
2020-11-10 539 瀏覽
飲珍珠奶茶已經係日常必須做既事, 呢一間算我TOP5 最鍾意既茶飲店♥️♥️ 記得以前呢度大排長龍🙈 唔知係咪因為疫情關係😭 人都少咗今日黎到老虎堂🐯🐯🐅一定要飲佢嘅黑糖珍珠奶茶🥤 奶味香濃 黑糖甜得來又唔會太過漏 飲下飲下 就好快飲晒啦 😭😭😭😎唯一係覺得佢價錢偏貴🙈🙈 如果做學生嗰陣一定唔捨得飲🤤希望唔好因為疫情而影響生意啦 其實茶飲店 嘅衛生都好好 非常之安全飲用 所以大家要繼續支持佢哋 ♥️🐯🐯🐯我要繼續飲啊🙈🙈
唯一係覺得佢價錢偏貴🙈🙈 如果做學生嗰陣一定唔捨得飲🤤
外賣自取
  • 波霸厚鮮奶
2020-11-08 233 瀏覽
係觀塘間Tiger sugar 買左杯老虎堂波霸厚鮮奶(配奶霜)- 凍黑糖好有味道,連波霸大珍珠都有黑糖味,煙煙韌韌好味 整體又唔太甜,所以值得再買小女子係外賣app 買嘢飲的,自取8折28.8紋,去到就有得拎唔洗等,抵飲方便

黑糖好有味道,連波霸大珍珠都有黑糖味,煙煙韌韌好味
整體又唔太甜,所以值得再買

2020-06-28 356 瀏覽
相信很多人因疫情期間不能出國旅行而感到沮喪,筆者也感到很失落...唯有襯這機會發掘香港的美食!大家對珍珠奶茶一點也不會感到陌生吧!不但在亞洲各地掀起熱潮,連外國人也為之瘋狂!雖然中間曾因塑化劑一事導致人氣下滑,但近年新作:黑糖珍珠成功帶來另一熱話!還記得老虎堂在香港設店的初期大排長龍,一直未有機會嚐嚐其招牌飲料:黑糖波霸厚鮮奶 ($30),疫情期間終於買到!煮熱的黑糖波波比一般珍珠更富口感,十分「Q彈」,撞入香濃的日本冰凍厚鮮奶,具層次感,卻甜而不膩。實在很不錯!

黑糖波霸厚鮮奶

2020-06-25
黑糖波霸厚鮮奶
  • 波霸厚鮮奶
2020-05-27 229 瀏覽
同女朋友行開APM,行經老虎堂嘅時候,鍾意奶類製品嘅我一定會忍唔住口買杯老虎堂飲,而我嘅首選一定係波霸厚鮮奶。佢哋嘅波霸厚鮮奶,奶味濃郁,而且佢哋嘅黑糖珍珠都好彈牙,黑糖味都好突出,而且同奶味好夾,就算凍飲啲冰都唔會溝稀啲奶味,愛奶類製品必試!
2020-05-26
3 分鐘 (外賣自取)
2020-05-23 190 瀏覽
自從屋企樓下 (APM) 開左間老虎堂,我同阿囡經過到不能自拔,要去買一杯黑糖珍珠奶茶系列- 波霸厚鮮奶,呢隻係signature嘅飲品!我地去過台灣飲過之後就愛上,尤其是我女只係飲老虎堂嘅黑糖系列,其他普通珍珠奶茶係唔會飲😅佢好欣賞佢黑糖嘅味道,同個奶溝出嚟嘅比例,加上甜度適中同奶味唔會太出,珍珠量都叫多(同大大粒),煙煙韌韌好有咬感👍🏻每次都唔駛等太耐,大約5至10分鐘就準備好。佢沖得啲紋好靚,飲之前要搖佢一陣,等所有黑糖都溶入個奶茶度😋記住呢款飲品係唔需要選擇甜度,因為係老虎堂指定嘅份量👌🏻

2020-05-19 140 瀏覽
今次係觀塘行街街,見到老虎堂呢一間台灣出品珍珠奶茶店,每次一到夏天呢個飲得特別多。今次叫左黑糖波霸厚鮮奶現煮波霸熱的時候口感偏軟,飲用前記得要均勻搖晃,這樣口感才會q彈,但買左最好快點飲左去,因為黑糖珍珠受冷後會變得硬,無左柔軟q彈感覺🥰我覺得佢之所以叫老虎堂,就係全因呢杯黑糖波霸鮮奶,攞上手未搖的時候係上面奶黃色下面黑色,當你輕輕搖晃,你會見到老虎班紋,所以改成老虎堂名字,夏天飲一杯凍飲真係好舒服,即刻有消暑作用😘

2020-05-18
2020-05-17 91 瀏覽
小秘書好一段日子已經冇幫襯 #珍珠奶茶 呢類飲料,一來怕肥,而且氣管敏感唔敢飲太多凍嘢🤪 不過今日天氣咁熱就比自己嚟一杯 #波霸 啦😅 個名聽起來好似有啲古怪, 其實只係飲料裏面嘅珍珠比較大,所以商戶幫佢改個有趣啲嘅名😉 小秘書亦因為咁被吸引到。嚟到APM店,客人唔算太多, 我要求加收銀員幫我喺單上加注少啲冰🧊 不過就只收到一句句冷冷的回應‘無㗎喎’🤪味道係唔差嘅,我最鍾意黑糖嘅甜味,濃濃嘅奶霜,不過份量真係好少呀,差唔多半杯都係冰塊,$30啜幾啖就冇晒lu👉🏻👈🏻

2020-05-17
2020-04-01 150 瀏覽
而家間嘅黑糖珍珠鮮奶係最出名,今日我就試吓佢杯黑糖珍珠鮮奶啦,雖然要等一段時間,價錢都有少少貴,可能我覺得一杯飲品可以唔使咁貴啦,佢嘅黑糖好香好濃,賣相好靚真係好似老虎斑紋,飲之前要倒轉個杯兩三次,咁鮮奶同埋黑糖就會均勻啦,鮮奶配埋黑糖真係幾好飲㗎,,再加上佢啲珍珠大大粒,好有咬口煙煙銀銀,係唔錯嘅,珍珠嘅份量都足夠,鮮奶嘅比例都唔錯,我幾滿意佢鮮奶同埋黑糖嘅比例,真係好似黃金比例咁㗎,除咗價錢之外,其實整體上不論外觀味道等等都係好既!
2020-03-05 173 瀏覽
如果大家係黑糖控的話,就必定要試吓🥴小妹喜好手搖飲料,只是不太喜歡他們的配方吧了😅😅波霸厚鮮奶(奶霜)~不能夠更改貴店的配方,即微糖或少糖等...~反映一下,員工培訓上有待改進🙏🏻客人基本問題,詢問🥤飲料1.)波吧厚鮮奶(奶霜)和🥤2.)波霸鮮奶的分別在於什麼?店員回覆查詢時,態度抱有不耐煩,解答為飲料1.)有cream在上面而飲料2.)是沒有cream的,我再確認為飲料是鮮奶的時候,店員亦有力的說貴店全部飲料都是以鮮奶製作的。其實我都不太明白,問問題者,都是關乎飲料而已🗣為何只是隔着口罩都已經感受到不耐煩呢🔍希望大家都能夠以禮待人🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️,謝謝利申前面是沒有人排隊的本人都是有禮貌之人❤️
如果大家係黑糖控的話,就必定要試吓🥴
小妹喜好手搖飲料,只是不太喜歡他們的配方吧了😅😅

波霸厚鮮奶(奶霜)

~不能夠更改貴店的配方,即微糖或少糖等...
~反映一下,員工培訓上有待改進🙏🏻

客人基本問題,詢問

希望大家都能夠以禮待人🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️,謝謝

利申

前面是沒有人排隊的
本人都是有禮貌之人❤️
2019-12-27 126 瀏覽
今次係第二次飲老虎堂,第一次飲當然要飲佢既招牌虎虎生風第二次就想試下黑糖珍珠以外既選擇一於試下紅茶拿鐵(即係類似珍珠奶茶走珍珠)依款冰同甜度都可以揀我叫左走甜,果然唔甜,飲落去奶味會重少少茶底一般,唔會好濃茶香同茶味都係飲番黑珍招牌比較好
今次係第二次飲老虎堂,第一次飲當然要飲佢既招牌虎虎生風

第二次就想試下黑糖珍珠以外既選擇

一於試下紅茶拿鐵(即係類似珍珠奶茶走珍珠)

紅茶拿鐵

依款冰同甜度都可以揀

我叫左走甜,果然唔甜,飲落去奶味會重少少
茶底一般,唔會好濃茶香同茶味

都係飲番黑珍招牌比較好
2019-12-24
2019-10-30 100 瀏覽
行街時經過一間老虎堂。媽咪話想試 ,又唔洗排隊,咁我哋就行去買了一杯, 陪媽咪嘗試老虎堂。好快就決定了喝經典之一,波霸厚鮮奶。等了五分鐘便有得取茶 。一拿上手,第一件事當然是相機食先🤣, 因為真的很吸睛。虎紋的黑糖漿沿杯邊流下來,好濃郁的樣子。順滑濃厚,應該係加了大量忌廉的效果。由於黑糖漿比其他店下得多,會很明顯地喝到黑糖的香味。珍珠方面,比較小會軟身,咬口稍弱,但依然係充滿黑糖香。媽咪對它的評價甚高。我都喜歡,不過喝完好飽肚😂 一定要留肚喝。

好快就決定了喝經典之一,波霸厚鮮奶。

5 分鐘 (外賣自取)