餐廳: The Point - Pizza & Pasta (The ONE)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
1K
2024-06-01 102 瀏覽
平日放工同埋友行完The One,順利便係裡面搵食,係4樓個層比我見到佢,之前在荃灣都食過感覺唔錯,望到個餐牌有個Weekday Dinner Set,包2個Starters + 1 Pizza + 1Pastas/Risottos/Mains,係附近食都差不多,加埋朋友喜歡這邊嘅Pizza,用意大利”00”麵粉製作,加埋發酵超過半數人小時嘅麵糰,再快速烤焗,入口份外鬆脆煙韌嘅感覺。Starters 就點了一個是日餐湯南瓜湯,入口南瓜味道濃郁香滑,湯中還放了香脆法包粒。另一個牛油果沙律亦十分清新,大大件牛油果🥑放在清新沙律菜上,加埋個醋汁夠醒胃。而這個餐嘅重點Pizza 就選了意大利香腸里哥特芝士披薩,內有最愛嘅味濃意大利香腸、菠菜、香濃嘅里哥特芝士、有口感嘅羊奶芝士碎同大量醒胃番茄醬,在鬆脆煙韌嘅pizza 上,真係讓人感到滿足!另一個配搭就要了帶點Fission 嘅冬陰功海鮮意大利飯,以泰式冬陰功湯底煮意大利飯,意大利飯吸收了冬陰功湯底味度外,上面配以藍青口、鮮味大蜆、彈牙虎蝦、煙韌魷魚等海鮮都同樣被個陣味道包圍起來,味道十分配合!另外加了份水牛城雞翼,雞翼外面炸得香口之餘,外面還

另外加了份水牛城雞翼,雞翼外面炸得香口之餘,外面還沾滿了香濃刺激嘅水牛城汁,入口外脆內軟之餘仲十分入味!

最後加埋個甜品朱古力🍫布朗尼,在熱熱鐵板上放了件朱古力味超濃嘅布朗尼外,上面還有個香滑雲呢拿雪糕球,旁邊還有蕉糖香蕉🍌片,樣樣都係心水之選擇!

《The Point - Pizza & Pasta - 尖沙咀》收工約左Pu仔媽媽去尖沙咀食好西,今日我哋唔食日本嘢食pizza,喺尖沙咀嚟講,價錢都幾划算,晚市二人餐都係$398起😉包咗兩款前菜同埋兩款主食,仲可以以半價優惠加購非酒精嘅杯裝飲品同埋以優惠價加購小食及甜品,兩個人食到好飽好飽呀💁🏻‍♀️前菜 凱撒沙律其實前菜方面有餐湯同沙律可以選擇,想食好啲可以加$28換購龍蝦湯,我同Pu媽都諗住清清地食個沙律開吓胃先,醬汁都係一般嘅凱撒沙律醬,上面有大量煙肉碎,蔬菜得幾爽脆💁🏻‍♀️煙三文魚溫泉蛋pizza溫泉蛋一般都係喺意粉上面見到多啲,配搭pizza就真係好少見,我哋個位可以睇住職員喺個火爐前烤焗個pizza,睇住佢由搓粉到整起都幾精彩🤓味道方面,pizza嘅質地算係比較煙靭嘅嗰種厚批,三文魚鹹鹹地,再加上上面嘅三文魚籽,鹹鮮味十足,而溫泉蛋就正正可以中和返嗰種鹹香味道,味道特別,記住趁熱食喎💁🏻‍♀️四色芝士焗通心粉好經典嘅菜式Mac & cheese,喜歡食濃郁嘅芝士口味嘅一定喜歡😍食得到有藍芝士、Mozzarella  cheese、車打芝士等等通心粉係屬於大大粒果隻,每粒粉入

💁🏻‍♀️前菜 凱撒沙律

💁🏻‍♀️煙三文魚溫泉蛋pizza

💁🏻‍♀️四色芝士焗通心粉

好經典嘅菜式Mac & cheese,喜歡食濃郁嘅芝士口味嘅一定喜歡😍食得到有藍芝士、Mozzarella  cheese、車打芝士等等通心粉係屬於大大粒果隻,每粒粉入面都有大量芝士醬,好濃郁好入味☺️芝士控實喜歡

💁🏻‍♀️水牛城雞翼 +$58

口味微微辣的,包住脆脆既炸雞翼,想再濃味啲的話可以點埋個藍芝士醬,咸香味十足,仲可以用個醬黎點西芹添😉

💁🏻‍♀️朱古力布朗尼 +$58

甜品方面,我地兩個人揀左chocolate brownie share,鐵板上既brownie 暖暖地,上面再放上冰凍既雪糕🍦口感冰火交融☺️底下仲有脆脆既焦糖香蕉片,整體黎講甜左少少,但味道不錯

💁🏻‍♀️Fruit Punch 以半價$29換購
Pu媽叫左好classic 既fruit punch,睇落個顏色好靚,仲有好多雜果添,應該係幾fruity既感覺,打卡一流

💁🏻‍♀️Strawberry Ice Cream Float 以半價$29換購
而我見到呢一杯好似新地嘅東西,第一眼就好想試啦,好似日式嘅雪糕新地咁,下面係士多啤梨梳打再加一個雲呢拿雪糕球,出奇地呢杯飲品唔甜,冇乜糖漿嘅感覺但係好清新,用佢嘅雲呢拿雪糕溝勻當成cream好滑溜🫶🏻係我鍾意嘅嘢
2024-05-20
🐾The Point 尖沙咀今次同朋友行開THEONE,見到餐廳做緊好抵食既dinner set😍 而且餐廳環境頗大,座位之間有一段距離,同朋友傾偈夠私隱度,非常推薦~✨凱撒沙律凱撒沙律份量慷慨,清脆生菜配上酸甜醬汁令人開胃✨煙三文魚溫泉蛋pizza煙三文魚微鹹,配上溫泉蛋的香甜蛋液,整體口感有層次,令人驚喜✨四色芝士焗通心粉會拉絲的超級濃厚芝士🧀控一定要點!上菜時夠晒熱,而且通心粉軟硬度適中,非常出色✨水牛城雞翼雞翼大隻厚肉,調味好夠味,甜甜辣辣味道令人回味✨朱古力布朗尼布朗尼蛋糕朱古力味超級濃厚,配上雲呢拿雪糕,一冷一熱口感交替,令人滿足~ 值得一提的是作為配菜的焦糖香蕉甜度適中令人驚喜✨Fruit Punch✨Strawberry Ice Cream Float兩杯飲品都好吸睛架😍頗為大杯,而且唔會太多冰甜度適中,自然果香味濃,消暑一流✨
🐾The Point 尖沙咀

✨凱撒沙律
凱撒沙律份量慷慨,清脆生菜配上酸甜醬汁令人開胃

✨煙三文魚溫泉蛋pizza

✨四色芝士焗通心粉

✨水牛城雞翼
雞翼大隻厚肉,調味好夠味,甜甜辣辣味道令人回味

✨朱古力布朗尼

✨Fruit Punch
✨Strawberry Ice Cream Float

呢間book mark 左好耐既pizza 西餐店終於黎食佢啦🤩Pizza 賣點係即叫即做,用火山石熹高溫烤焗,話會好鬆脆煙韌。店面綠色配上開放式扇門感覺好清新,令人好想入去坐坐🫢🔽 同朋友叫左個2人餐$398沙律餐湯各一🔽 沙律都足料差唔多有成半個牛油果餐湯係濃濃磨菇湯,有粒粒磨菇抵讚🔽 Pizza 叫左北京烤鴨披薩比起之前試過呢款口味既pizza, 呢間餐廳做既pizza 餅底厚度適中煙韌,而且冇咁重口味,多左啲翠肉瓜令到個pizza感覺清新健康左,味道天然啲冇咁多醬料味。🔽 牛尾肉醬麻花卷意大利麵因為自己好鍾意有煙韌既口感,所以想試試佢呢個麻花卷意大利麵。麵質煙韌,牛尾肉醬味道亦好天然,係有住家既味道。🔽 另外可加配小食 & 甜品 (各+$58🍴小食叫左個蜜糖芥茉炸雞翼呢個係成晚最邪惡味濃,芥茉漿酸酸好惹味,雞奕炸到好大隻鬆脆🤤甜甜叫左個🔽 Brownie 配焦糖香蕉雲呢拿雪糕呢個組合係冇得輸🥹熱辣辣brownie & 燒到焦糖面嘅熱辣辣香蕉,再配上涼浸浸雲呢拿雪糕。冰火交融,不得了🤩總結: 食物比想像味道天然,唔會太味重(隨左個炸小食)想要有啲邪惡又算比較天然住家味可以黎試試😉

🔽 同朋友叫左個2人餐$398
沙律餐湯各一

🔽 沙律都足料差唔多有成半個牛油果
餐湯係濃濃磨菇湯,有粒粒磨菇抵讚

🔽 Pizza 叫左北京烤鴨披薩

🔽 牛尾肉醬麻花卷意大利麵
麵質煙韌,牛尾肉醬味道亦好天然,係有住家既味道。

🔽 另外可加配小食 & 甜品 (各+$58
🍴小食叫左個蜜糖芥茉炸雞

甜甜叫左個
🔽 Brownie 配焦糖香蕉雲呢拿雪糕
呢個組合係冇得輸🥹
冰火交融,不得了🤩

總結:
2024-05-23 42 瀏覽
今日喺尖沙咀商場行到好攰見到有間連鎖嘅意粉店🍝 一直都好想試下一於入去先😆食肆位於4樓商埸中間位置,約有3-40個座位,空間充足,座位舒適。服務員有禮貌又有笑容。🍲午餐送是日餐湯及指定飲品🥤餐湯是蘑菇忌廉湯,蘑菇🍄味道香濃,湯內還有蘑菇粒🥩美國肉眼配牛肉燒汁伴田園沙律及薯條🍟三成熟食落冇咁韌,牛味更凸出👍🍕水牛城芝士9寸pizza🍕加咗胡椒味嘅蕃茄特別香口,薄底pizza食完吾會勁飽🧀里哥特菠菜芝士戒指云吞🧀細細粒一口過,加上蟹肉,味道豐富芝士控必試🙋🍫朱古力布朗尼🍫朱古力布朗尼質地硬中帶軟 好好嚼口,香蕉表面有層焦糖 燒到焦黃色更加香甜香脆😍凍冰冰嘅雲尼拿雪糕為整體增加濕潤度,同暖笠笠嘅布朗尼做到冰火兩重奏嘅效果

🍲午餐送是日餐湯及指定飲品🥤
餐湯是蘑菇忌廉湯,蘑菇🍄味道香濃,湯內還有蘑菇粒

🥩美國肉眼配牛肉燒汁伴田園沙律及薯條🍟
三成熟食落冇咁韌,牛味更凸出👍

🍕水牛城芝士9寸pizza🍕
加咗胡椒味嘅蕃茄特別香口,薄底pizza食完吾會勁飽

🧀里哥特菠菜芝士戒指云吞🧀
細細粒一口過,加上蟹肉,味道豐富芝士控必試🙋

🍫朱古力布朗尼🍫
為整體增加濕潤度,同暖笠笠嘅布朗尼做到冰火兩重奏嘅效果

2024-05-23 24 瀏覽
「THE POINT - Pizza & Pasta」時尚簡約西餐,走西式品味設計風格,半開放式廚房,接近零距離接觸,有格調又寫意,chill到不得了! 揸車嘅朋友就直接泊The One停車場,想泊街錶既就加連威老道或者加拿分道、厚福街附近。 🔥美國肉眼配牛肉燒汁伴田園沙律及薯條『 三成熟食落冇咁韌,牛味更凸出』🔥水牛城芝士9寸pizza『加咗胡椒味嘅蕃茄特別香口』🔥里哥特菠菜芝士戒指云吞『細細粒一口過,芝士控必試』🔥朱古力布朗尼『 Side dish 香蕉配脆焦糖一絶』 帶小朋友:👍👍食物質素:👍👍環境舒適:👍👍👍👍CP值...😋:👍👍 彩蛋:平日限定嘅扒餐+$38食指定5款pizza,以香港水平黎講算抵食。 The Point - Pizza & Pasta (The ONE) | 📍尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L409號舖🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

🔥水牛城芝士9寸pizza『加咗胡椒味嘅蕃茄特別香口』
🔥里哥特菠菜芝士戒指云吞『細細粒一口過,芝士控必試』
🔥朱古力布朗尼『 Side dish 香蕉配脆焦糖一絶』

帶小朋友:👍👍
食物質素:👍👍
環境舒適:👍👍👍👍
CP值...😋:👍👍

📍尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L409號舖
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
最近戲院暢旺,好戲一浪接一浪,大家嘅消費意欲都高咗,包括我啲朋友都多咗約出嚟食晚飯。尖沙咀睇完戲,去附近的 The ONE 搵好嘢食,經過 The Point 多外國人食,感覺環境幾 chill ,價錢又唔貴,一於坐低試吓!Weekday Dinner For Two平日有套餐,情侶拍拖都幾抵食,有Pizza又有意大利飯,仲可以upgrade小食、甜品添!最啱怕麻煩又唔想揀嘅朋友仔。是日餐湯、是日沙律清新健康,非常開胃。水牛城雞翼(4隻)水牛城雞翼呈金黃色,再沾上水牛城醬汁,厚嫩多汁,熱辣辣有油脂香,香味撲鼻。意大利香腸里哥特芝士披薩9"熱辣辣香噴噴的pizza,意大利香腸脆皮肉味濃,不咸不濁,甜美濕潤。配搭拉絲里哥特芝士有滴汁效果,口感油潤,熱騰騰充滿濃郁芝士香味。披薩邊微微焦香,比薩餅底充滿香草和番茄醬,菠菜、羊奶芝士碎添了不少芳香感覺,十分美妙!冬陰功海鮮意大利飯Fusion感覺的冬陰功海鮮意大利飯,冬陰功微辣惹味,海鮮豐富。巨型震撼的虎蝦,彈牙新鮮,配冬陰功醬料香氣。藍青口爽脆,掛滿濃郁忌廉汁,食得滿足!大蜆彈滑、魷魚黏黏濕濕的質感,混合意大利飯,感受到即煮的鮮,每口都溢出海

Weekday Dinner For Two
是日餐湯、是日沙律
清新健康,非常開胃。
水牛城雞翼(4隻)
意大利香腸里哥特芝士披薩9"
冬陰功海鮮意大利飯
Fusion感覺的冬陰功海鮮意大利飯,冬陰功微辣惹味,海鮮豐富。巨型震撼的虎蝦,彈牙新鮮,配冬陰功醬料香氣。藍青口爽脆,掛滿濃郁忌廉汁,食得滿足!大蜆彈滑、魷魚黏黏濕濕的質感,混合意大利飯,感受到即煮的鮮,每口都溢出海鮮味爆出來,爽爽的咸香。

朱古力布朗尼
最後獻上甜品,熱烘烘的鐵板上,放了朱古力布朗尼,濃郁朱古力香味令人食指大動。雲呢拿雪糕有瀑布爆漿的賣相,與雪糕一齊食,一凍一熱,冰火相擁,互相輝映,好值得一試,令人一食難忘。

• Brownie  in  a  Pan
  • 意大利香腸里哥特芝士披薩9"
  • 冬陰功海鮮意大利飯
2024-05-16 53 瀏覽
早前約左朋友食飯,咁啱撞上了母親節,所以餐廳只有母親節嘅套餐選擇,咁我哋都明白嘅,但真心選擇真係唔多😅不過我哋都揀到野食嘅。我哋叫左兩樣野食- 牛尾肉醬麻花卷意大利麵同一個Pizza(個名唔記得咗)😅 牛尾肉醬麻花卷意大利麵首先一上菜,我同朋友都呆左一呆,因為無諗過原來麻花卷意大利麵係咁嘅樣,好似銀針粉咁,而且話係牛尾肉醬,結果係得幾粒牛尾粒,數埋都唔夠10粒,完全都唔係肉醬😑不過睇落啲麻花卷意大利麵都係手功制咁,應該都算係特別啦,食落口都算煙靭嘅,但就無咩味,似食麵團仔咁,真心好失望😞Pizza真心唔係好記得個Pizza叫咩名啦,貌相都幾唔錯嘅,有好多材料係上面,但可惜餅皮唔夠脆,而且切得咁夠好,分黎食嘅時候pizza上面啲材料好易甩晒出晒,食得有點狼狽😖不過味道都不過不失的!

牛尾肉醬麻花卷意大利麵

牛尾肉醬麻花卷意大利麵

Pizza

2024-05-09 68 瀏覽
一行8人訂了The Point 慶祝生日不愉快經驗食物質素差,上枱唔熱,味道👎服務員態度差,切餅費,要收HKD200, 向職員反映,職員cool 回答,細節收費不會寫餐牌,你哋可以揀唔切,條氣不順,最终不切餅,走了。食物質素下降,態度差,就算唔收切🎂費,都不會再去🙅‍♀️
一行8人訂了The Point 慶祝生日
不愉快經驗
食物質素差,上枱唔熱,味道👎

食物質素下降,態度差,就算唔收切🎂費,都不會再去🙅‍♀️
2024-04-22 177 瀏覽
剛和朋友去湖南旅行, 吃了近一星期湖南菜, 真的有點不習慣, 朋友為了令我開心, 約我去意大利餐廳, 享受一個全西式晚餐.    The point  - Pizza & Pasta.  餐廳面積大,  燈光柔和,  座位闊, 整潔高尚.有巨型酒吧, 並設自置傳統石窯烤焗 Pizza, 侍應送上餐牌, 我們一起揀.龍蝦 Pizza 正做推廣,   以 Flaming  火焰  即場制作更具吸引力.套餐   $488/ for 2.  抵食,先奉送每人蘋果冰茶及檸檬茶.  解渴又開胃. 凱撒沙律:   真材實料有牛油果, 紅菜頭及羽衣甘藍, 有助護心補血, 營養價值高.龍蝦湯,  湯夠熱, 質感幼滑, 鮮甜黏口,  內含忌廉及龍蝦油, 味道濃郁 ! 湯入邊有龍蝦肉, 足料鮮味好飲. 火焰原隻焗釀龍蝦  Pizza  9",  夠霸氣.  Pizza  即叫即制, 上檯熱騰騰, 富炭燒香氣.     侍應替我們打火, 通知可以準備手機影相.   點火後, 火光紅紅, 來個視覺享受.   Enjoy ! 餅底採用意大利麵粉製作再用火山石窯,  入口少少煙韌而鬆脆, 美味好食. 加上芝士多,
餐廳面積大,  燈光柔和,  座位闊, 整潔高尚.
有巨型酒吧, 並設自置傳統石窯烤焗 Pizza,
侍應送上餐牌, 我們一起揀.
套餐   $488/ for 2.  抵食,
先奉送每人蘋果冰茶及檸檬茶.  解渴又開胃.
蘋果冰茶及檸檬茶
凱撒沙律
龍蝦湯
火焰原隻焗釀龍蝦 Pizza 9"
餅底採用意大利麵粉製作再用火山石窯,  入口少少煙韌而鬆脆, 美味好食. 加上芝士多, 做出拉絲效果.
 原隻焗釀龍蝦有很多肉, 釀配料足,  肉質爽甜彈牙,
龍蝦尾也藏有肉, 慢慢開心食.
巴馬臣黑松露薯條  ~  薯條夠熱夠香脆,  咸味適中,
巴馬臣黑松露薯條
不沾醬也很夠味, 黑松露醬另上, 方便大家分嚐.
冬陰功海鮮意大利飯,  賣相吾錯.  主角有 虎蝦, 大蜆, 藍青口, 魷魚.
冬陰功海鮮意大利飯
巨型虎蝦兩隻, 每人一隻, 肉質彈牙又爽甜.
意大利飯味道濃郁, 口感煙韌.  Yummy!
食物調味好, 口感多元化,  食得好滿足.
蘋果冰茶及檸檬茶
凱撒沙律
龍蝦湯
火焰原隻焗釀龍蝦 Pizza 9"
巴馬臣黑松露薯條
冬陰功海鮮意大利飯
星期2-3 經openrice訂座,下午時段得返一點同三點可以揀訂完之後打電話去餐廳問下可唔可以幫手更改為1:30接線生好好人地即刻幫手更改。星期日到達時,可能因為太大雨,整個尖沙咀及商場人流都比較少同朋友2人叫了2個set lunch,味道同份量都正正常常,個蘑菇湯仲幾好飲網上訂位時有文字提及用餐時間90分鐘,但我同朋友由1點半坐到4點幾中間侍應沒有明示暗示要我地夠鐘走人,而且仲不斷主動過黎加水係今時今日既餐廳黎講,主動加水同埋唔趕客走,都好值得一讚
訂完之後打電話去餐廳問下可唔可以幫手更改為1:30
接線生好好人地即刻幫手更改。
星期日到達時,可能因為太大雨,整個尖沙咀及商場人流都比較少
中間侍應沒有明示暗示要我地夠鐘走人,而且仲不斷主動過黎加水
係今時今日既餐廳黎講,主動加水同埋唔趕客走,都好值得一讚
2024-04-21
2024-04-19 127 瀏覽
星期二放工, 感覺天氣悶熱,  約了女友行商場涼涼冷氣, 再找地方 食晚餐.   The One Shopping Mall 時尚精品多,  合潮流.   晚餐時間到了,  揀了 The Point .餐廳設計好靚,  特別喜歡那兒的座位,  開放式門面,   輕鬆無拘束感.食物款式多,   有 Weekday dinner set ,   $398  兩位.    套餐有頭盤, 主食, 飲品. 再看另一張餐牌,  Lobster Set, 女友立即贊成落單,  $488/2 p.頭盤:  是日湯或沙律,  女友喜歡沙律,   開胃又 健康.    羽衣甘藍好翠綠, 還有牛油果,  及 紅菜頭, 開胃幫助消化.我的龍蝦湯也送來了, 有香濃嘅龍蝦味, 口感幼滑. 湯入邊加有龍蝦肉, 足料鮮味好飲. 套餐非酒精飲品有半價,   Mocktail,  我們點 了什果賓治, 果味香濃.鳳梨蘇打汁.  口感清新, 湖水綠色, 幾靚.主角:  火焰龍蝦  Pizza 九吋,  即叫即做,  熱辣辣,  侍應用木盆送上,  原隻龍蝦 在中央, 賣相至得加酒打火, 火焰龍蝦好出色,   我們拍照留念.
 $398  兩位.    套餐有頭盤, 主食, 飲品.
羽衣甘藍, 牛油果, 沙律
龍蝦湯
套餐非酒精飲品有半價,   Mocktail,
我們點 了什果賓治, 果味香濃.
鳳梨蘇打汁.  口感清新, 湖水綠色, 幾靚.

火焰龍蝦 Pizza 九吋
加酒打火, 火焰龍蝦好出色,   我們拍照留念.
火焰紅紅,  好靚,  中間只龍蝦最吸引.
 芝士又厚又夠多, 真系好食.
 Pizza 入口鬆脆, 料多.
龍蝦肉好鮮甜慢慢食. 龍蝦頭, 龍蝦尾, 都有肉.
主菜第二個四式芝士焗通粉, 焗通粉平時比較少食.
四式芝士焗通粉
焗通粉軟硬度適中,  芝士多又好味, 味道剛好, 唔會油膩. 口感甚豐富.
女友加點水牛雞翼,   伴有西芹配芝士醬.
熱辣辣送到.   雞翼炸得香脆,  醬汁濃郁,  酸辣味非常好食.  正
今晚好 enjoy 火焰 Pizza 及 Pasta,   店員服務態度殷勤, 餐廳選材有質素, 座位舒適, 會再來.
羽衣甘藍, 牛油果, 沙律
火焰龍蝦 Pizza 九吋
四式芝士焗通粉
  • 羽衣甘藍
  • 牛油果
  • 沙律
2024-03-15 372 瀏覽
相約朋友聚會,想揀一個沒有限時間的餐廳,看到評價不錯就選擇此餐廳。餐廳地點超級方便,環境優雅,座位舒適,食物質素亦很好,非常之美味,價錢亦非常合理。我們點了龍蝦二人餐,火焰龍蝦好有儀式感,喜歡拍片拍照的朋友一定會非常之喜歡。特別讚賞服務人員,全部都態度很好,非常有禮貌,看到我們為火焰龍蝦拍片,就主動提醒我們如果post 上社交平台打卡,可以贈送免費小食,贈送的水牛雞翼味道不錯,讚!
  • 龍蝦湯
  • Lobster pizza
  • 龍蝦芝士焗通粉
2024-02-07 553 瀏覽
晚餐menu有2人餐,有湯有主菜有甜品有飲品不過胃口細就散嗌叫左海龍王pizza同埋牛尾肉醬麻花卷意大利麵。意粉就正正常常冇咩特別,似淡口味既紅酒燴牛尾。海龍王Pizza就有細細粒既蜆肉同蝦仁,再加上肉眼都唔太睇到既魷魚。材料份量都多但似足冰鮮一大袋個d,冇咩味兩樣都埋單都要3百幾蚊,cp值就唔太高
晚餐menu有2人餐,有湯有主菜有甜品有飲品

意粉就正正常常冇咩特別,似淡口味既紅酒燴牛尾。

兩樣都埋單都要3百幾蚊,cp值就唔太高
2024-02-07
2024-02-03 565 瀏覽
The Point - Pizza & Pasta地址:尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L409號舖我最近經過The Point,終於有機會嚐到了他們的薄餅,果然讓我留下深刻印象!這次我們點了一個價值$398的二人餐,包括兩個沙拉或是日餐湯,還有一個披薩和一份主食,而且飲品還可以享受半價優惠。我們首先點了是日餐湯蘑菇湯。這道湯以味道濃郁,蘑菇十分足料,絕對是喜愛蘑菇的人的最佳選擇。而朋友加了$28要一份龍蝦湯。湯汁中的龍蝦味濃郁,十分鮮甜味道,是一道豪華且美味的開胃湯。接下來,我們還加$28選擇了冬陰功海鮮意大利飯。這道意大利飯有冬陰功湯的辛辣味道,大蝦和青口等海鮮料非常入味,絕對能滿足您對口味的追求。另外,我們還加$138點了一個原隻焗釀龍蝦披薩,這道披薩非常出色。它使用了整隻龍蝦,將龍蝦肉與其他配料和調味料混合作披薩食材,這道披薩有著濃郁的龍蝦風味,味道十分驚豔,感覺豪華!最後,我們點了兩款飲品。Mango Tango(原價$58)口感順滑,帶有芒果的豐富香氣,絕對是一款令人垂涎的飲品。另外,我們還品嚐了Mojito lycee(原價$78),這是一款融合了薄荷和荔枝風味的
The Point - Pizza & Pasta
地址:尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L409號舖

最後,我們點了兩款飲品。Mango Tango(原價$58)口感順滑,帶有芒果的豐富香氣,絕對是一款令人垂涎的飲品。另外,我們還品嚐了Mojito lycee(原價$78),這是一款融合了薄荷和荔枝風味的酒精飲品,味道清新,感覺清涼!