📍JORDAN - HONG KONG📍#李圓圓#黑糖珍珠鮮奶大街小巷都看到黑糖、珍珠的蹤影。有時經過真的忍不住喝一杯,這天經過佐敦看到「李圓圓」。想到之前有不同的人推薦,就忍不了去買一杯嘗嘗。走進店內有一股黑糖香,在想那珍珠一定會有超級濃的黑糖味。但只能說這一杯令我太失望了😖珍珠屬於軟趴趴的一類,沒有Q彈的口感,味道只有一點點的黑糖味。鮮奶方面也非常的普通,沒有奶香味。整體的感覺太失望了,$30一杯價錢雖然跟其他店差不多但完全不值得。店內還有其他飲料,去不去嘗由你來決定吧🤪好想立馬飛去台灣喝一杯好喝的黑糖珍奶😭______________________________💰價錢: HKD 25-40不等😋味道: ❤️🖤🖤🖤🖤📍地址: 佐敦庇利金街38號地下
📍JORDAN - HONG KONG📍

#李圓圓
#黑糖珍珠鮮奶

好想立馬飛去台灣喝一杯好喝的黑糖珍奶😭

💰價錢: HKD 25-40不等
😋味道: ❤️🖤🖤🖤🖤
📍地址: 佐敦庇利金街38號地下
2022-07-30 374 瀏覽
夏天出街熱辣辣 簡直係熱到溶緊係要買返杯野飲爽快下先佐敦地鐵站附近有間李圓圓之前係觀塘飲過已經覺得好好味特別係佢嘅黑糖珍珠 非常出色所有黑糖珍珠都係現煮 好新鮮今次見到有新出嘅豆花系列 立刻叫左嚟試吓先💛黑糖珍珠豆花鮮奶🧋賣相好靚 有一層黑糖掛左係杯邊 外帶會俾埋個手抽 方便攜帶冰度甜度都係固定 拎上手摸到d黑糖珍珠係暖架 黑糖珍珠甜度適中 好軟糯又彈牙 好鍾意飲落仲有好多豆花碎 令口感更有層次 好軟滑鮮奶飲落順口 又唔會過甜 整體水準非常之高~ 好有驚喜🥰
夏天出街熱辣辣 簡直係熱到溶

飲落仲有好多豆花碎 令口感更有層次 好軟滑
鮮奶飲落順口 又唔會過甜
整體水準非常之高~ 好有驚喜🥰

2022-06-16 226 瀏覽
哩間野個名都聽左好耐唔少人都讚佢個珍珠高質個人就因為怕肥所以真係極少極少嗌黑糖野今次經過就為佢破例一次——————————————-黑糖珍珠鮮奶2.0($33)固定甜度無得調對我黎講係甜既 不過合理範圍鐘意甜野既人應該會覺得岩岩好佢啲黑糖甜得黎唔係死甜個隻濃香得黎唔會好膩珍珠多 口感煙韌軟糯話鮮奶加多30%無飲過普通版本 比較唔到 但整體黎講係幾好飲既不過因為我真係唔係特別鍾意飲甜野所以試一次都已經ok喇
哩間野個名都聽左好耐
唔少人都讚佢個珍珠高質
個人就因為怕肥所以真係極少極少嗌黑糖野
今次經過就為佢破例一次
——————————————-
黑糖珍珠鮮奶2.0($33)
固定甜度無得調
但整體黎講係幾好飲既
不過因為我真係唔係特別鍾意飲甜野
所以試一次都已經ok喇
2022-05-27 199 瀏覽
甜度不可選擇,珍珠夾雜大量黑糖漿,令成杯飲品非常甜 😢 雖然珍珠有咬口,但呢個甜度真係飲唔慣.個名仲叫「黑糖珍珠鮮奶2.0:完美比例」,真的嗎 😢.除非以後甜度有得揀,唔會再買 😢
個名仲叫「黑糖珍珠鮮奶2.0:完美比例」,真的嗎 😢
除非以後甜度有得揀,唔會再買 😢
2022-05-13
2022-05-18 211 瀏覽
👍🏻 豆花薑汁豆漿(百福豆品茶飲系列)諗諗吓都好耐冇食過薑汁豆花 今次新推出嘅系列令我即刻想衝過去試🏃🏻‍♀️入口薑汁味好濃 但並唔會嘩眾取寵 反而更加好地襯托出豆花同豆漿嘅豆香味 最後有些微薑汁辛辣嘅感覺🥰喉嚨好舒服啊!豆花亦都滑嚕嚕 如果豆花可以再完整啲就完美喇🎊👍🏻 黑糖珍珠鮮奶2.0(冷)🧋識下巴仔既人都知 2.0係到李圓圓必點 拎上手就feel到明顯既兩層 黑糖珍珠仲係熱辣辣 而鮮奶係好冰凍 透過攪拌將佢地融合 冷熱交融既感覺好正💕好鍾意珍珠煙韌但唔會難咬 黑糖味道滲透入去 每次都必點👧🏻注意事項⚠️- 某部份飲品要按店家調配比例 未能自選甜度或冰量🧊
👍🏻 豆花薑汁豆漿(百福豆品茶飲系列)

👍🏻 黑糖珍珠鮮奶2.0(冷)🧋

注意事項⚠️
- 某部份飲品要按店家調配比例 未能自選甜度或冰量🧊
2022-05-08 117 瀏覽
好鍾意飲豆漿同埋食豆腐花😋依到既「豆品茶飲」系列用咗百福高鈣香滑鮮豆漿和豆腐花🥳豆味香濃💗我點咗杯暖笠笠嘅純素「豆花薑汁豆漿」,以百福高鈣香滑鮮豆漿和豆腐花調製,入口除咗有香濃豆味,薑味都好突出喔🥳 原來薑汁係用咗特選上等老薑,帶皮研磨而成,完美保留咗辛辣獨特嘅香氣👍🏼 裏面仲有好多綿滑幼嫩嘅豆腐花,好有口感喔💗店內牆身有李圓圓小女孩👧🏻少女系Logo💗好啱同茶飲一齊打返張靚卡。

呢間以台灣黑糖珍珠鮮奶為主打嘅茶飲店,最近佢地新推出咗豆花系列,不過可惜嘅係當日去到豆花未有貨,所以冇機會試到🫢但係除咗豆花系列店舖仲有古早味冬瓜嘅系列亦相當特別😙❣️黑糖珍珠鮮奶2.0 (Hot) $332.0其實係指冰會少咗同時鮮奶會多咗,即使係熱飲奶味都明顯會更突出,甜度剛剛好,奶味又唔會好膩,珍珠軟硬適中,煙靭有咬口,好建議大家加多$3就可以試到呢個2.0👍🏼❣️黑糖珍珠冬瓜鮮奶 $30輕輕飲到冬瓜茶嗰種甜味,同時混合左鮮奶嘅甜味,兩者之間好夾,有種小清新嘅感覺,不過正常甜嚟講就略嫌甜咗啲,建議冬瓜茶系列可以叫小糖或者半糖😙🌟茶飲店來講性價比都算高❤️另外一提,個人幾鍾意外賣盒嘅設計,拎嘅時候唔會晃來晃去,手掌位置做咗平口設計,拎得來都唔會手痛😆

❣️黑糖珍珠鮮奶2.0 (Hot) $33

❣️黑糖珍珠冬瓜鮮奶 $30

2022-04-18
5 分鐘 (外賣自取)
2022-04-10 76 瀏覽
天氣熱辣辣,真係隨時都想飲杯嘢🔥哩一間黑糖鮮奶專門店,除咗分店多,方便之外,佢哋嘅出品,都保持住高質水準😍.店鋪每日新鮮現煮黑糖珍珠,落單之後店員即加上大大一勺珍珠,加埋🇯🇵日本優質鮮奶,靚食材,當然口感更好!黑糖2.0牛奶比例更多,所以飲起身更香滑,☺️黑糖味濃。.而我更加推薦佢哋嘅十分鐘ko版奶昔😚,就係將冰塊直接打碎成沙冰,所以口感更加幼滑,飲到濃郁奶香🤤summer必備解渴清涼。

2022-02-20 633 瀏覽
🧋李圓圓🧋📍:佐敦庇利金街38號地下⏰:12:00pm-9:30pm⭕️:現金、信用卡、八達通、Alipay好耐之前已經聽過李圓圓呢個名 佢地既logo係一個小女孩🤣 佢哋嘅外賣手抽袋好得意😍 打卡影相都一流👍🏻 黑糖珍珠係用人手炒 所以特別好食😋見到李圓圓同百福新推出左豆品系列 用左新鮮嘅高鈣豆漿 體諒唔鍾意飲奶嘅人士 所以一於試吓佢🥰🧋黑糖珍珠豆漿 $30佢哋有凍、熱、溫選擇 因為今日天氣都比較凍 所以選擇左溫試試 黑糖珍珠係現炒 黑糖好香 唔會太甜 珍珠好煙韌 大粒彈牙 採用左百福嘅高鈣鮮豆漿 豆香味十足 同黑糖珍珠好夾🤩🧋豆花冬瓜豆漿 $30我叫咗少冰 呢款係冬瓜茶溝豆漿😍冬瓜茶嘅清甜味加上新鮮嘅高鈣豆漿 味道好夾 豆花好滑溜 增加左口感🤩#香港美食 #平民美食 #佐敦 #佐敦美食 #香港 #美食 #hkfood #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #foodshare #hkrestaurant #foodie #hkfoodblog #食評 #美食推介 #foodhk #李圓圓 #黑糖珍珠鮮奶 #黑糖珍珠豆漿
🧋李圓圓🧋

📍:佐敦庇利金街38號地下
⏰:12:00pm-9:30pm
⭕️:現金、信用卡、八達通、Alipay

🧋黑糖珍珠豆漿 $30

🧋豆花冬瓜豆漿 $30

2022-02-20
2022-01-01 309 瀏覽
第一次試呢間茶飲店, 梗係試佢 No.1 嘅介紹啦, 呢杯黑糖珍珠鮮奶 2.0 , 是鮮奶加多咗份量, 令口感更濃郁, 也令黑糖味不會太甜, 珍珠是一直熱着的, 入口仍感覺到暖暖的, 而且QQ軟軟, 喝下去很是搭配, 很快便整杯喝完 😋
黑糖鮮奶珍珠 2.0
黑糖鮮奶珍珠 2.0
2022-01-01 149 瀏覽
成日見到李圓圓但係就冇乜點試過今次就試試啦🥰門口有top5推介保守啲試左個No.2 黑糖珍珠鮮奶睇慣肥嘟嘟杯仔 呢個size好似細杯啲既感覺建議飲用方法先輕輕搞拌5下 再享用嘩 好好飲喎芋圓好咬口 恰恰好每粒唔會過甜/過硬又唔黐牙飲落係啖啖黑糖香成個個程係好relax 😆因為坊間有啲過濃黑糖會變得死甜飲完個人會好唔舒服🥲另外仲有個2.0多30%鮮奶😮更加期待😚會有更香濃奶味小店有小店既好😋值得推介
成日見到李圓圓

小店有小店既好😋
值得推介
  • 黑糖珍珠鮮奶
2021-12-09 219 瀏覽
This is really the only boba / bubble I crave. I never really had an obssesion so I can hardly call myself an expert but being highly selective, this is the place I make my quota count.It’s not really bubble tea. I go for the nocaffeine choice: fresh milk. Then go an extra mile and make it 30% more. Iced cold milk mixed with warm fresh boba. Heaven in a plastic cup to go.This is the perfect kind of sweet boba that is actual food and not plastic. It makes sense to chew, taste and swallow these.I

It’s not really bubble tea.

I have decided that I refused to drink takeaway boba anything but this.
2021-12-04
2021-11-20 276 瀏覽
好耐冇飲過李圓圓, 今日喺佐敦落堂順便走過去買返杯<黑糖珍珠鮮奶>不得不說, 李圓圓係大食妹喺香港最愛嘅黑糖珍珠鮮奶品牌, 珍珠又Q又入味啖啖都係黑糖嘅味道, 幸福感好高可能擺咗一陣先影相, 黑糖有少少沉澱, 但都冇阻佢嘅好味道近排天氣有少少回暖, 大食妹今次就買咗凍嘅, 其實熱飲會更好飲, 因為黑糖味更加突出
好耐冇飲過李圓圓, 今日喺佐敦落堂順便走過去買返杯
<黑糖珍珠鮮奶>
啖啖都係黑糖嘅味道, 幸福感好高
可能擺咗一陣先影相, 黑糖有少少沉澱, 但都冇阻佢嘅好味道

• 黑糖珍珠鮮奶
2021-11-14 199 瀏覽
李圓圓既珍珠奶茶🧋好出名見到佢出左期間限定「百福®豆品茶飲系列」 純素飲品我咁關注動物同健康,所以間中都會選擇d純素產品今次買左⭐️豆花薑汁豆漿純素飲品夠曬健康用左百福®高鈣香滑鮮豆漿同豆腐花豆味香濃美味,口感豐富我最鍾意❤️薑汁用既係李圓圓特選上等精質老薑帶皮研磨而成入口微辣,加上百福®高鈣香滑鮮豆漿同豆腐花味道幾特別💓仲有好多款可以揀架,例如有黑糖珍珠豆漿、黑糖珍珠豆花鮮奶(非純素)、豆花冬瓜豆漿、豆花紅茶豆漿、豆花綠茶豆漿、冬瓜豆漿等特色飲品
李圓圓既珍珠奶茶🧋好出名

見到佢出左期間限定「百福®豆品茶飲系列」 純素飲品

我咁關注動物同健康,
所以間中都會選擇d純素產品

今次買左
⭐️豆花薑汁豆漿
純素飲品夠曬健康
用左百福®高鈣香滑鮮豆漿同豆腐花
豆味香濃美味,口感豐富

我最鍾意❤️薑汁
用既係李圓圓特選上等精質老薑帶皮研磨而成
入口微辣,
加上百福®高鈣香滑鮮豆漿同豆腐花
味道幾特別💓

2021-11-08 260 瀏覽
李圓圓既黑糖珍珠鮮奶一路都好多人話好飲,但係因為分店唔係好多,所以一路都冇機會飲,今次終於買到杯人氣No.1既2.0黎飲😍   1⃣️黑糖珍珠鮮奶2.0($33)摸落個底既黑糖珍珠真係暖暖地既!果然係新鮮炒起既🤩珍珠咬落好煙韌!雖然甜度係固定,但係唔會太甜。黑糖既味道包裹住啲珍珠,配埋厚鮮奶,真係好正🤤

1⃣️黑糖珍珠鮮奶2.0($33)