餐廳: 傷心酸辣粉 (桂林街)
資訊:

2024-05-26 0 瀏覽
傷心酸辣粉唔係剩得酸辣粉🤣🤣🤣🤣我都係想入去食酸辣粉,但係俾佢好優惠嘅燉湯午市套餐吸引!今日叫咗三個餐,都係有湯,有蒸飯,有個餸,梅菜扣肉係最好食,啲梅菜絕對可以送兩碗飯!今日叫咗紅燒肉,梅菜扣肉,鹽焗手撕雞,紅燒肉有少少辣,有啲唔知咩配菜一齊,有啲咬口,我都鍾意食,梅菜扣肉真係好耐冇食,超級送飯,不過扣肉切得好薄好薄~手撕雞不過不失,下面啲青瓜冇咩咩!羊肚滾湯入邊有五粒羊肚菌BB,都叫做OK啦,我飲花膠豬肚湯,有豬肚冇花膠,但係味道都OK,整體$48一個餐係好抵,呢間嘢返放工都經過附近,但次次入去都係食酸辣粉,呢個燉湯套餐下午茶仲要賣$39🤑🤑🤑
傷心酸辣粉唔係剩得酸辣粉🤣🤣🤣🤣
我都係想入去食酸辣粉,但係俾佢好優惠嘅燉湯午市套餐吸引!
,不過扣肉切得好薄好薄~手撕雞不過不失,下面啲青瓜冇咩
咩!
$48午市燉湯套餐
2024-05-22
$48午市燉湯套餐
在香港開業多年多間分店覆蓋多區.味道多年來都保持水準除咗酸辣粉之外原來仲有任食雞煲/烤魚放題雪櫃內嘅樽裝同包裝飲品無限量供應單係雞煲 同 烤魚都有多款口味選擇✨胡椒豬肚雞煲湯底滲出香濃胡椒味加入大量雞件同豬肚足料又大鍋+$30 追加卜卜花甲無諗過咁多隻.味道鮮甜凍櫃仲擺放不同款式配料再加埋薯粉入湯底煙煙韌韌超好味$138/位 免加一 仲任飲任食店員仲送上 「傷心香脆魚皮」當薯片食 或者 加入湯底 都好正抵食又滿足.性價比高

在香港開業多年多間分店

凍櫃仲擺放不同款式配料

再加埋薯粉入湯底

煙煙韌韌超好味

$138/位 免加一 仲任飲任食

店員仲送上 「傷心香脆魚皮」
當薯片食 或者 加入湯底 都好正
抵食又滿足.性價比高

2024-04-28
2024-01-23 213 瀏覽
今日嚟到呢間店,我揀咗酸辣粉,加上啲酥香脆豬腩肉同埋一杯冷泡茶。先講講酸辣粉,啲麵條真係無話咁彈牙😋,辣得嚟又唔會過火,一啖嘴都覺得興奮,夠曬酸夠曬辣,個汁又不會太稀,拌得每條麵都有料到。講到啲酥香脆豬腩肉,叫我點可以唔提呢個脆到出奇嘅皮同埋肉嘅香滑?!食落呢啲脆皮豬仔真係滿足到我哋本地人對炸物嘅一切幻想。到最後呢,再飲杯白桃烏龍冷泡茶,個涼快後勁真係幫到手,將啲辣勁沖沖淡。🍑🍃總括嚟講,呢度食物真係得意得滯,街頭巷尾嘅平凡風味,都可以咁有驚喜,絕對值得再嚟幾轉!👍

2024-01-23 136 瀏覽
喂,大家好!最近去嗌咗一家店嘅嘢食,俾我正啦!首先叫咗份地獄雞翼,🌶️火辣辣嗰種辣勁掂呀!雞翼脹卜卜,酥脆得黎又保持到肉汁,真係唔食會後悔個種。每啖咀都有種嚟緊過癮嘅感覺,一試難忘!跟住,再試吓佢哋個「口水雞」。即刻話你知,呢啲雞肉滑嫩,皮啖啖肉,冚唪唥都係紮紮實實嘅嘢!雖然肉味唔算突出,但個醬汁配得啱啱好,微酸微辣,正喎!再嚟個「鹽焗手撕雞」,🤤食落麻油香四溢,肉質鬆軟,唔使好大力都可以撕開嚟食。搭配青瓜,清新解膩,簡直係喜出望外嘅發現。最後啲「一口紫薯」,冧爆!外皮香脆,一扭開個口,內裡嘅黃薯軟綿甜滋滋,感覺就好似頭先辣辣哋嘅舌頭得到咗啲慰藉咁。成晚食嘅感覺,就係過癮、滿足,又唔會銀包大失血。食完真係開心到跳起,快d試下啦,啱食又唔難揾,仲等咩!💥

經外賣平台深水埗傷心酸辣粉兩碗泡椒米線+3個小食 由10:20分成功落單至11:20餐廳先出到餐 其中送餐時間更改超過兩次 外賣員亦更換過一次 呢一個鐘頭內打過去深水埗傷心酸辣粉個電話超過30次 冇人聽 各位要嗌外賣真係慎重選擇 個人意見就唔建議再嗌外賣 就係咁

2023-11-20
60 分鐘 (外賣送餐)
2023-10-12 309 瀏覽
-利申: 首先我勁鍾意食酸辣粉,其實呢間店得一間嘅時候我已經幫襯過,我好鍾意酸辣粉又酸又辣嘅感覺,不過今次食其他嘢:重慶香辣烤魚 $249 一條A-D 火鍋配料 (花枝丸、豬紅、土豆片、薯粉)呢個份量其實三個人食都得,魚皮位置加少少魚腩邊的位置最嫩,配合咗好多配料,例如豆卜、金菇、加辣椒調味,配料方面質素一般 (花枝丸、豬紅、土豆片全部都好普通),但呢度調味方面尚算出色,拯救咗配料質素上的不足,都好食,因為我本身好鍾意食川菜麻辣。薯粉方面,反而幾出色,鍾意佢Q彈有口感,配合麻辣湯底非常惹味。整體水準中等,但因為我好鍾意食薯粉,所以下次都會光顧!服務就真係幾差,叫咗加湯都冇反應,個湯底就嚟燒焦,姨姨顧住執枱做其他嘢!

重慶香辣烤魚 $249 一條
A-D 火鍋配料 (花枝丸、豬紅、土豆片、薯粉)

整體水準中等,但因為我好鍾意食薯粉,所以下次都會光顧!

烤魚
烤魚
2023-06-18 444 瀏覽
禮拜六約埋fd去食飯,有張台上台客啱走,我哋就已經坐低,結果個服務員即刻用好差嘅語氣同我哋講:’小姐,你哋坐低左我點做嘢啊,張台都未抹!‘ 跟住我就話唔好意思啊,咁我哋坐另一張台,個服務員仲要翻白眼,係另一張台坐低之後完全冇人拎菜單俾我哋,有個服務員冇嘢做行左幾次都冇話拎菜單俾我哋!其實周圍都有嘢食,去得傷心酸辣粉,都係因為d嘢味道唔差,之前都經常去食嘢,但係今次嘅服務真係非常差!體驗感非常差!以後唔會再去食!
體驗感非常差!以後唔會再去食!
2023-06-17
宵夜
2022-10-04 616 瀏覽
口水雞真係好好食,開11點半,11點10就有得拎外賣,十分方便!而且用open rice 落單係平過去現場買架!都相差成十幾蚊!又可以用埋消費卷!真係唔錯呀!絕對推薦俾大家!
外賣自取
2022-09-22 910 瀏覽
唔好睇餐廳門面平平無奇,睇下個menu 就知道好多野食❕❕小食/ 小菜類都各佔3頁,就連湯粉配料有30幾款可以揀📔食唔到辣嘅朋友都可以食架,因為酸辣粉可以揀辣度,仲有唔酸唔辣嘅湯粉揀架😋♥️∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴❥ 酥香豬腩套餐 $68無論凍食定熱食,豬腩依然保持酥脆嘅口感! 配上馳名彈牙酸辣薯粉,又酸又辣又脆,口感好豐富。套餐仲包埋一杯茶飲,當中嘅白桃烏龍茶,白桃香氣十足、唔澀,每啖都真係齒夾留香☺️有機會真係要試下呀👍🏻❥ 豬骨湯粉 配豬紅+肥牛 $49豬骨湯底都幾濃,麵底係彈牙嘅薯粉。配料揀咗豬紅 & 肥牛,份量都多❕豬紅唔腥、質地順滑唔易散開。肥牛都幾大塊唔韌。唔食得辣嘅朋友可以一試😆❥ 口水雞(上例) $48雞皮爽滑,冇肥膏,雞肉肉質嫩滑,配埋香辣口水汁,惹味惹味🤤❥ 蒜泥白肉 $42有冇人一樣都好鍾意食蒜架❔滿滿嘅蒜泥鋪滿晒表面,多到差啲睇唔到啲白肉😆啖啖蒜香加埋爽口五花肉,食唔停呀😋❥ 紅油蒜蓉青瓜$27冇錯❕又有蒜❕嘻🤭青瓜翠綠爽脆,冇苦澀味,辣得嚟好fresh🤓❥ 椰汁涼粉冰 $12椰汁味香濃,涼粉siz

❥ 酥香豬腩套餐 $68

❥ 豬骨湯粉 配豬紅+肥牛 $49

❥ 口水雞(上例) $48
雞皮爽滑,冇肥膏,雞肉肉質嫩滑,配埋香辣口水汁,惹味惹味🤤

❥ 蒜泥白肉 $42
啖啖蒜香加埋爽口五花肉,食唔停呀😋

❥ 紅油蒜蓉青瓜$27

❥ 椰汁涼粉冰 $12
椰汁味香濃,涼粉size 啱啱好,用粗管飲筒吸到,涼粉味道甘甘地,整體唔甜😌

• 酥香脆豬腩套餐
  • 蒜泥白肉
今日約左家姐去深水埗買裝飾,帶埋姨甥睇玩具,順便去食酸辣粉。屋企人入面都系得家姐先會陪我食傷心酸辣粉,之前同家姐食開銅鑼灣果間分店。今次就try try 唔同分店,會唔會有唔同feel⋯ ⦁酥香脆豬腩餐 $68家姐見到果脆豬腩好吸引,就嗌左一個set。有齊超脆既豬腩、自選辣度既酸辣粉,仲有一杯白桃烏龍冷泡茶,非常貼心。脆豬腩超級香脆,外皮酥脆,肉質柔軟,一口咬落去肉汁瞬間湧出。餐廳仲配埋甜酸醬,減低油膩感。如果唔食薯粉,可以揀米線,湯底系我最鍾意既酸辣酸辣既味道。 ⦁皇牌特盛飯 $32入面有雞扒,腸仔,芝士豆腐, 款式多樣。醬汁揀咗薑蓉,比我想像中多勁多既薑蓉🤣。跟餐加$10,有個小食同紙包飲品。我地揀左炸花枝丸同蘋果綠茶。岩晒小朋友食。 ⦁秘製蔥油雞飯 $32勁多蔥油聞落好香,雞肉嫩滑,仲要好少骨。都系加左炸三鮮水餃做小食脆卜卜又keep到肉汁,最後揀左烏龍茶解解膩。 ⦁重慶炸醬涼麵 $36可以選擇辣度,小朋友想試,我就揀左唔辣。夏天係街行到身水身汗,入到黎嘆住冷氣,再食碗涼麵,簡直透心涼! 最後單點幾款例牌小食,包括麻辣肥腸$38、貢菜皮蛋$30、麻辣牛脷$38等。

⦁酥香脆豬腩餐 $68

⦁皇牌特盛飯 $32

⦁秘製蔥油雞飯 $32

⦁重慶炸醬涼麵 $36

最後單點幾款例牌小食,包括麻辣肥腸$38、貢菜皮蛋$30、麻辣牛脷$38等。麻辣肥腸冇豬羶味,肥瘦平均,口感煙韌。貢菜皮蛋用左黃金皮蛋,皮好似啫喱咁軟滑,蛋黃係仲有少少流心。麻辣牛脷入口嫩滑一D都唔韌唔乾柴。

我諗下次行開附近都應該會食,因為搵到間好食又味道正宗既酸辣粉好難。好彩尼間滿足到我同家姐,完全係鐵粉!🥰

涼麵
麻辣肥腸
麻辣牛脷
  • 酥香脆豬腩餐
2022-09-09 534 瀏覽
好耐無食過傷心酸辣粉想念佢的味道🤣見最近新推出左酥香脆豬腩幾特別,所以約埋朋友仔黎試試除左酸辣粉外,仲有雞煲烤魚放題食物選擇都好多!!—-✄———-✄———-✄———-✄———-✄—-✾ 酥香脆豬腩套餐 $68酥香脆豬腩|傷心酸酸粉|白桃烏龍冷泡茶豬腩香口脆身,特別係皮好酥脆🤩一啲都唔油膩,炸得乾身食既時侯咔嚓咔嚓,肥瘦適中層次分明🐷酸辣薯粉晶瑩剔透,口感煙韌配料都好豐富,味道酸酸辣辣好開胃而冷泡茶清新解膩👍🏻✾ 皇牌口水雞套餐 (午市)$56皇牌口水雞|傷心酸辣粉|椰汁涼粉冰加$12口水雞肉質嫩滑,配料花生香口醬汁麻麻辣辣,十分惹味!椰汁涼粉冰涼粉滑溜,份量都唔少飲完透心涼,而且解辣🌶✾ 蒜泥白肉 (跟餐)$35表面鋪上大量蒜泥,覆蓋曬腩肉片最鐘意用腩片包捲住蒜泥一口食重口味但相當滋味🤣✾ 香酥軟骨 (跟餐)$32炸得香脆,有咬口細細粒,不知不覺就食曬🫢✾ 紅油蒜泥青瓜 $27辣得黎之餘又食到青瓜清爽青瓜新鮮爽口🥒✾ 酸辣土豆絲 $27土豆絲爽脆,口感十足酸辣可口,味道偏酸左少少
好耐無食過傷心酸辣粉
想念佢的味道🤣
見最近新推出左酥香脆豬腩
幾特別,所以約埋朋友仔黎試試
除左酸辣粉外,仲有雞煲烤魚放題
食物選擇都好多!!

—-✄———-✄———-✄———-✄———-✄—-

✾ 酥香脆豬腩套餐 $68
酥香脆豬腩|傷心酸酸粉|白桃烏龍冷泡茶
豬腩香口脆身,特別係皮好酥脆🤩
一啲都唔油膩,炸得乾身
食既時侯咔嚓咔嚓,肥瘦適中層次分明🐷
酸辣薯粉晶瑩剔透,口感煙韌
配料都好豐富,味道酸酸辣辣好開胃
而冷泡茶清新解膩👍🏻

✾ 皇牌口水雞套餐 (午市)$56
皇牌口水雞|傷心酸辣粉|椰汁涼粉冰加$12
口水雞肉質嫩滑,配料花生香口
醬汁麻麻辣辣,十分惹味!
椰汁涼粉冰涼粉滑溜,份量都唔少
飲完透心涼,而且解辣🌶

✾ 蒜泥白肉 (跟餐)$35
表面鋪上大量蒜泥,覆蓋曬腩肉片
最鐘意用腩片包捲住蒜泥一口食
重口味但相當滋味🤣

✾ 香酥軟骨 (跟餐)$32
炸得香脆,有咬口
細細粒,不知不覺就食曬🫢

✾ 紅油蒜泥青瓜 $27
辣得黎之餘又食到青瓜清爽
青瓜新鮮爽口🥒

✾ 酸辣土豆絲 $27
土豆絲爽脆,口感十足
酸辣可口,味道偏酸左少少

2022-09-03 366 瀏覽
週末同朋友去黃金商場買野 順便去玩具街買燈籠🏮預備中秋🥮 出發之前決定填飽個肚仔先 就決定食間惹味的酸辣粉😆除左平時的menu外 見到有個特選的酥香脆豬腩套餐 仲包埋酸辣粉和冷泡茶 $68 幾抵食😄 脆豬腩係即叫即整 所以要俾少少時間 入口果然酥脆 點埋甜酸醬就最開胃 🤭另外點左一個口水雞套餐 雞髀部分嫩滑入味 配埋酸辣粉的彈牙口感 😆酸辣粉選左BB辣 咁樣就唔怕搶過左口水雞的味道😌豉椒花甲 花甲分量十分多😝誠意十足 入口冇沙石 食到最尾都仲有得食 建議至少2-3人分享🤣跟餐可以加配小食一款 點左紅油蒜泥青瓜和黃金花枝丸 青瓜清爽 作為開胃小菜不錯 而花枝丸熱辣辣上枱 $20 六粒性價比甚高最後點左兩杯冷泡茶解渴 茶香味足 達到消濟解渴效果👍🏻

最後點左兩杯冷泡茶解渴 茶香味足 達到消濟解渴效果👍🏻
2022-09-03
  • 酸辣粉
深水埗重慶酸辣粉又食辣嘢過下口癮|酥香脆豬腩套餐|▫️酸辣粉 (小辣)🌶配料有肉醬、蔥花、菜莆及花生但碎肉可以再多啲薯粉口感滑溜,彈牙煙韌酸辣度都剛剛好食到大汗疊細汗 ▫️酥香脆豬腩 (香辣粉)酥香脆豬腩咬落脆卜卜炸到好酥脆,有白芝麻香味肥瘦均勻,豬油香係口中爆發香辣粉好特別,不只有單調嘅辣味有微微甜味更滋味推介~ ▫️白桃烏龍冷泡茶好香嘅白桃味冷泡茶好解膩甜道剛好 ▫️重慶炸醬涼麵 (小辣)涼麵好爽口配上肉醬、花生、青瓜絲醬香味濃帶麻辣食落滿口紅油香 ▫️蒜泥白肉🧄超多蒜蓉泥,蒜味好濃郁白肉厚度適中薄薄地一塊,口感爽口
深水埗重慶酸辣粉
又食辣嘢過下口癮

|酥香脆豬腩套餐|
▫️酸辣粉 (小辣)🌶
配料有肉醬、蔥花、菜莆及花生
但碎肉可以再多啲
薯粉口感滑溜,彈牙煙韌
酸辣度都剛剛好
食到大汗疊細汗

酸辣粉 (小辣)

酥香脆豬腩 (香辣粉)

▫️酥香脆豬腩 (香辣粉)
酥香脆豬腩咬落脆卜卜
炸到好酥脆,有白芝麻香味
肥瘦均勻,豬油香係口中爆發
香辣粉好特別,不只有單調嘅辣味
有微微甜味更滋味
推介~

白桃烏龍冷泡茶

▫️白桃烏龍冷泡茶
好香嘅白桃味
冷泡茶好解膩
甜道剛好

重慶炸醬涼麵 (小辣)

▫️重慶炸醬涼麵 (小辣)
涼麵好爽口
配上肉醬、花生、青瓜絲
醬香味濃帶麻辣
食落滿口紅油香

蒜泥白肉

▫️蒜泥白肉🧄
超多蒜蓉泥,蒜味好濃郁
白肉厚度適中
薄薄地一塊,口感爽口
2022-08-27
酥香脆豬腩套餐
酸辣粉 (小辣)
白桃烏龍冷泡茶
重慶炸醬涼麵 (小辣)
蒜泥白肉
  • 重慶炸醬涼麵
傷心酸辣粉🌶️+酥香脆豬腩(甜酸醬)$68 套餐 連白桃烏龍冷泡茶呢間餐廳已經係開咗好耐😎但係個味道同以前一樣不變🤪都係嗰種食落其實唔係好傷心嘅酸辣粉😍叫咗BB辣🌶️所以唔算非常辣☺️但係有好多榨菜同埋肉醬做陪襯😇今次仲試咗佢個新菜式🥰脆豬腩其實係炸咗嘅燒腩仔🤪咁真係一咬爆曬啲豬油😏超級邪惡🤩但係好好食😜套餐仲附送特別飲品個冷泡茶😝都有好香嘅白桃同埋茶香手撕雞冷麵🐔$56 連飲品估唔到個份量係咁大份😜啲雞都幾滑🤩而且佢加咗好多蔥😍同埋炒得非常香嘅花生🤪所以咬落超級有口感😎啲面都爽口彈牙夫妻肺片🎎$45實際上其實唔知係咩嚟😗😗估計係牛嘅內臟🤪但係都加埋佢秘製辣椒😛所以非常惹味口感都唔錯紅油黑木耳$27可能木耳特別吸辣嘅香味😛所以真係覺得好辣🔥但係正正就係呢一種嘅辣到所以先食極唔聽😜同埋佢啲汁可以撈埋上面個冷麵😍就更加惹味

手撕雞冷麵🐔$56 連飲品

夫妻肺片🎎$45

紅油黑木耳$27
2022-08-12 186 瀏覽
每當中學考完試,我同朋友都好鍾意去傷心酸辣粉,叫碗酸辣粉坐低一路食一路傾計,算係我哋嘅童年回憶。最近經過深水埗,見到桂林街有分店,所以入咗去試新嘢同埋懷舊一下。🔺酥香脆豬腩套餐 $68▪️套餐包括酥香脆豬腩、酸辣粉、白桃烏龍茶。豬腩炸得又香又脆,肉質唔韌易咬開,沾上甜酸醬開胃唔單調,點綴脆卜卜嘅豬腩肉。▪️至於酸辣粉叫咗BB辣,薯粉煙煙韌韌,朔晒湯底非常入味。▪️食完飲杯清香清新嘅冷泡白桃烏龍茶,解膩解渴,而且茶味濃,有淡淡嘅白桃味。🔺精選二人餐 $143▪️ 小食選項A B C D各揀一款,轉配重慶炸醬涼麵(+$6)▪️A 蒜泥白肉 多蒜泥,加埋紅油浸住豬腩肉,每一啖入口都有齊3樣就非常好食。賣相睇落好多紅油,但其實唔算好辣,反而突出翻整個口感,香口啲。▪️B香酥軟骨 雞軟骨炸得香脆,加埋酸辣醬一流,會想一口接一口,不知不覺清晒成碟。▪️C酸辣土豆絲 土豆絲切得幼細,香辣開胃。▪️D黃金花枝丸 花枝丸彈牙爽口,肉質打得幼嫩,實而無散開,炸前功夫做足,我朋友好鍾意食。▪️奶茶涼粉冰 $20 偏奶多茶底香濃,有涼粉可以食下,無咁

🔺酥香脆豬腩套餐 $68
▪️套餐包括酥香脆豬腩、酸辣粉、白桃烏龍茶。
▪️至於酸辣粉叫咗BB辣,薯粉煙煙韌韌,朔晒湯底非常入味。

🔺精選二人餐 $143
▪️A 蒜泥白肉

▪️B香酥軟骨

▪️C酸辣土豆絲
土豆絲切得幼細,香辣開胃。

▪️D黃金花枝丸

▪️奶茶涼粉冰 $20
偏奶多茶底香濃,有涼粉可以食下,無咁熱氣,又消暑解渴。👍🏻
2022-08-08