大滾友火鍋

Big Boil's Club
餐廳: 大滾友火鍋
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
又黎打邊爐啦~ 去旅行嗰陣時勁掛住大滾友既花膠雞湯鍋🐓返嚟緊係要會一會佢啦😚花膠雞湯鍋有半隻雞 同埋勁多塊厚身花膠仲有一大煲鮮甜雞湯😋店員會喺你面前剪好一塊塊靚花膠落雞湯 煮大約10分鐘 就可以試吓湯底先🍲 原汁原味勁好飲之後就可以將雞件逐啲加落去雞肉嫩滑 一啲都唔嚡口 呢個個湯底真係世一! 每個人嚟到都一定要試呀!🫶🏻.牛肉拼盤有好多款不同部位嘅牛 包括有牛舌 骰仔牛 黃喉 雪花肥牛 牛板鍵等等🐂牛舌好彈牙 點少少辣椒豉油已經好好味骰仔牛咬落juicy 油花香氣十足牛板鍵牛味香濃 有咬口.伊比利亞橡果豬又俗稱豚肉界嘅和牛食落一啲都唔似豚肉 咬落好腍身而且肉味濃郁 絕對冇平時我好驚嗰陣豬味👍🏻手打鵝肝墨汁墨魚丸好彈牙 入面真係有粒鵝肝喺度 款式非常特別.澳洲帶子片晶瑩剔透而且厚身 下湯十零秒就食得 鮮甜美味。.最後當然唔少得甜品 就係火焰焦糖豆腐花啦!🤩細細桶既豆腐花上面加啲黃糖 加少少酒再點火🔥好似火焰雪山咁 睇得又食得 豆腐仲好滑添!🤤
花膠雞湯鍋有半隻雞 同埋勁多塊厚身花膠

牛板鍵牛味香濃 有咬口

伊比利亞橡果豬又俗稱豚肉界嘅和牛
食落一啲都唔似豚肉 咬落好腍身而且肉味濃郁
絕對冇平時我好驚嗰陣豬味👍🏻

澳洲帶子片晶瑩剔透而且厚身 下湯十零秒就食得 鮮甜美味。

最後當然唔少得甜品 就係火焰焦糖豆腐花啦!🤩
細細桶既豆腐花上面加啲黃糖 加少少酒再點火🔥
好似火焰雪山咁 睇得又食得 豆腐仲好滑添!🤤
2024-03-10
🌟港鐵元朗站H出口 11分鐘路程🌟#元朗雞地 #元朗鳳攸南街 #鳳攸南街 #打邊爐「大滾友」一直都喺元朗好出名 呢日難得同朋友聚餐 就專登揀咗嚟呢度打邊爐啦兩個人咩都想食吓 結果眼闊肚窄 叫到成枱都係嘢😂😂首先係個湯底 🧡#排骨山濃湯鍋果個酸嘅程度 就好似泰國菜嗰個排骨山一樣 最正就係 呢個湯底有好多好多芫荽👍🏻👍🏻排骨仲要炆到好腍 都算入味🧡#牛肉拼盤- 一次過食晒牛嘅唔同部位 - 骰子牛肉粒- 牛骨髓- 牛舌片- 澳洲和牛金錢展- 手切頂級安格斯牛肉🧡#伊比利亞橡果豬- 淨係上碟已經好驚喜- 用咗古代皇帝造型帽嘅碟去盛載- 伊比利亞豬都幾鮮甜🧡#蔬菜拼盤- 用上好多唔同種類嘅蔬菜 好似油麥菜唐生菜🧡#精緻水魷魚- 水魷魚好新鮮 爽口又彈牙🧡#手打鮮牛肉丸- 免治肉嘅比例好多 食得出真係新鮮牛肉整成🧡#火焰焦糖豆腐花- 有少少視覺效果 喺鋪滿左黃糖嘅豆腐花上面 點火 - 豆腐花雖然唔係太滑 但係有好濃嘅豆香味 👍🏻👍🏻🧡#Stella生啤- 呢度有Stella飲呀🥹🥹🙊🙊勁大杯🍺🍻
🌟港鐵元朗站H出口 11分鐘路程

- 豆腐花雖然唔係太滑 但係有好濃嘅豆香味 👍🏻👍🏻
🧡#Stella生啤
- 呢度有Stella飲呀🥹🥹🙊🙊勁大杯🍺🍻
2024-03-04
天氣咁凍❄️新界仲要低多𝟐度🥶我真係頂唔住啦,最岩就係打邊爐啦🍲店內環境幾有特式,行古色古香裝修風格🏺野食真材實料🙆🏻‍♀️大部係又打到卡📷坐既卡位又夠闊落,約埋一班人食都唔錯🤗~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🍲 湯底 🍲款式有十幾款可揀,部份係期間限定❣️每款湯底都係自家熬製🔥唔係味精湯✨份量十足!▪雪白誘人 • 龍躉片木瓜魚湯 ($298)仙氣湯底,噴住煙上😶‍🌫️個湯勁甜,飲完白白滑滑🧏🏻‍♀️記得要飲番𝟐碗湯先開始打邊爐呀🥄中間位置放左厚厚既龍躉片🐟底下係大大個木瓜🧡湯底仲有大量芽菜 • 金菇...配料.▪牛肉拼盤 ($418 • 細)同樣係仙氣,噴住煙上😶‍🌫️牛既質素都好好,味濃 • 夠新鮮🐃(牛頸脊 • 牛小排 • 安格斯 • 牛舌 • 牛柳粒 • 牛黃喉...)每款都有番一定數量,𝟐 - 𝟑個人𝐒𝐡𝐚𝐫𝐞都夠,多人既話就嗌大𝐒𝐢𝐳𝐞啦😎.▪手打鵝肝墨汁墨魚丸 ($72/4粒)手打夠彈牙,中間真係有鵝肝粒🦆.▪伊比利亞橡果豬 ($168)油花夠,食落唔會韌🐖.▪大滾友雜菜拼盤 ($98)食多𝐝唔同色既蔬菜,夠晒健康💃🏻生菜🥬 • 油麥菜
天氣咁凍❄️新界仲要低多𝟐度🥶
我真係頂唔住啦,最岩就係打邊爐啦🍲
店內環境幾有特式,行古色古香裝修風格🏺
野食真材實料🙆🏻‍♀️大部係又打到卡📷
坐既卡位又夠闊落,約埋一班人食都唔錯🤗

🍲 湯底 🍲
款式有十幾款可揀,部份係期間限定❣️
每款湯底都係自家熬製🔥唔係味精湯✨份量十足!
▪雪白誘人 • 龍躉片木瓜魚湯 ($298)
仙氣湯底,噴住煙上😶‍🌫️
個湯勁甜,飲完白白滑滑🧏🏻‍♀️
記得要飲番𝟐碗湯先開始打邊爐呀🥄
中間位置放左厚厚既龍躉片🐟底下係大大個木瓜🧡
湯底仲有大量芽菜 • 金菇...配料
雪白誘人 • 龍躉片木瓜魚湯
雪白誘人 • 龍躉片木瓜魚湯

▪牛肉拼盤 ($418 • 細)
同樣係仙氣,噴住煙上😶‍🌫️
牛既質素都好好,味濃 • 夠新鮮🐃
牛肉拼盤

▪手打鵝肝墨汁墨魚丸 ($72/4粒)
手打夠彈牙,中間真係有鵝肝粒🦆

▪伊比利亞橡果豬 ($168)
油花夠,食落唔會韌🐖
伊比利亞橡果豬

▪大滾友雜菜拼盤 ($98)
食多𝐝唔同色既蔬菜,夠晒健康💃🏻
生菜🥬 • 油麥菜 • 紫淮生 • 木耳 • 粟米🌽 • 蕃茄🍅 • 金菇...

▪大滾友響鈴拼盤 ($88)
𝟑條金沙🧡 • 𝟑條原味💛
快手渌幾秒食又得,就咁食又得🥢
大滾友響鈴拼盤

讚讚位💕店員姐姐勁窩心❤️‍🔥
以下𝟐樣本身係凍。天氣勁凍,見地𝟐個都係女仔,主動話幫我地整熱🔥唔好飲凍。滋潤感加倍🆙
▪竹蔗茅根 ($78/渣)

▪木瓜雪耳糖水 : 雪耳煲到起晒膠🥣
木瓜雪耳糖水

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
牛肉拼盤
  • 雪白誘人 • 龍躉片木瓜魚湯
2023-12-12 913 瀏覽
大滾友一直都係我元朗打邊爐心目中既No. 112 月梗係要黎涮下涮下啦疫情過左甘耐,仍然保留烚餐具依個舉動真係令人食得安心又放心❤️‍🔥玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋(半隻)大大塊花膠店員幫手剪開先放落鍋底度,滾起飲左湯先湯底好鮮甜!!食埋花膠真係滿滿骨膠原之後先再落埋d 雞本身d 雞其實已經熟左所以滾一陣已經食得,保持肉質嫩滑~❤️‍🔥牛肉拼盤(細)我樣樣都想試d, 牛肉拼盤就岩哂牛黃喉點滾都係好爽口牛肉粒就要滾耐d 先會淋身牛味好濃郁❤️‍🔥伊比利亞橡果豬依款油花比例岩岩好唔會太肥,食落肉味夠口感又唔太韌❤️‍🔥日本廣島蠔隻隻都好飽滿食落夠creamy,配合埋湯底一流❤️‍🔥黃金藏嬌和牛墨魚丸依款好特別,外面有好多墨魚條食落比較彈牙入面就有粒和牛,所以咬開d 牛味就湧出黎真係好特別❤️‍🔥雜菜拼盤每種菜都有d粟米又夠甜❤️‍🔥木瓜雪耳糖水最後食埋糖水就好滿足夠足料,雪耳爽口木耳又甜
大滾友一直都係我元朗打邊爐心目中既No. 1
12 月梗係要黎涮下涮下啦

疫情過左甘耐,仍然保留烚餐具依個舉動
真係令人食得安心又放心

❤️‍🔥玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋(半隻)
大大塊花膠店員幫手剪開
先放落鍋底度,滾起飲左湯先
湯底好鮮甜!!食埋花膠真係滿滿骨膠原
之後先再落埋d 雞
本身d 雞其實已經熟左
所以滾一陣已經食得,保持肉質嫩滑~

❤️‍🔥牛肉拼盤(細)
我樣樣都想試d, 牛肉拼盤就岩哂
牛黃喉點滾都係好爽口
牛肉粒就要滾耐d 先會淋身
牛味好濃郁

❤️‍🔥伊比利亞橡果豬
依款油花比例岩岩好
唔會太肥,食落肉味夠
口感又唔太韌

❤️‍🔥日本廣島蠔
隻隻都好飽滿
食落夠creamy,配合埋湯底一流

❤️‍🔥黃金藏嬌和牛墨魚丸
依款好特別,外面有好多墨魚條
食落比較彈牙
入面就有粒和牛,所以咬開d 牛味就湧出黎
真係好特別

夠足料,雪耳爽口
木耳又甜

2023-12-11
4天前 0 瀏覽
今日又同朋友去左大滾友打邊爐, 我就叫左花膠雞湯鍋, 店員落咗超多塊花膠係濃厚既雞湯到, 原汁原味好鮮甜, 仲有半隻雞, 可以逐件放落去, 雞肉嫩滑, 牛肉拼盤有唔同牛嘅部位, 包括牛舌, 牛柳粒, 雪花肥牛, 牛板鍵, 整體油花分布平均, 牛味香濃, 口感柔滑, 手打鵝肝墨汁墨魚丸爽口彈牙, 咬開一半仲見到有鵝肝, 味道幾夾大滾友雜菜拼盤有齊打邊爐必備嘅蔬菜, 包括蓮藕, 粟米, 生菜, 整體好新鮮伊比利亞橡果豬, 肉質腍身, 肥瘦均勻魚肚滿滿膠質, 口感較軟和黏口飲埋生啤夠唒解渴火焰焦糖豆腐花即場燒熱後, 焦糖好香脆, 豆花豆味濃郁, 口感滑溜
今日又同朋友去左大滾友打邊爐,

手打鵝肝墨汁墨魚丸
爽口彈牙, 咬開一半仲見到有鵝肝, 味道幾夾

大滾友雜菜拼盤

伊比利亞橡果豬, 肉質腍身, 肥瘦均勻
魚肚滿滿膠質, 口感較軟和黏口

飲埋生啤夠唒解渴

火焰焦糖豆腐花
即場燒熱後, 焦糖好香脆, 豆花豆味濃郁, 口感滑溜

2024-05-01 0 瀏覽
元朗雞地美食眾多,同朋友一齊來到呢頭搵食,見到呢間裝修以華麗宮廷風為主嘅火鍋店好特別,就決定喺呢度開餐啦~✨醬介有辣椒、芫荽、香蔥、蒜蓉等等,連裝調味配料嘅九宮格都華麗過人,仲有裝豉油嘅酒鼎,食具器皿夠哂古色古香~✨半隻花膠雞鍋呢個花膠雞鍋真材實料,有一大堆肥美嘅花膠同雞件,雞肉肉質極為嫩滑,湯底味道濃厚而鮮美,感覺充滿滿滿嘅骨膠原,好滋補!令人忍唔住飲多幾碗,不愧為招牌湯底~✨牛肉拼盤(細)可以一次過試哂唔同嘅部位,有牛柳粒、牛舌、牛展、頂級安格斯牛小排、手切牛頸脊同埋美國頂級雪花肥牛,每款都好重牛味,其中牛小排最優秀,入口即化,油脂分布得好平均~✨手打鵝肝墨汁墨魚丸(4粒)墨魚丸爽口彈牙,咬開一半裡面真係有鵝肝,味道出奇地夾,非常之有創意~✨ 伊比利亞橡果豬豬肉肥瘦均勻,食落去肉質柔嫩,而且肉味濃郁滿瀉,有驚喜~✨ 澳洲帶子片帶子片好厚實,每片都充滿鮮甜嘅味道同埋彈牙嘅口感~✨ 大滾友雜菜拼盤打邊爐點少得解膩嘅蔬菜!呢個雜菜拼盤有蓮藕、粟米、蕃茄、生菜、皇帝菜、娃娃菜等等,營養豐富又健康~✨竹蔗茅根一渣味道甘甜,感覺清熱下火,打邊爐飲返杯就啱晒啦~✨火焰焦糖豆腐花表層嘅黃糖經火焰烤

✨醬介

✨半隻花膠雞鍋

✨牛肉拼盤(細)

✨手打鵝肝墨汁墨魚丸(4粒)

✨ 伊比利亞橡果豬
豬肉肥瘦均勻,食落去肉質柔嫩,而且肉味濃郁滿瀉,有驚喜~

✨ 澳洲帶子片
帶子片好厚實,每片都充滿鮮甜嘅味道同埋彈牙嘅口感~

✨ 大滾友雜菜拼盤

✨竹蔗茅根一渣
味道甘甜,感覺清熱下火,打邊爐飲返杯就啱晒啦~

✨火焰焦糖豆腐花
表層嘅黃糖經火焰烤過之後凝固變成一層焦糖,內裏嘅豆腐花豆味香濃,入口嫩滑,值得一試~

醬介
牛肉拼盤(細)、大滾友雜菜拼盤
澳洲帶子片
  • 大滾友雜菜拼盤
  • 牛肉拼盤
大滾友裝修富有中式感,頭頂有d大燈籠,坐得几舒服,影相都唔錯👍真係好仲意大滾友既牛肉拼盤,每個部位都精心挑選,肉質超靚,而且排得好靚呢!個伊比利亞橡果豬更加靚,用個宮殿煲上菜,一開蓋仲有d微煙飄出黎添😍Food list🍽️花膠雞湯鍋(半隻) $328花膠雞湯飲落好有膠原好足料又無咩味精,好好飲!另上半隻雞同一大塊花膠,好養顏!大滾友牛肉拼盤(細) $428有牛肉不同部位,樣樣都肉質鮮嫩!伊比利亞橡果豬 $228非一般既豬肉片,油脂分佈好平均!大滾友雜菜拼盤 $118半熟五花腩 $98黃金藏嬌和牛丸(4粒) $78彈牙既墨魚丸入面夾住舊和丸,好正!自家製足料竹蔗茅根 $78 打邊爐最啱飲清甜既涼爽既竹蔗茅根,好解渴又清甜!火焰豆腐花桶裝豆腐花上枱淋上酒後點火,好似睇表演咁😍豆腐花用火焰燒過表面有微脆糖,好美味!醬介 $26/位

Food list🍽️
花膠雞湯鍋(半隻) $328

大滾友牛肉拼盤(細) $428

有牛肉不同部位,樣樣都肉質鮮嫩!
伊比利亞橡果豬 $228

非一般既豬肉片,油脂分佈好平均!
大滾友雜菜拼盤 $118

半熟五花腩 $98

黃金藏嬌和牛丸(4粒) $78

彈牙既墨魚丸入面夾住舊和丸,好正!
自家製足料竹蔗茅根 $78

打邊爐最啱飲清甜既涼爽既竹蔗茅根,好解渴又清甜!
火焰豆腐花

醬介 $26/位
2024-04-23
2024-04-27 0 瀏覽
我哋又嚟食大滾友,佢哋真係好多好出色嘅湯底,而且好多食材都好新鮮,呢個係我鍾情於佢哋嘅理由😼👻而且啲職員嘅服務態度都好好櫻唇半開卜卜蜆 火鍋湯底 $238 呢個湯底有勁多蜆,隻隻蜆都好大隻全部都好新鮮,湯底好鮮甜,而且湯底仲放咗好多芽菜,啲蜆肉好似食極都食唔完真係好多,職員仲好細心咁幫我哋係咁收走啲蜆殼澳洲帶子片 $98 外觀晶瑩剔透,大小適中好多帶子片一預熱就會縮細,但佢哋嘅帶子片唔會縮細之餘仲保鮮甜大滾友牛肉拼盤 $428呢款牛肉拼盤有幾款牛,全部都新鮮,有牛黃喉、牛舌片、骰子牛肉粒、安格斯牛肉、手切牛肉、雪花肥牛等等呢個都非常值得一試🤓🤓👏🏻👏🏻一次過可以試晒最好食嘅部位伊比利亞像果豬 $228 像果豬 呢款肉係比較薄身啲,但係薄身得來又幾有口感同埋好香肉味,質地一啲都唔嚡仲好滑,吸收埋湯底嘅鮮味完全唔使點醬汁大滾友雜菜拼盤 $118唔知想食咩菜,可以好似我哋咁,叫一盤拼盤就有幾款菜類可以食到,有唐生菜、白菜仔、油麥菜、金菇、蓮藕、萵筍、木耳、蕃茄等等,全部都勁新鮮金屋藏嬌鮮蝦丸 $78蝦丸外觀金黃色,好似乒乓波咁彈,咬落口每啖都食到蝦肉,白色一粒粒嗰啲就係😝自家製竹蔗茅根 $7

櫻唇半開卜卜蜆 火鍋湯底 $238

澳洲帶子片 $98
外觀晶瑩剔透,大小適中

大滾友牛肉拼盤 $428
一次過可以試晒最好食嘅部位

伊比利亞像果豬 $228

大滾友雜菜拼盤 $118

金屋藏嬌鮮蝦丸 $78

自家製竹蔗茅根 $78
之前嚟過呢度打邊爐,每次都係叫呢款飲品,貪佢可以下火,仲要唔死甜

火焰焦糖豆腐花
之前你都有食過呢款豆腐花,呢款超打卡 店員會先問接唔接受到酒精,跟住先幫你加落去豆腐花度,加咗黃糖食落口都唔會話太甜,因為啲酒精平衡咗啲甜度
2024-04-25 7 瀏覽
元朗數一數二火鍋店,元朗大滾友!宮廷風裝修,佢哋嘅餐具好衛生會用滾水淥過同開封先至俾大家使用,六點幾去到已經坐滿晒花膠雞湯鍋真係好正,湯底香濃好似有少少南瓜咁嘅感覺,花膠同雞分開上,職員會即場剪啲花膠,服務感覺一流😀雞件已經少少熟淥一陣就可以食,肉質嫩滑,大大隻。牛肉拼盤有6款唔同嘅牛肉部位,包括牛腱、牛頸脊、安格斯、黃喉、牛舌仲有牛柳粒。我最鍾意牛腱,淥一陣就食得咬落去爽口,黃喉好得意咬落去好爽口,主要食佢嘅口感。橡果豬性價比高,脂肪比例豐富,食佢嘅油脂香。鵝肝墨汁墨魚丸🌟外面黑色墨汁,裏面真材實料有一粒鵝肝,都幾大粒😀最後甜品豆腐花真係好正,豆花上面加左糖同酒,之後竟然係點火形成焦糖!📍 大滾友火鍋 (元朗)元朗鳳攸南街9號好順利大廈一座地下G4-G5號舖

雞件已經少少熟淥一陣就可以食,肉質嫩滑,大大隻。

橡果豬性價比高,脂肪比例豐富,食佢嘅油脂香。

📍 大滾友火鍋 (元朗)
元朗鳳攸南街9號好順利大廈一座地下G4-G5號舖

• 鵝肝墨汁墨魚丸
  • 鬼馬油炸鬼
2024-04-24 8 瀏覽
✨花膠雞湯鍋(半隻)湯底用三黃雞熬製而成,質地濃厚,鮮甜而不膩。花膠口感軟腍,份量十足。✨伊比利亞橡果豬油脂分佈均勻,鮮美多汁,肉味濃郁,肉質軟嫩。✨大滾友牛肉拼盤(細)拼盤包括安格斯牛小排, 手切本地牛頸脊, 牛展, 雪花肥牛, 牛黃喉, 牛舌花同牛肉粒。肉類牛肉味濃,厚薄適中有咬口,口感軟腍。輕焯後的牛黃喉同牛舌花口感爽脆,感覺新鮮。✨手打鵝肝墨汁墨魚丸手打丸咬落彈牙,伴以墨魚粒令口感更豐富。入面的鵝肝粒增添味道的風味。✨澳洲帶子片帶子片食落新鮮,口感彈牙。✨大滾友雜菜拼盤✨自家製足料竹蔗茅根
✨花膠雞湯鍋(半隻)
✨伊比利亞橡果豬
油脂分佈均勻,鮮美多汁,肉味濃郁,肉質軟嫩。
✨大滾友牛肉拼盤(細)
✨手打鵝肝墨汁墨魚丸
✨澳洲帶子片
帶子片食落新鮮,口感彈牙。
✨大滾友雜菜拼盤
✨自家製足料竹蔗茅根
2024-04-24 6 瀏覽
呢間火鍋店聽起來真係別具一格!感覺好似身處中國宮廷,享受美食中午時份行到累,又想吹水,就同朋友仔去打住邊爐吹吹水🔹玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋 (半隻)就咁睇個湯鍋,都吸引🤩龍紋既設計吸引到要影多幾張相!一盤滿滿花膠,店員會剪成一片片放係鍋內,叫我哋先飲湯湯底濃濃,湯融入雞同花膠入口帶點黏,係滿滿骨膠原!雞肉份量多,而且好大盤,灼熟入口鮮嫩!🔹大滾友牛肉拼盤(細)牛肉拼盤擺放好靚呀😍有牛頸脊、牛舌、牛柳粒等,每啖都散發著濃郁既牛肉香氣,鮮嫩多汁,令人回味無窮🔹櫻花蝦豬肉丸(4粒)豬肉內混有櫻花蝦,鮮味滿滿,每啖都有櫻花蝦嘅香味,增添獨特風味🔹伊比利亞橡果豬肉味細嫩,細心品嘗帶有橡果香而且脂肪分布平均😍私心最喜歡!(必食推介)🔹大滾友雜菜拼盤蔬菜有粟米、蕃茄、萵筍、金菇菜、黃芽白、小棠菜等🔹日本廣島蠔肉質豐滿夠大隻而且帶有鮮甜,令人愛不釋口🔹自家製足料竹蔗茅根:打邊爐配竹蔗茅根真係正呀清甜
呢間火鍋店聽起來真係別具一格!
感覺好似身處中國宮廷,享受美食
中午時份行到累,又想吹水,就同朋友仔去打住邊爐吹吹水

🔹玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋 (半隻)
就咁睇個湯鍋,都吸引🤩龍紋既設計
吸引到要影多幾張相!
一盤滿滿花膠,店員會剪成一片片放係鍋內,叫我哋先飲湯
湯底濃濃,湯融入雞同花膠
入口帶點黏,係滿滿骨膠原!
雞肉份量多,而且好大盤,灼熟入口鮮嫩!

🔹大滾友牛肉拼盤(細)
牛肉拼盤擺放好靚呀😍
有牛頸脊、牛舌、牛柳粒等,
每啖都散發著濃郁既牛肉香氣,鮮嫩多汁,令人回味無窮

🔹櫻花蝦豬肉丸(4粒)

🔹伊比利亞橡果豬
肉味細嫩,細心品嘗帶有橡果香
而且脂肪分布平均😍私心最喜歡!
(必食推介)

🔹大滾友雜菜拼盤
蔬菜有粟米、蕃茄、萵筍、金菇菜、黃芽白、小棠菜等

🔹日本廣島蠔
肉質豐滿夠大隻而且帶有鮮甜,令人愛不釋口

🔹自家製足料竹蔗茅根:
打邊爐配竹蔗茅根真係正呀
清甜
  • 伊比利亞橡果豬
2024-04-18 12 瀏覽
屋企人最鍾意食呢一間火鍋店,覺得真材實料。復活節假期之後,就同一家三口嚟食個午餐。女士當然要滋補一下,食完皮膚又白又滑,半隻花膠雞。 成塊面咁大嘅花膠,加半隻雞每一嚿雞都好滑。牛肉拼盤(細),雖然係細,但份量都好多,又唔同部位。墨魚鵝肝打丸一款(4粒),一眼開就爆開鵝肝汁,好正。伊比利亞橡果豬,擺盤好靚又新鮮。大滾友雜菜拼盤,鍾意叫呢個雜菜拼本每款菜都有一啲,油麥菜娃娃菜淮山片蓮藕片。梗係要食鹹蛋黃脆響鈴啦。次次都食。竹蔗茅根一渣,味道啱啱好唔會好甜。火焰焦糖豆腐花,最後黎個甜品,好完美。
屋企人最鍾意食呢一間火鍋店,覺得真材實料。

復活節假期之後,就同一家三口嚟食個午餐。

牛肉拼盤(細),雖然係細,但份量都好多,又唔同部位。
墨魚鵝肝打丸一款(4粒),一眼開就爆開鵝肝汁,好正。

伊比利亞橡果豬,擺盤好靚又新鮮。
梗係要食鹹蛋黃脆響鈴啦。次次都食。
竹蔗茅根一渣,味道啱啱好唔會好甜。

火焰焦糖豆腐花,最後黎個甜品,好完美。

• 伊比利亞橡果豬
  • 大滾友雜菜拼盤
  • 即炸黃金響鈴
  • 黃金響鈴
2024-04-12 12 瀏覽
復活節假期當然要食好啲🤭 同朋友去咗有幾間分店嘅大滾友打邊爐 元朗分店座位好寬敞👍🏻 坐低之後店員會幫你洗餐具 然後先落單🩵 今次食得好豐富 食咗以下咁多款食物:📌半隻花膠雞頭先揀湯底 掙扎咗好耐 最後都係揀咗花膠雞湯🥹 因為湯底實在太吸引 店員會提醒你先飲一碗湯 然後會幫你剪完塊花膠落湯底 最後食之前先至落雞 咁樣食雞件真係好嫩滑🤩 📌牛肉拼盤(細)估唔到細份拼盤有咁多款式嘅牛肉😍 一次過可以試晒唔同部位 而且賣相非常吸引 有乾冰做效果高級幾倍🤣 牛肉油脂分布平均 最鍾意食骰仔牛 好juicy🤭📌金屋藏嬌鮮蝦丸手打蝦丸 爽口彈牙 中間竟然仲有和牛餡料🤩📌伊比利亞橡果豬豬肉一啲都冇俾牛肉比下去 切成薄片嘅豬肉 口感爽脆 毫不肥膩 唔食牛肉嘅朋友一定要試吓呢個🙌🏻📌大滾友雜菜拼盤係我見過雜菜拼盤最大盤嘅火鍋店😆 各式各類嘅蔬菜包羅萬有 而且好新鮮 孖寶每個人都啱食👅📌鮮鮑魚超級新鮮 口感彈牙😋📌生啤 啤酒加火鍋 簡直係絕配😎📌火焰焦糖豆腐花最後當然要食返個甜品 估唔到豆腐花都做到咁吸睛🤩 店員會係你面前點火 冰凍嘅豆腐花啱晒打完邊爐做甜品🌟

📌半隻花膠雞

📌牛肉拼盤(細)

📌金屋藏嬌鮮蝦丸

超級新鮮 口感彈牙😋

📌生啤
啤酒加火鍋 簡直係絕配😎

📌火焰焦糖豆腐花

「大滾友」呢間元朗火鍋店口碑不錯,真材實料,必點花膠雞鍋,係招牌湯底,幾乎枱枱都嗌,好好味!🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🧡醬介 @$24.0誠意十足!九宮格醬料,分別有醬油、木耳辣椒🌶️ 芫荽、手拍青瓜、香蔥等等!🧡牛肉拼盤$418.0牛魔王必食!一上碟就仙氣湧出來,夠晒吸睛!手切牛頸脊、牛展、美國頂級雪花肥牛、牛肉粒牛黃喉、 頂級安排斯牛小排、同牛舌花。牛小排嘅味道最濃郁!牛舌柔軟,好滿足呀🧡大滾友雜菜拼盤$98.0皇帝菜、白菜🥬、番茄、蓮藕同埋生菜等等!健康、解膩,夠豐富!🧡手打鵝肝墨汁墨魚丸4粒$72.0:👍🏻創意菜品!估唔到鵝肝,同墨魚肉好夾,咬落爆汁,味道濃郁。🧡伊比利亞橡果豬$168.0 👍🏻店長推薦!呢一款豬簡直豬肉中嘅嘅A 4黃牛,肉質鮮嫩,散發淡淡橡果香味!🧡半熟五花腩$98熟五花腩!真係估唔到有驚喜,質地柔軟, 滾一滾好快熟,入口油脂爆發,亦都唔會比湯底搶去風頭!🧡竹蔗茅根一渣🧡玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋(半只)$318.0👍🏻花膠雞湯鍋名不虛傳架!花膠份量慷慨!配上嫩滑三黃雞。認真骨膠原滿滿,女士福音,湯汁濃郁,滋補!🧡火焰焦糖豆腐花火焰焦糖豆腐花夠晒噱頭,亦都好打卡,雖然落咗

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

🧡醬介 @$24.0

🧡牛肉拼盤$418.0
牛魔王必食!一上碟就仙氣湧出來,夠晒吸睛!

🧡大滾友雜菜拼盤$98.0
🧡手打鵝肝墨汁墨魚丸4粒$72.0:👍🏻
創意菜品!估唔到鵝肝,同墨魚肉好夾,咬落爆汁,味道濃郁。

🧡伊比利亞橡果豬$168.0 👍🏻

🧡半熟五花腩$98
🧡竹蔗茅根一渣

🧡玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋(半只)$318.0👍🏻

🧡火焰焦糖豆腐花
火焰焦糖豆腐花夠晒噱頭,亦都好打卡,雖然落咗焦糖,但係整體嚟講唔會太甜,豆腐花豆味夠晒濃郁,滑溜滑溜!值得推介

元朗一向都有好多美食,趁大家周圍去玩,我決定留港消費,光顧本地小店。-來了一間位於元朗,以宮廷風裝修的火鍋店,彷彿置身於皇宮中,每道菜式擺盤都充滿中國古典感特色。 坐得舒服之餘,服務態度真係一流。 -🔸瑤柱冬瓜湯這間店最出名的是花膠雞湯,由於夏天的關係,所以試了瑤柱冬瓜湯,,熬製的豬骨湯加上冬瓜甜味同超多瑤柱提鮮,未開始火鍋,已經忍不住飲一口再一口湯。🔸牛肉拼盤(細)幾款牛肉,有雪花牛肉、和牛粒、牛舌、牛喉,特別推薦牛喉,好爽口,口感好特別。🔸鵝肝墨魚丸自家手打墨魚丸,口感好彈牙,中間有鵝肝夾心,好特別,推薦!🔸澳洲帶子帶子很鮮甜,幾秒就煮好,沾上醬油更加提鮮。🔸伊利橡果豬聲稱比和牛更好食的豬肉,的確豬肉很嫩,一點騷味都沒有,有和口入口溶化的口感😍建議除了牛肉一定要點!🔸竹蔗茅根火鍋最適合飲清熱飲品,竹蔗茅根中和上火是最好的選擇,而且自家製又不會太甜。🔸焦糖豆腐花豆腐花上加上一層焦糖同酒,黃糖透過酒同火焰燃燒成焦糖,每啖豆腐花都有微微的焦糖同酒香。

🔸瑤柱冬瓜湯

🔸牛肉拼盤(細)

🔸鵝肝墨魚丸
自家手打墨魚丸,口感好彈牙,中間有鵝肝夾心,好特別,推薦!

🔸澳洲帶子
帶子很鮮甜,幾秒就煮好,沾上醬油更加提鮮。

🔸伊利橡果豬

🔸竹蔗茅根