2024-05-21 65 瀏覽
今日同老婆仔女行完沙田新城市廣場,就諗住食個晚飯先返屋企。見丼吉就腳就入咗去。一坐低就叫咗碟前菜拼盤,有枝豆、凍豆腐同八爪魚芥辣秋葵。枝豆熱辣辣,鹹鹹地好醒胃;凍豆腐好滑好香,配埋木魚絲同日式醬汁,食到停唔到口;八爪魚爽口,秋葵配埋芥辣一齊食,好爽脆。成個前菜拼盤都新鮮,做宵夜一流。跟住個主菜吉列豬柳定食,有漬物、味噌湯同生果。漬物開胃,甜到漏;吉列豬柳炸到金黃色,肉質軟綿,一咬就散;豬扒金黃香脆,食落爽口唔會太膩;豬柳同豬扒配埋芝麻、豬扒汁同海鹽一齊食,口感豐富。炸大蝦炸到金黃色,啖啖肉,有層次;定食配埋椰菜絲同白飯,椰菜絲新鮮爽口,白飯軟綿,仲可以任食添;味噌湯鹹度適中;最後個生果西瓜,清甜解膩。成個吉列豬柳定食材料足料,口感正。丼吉坐位闊落,嘢食好食,口感豐富,我哋一家四口食得好滋味。

丼吉坐位闊落,嘢食好食,口感豐富,我哋一家四口食得好滋味。
2024-05-16 82 瀏覽
位於沙田新城市廣場一期七樓既日式吉列豬排專門店,今次是第二次去dinner,原來時間上都格左差不多兩年了。今次照舊order二人套餐,吉列豬扒,吉列豬柳,吉列大蝦味道沒有變,依然十分十分的好味啊😋👍!而今次更加特別感覺到服務態度十分好,笑容好又殷勤招代,所以系食得開心又滿足的。🙂最後我提醒大家,最好不要order“汽水”啊,因中途在沒有看餐牌下点了一罐Zero coke....埋單竟然收$38罐😲🙄🫣,連加一服務費即是$42,太貴太離譜吧!😵‍💫提示: 沙津菜同飯是可以免費添加的, 西瓜同玄米茶在飯後免費提供的!

提示: 沙津菜同飯是可以免費添加的,
西瓜同玄米茶在飯後免費提供的!
2024-05-15
2024-04-07 262 瀏覽
今日和老婆往新城市丼吉食午餐,我們點了特選吉列定食二人前,我們升級了凍咖啡和日式朱肉湯,特選吉列定食前菜有八爪魚芥辣毛茄,薯仔沙律和醋蕃茄,八爪魚芥辣毛茄辣度適中,八爪魚食落彈牙,毛茄爽口,薯仔沙律食落味道爽脆,醋番茄食落醒胃,主菜特選吉列盛合有宮崎牛肉,鹿兒島厚切豚肉,大蝦和廣島生蠔,特列特選盛合賣相吸引,宮崎牛肉炸得金黄,肉質香濃,鹿兒島厚切豚肉肉質食落爽脆有油花,大蝦食落新鮮彈牙,廣島生蠔食落鮮甜肥美,白飯飯粒軟綿,椰菜新鮮鮮甜,味噌湯咸度温度適中,凍咖啡飲落味道香濃,最後甜品是綠茶雪糕食落茶味香濃,紅荳甜度適中,餐廳座位舒適闊落,食物炸得香脆金黃而不油膩,我和老婆食了一餐好味日式午餐
前菜

特選吉列盛合

味噌湯

凍咖啡

綠茶雪糕

2024-04-04
2023-11-07 1095 瀏覽
特上吉列豬扒豬柳定食(二人前)$468吉列豬扒帶有油脂,脂肪分布並唔均匀,食到邊邊嘅肥膏位會好膩,但肉質較豬柳軟腍;炸粉係脆口嘅,不過好鬆散,一咬炸粉就同舊肉分離,而且未係好做到酥脆嘅感覺。每個套餐都包白飯、麵豉湯、漬物同生果;白飯同椰菜絲仲可以免費refill添。椰菜絲配上柚子汁或紫菜汁,食落好fresh,可以balance返食吉列豬嘅油膩感。〰️〰️〰️〰️〰餐廳主打食吉列,但我覺得吉列嘅質素未算好出色,炸粉粉漿偏厚,而且一咬就會皮肉分離,普普通通。店員嘅服務都好好,會主動問要唔要refill白飯或椰菜絲,雖然都好進取咁問我哋會唔會join會員,但會比足空間你諗同埋唔會死sell爛sell,唔join都唔會轟炸你😂特別一提係餐廳會收$9一位茶錢,係日式餐廳嚟講都比較少見,如果介意嘅話,就自己衡量下😅〰️〰️〰️〰️〰️食物: 3.5/5性價比: 3.5/5 環境: 4/5服務: 4.5/5Revisit: No〰️〰️〰️〰️〰️
特上吉列豬扒豬柳定食(二人前)$468
服務: 4.5/5
Revisit: No
〰️〰️〰️〰️〰️
2023-10-21 782 瀏覽
裡一家用的料還是不错的(沙田新城市廣場)今日送耳機返去保修,路過裡家TONKICHI🦐🥩定食🦐裡面還有汁,超級大,外面很蘇脆,好爽口彈牙,好新鮮,好好味🤤用的豬肉沒有腥味,吃起來很細膩,外面的炸衣唔厚,炸的啱啱好😋7F,這份328,淺吃一頓吧。咁其實價錢方面仲有茶位費(玄米茶),9蚊米飯用嘅係日本米,幾好食,仲有好多菜絲,都係可以免費加的,可以食到非常飽,飯後有西瓜爽口,西瓜幾甜雖然貴小小,但係值得!
裡一家用的料還是不错的(沙田新城市廣場)
今日送耳機返去保修,路過裡家TONKICHI🦐🥩定食
7F,這份328,淺吃一頓吧。
咁其實價錢方面仲有茶位費(玄米茶),9蚊
雖然貴小小,但係值得!
吉列深海大蝦🍤豬柳定食
2023-10-21
吉列深海大蝦🍤豬柳定食
  • 吉列大蝦豬扒定食
2023-08-24 922 瀏覽
日本餐廳真係最好嘅親子餐廳,唔驚小朋友冇啱嘅嘢食,我地叫左二人套餐,吉列大蝦大大隻,而且豬扒岩岩好,我女最鍾意食茶碗蒸。而且可以另加個烏冬,真係唔好錯的選擇。環境舒服,食物質素高午市有套餐,外賣有優惠
日本餐廳真係最好嘅親子餐廳,
唔驚小朋友冇啱嘅嘢食,
我地叫左二人套餐,吉列大蝦大大隻,
而且豬扒岩岩好,
我女最鍾意食茶碗蒸。
而且可以另加個烏冬,真係唔好錯的選擇。
環境舒服,食物質素高
午市有套餐,外賣有優惠
2023-08-10 870 瀏覽
噙日幫襯平日午餐餐牌,叫咗3個午餐,炸豬排 冇肉汁,除此 𧐢、豬柳及炸蝦仍然保持水準😋😋😋服務人員,維持良好服務,經常問需唔需要加飯或菜🤣🤣🤣整體優良👍🏻👍🏻👍🏻
服務人員,維持良好服務,經常問需唔需要加飯或菜🤣🤣🤣
整體優良👍🏻👍🏻👍🏻
2023-08-09
吉列豬扒是一家位於沙田市中心的專門店,以豬扒定食為主打菜色。每個定食套餐平均價格約為300至400元,包括無限添加的日本珍珠米和椰菜沙律,讓人飽足感十足。首先,讓我們來談談吉列豬扒的招牌菜豬扒。這道菜採用了厚切豬扒,表面煎至金黃酥脆,內部仍保持著豬肉的鮮嫩口感。搭配上店家自製的吉列豬扒醬一流。除了豬扒,店家的配菜也很值得推薦。日本珍珠米粒粒分明,口感十分香糯。椰菜沙律則清爽開胃,可以讓人在享受豬扒美食的同時,也能夠保持口感的多樣性。而且店家提供無限添加,讓人可以盡情享受食物的美味。整體而言,吉列豬扒是一家值得推薦的餐廳。除了美味的豬扒外,店家的配菜也非常出色。而且店家的服務也十分周到,讓人在就餐過程中感受到溫暖和舒適。如果你正在尋找一家高品質的豬扒餐廳,吉列豬扒絕對值得一試。

2023-06-26 627 瀏覽
冇錯,哩一篇拖延症的探店 文🤣 新年初五去的,真系人山人海,如果唔系因為旁邊果間服務太差(就不指名道姓了,餐牌同我之前介紹過賽馬會那間一樣的,當時門口冇人招呼都有幾個人係度排隊,突然有人出來有個新來的問就放進去了,後面我們出面有意見就叫我們要取飛(根本沒人派¯\_(ツ)_/ ¯)連句唔好意思也冇),我都唔會發現哩間店,當然一早吃炸物是有d漏啊,不過都幾好吃,出乎意料呢 😋🍱 本店特選吉列定食(三人前)有上級猪扒、猪柳、大蝦、生蚝四款食材,據說猪扒係最出名的,但我覺得其他都唔差,哩個餐分量我覺得4人都够,而且有好多唔同的醬汁自己搭配 🤣我覺得炸得非常好,保持中間吃材既味道,特別生蚝咬落去十分juicy 😋中間椰菜絲如果唔够仲會有人問是否需要添加,拌上柚子醬汁,為哩道菜解漏😝係上菜之前會給一份芝麻自己磨,真的需要d耐性 🤣 之後磨成粉末沾著吃好鬼香 😆飯後會送上另一款茶清清口同水果,完全超滿足 😆 一般人頭份,但是想要多杯都係可以的 😋 全程都覺得服務員們好好笑容,心情勁靚! 冇旁邊那果間店咁晦氣 🙄我覺得作為晚飯好正! 下次如果晚上離既話,會再去試試,早餐就真係太多了 🤣 不過就服務和食

🍱 本店特選吉列定食(三人前)

飯後會送上另一款茶清清口同水果,完全超滿足 😆
果間店咁晦氣 🙄

我覺得作為晚飯好正! 下次如果晚上離既話,會再去試試,早餐就真係太多了 🤣 不過就服務和食物質素來說,都係值得一去的!
2023-03-22 1258 瀏覽
口罩令撤銷後,飲茶特別多人,都係落去試吓呢一間吉列,我多數去尖沙咀嗰間食,呢間第一次,一於試吓啦。1:00門口已經有人排緊隊等叫飛,好彩啱啱有幾台客走,我有卡位坐,你個點餐先,店員首先奉上熱茶,服務幾好,介紹今日刺身好靚,好啦一於叫一個刺身食,炸軟殼蟹,大車海老及大帶子。唔使10分鐘,美味靚刺身送上,牡丹蝦好肥美,海膽有甜味,帶子有口感,油甘魚靚,吞拿魚十分新鮮,整體嚟講滿分。我問店員可唔可以加錢炸蝦頭,店員殷勤地幫我攞去廚房炸,好快脆就連埋軟殼蟹一齊奉上,軟殼蟹同炸蝦頭要即刻食,軟殼蟹鬆脆,有蟹膏味,炸蝦頭炸到連殼都食得,一樣蝦膏味十分重。大大大車海老同大大大帶子終於上枱,車海老肉質結實,啖啖蝦膏味,配上他他醬真係絕配,刺身及帶子用來做吉列,口感真係唔同,真係要食多兩碗飯,啊唔得,要食返多少少椰菜先至得,呢度啲椰菜可能浸洗得好,完全冇苦澀味,都可以食到配上紫菜汁食,食菜都食到飽啦,好彩呢度菜同飯可以免費refill。嚟個結尾,夠熱嘅玄米茶同凍西瓜,清清個嘴, OK OK。呢一間同尖沙咀The One嗰間都一樣好食。
2023-03-18
用餐優惠
現金券
  • 車海佬
  • 帶子
  • 刺身
今日輕輕地行完個山,落左山行左去新城市廣場到搵野食,就黎呢間食炸豬扒既專門店食返個晚餐。叫左個前菜併盤,豬扒同個蝦帶子定食食物高水準,一黎到就見到外面個皮炸得金黃,皮脆不帶一點油,咬落去咔嚓一聲脆響,豬扒鬆軟,蝦彈牙,帶子爆汁。侍應服務態度殷勤有禮,由入門口帶到我地個座位上,笑容滿面,唔駛一陣又奉上熱茶,落完單都介紹返啲汁醬點用 ,員工又細心,見你食晒椰菜會主動問需唔需要添加。服務好!!食物一流!!

服務好!!食物一流!!

2023-03-19 625 瀏覽
今天放假在附近寶福山掃墓完後好肚餓,那就步行返回新城市廣場裡周圍看一看有什麼好西吃,上了幾層見到高級知名的吉列專門店餐廳,進到餐廳叫了一款吉列帶子豬柳定食,新鮮炸出來的大大粒的帶子咬一口感真的爽滑彈牙,超級好味道,值得再次光臨該品牌餐廳享餐。
2023-03-16
2023-03-16 699 瀏覽
今日去食Lunch有D失望,話說之前首次食沙田分店時,員工熱情推介食物優惠券套票,買了$1200套票送$200 回贈 覺得好抵所以購買,之前星期六食散叫餐都要200幾至300幾一個餐,所以買套票是好的。算埋今日已光顧三次,之前2次 食物質素 是有驚喜,員工 有禮貌 服務亦相當好。 但是今天平日去食lunch set時, 吉列豬扒相當一般, 吉列蝦不新鮮霉的。 飯後員工好有禮貌咁樣話, 幫你出埋西瓜及玄米茶。其實用餐前已有一壺茶,唔明白點解,我明明有茶飲緊,都俾過令外一款玄米茶俾我呢?最後結帳時 終於知道點解, 因為佢要收我9蚊玄米茶錢, 我兩個人去佢就收了18蚊。 menu上完全冇標註, 好似老屈客人一定要畀錢, 杯玄米茶仲要難飲過我原本飲緊嗰杯茶。 咁樣嘅不良銷售方法我覺得好有問題, 我唔介意你話生果收我費用或者有些餐廳有收費前菜咁, 或menu標住話要收茶錢 ,我覺得合理。 但你職員冇說明之下, 強迫客人飲收費玄米茶, 好不合理。 我開頭以為自己孤陋寡聞 原來亦有其他客人投訴的, 但是貴公司仍然覺得冇問題可以繼續咁樣經營落去, 真是無言以對。
2023-03-15
2023-03-10 389 瀏覽
第一次食日本嘢會收茶錢,真係聽都未聽過。炸豬扒是可以的,但係CP值不高,加上最後找數時發現會收每人茶錢9蚊,唔理有冇叫嘢飲,亦沒有在餐牌裏面寫明,真心覺得有冇搞錯,好彩冇買coupon😂
2023-03-10
2023-02-24 365 瀏覽
每次經過沙田都想食返餐好嘅, 今次終於食到喇, 冇錯依然服務好好, 引領我坐低之後, 立即奉上熱茶, 仲給我介紹刺身啱啱返貨.我點咗個雜錦刺身, 同埋吉列二人餐, 跟住店員奉上芝麻, 及介紹芝麻用法.....打圈磨碎跟住加豬扒醬汁, 好正等嘢食.好快好快上咗刺身, 真係好新鮮不過掛住食無影到.唔使好耐二人餐上枱喇, 炸得真係好靚, 首先梗係食咗炸蠔先, 炸得鬆脆好味仲好 Juice 添, 跟住炸蝦啖啖肉好味, 炸豬扒唔使講肥瘦適中送飯一流, 店員仲不時問我添椰菜絲同白飯, 呢餐真夠飽.又係時候來個完結, 今次原來轉咗玄米茶, 正, 茶夠熱配清涼西瓜好舒服.
好快好快上咗刺身, 真係好新鮮不過掛住食無影到.

2023-02-18
  • 炸蠔