餐廳: 牛角Buffet (雅蘭中心)
資訊:

2024-05-26 0 瀏覽
難得今日早收工 早早嚟到雅蘭中心呢間牛角buffet度拎飛排隊 果然味道食飯時間唔使等咁耐 大概20分鐘左左右右就入得 今次我哋揀咗水之燒肉 有118品 果然牛角keep住都可以保持應有水準 下次會再嚟食
2024-03-07
2024-04-21 599 瀏覽
經過見到唔洗排隊就諗住食下多咗兩個額外嘅套餐兩個人食咗500幾蚊牛肩肉係最大嘅賣點場內紫菜飯 嘢飲 甜品都係任食關東煮 同韓式牛肉湯都好好味紫菜飯真係好好味 額外加多個溫泉蛋 絕配!
經過見到唔洗排隊就諗住食下
多咗兩個額外嘅套餐
兩個人食咗500幾蚊
牛肩肉係最大嘅賣點
場內紫菜飯 嘢飲 甜品都係任食
關東煮 同韓式牛肉湯都好好味
紫菜飯真係好好味 額外加多個溫泉蛋 絕配!
2024-04-12 503 瀏覽
牛角我諗就唔駛多介紹,咁啱今日同大佬諗唔到食乜又想食放題,牛角見佢又無乜人排隊(果陣3點左右),咁就殺入去啦,第1次係香港食牛角buffet(叫左ss2)我諗都無乜懸念牛角飯for sure ,我大佬重見到個好怪既現像,所有男士入到牛角第1時間做既就係整牛角飯😂,唔好諗食左碗先再做其他野(利申:我都係),牛角飯就係呢到既重點,不過真心除左牛角飯,其他就試試就算(咖哩果啲),味道麻麻我同我大佬其次欣賞係佢個雪糕,吉士x朱古力好夾呢2隻味,又唔會太甜,抵讚!!

2024-02-24 1270 瀏覽
烤肉品质不错,蛮新鲜的感觉。配上紫菜饭真的很好吃哈哈哈他家超多小食,推荐关东煮,沙拉和雪糕。他家总是有很多活动,有活动的话还是很划算的!要打电话预约比较好。大家冲鸭
烤肉品质不错,蛮新鲜的感觉。配上紫菜饭真的很好吃哈哈哈
2K
2024-02-20 869 瀏覽
新春大吉,食燒烤最有 feel, 而且有什麼好得過同家人一起去吃日式燒烤放題呢 ~日式燒烤放題通街都係,不過 ,牛角燒烤」,會是我們的選擇,因為價錢公道,質量也不錯,就是有信心 ~價錢方面,看看自己怎樣選擇啦,豐儉由人,總會吃得飽肚又開開心心的 ~對我們來說,主打當然就是牛肉,不停燒烤牛肉來吃,滿口都是牛肉,多麼快慰 ~此外 "牛角飯" 也是我的必然之選, 份量可以自己調配,要幾多醬肉,要幾多紫菜,完全自己話事,正 ~本篇完 ~

本篇完 ~
「甜品最深印象有3.6牛乳同烏龍茶雪糕😋」雅蘭牛角buffet環境細啲,食完會一身味,不過屬中心地帶交通方便啲個人唔鍾意太多醬汁鹽,糊椒 簡單嘅調味足以提鮮頭盤不錯的😋🍽️牛舌、牛肋肉個人不太喜歡燒豚/雞腿肉~麻麻地,不太嫩)🟢牛舌薄得黎有煙韌感😋🟢上級牛肋肉不會伏的🤤厚身、煙韌、腍👍🏻👍🏻🟢牛肩胛扒雖然大塊,可剪一半,不過好好食!!😋厚身得黎腍,好嫩口🤤🔴幸運骰 (紅肉)not recommend,要燒好耐🟢肩脊片薄得黎有口感😋🔴牛五花普通,好痴鐵板:/🟡香草紐西蘭羊頸柳無乜羊騷味🙈香草都無乜味🟢燒菠蘿超甜勁juicy😻🟢牛油金菇、本菇必點😋芝士牛油可再加,超香!!🟢半殼扇貝加芝士牛油落去燒,超香!!🥹上盤都好出色,一公一母🤣👍🏻好新鮮👍🏻🟢法國黃金螺貼心附上叉,好易剔出螺肉🤤加芝士牛油燒,超香!!都系好新鮮😋🟡味醂魚乾偏韌🙈其他推薦👍🏻🍽️芥末辣章魚、迷你甜薯、温泉玉子發掘到新品😝‼️ 芝士加牛油,烤海鮮一流!!😝#牛角 #牛角buffet
甜品最深印象有3.6牛乳同烏龍茶雪糕😋」

雅蘭牛角buffet環境細啲,
食完會一身味,不過屬中心地帶交通方便啲

個人唔鍾意太多醬汁
鹽,糊椒 簡單嘅調味足以提鮮

頭盤不錯的😋
🍽️牛舌、牛肋肉
個人不太喜歡燒豚/雞腿肉~麻麻地,不太嫩)

🟢牛舌
薄得黎有煙韌感😋

🟢上級牛肋肉
不會伏的🤤厚身、煙韌、腍👍🏻👍🏻

🟢牛肩胛扒
雖然大塊,可剪一半,不過好好食!!😋
厚身得黎腍,好嫩口🤤

🔴幸運骰 (紅肉)
not recommend,要燒好耐

🟢肩脊片

無乜羊騷味🙈香草都無乜味

🟢燒菠蘿
超甜勁juicy😻

🟢牛油金菇、本菇
必點😋芝士牛油可再加,超香!!

🟢半殼扇貝
加芝士牛油落去燒,超香!!🥹
上盤都好出色,一公一母🤣👍🏻
好新鮮👍🏻

🟢法國黃金螺
貼心附上叉,好易剔出螺肉🤤
加芝士牛油燒,超香!!
都系好新鮮😋

🟡味醂魚乾
偏韌🙈

其他推薦
👍🏻🍽️芥末辣章魚、迷你甜薯、温泉玉子

發掘到新品😝‼️ 芝士加牛油,烤海鮮一流!!😝

#牛角 #牛角buffet
2023-11-28 1500 瀏覽
朋友生日話想食牛角好啦 就去下啦估唔到有牛油果沙律雖然質素只係好一般不過我欣賞佢一樽樽咁幾衛生自由調味我唔落醬都食到仲有d湯 關東煮 前菜牛肉就牛五花比較軟嫩好食啲最正係軟雪糕有楊枝甘露 阿薩姆紅茶味 意大利朱古力雪糕同意大利餅乾雪糕紅茶味唔算好濃但都幾清香 好好食楊枝甘露味 就唔係好食到芒果味 剩係食到甜味意大利朱古力雪糕 好有驚喜 一啖入口朱古力味超濃郁 又唔太甜 去到尾仲有回甘既感覺超滿足呀 成餐放題最好食係啲雪糕🍦另外有pancake waffles 燒返熱面頭脆卜卜都幾好食
朋友生日話想食牛角

紅茶味唔算好濃但都幾清香 好好食
楊枝甘露味 就唔係好食到芒果味 剩係食到甜味

超滿足呀 成餐放題最好食係啲雪糕🍦

2023-11-21 1093 瀏覽
夜晚同同事來食放題,唔洗等就有位,叫咗等級3的燒肉,感覺上都幾多唔同的種類的肉叫,啲小食炸物都幾多,牛角飯都係我每次必食的,永遠不變,關東煮保持水準,甜品到最後只食得落雪糕!
2023-10-01 1327 瀏覽
過往食過好幾次都感覺不過不失,但這次生日再光臨感覺性價比低了很多,食物質素也一般般。很多拿到出來都是全冰狀態,未解凍便拿出來,這叫客人怎樣燒呢?自助區食物補給也比較慢,來回了幾次還是沒有職員補上食物。職員服務態度還可以,只是最後結帳時有點混亂。甜品區反而有驚喜。不過來得這兒吃主打都是烤肉,所以難免會有點失望。
自助區食物補給也比較慢,來回了幾次還是沒有職員補上食物。
職員服務態度還可以,只是最後結帳時有點混亂。

2023-09-03 1469 瀏覽
真係未食過咁難食嘅燒肉預咗冇單叫咁好,所以都叫咗個貴啲嘅餐每人498再加一,老實講都唔算平出去單叫都係差唔多價錢但係每一款牛肉都係充滿筋,咬都咬唔斷豬肉叫好少少,所有牛都係入唔到口,無肉味都算,但真係多筋到全部都要吐番出嚟。服務都算唔錯,待應收碟都算快。不過入面油煙好大,燒完出嚟好大陣味好彩唔駛等就入到,如果唔係會更加嬲如果大家想食劣食既同考驗自己牙力,不妨挑戰吓。永遠無下次咁既價錢出面真係大把選擇。
真係未食過咁難食嘅燒肉

預咗冇單叫咁好,所以都叫咗個貴啲嘅餐
每人498
風之燒肉
再加一,老實講都唔算平
出去單叫都係差唔多價錢
但係每一款牛肉都係充滿筋,咬都咬唔斷
服務都算唔錯,待應收碟都算快。
不過入面油煙好大,燒完出嚟好大陣味
好彩唔駛等就入到,如果唔係會更加嬲
如果大家想食劣食既同考驗自己牙力,不妨挑戰吓。
永遠無下次

咁既價錢出面真係大把選擇。

2023-09-03
  • 牛角飯
在我生日当天去到了牛角旺角店,在雅兰中心,留下了非常不好的体验。以下评价仅针对该分店。食物方面没有罐装饮料就不说了,当天的冰激凌机打出来的冰激凌非常软一开始根本吃不了的程度。烤肉部分其实还不错,味道和种类丰富程度都ok的。❗️❗️❗️接下来是让人最不能接受的服!务!态!度!首先是一个服务员大妈因为我们在点新的一波肉的时候上一波还剩了一盘对我们指指点点说教道:你吃完再点啊。我们没有理她,因为她的语气非常不善。这之后她就一直站在我们后面盯着有东西要收拾走也不动,我叫她来收走就摆脸子。🆘其次换烤盘的女服务员在放新烤盘的时候完全是“摔”下来的,这一形容毫不夸张,因为我们一行人都特别震惊而且换了很多次都这样。我觉得态度都还是其次,烤盘这种东西不好好换难道没有安全隐患么?甚至我们和这位小姐除了让她换烤盘之外没有任何交流,每次让她帮忙换也是用“麻烦你”开头。💢最后结账的服务员甩脸子也很明显,但在前两位的衬托下已经显得正常不少了😇总而言之这家店的服务态度是我在香港待了将近一年遇到几乎最差的,大多数不收加一的店都可以超越它。不知道为什么服务员这种态度?因为生活的不如意么?还是因为我们说的普通话?或者因为我们吃
❗️❗️❗️接下来是让人最不能接受的
服!务!态!度!
总而言之这家店的服务态度是我在香港待了将近一年遇到几乎最差的,大多数不收加一的店都可以超越它。不知道为什么服务员这种态度?因为生活的不如意么?还是因为我们说的普通话?或者因为我们吃的太多了?无论有什么理由我都无法理解,请刷到的朋友狠狠避雷!
2023-07-19 1615 瀏覽
真的是不论工作日还是周末都会大排长龙这次推出了新菜单,来试下选的是第二level的档位加上服务费快400一位的价格,个人觉得……没什么必要,有很多同等低价位更好的选择,牛肉最底档也别想着吃什么好品质的了……它真的……只是牛肉但是!自助区的 汤和牛角饭一如既往好吃😋还有关东煮、各种饮料、沙拉、冰淇淋🍦……他家的牛乳冰淇淋还是很不错的至于放题食物,个人最爱还是鸡翼鸡肾,像烧烤一样牛舌脆脆的蛮不错,其他见仁见智啦
真的是不论工作日还是周末都会大排长龙

这次推出了新菜单,来试下
选的是第二level的档位
但是!自助区的 汤和牛角饭一如既往好吃😋
还有关东煮、各种饮料、沙拉、冰淇淋🍦……
他家的牛乳冰淇淋还是很不错的
至于放题食物,个人最爱还是鸡翼鸡肾,像烧烤一样
牛舌脆脆的蛮不错,其他见仁见智啦
牛角buffet新出了日本國產牛的燒肉放題😍🥩「世の焼肉」 日本極旨國產牛放題 (100 分鐘)必食日本國產牛頸脊、日本國產牛肩脊扒!加上王樣虎蝦、魷魚、扇貝等海鮮😍日本國產牛油花均勻、肉質軟嫩,柔滑而不油膩😍飲品種類都充足,至於甜品也很出色不過我還是最喜歡雪糕機自由添🤣推介阿薩姆紅茶雪糕,奶味香濃又綿滑😍星期一至四18:00前入座計$408、正價 $448星期五、六、日、公眾假期及前夕18:00前入座計 $448、正價 $498小童 $268
牛角buffet新出了日本國產牛的燒肉放題😍

🥩「世の焼肉」 日本極旨國產牛放題 (100 分鐘)
日本國產牛油花均勻、肉質軟嫩,柔滑而不油膩😍

飲品種類都充足,至於甜品也很出色
不過我還是最喜歡雪糕機自由添🤣
推介阿薩姆紅茶雪糕,奶味香濃又綿滑😍

星期一至四18:00前入座計$408、正價 $448
小童 $268
2023-07-11
2023-07-12 692 瀏覽
🍲牛角飯冇錯!當你以為小編想同大家介紹燒肉嘅時候,少年,你太年輕了🤙🏻!呢度除咗燒肉之外,連白飯都係充滿傳奇色彩。除左有無限自助添加白飯之餘,滿滿嘅紫菜碎所添加嘅口感,仲有最最最重要嘅牛角汁嘅調味,幾乎每一枱嚟到嘅客人都唔會放過呢個人氣牛角飯呀!🥩燒肉小編覺得呢度嘅燒肉都好吸引,除左質素好之外,仲有唔同嘅級數,豐檢由人之餘,肉數嘅新鮮美味只有高級同更高味,而且上菜速度仲好快,仲有自助嘅小食飲品同無限嘅雪糕🍦!
🍲牛角飯

🥩燒肉

2023-07-08 5010 瀏覽
📌 牛角Buffet (雅蘭中心) - 旺角彌敦道639號雅蘭中心2樓209-213號舖🗓(8/7) 星期六 ⏰ 下午2:30左右 💈特式:講開燒肉,好多人第一時間都會諗起牛角,牛角係香港有超過20間分店,當中有提供放題嘅牛角Buffet就有6間,今日就去在雅蘭中心店,相信佢應該係6間中最具人氣嘅一間。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:佢地係分唔同等級肉同食物種類同平日/假日等嚟區分價錢,以前就係分Lv1 去到 Lv5,最近就轉左分為(日)(風)(水)(世)(唯)(霧) 6級唔同嘅燒肉套餐,而家等我同大家講下🐮味道先。水之燒肉套餐 $438 - 呢個算係中間值位嘅餐,可以揀選嘅食物,未計出面可以攞嘅前菜/小食/甜品/飲品,都已經多達118款,以下我重點講下有咩特別推介比大家。🐮牛類 - 牛類選擇都唔少,有唔同級數/部位,每款仲會提供2~3款口味,真係令人花多眼亂,當中最推介一定係牛舌(無論辛味/塩味),另外和牛牛肋條/牛板腱,仲有日本國產牛肩脊肉都非常出色。🐷🐐豚羊 - 豚同羊種類就唔算多,當中日本熊本豚角燒,同唯一一款羊肉,紐西蘭羊頸柳表現都唔錯。🦐🦪海鮮 - 最底個兩個級數
🗓(8/7) 星期六 ⏰ 下午2:30左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

🦐🦪海鮮 - 最底個兩個級數套餐就只有多春魚同青口兩款海鮮,去到水之燒肉級數就會再多5款,包括塩味牛油帶子/牛油廣島蠔/塩燒鯖魚/車海老/魷魚軟骨燒,除左鯖魚我地無試,其他都係幾高水準,尤其是車海老好新鮮,魷魚軟骨燒就好爽口彈牙,不過唔沾醬料就無乜味道。

小食/前菜 - 另外出面自助嘅牛肉昆布湯/牛角飯/泡菜都係必食之選。

甜品 - 有自助甜品區同軟雪糕機,軟雪榚口味有成5~6款,燒肉放題嚟講,口味選擇算多,當中有一個特濃朱古力,我就覺得最好食。

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 : 飲品係自助形式,自行出去斟,有啡咖機,汽水機,果汁及冷泡茶,種類都多達2~30款。

🍽環境:餐廳佔地都幾大,有大量卡位,出面自助區都算乾淨衛生,整體都叫做企理,但抽風真係做得麻麻,越坐就feel到越大陣油煙味。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:全程係用QR Code落單,入坐前職員都好用心介紹menu,態度都算可以,上菜速度都ok,但收碟速度就有點慢,但就無漏單/扣單情況出現。

💰💸價錢:今日一共5人,叫左個水之燒肉套餐,埋單就$2190,為返每人就$438,價錢算正常合理。

🐲💬總結:今日係同朋友慶祝生日,牛角Buffet都係慶祝生日嘅其中一個好地方,不過100分鐘限時就真係有點短,因為始終燒肉係費時過火鍋,所以100分鐘就有少少唔夠用。

推薦指數:❤️❤️❤️❤️❤️
車海老/魷魚軟骨燒