2024-04-01 120 瀏覽
餐廳喺大埔可以話係平價嘅日式小店,屹立多年不到,深受街坊同埋學生歡迎。近期餐廳做緊優惠,點一個丼飯送一個手卷,跟餐連埋飲品,都只不過係60幾蚊。當日點咗一個花見月牛肉丼飯,花見月其實係一隻流心蛋,造型似一朵花,餐廳亦都做到流心嘅效果。丼飯上面嘅牛肉質素可以,而且飯嘅份量十足,非常飽肚。送嘅手卷就點咗炸蝦手卷,天婦羅炸蝦都非常大隻,而且保持脆身,可惜嘅係手卷上面嘅紫菜有啲淋咗。最後除咗麵豉湯之外,跟餐飲品都有唔同嘅紙包飲品可以選擇。

最後除咗麵豉湯之外,跟餐飲品都有唔同嘅紙包飲品可以選擇。
2023-08-02 615 瀏覽
成日都想試下呢間港式和風小店,但一直都記唔起去呢間小店,終於有日又係OT 放工回到大埔,已經8點多,好想啦啦聲食個快飯,唔想拖得太夜食,路過滿腹,無乜人食,就即管試下汁燒豬軟骨飯呢個係老公叫,豬軟骨好冧,不論飯定豬軟骨份量十足,就算男人食都好夠飽吉列蝦拉麵拉麵類係幾款湯底可以揀,我揀咗胡麻醬干撈,蛋就有兩款,溏心蛋同花見月,我就揀咗花見,吉列蝦有3隻,拉麵份麵都超多,仲差點食唔哂風沙雞翼見個名幾得意就點嚟試試,原雞翼面滿咗炸蒜,雞翼都係即炸,無雪藏味總括:以呢個價錢嚟講,性價比都算高,味道都唔錯

風沙雞翼

總括:以呢個價錢嚟講,性價比都算高,味道都唔錯
2023-07-20
2023-06-07 467 瀏覽
#20230528 💛📍 滿腹食堂 大埔安慈路4號昌運中心地下83-84號舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#蟹肉忌廉薯餅 $16💭 好標準既蟹餅味道👅好似食緊一兜凝固左既忌廉湯咁,呢個傾錢都唔期望食到蟹味😅新鮮滾熱辣咁上枱已經好味👍🏼.#汁燒豬軟骨拉麵 #蕃茄湯 #溏心蛋 $64💭 呢度最好係好多湯底可以自由配搭,揀左蕃茄湯,酸度好夠都幾開胃,除左湯底呢度係連隻蛋都有兩款揀揀🥚溏心蛋仲有隻#花見月 ,個名好靚,上網search下先知係花形既流心蛋,下次要試下先😏個麵底其實🐷係想跟烏冬,但要+$12即刻卻步左🤫豬軟骨夠膠質,淋到啲肉都開始散,撈埋啲拉麵食幾正😋.#野菌肥牛鍋 $67💭 超大鍋,入面有海量既牛肉🐮值得讚係佢入面啲金菇已經拆開一條條唔使人一大紮咬好貼心😌仲有其他菇同菜好健康,不過份野入面無主食,要飽肚可以加個白飯就夠晒🍚. #罐裝飲品 +$10💭 呢度牆上面有個架,揀野飲可以噏number,有啲日本罐頭飲品,又有啲港式紙包飲品,好係港式既家庭餐廳feel😬overall啲小食略嫌有啲貴,但計主食的話性價比都高,呢啲小店越尼越少,要珍惜!.#大埔美食 #大埔黃店 #🐷在大
#20230528 💛

#野菌肥牛鍋 $67

#罐裝飲品 +$10

#大埔美食 #大埔黃店 #🐷在大埔 #🐷_食
2022-01-26 1781 瀏覽
最鍾意食佢啲午市套餐,每一次一定會轉烏冬佢哋係用稻庭烏冬,所以口感一定有保證,而且啲湯底都好香濃,應該係自己親自熬製,午市套餐都有得加少少錢配埋個手卷,所以性價比一流而且配埋飲品送
2021-10-22 1464 瀏覽
🍜滿腹拉麵 $75係舖頭內的招牌拉麵材料有叉燒/豚肉/和牛同炸蝦可以簡要溏心蛋/溫泉蛋肉的份量算多拉麵口感偏硬湯底係地獄中辣🌶🌶辣味不算太重會偏重口味位於大埔屋邨商場內的拉麵店當日我係晏晝1500左右到但都差不多滿坐可見佢係區內吧大眾食堂店內裝修同餐牌都偏簡約所以價錢都係偏平民價拉麵/飯都只係要$40-60左右食材價格高的都不多於$100真係滿腹之選😄😄十分推介大家去開大埔試下👍🏼👍🏼
🍜滿腹拉麵 $75

拉麵/飯都只係要$40-60左右
食材價格高的都不多於$100
真係滿腹之選😄😄
十分推介大家去開大埔試下👍🏼👍🏼

由開舖支持到宜家就知無撐錯嘅黃店😎店內文宣可能同佢由漫畫砌成嘅牆紙一樣多kekee 開業時係先認識佢獨特嘅「花見月」流心蛋 脹卜卜到好似荷包嘅蛋白裝起半熟蛋黃 次次都好期待咬開佢🤩食襯拉麵都有「花見月」唔啱嘅揀溏心蛋又得 到宜家多咗咁多特式魚生小食 仲要係大埔數一數二抵食嘅日式小店 實在太抵撐💪🏿💪🏿。。。🦔👉花見月和風牛肉飯 $55想食牛肉丼黎呢度最啱🤓成日都會係佢同滑蛋牛肉之間掙扎🤣又想食佢招牌花見月 又想食到滑蛋嘅質感… 好彩嘅係即使前者係白飯底 但佢永遠內含滿滿嘅牛肉汁做base 令你無滑蛋都唔會食到乾僧僧🤗而且牛肉片片都夠細薄 成疊加埋好juicy 唔會好多脂肪邊 僥倖嘅話仲會食到幾條金菇hehee 飯底都唔少 成碗食哂肯定你「滿腹」🤭。。。🦔👉滿腹冷烏冬 $55雖然呢碗唔係嗰種大烏冬😂但勝在材料好有誠意的新鮮: 青瓜、多、芝麻八爪魚、螺肉、炸魚皮 係好普通嘅食材 但望住🐙咁大色鮮豔 螺肉大大粒入味 其餘嘅平凡得黎唔hea 烏冬唔洗講啦 真係有讚岐咁Q彈滑嫩 成碗加埋feel到日式料理嗰種簡潔又好真摯嘅感覺💕
。。。🦔

👉滿腹冷烏冬 $55
花見月和風牛肉飯
滿腹冷烏冬
2021-08-07 819 瀏覽
第一次去呢間嘢總括而言 嘢食難食 無彈性 態度差 鋪頭外雜物叢生 十二點幾去到 攞左菲因為太肚餓 仲有四張枱要等 外賣左個三文魚海膽手卷 但突然間有位 朋友已入內坐低 但佢要求我喺外面食完先可以入去外面勁熱 於是我問可否補差價 入去坐住食佢話無呢個option 我唔介意俾多啲錢 只係想坐喺度食啫但係佢叫人一係出去食 一係堂食完出去食完全唔幫個客諗辦法咁唯有唔堂食 走番出去食佢個手卷 (相隔收到嘢食係三分鐘嘅時間)但係紫菜經已係冧嘅 海膽唔新鮮 食到成肚氣黃嘅都唔會番黎 服務差 嘢食唔好食完
第一次去呢間嘢

但係紫菜經已係冧嘅 海膽唔新鮮
食到成肚氣
黃嘅都唔會番黎 服務差 嘢食唔好食

2021-07-17 588 瀏覽
有選擇困難症嘅我,望住個餐牌揀咗好耐好耐,因為呢間野真係乜都有,拉麵、壽司、飯應有盡有,而且價錢都好平。我哋見到等外賣嘅人已經大排長龍,都等咗一段時間堂食先有位。餐廳好貼心咁地下有個籃可以放袋,我哋揀好嘢食之後真係等咗好耐好耐,我諗都超過20分鐘終於上咗碗魚生飯,朋友就話麻麻地,然後餐廳因為冇哂冰我本來叫嘅凍飲要再揀過熱飲🥲咁等得耐係有啲躁,食魚生飯嘅朋友食哂另一個朋友嘢食都未到。不過都情有可原嘅,見到餐廳都唔係好夠人手做嘢。我個餃子拉麵味道麵ok,仲有兩粒糖心蛋添,不過下次繁忙時間都係唔黎住啦🙈
我哋見到等外賣嘅人已經大排長龍,都等咗一段時間堂食先有位。
2021-02-25 1380 瀏覽
相信呢間小店係唔少大埔人嘅飯堂,店內超多文宣,仲有大埔黃店地圖,絕對係黃到金💛!食物方面雖然係比較港式嘅日本嘢,但味道算唔錯而且超抵食😋,加個手卷都只需$3!不過唔建議叫呢度嘅飲品,我哋叫咗杯凍檸茶係加蜜糖,好甜好奇怪🤭,可能叫返汽水嗰啲比較好~▪️炭燒黑豚叉燒拉麵 $55▪️拉麵軟硬度適中,湯底幾香豬骨味,但叉燒係比較瘦同冇煎香過😳,雖然好少肥位但食落都好淋唔會話痴牙。蛋係半生熟蛋,而唔係一般日式拉麵嘅溏心蛋,不過咁平黎講都算係唔錯🤤▪️三文魚腩刺身 $53▪️上枱嘅時候已經見到好肥美😱,食落真係不得了,好重油脂感😍,吞左之後仲有好香魚油味,$53有6件真係好抵食😱😱,強力推薦👍🏻▪️甜蛋、蟹柳手卷 午市特價$3件▪️$3件嘅手卷冇要求啦🤪,正正常常啲料都幾大舊!

▪️炭燒黑豚叉燒拉麵 $55▪️

▪️三文魚腩刺身 $53▪️

▪️甜蛋、蟹柳手卷 午市特價$3件▪️
$3件嘅手卷冇要求啦🤪,正正常常啲料都幾大舊!
2020-12-07 1041 瀏覽
滿腹食堂係大埔算係一間超抵食嘅日式餐廳!價位超親民! 價位都係40-50蚊晚市都係貴幾蚊… 係大埔中心地段黎講真係好少餐廳做到! 所以都吸引唔少學生仔黎食!佢D SET餐都好抵,有時加手卷都係好抵! 午餐有時會有張點餐紙,可加3蚊有手卷! 今次晚餐就加左$11升級,有手卷加熱飲!而個餐叫左個豬軟骨拉面、牛肉飯!!OISHI!!小食就叫左炸蝦手卷,全部野食都係即叫即做… 所以都係熱辣辣上台!! 小店經營真係好有誠意!!所以一定要多多支持!! 希望長食長有!!

2020-05-09 2003 瀏覽
呢度算係我中學lunch既飯堂😍每次黎都會嗌手卷同吉列豬扒飯。呢排再去幫襯食晚市,估唔到價錢keep住咁平😳😳今次嗌佐碗汁燒豬軟骨拉麵,個汁甜甜地豬軟骨煲得夠入味同冧唔錯😍fd嗌佐炭燒黑豚叉燒拉麵追加兩粒廣島蠔,啲蠔望落都既新鮮😍而價錢每碗只要55!食拉麵的話呢個價都幾平而質素都唔差😽而且每檯都會擺暖水壺花茶俾自己斟,都幾細心☺️咁多年黎佢質素keep住好好仲要係黃店,黎大埔可以試試!

汁燒豬軟骨拉麵
2020-05-05
汁燒豬軟骨拉麵
2020-05-07 1046 瀏覽
大埔多野食就係人都知,今日入左個商場搵食,希望發掘多d平民價餐廳比大家。衣間餐廳主打日本料理,價錢親民,而且選擇都唔少,有唔同即飯,拉麵,烏冬,吉列食材可以揀,相簡簡單單食一餐日本野係唔錯既選擇。今日一行三人尼到大家都一齊叫左蒲燒鰻魚飯,鰻魚可以揀一條或者半條,價錢相差四十蚊左右,唔係鰻魚控或者唔洗share揀半條都夠講左個飯先,半條鰻魚份量足料,碗飯好大碗,男仔都夠食,仲有漬物同野菜配搭,饅魚汁亦足夠,食落個飯係juicy既

2020-03-30 1311 瀏覽
🔎滿腹食堂 (大埔) 💛 #黃店系列📍大埔安慈路4號昌運中心地下83-84號舖-💛11/11罷工,12/11收入捐星火,文宣🔹炸餃子拉麵 $43 凍飲+$3今次㨂左地獄湯中辣 有4件炸餃夠脆夠熱 仲有流心蛋1隻拉麵係好似韓國麵果種 不過有咁多款餸同湯底 頹食下都幾好每份仲可以以$4加特價手卷一件除左店內文宣 店外仲有多款抗爭貼紙✋🏻☝🏻
🔎滿腹食堂 (大埔) 💛 #黃店系列

拉麵係好似韓國麵果種 不過有咁多款餸同湯底 頹食下都幾好

每份仲可以以$4加特價手卷一件
除左店內文宣 店外仲有多款抗爭貼紙✋🏻☝🏻
2020-03-08 967 瀏覽
次次前一日話聽日一定要出去食lunch, 唔係瞓到好晏就係搞呢搞路搞到下午茶時間到🤧好彩呢到既下午茶都幾飽肚, 仲平過午餐少少🤏🏻對比午餐menu, 除左價錢之外款式同係呢啲, 不過午餐張紙有魚生飯🐟除左手卷壽司之外仲有刺身, 明明影低左但係電話變咗做兩張一模一樣既相, 係咪靈異事件👽<慢煮牛舌拉麵>湯底係地獄少辣, 食得辣既媽媽話完全唔辣💁🏻‍♀️牛舌係慢煮既冇煎/燒咁香, 而且有一兩舊好韌(咬唔開個隻🙈)<炭燒黑豚叉燒拉麵>豬骨湯底正常, 唔算太重味精味😉黑豚叉燒既味道好似淡味版中式叉燒咁, 唔係唔好食, 只係冇expect係咁啫😂👇🏻兩碗都有既溏心蛋, 蛋味唔夠香, 蛋黃好腍(唔知點形容, 唔係正常既腍)🥚拉麵好食喎~ 麵味香之外, 咬落煙韌, 拍得住韓國公仔麵既口感🍜<三色刺身>自選三款揀左油甘魚x2 劍魚腩x2 甘海老x2 刺身夠凍, 油甘魚正常發揮好味道😋劍魚腩冇咩魚油香, 不過個人鍾意劍魚腩, 比我再揀十次都會揀佢😗甘海老唔算大隻, 有膏, 肉質彈牙好甜🤤------------------------------整體黎講,
好彩呢到既下午茶都幾飽肚, 仲平過午餐少少🤏🏻

慢煮牛舌拉麵

<慢煮牛舌拉麵>

炭燒黑豚叉燒拉麵

<炭燒黑豚叉燒拉麵>
👇🏻

三色刺身

<三色刺身>

整體黎講, 拉麵本人好食 (今次叫既餸都麻麻地), 以份量同價錢黎講算抵食, 如果真係再去食可能會保守啲叫下牛肉/雞翼😅刺身性價比都算係咁, 呢個價呢個質素都ok啦😉

下午茶
炭燒黑豚叉燒拉麵
三色刺身
呢間店位於大埔市中心附近,位置方便,附近仲可以泊車🚗·今次中午嚟食,人唔算多,平時晚市經過見到都要排一排隊等位😳,一入門口已經見到唔少文宣放咗係手銀檯位置,店家提供拉麵、烏冬、飯類、沙律🥗、小食、壽司🍣、刺身、卷物、手卷等等,中午時段嘅套餐都幾抵咖🤪!!————————————————三文魚腩刺身 $53一客有6小片,都幾厚身,帶鮮味·鰻魚卷 $23/條忘了拍攝😂,一客有5-6小舊·天婦羅🍤蝦反卷 $43一客有4大舊,包住3隻炸蝦🍤,好香脆,新鮮炸起😛,面上澈上芝麻,食落更香口·壽司🍣方面都唔差,正常水準👍🏻甜蛋壽司 $16/客、三文魚壽司 $18/客、鮮帶子壽司 $33/客;滿腹沙律🥗 $43/客·推薦指數:★ ★ ★ ★ ☆
呢間店位於大埔市中心附近,位置方便,附近仲可以泊車🚗
————————————————
三文魚腩刺身 $53
一客有6小片,都幾厚身,帶鮮味
鰻魚卷 $23/條
忘了拍攝😂,一客有5-6小舊
天婦羅🍤蝦反卷 $43
壽司🍣方面都唔差,正常水準👍🏻
推薦指數:
★ ★ ★ ★ ☆