2017-09-25 1425 瀏覽
食飯時間行過目測有接近十個人等緊外賣,諗住轉頭再過黎...點知當時十點未到收銀妹妹話即做壽司今日賣曬啦,如果炸物同海鮮丼就仲有...但我一心過黎食壽司嫁嘛...有冇咁好賣呀?!一場黎到丼就丼啦,買左兩個海鮮丼同埋雪櫃揀左份卷返去餵妻...卷其實口感唔錯,係凍左少少,始終都係即做先好食既,丼就👍🏻👍🏻啦,料足秤同新鮮,帶子好甜同有口感,海膽都好味,好想試埋啲壽司...下次都係早少少去買...
2017-09-24
10 分鐘 (外賣自取)
2017-08-26 855 瀏覽
放工係附近搵野食,經過見到就入左黎,P.S:個人比較喜歡小店🤗點了4款壽司(油甘魚腩,海膽軍艦,蟹膏軍艦,及TORO軍艦)遺憾我想食的白玉豚剛好賣晒😂。油甘魚新鮮👍🏻👍🏻海膽軍艦❤️❤️大大片海膽配埋青瓜片!絕配ToRo軍艦🐟🐟京蔥加埋芝麻,至愛😍😍再配了一枝有汽清酒最近天氣比較熱,配冷飲有汽清酒最適合不過👍🏻吃完不夠喉,再encore了刺身。😝😝個人總結:年青人經營的小店 一個人連清酒食左二百幾蚊抵食👍🏻 而且吃得出師傅用心(如芥末吃得到有纖維的,不是死巴巴開粉那種)(手握壽司大小剛好,而且不會握得太死)Have a NiCe Day💪🏻吃飽飽大滿足❗️
放工係附近搵野食,經過見到就入左黎,
P.S:個人比較喜歡小店🤗

油甘魚新鮮👍🏻👍🏻
海膽軍艦❤️❤️大大片海膽配埋青瓜片!絕配
ToRo軍艦🐟🐟京蔥加埋芝麻,至愛😍😍

再配了一枝有汽清酒
最近天氣比較熱,配冷飲有汽清酒最適合不過👍🏻

吃完不夠喉,再encore了刺身。😝😝

個人總結:年青人經營的小店
一個人連清酒食左二百幾蚊抵食👍🏻
而且吃得出師傅用心
(如芥末吃得到有纖維的,不是死巴巴開粉那種)
(手握壽司大小剛好,而且不會握得太死)

Have a NiCe Day💪🏻吃飽飽大滿足❗️

2017-08-25
2017-08-24 528 瀏覽
屋企附近開左間新既日式料理外賣鋪,趁今日冇街去就去試一試,既然佢標榜即做咁就試下企係度堂食,費事拎到返去凍曬,我地一行3人叫左約3百蚊,有壽司軍艦刺身同海膽同炸物,後尾先發覺多到食唔曬,原來火炙係兩件計,真係好抵食,味道幾好,每款都水準以上,我就尤其鍾意火炙類,細佬就話海膽好食,我地都另外叫左盤88蚊,枱面有USB叉電又有wifi提供都幾貼心,唯一不足係可能係食飯時間,人頭湧湧等候時間會耐啲啦,下次再食都係早少少黎或者打定電話黎落單,而且見佢貼海報請緊人,將來應該會改善掛🤔
2017-08-20
  • 火炙壽司
  • 海膽
2017-08-24 380 瀏覽
自己本身住將軍澳都好多外賣壽司店,前幾日陪媽咪過去土瓜灣做d野,經過呢間舖,見店舖都整齊乾淨 又甘岩肚餓。。於是入左去睇下有咩食 價錢唔貴 仲有85折😅 原來間舖新開無耐 有優惠做緊~ 除左嗌左自己比較愛吃既三文魚 仲嗌左黑松露鵝肝壽司 $30幾蚊有兩件 再85折 好抵食 入口即溶 😋飯適中 剛好 !-後期叫左款小食 明太子手羽我鍾意食雞翼 呢個裡邊塞滿哂d材料 咬落去仲係好熱 啖啖肉無骨 超級有咬口!對比起爭鮮、吉之島d壽司~我比較鍾意呢間有機會去開土瓜灣 會再幫襯

入口即溶 😋飯適中 剛好 !
-後期叫左款小食 明太子手羽

我鍾意食雞翼 呢個裡邊塞滿哂d材料 咬落去仲係好熱 啖啖肉
無骨 超級有咬口!
對比起爭鮮、吉之島d壽司~我比較鍾意呢間
有機會去開土瓜灣 會再幫襯

2017-08-18
2017-08-15 336 瀏覽
收工經過見到原本既壽司舖已經執咗,換咗呢間新既壽司舖,裝修靚咗好多,光猛乾淨,問過店員,原來老闆師傅都換曬,見到而家做緊85折優惠,就即管同女朋友試下喇!有唔同款式既清酒賣,價錢唔貴,等緊壽司既時候都見到有人入黎買刺身櫃放滿哂三文魚刺身,貌似幾新鮮喎,下次可以一試!我地叫左個沙律同壽司,全部食物都係即叫即整,我自己最鍾意係香芒花之戀同甜蝦,女朋友就最鍾意鰻魚同海膽。價錢唔貴,幾抵食,呢到原價$200,85折後$170,估計好快會再食第二次!

刺身櫃放滿哂三文魚刺身,貌似幾新鮮喎,下次可以一試!

15 分鐘 (外賣自取)
2017-08-14 134 瀏覽
今日放假係屋企附近穩嘢吃,見到間新開噶壽司🍣,入去買左個三文魚飯份量足,賣相都好好👍🏽👍🏽體得出唔隨便有壽司薑飯有跟芥辣,好似堂食個D餐廳咁,幾好,會再幫襯
份量足,賣相都好好👍🏽👍🏽體得出唔隨便

壽司
飯有跟芥辣,好似堂食個D餐廳咁,幾好,會再幫襯
2017-08-13 169 瀏覽
這間新張壽司外賣專門店,試業期間85折,被吸引入內看看。店鋪比一般外賣店寬敞,近牆有一排立食用的枱,還貼心地有充電插座。壽司價錢不貴,散點了30件壽司,2個軟殼蟹手卷,一份吉列廣島蠔和一份枝豆佐酒小食。星期六晚上7點半左右,漸漸多人了,我們買了便出去逛了20分鐘回來,見店更多人在等外賣。廚房內由2個師傅變了連收銀姐姐都入去包壽司,外面派傳單的年青人當收銀員。看來這店是幾個年青人創業經營,但實戰經驗太少!處理訂單安排絕對需要檢討,最後等了40分鐘才完成。赤貝,劍魚腩,八爪魚,蟹棒,三文魚腩,帶子壽司,買相不錯,但帶子切得太薄,吃不出味道來,最重要是壽司飯太重醋味,蓋過上面刺身了鮮味。炸軟殼蟹手卷,吉列廣島蠔 : 炸物新鮮熱辣,但手卷因放得太久,外面包裹紫菜軟哂。吉列蠔內裡juicy  ,可惜炸漿太硬有點刺口。牡丹蝦,虎蝦壽司,海膽軍艦(韓國海膽) : 牡丹蝦每件24元,抵食!虎蝦壽司不過不失,韓國迷你海膽軍艦,海膽比想像中甜美,但紫菜都係軟哂! 失望 !仲有一份枝豆,忘記拍照,即叫即做,但通常佐酒枝豆應該係凍食,這個是熱辣辣,有點不習慣。

赤貝,劍魚腩,八爪魚,蟹棒,三文魚腩,帶子壽司

炸軟殼蟹手卷,吉列廣島蠔

牡丹蝦,虎蝦,海膽軍艦(韓國海膽)

題外話/補充資料: 即叫即做,概念很好,但都要好好處理等候時間,唔係就無下次。
2017-08-12
40 分鐘 (外賣自取)
  • 牡丹蝦
2017-08-13 103 瀏覽
今日咁啱行過見到呢間新開張壽司鋪,門面裝修行簡簡單單嘅日本風,見個menu 同價錢好吸引就行左入去試下!揀左三文魚卷同火炙香蒜帶子壽司,平時火炙壽司就食得多,原來加埋香蒜係好夾好好味! 而且飯團大細啱啱好,加埋新鮮即叫即整,超物有所值!單年壽司由$4起,仲有好多款小食同熟食,款式超多! 新張期間同like 佢地Facebook page 仲有折,埋單好抵!鋪頭細細但都有8-10個立食位!見佢雪櫃有埋泡芙野飲,仲有三文魚骨可以平平地買返去煲湯! 住係附近或者落車行過好方便,比其他連鎖壽司店抵食好多!

火炙香蒜帶子壽司
2017-08-13
下午茶
2017-08-11 129 瀏覽
今日見收早攰攰地就衝返屋企,落車見到間壽司鋪裝修完就試下啦,之前都有久唔久幫襯下,啲嘢就認真麻麻,但見成個裝修唔同曬就俾多次機會佢,傾開先知原來頂左手新開既,見啲人都唔同曬,咁是但order左幾件試試,價錢都幾平,見佢個款都係即叫即整,但好彩早去唔洗點得,我全程啤住個師傅,鬼死咁認真整,唔知佢有冇發現我偷窺緊佢🤣🤣到擺入口果下啦...真係唔錯,附近食過幾間最好食呢間,尤其推薦個花之戀,三文魚夠厚芒果又夠甜,反正住附近下次再試下其他😎